Jump to content

Geil Ultra X @ 218 1.5-2-2-0 αλλά...

iem36

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Παιδιά sorry που σας πρήζω πάλι με τις μνήμες μου αλλά θέλω τα φώτα σας για μια ακόμη φορά.

Με τις παραπάνω μνήμες όπως ίσως θυμάστε από το προηγούμενο thread δεν ανέβαινα σταθερά πάνω από τα 228 Mhz.

Τελικά έφτασα σε αυτό το σημείο 218@1.5-2-2-0. Αν ήξερα πως να πάρω screenshot από A64 tweaker θα το επισύναπτα για να βλέπατε και τις υπόλοιπες ρυθμίσεις.

Ως εδώ καλά. Αυτό όμως που δεν κολλάει είναι ότι οι μνήμες με τα παραπάνω timings τρώνε χώμα σε όλα τα benchmarks από τα 218@2-2-2-5.

Read Preamble =3.5 πάει και 3

Max Async Latency = 7 παρακάτω δεν πάει

Καμιά ιδέα γιατί γίνεται αυτό;

post-2636-1416072563,5106_thumb.jpg

γιατι είναι 0? :S :S

........ κάτι είδα ότι και καλα το 1.5 δεν παίζει με τον μεμ controller του amd.....μπορεί να είναι κ μλκιες.....έλεγε ότι έχει λίιιιιιιγη διαφορά το 1.5 από τα 2 cas ..... για κάνε τπτ print screen από το sisoft sandra

Μια χαρα εισαι.Θα σου προτεινα να χρησιμοποιησεις 2-2-2-5.Το cas1.5 ελαχιστες μνημες το συμπαθουν(νομιζω μονο κατι geil ultrax επαιζαν καλυτερα απ'οτι με cas2,αλλα και παλι δεν ισχυει παντα).Επισης το Tras κατω απο 5 δεν προσφερει τιποτα,μαλλον χανει.Αυτα βεβαια με δικα μου τεστ που ειχα κανει παλιοτερα με Utt-bh5..

Και εγώ θυμάμαι ότι με το 1.5 χάνω κάποια MHz που δεν τα κερδίζω με τόσο CAS.

Έκανα ακόμη μερικά benchamarks και φαίνεται ότι πρακτικά το 2-2-2-5 είναι ταχύτερο (15 ΜΒ/ς στο Sandra. Κατέβασα το read preample στο 2.5 αλλά δεν είδα κανένα κέρδος.

Παρόλα αυτά θα μείνω στα πολύ σφιχτά timings για "ψυχολογικούς" κυρίως λόγους.

Χαμηλώνοντας το multi της cpu οι μνήμες φτάσαν με τα παραπάνω timings στα 223 ΜΗζ με vdimm 3V.

Είναι κρίμα πάντως που δεν μπορούν να ξεπεράσουν τα 230 Μηζ έστω με λίγο χαλαρότερα timings.

Και δύο τελευταίες ερωτήσεις:

1. Πως παίρνω screenshot από μεμτεστ86;

2. 3011 ΜΒ/s στο μεμτεστ 86 με timings 2-2-2-5 σε ποια συχνότητα τα επιτυγχάνετε;

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας

......δεν νομίζω να μπορείς να πάρεις screenshot από το μεμτεστ.....μονο με φωτογραφια πιστεύω........δώσε ρεύμα........3.2+ :D

Δεν συμπαθούν το πολύ ρεύμα.

Βάζοντας τα jumperάκια στην τεσσάρα και δίνοντας 3.3V (με έναν 12άρη πάνω τους) κοκκίνησε ο τόπος στο μεμτεστ, ένώ με 3.1 και 3.2 ήμουν ΟΚ.

Θα τα δοκιμάσω βέβαια ξανά κάποια φορά, ίσως και 3.4, αλλά πρώτα να γεμίσει το πορτοφόλι, γιατί αν καούν, κάηκα....

Αν οι μνήμες σου φοράνε bh-5 or utt απλά δώσε σιγά σιγά ρεύμα και ανέβασε σιγά σιγά MHz αλλά να τρως πολλές ώρες με τεστ πχ 10 ώρες memtest για να ψηθούνε και να αρχίσουνε να ανεβαίνουνε και άλλο.

ξεχασα και πανατ με 2-2-2-5 τα αλλα timmings δεν τα πολυ γνωριζω

Ναι αλλά αν είναι ΤCCD?

Δε θα παίξουν.

Επίσης δώσε ένα A64 tweaker μήπως σου έχει ξεφύγει καμιά ρύθμιση.

Αρχική απάντηση από iem36 [Σήμερα, στις 00:17]

Δεν συμπαθούν το πολύ ρεύμα.

Αν εισαι σιγουρος οτι ειναι BH,τοτε η μονη περιπτωση να σου εμφανιζουν λαθη οσο ανεβαζεις το ρευμα ειναι λογω θερμοκρασιας!Τα ΒΗ οσο τους δινεις,τοσο περισσοτερο ανεβαινουν..:)

Αρχική απάντηση από Spyrus

Ναι αλλά αν είναι ΤCCD?

Δε θα παίξουν.

Επίσης δώσε ένα A64 tweaker μήπως σου έχει ξεφύγει καμιά ρύθμιση.

αν ειναι tccd

Τότε πολύ απλά να βάλει καρά gay timmings και να δει αν πάνε παραπάνω με 2,85 volt λογικά 260-275 ανετα

Αλλιώς ούτε bh-5/utt είναι ούτε tccd

...οπωσδηποτε κανε αυτο που λεει ο Αlex για να δεις αν ειναι tccd...γιατι αν ειναι με τοσο ρευμα..μπορει να τις παρεις και στο χερι...

Ξέχασα επίσης ότι άμα είναι bh-5 και βάλεις cas 3 τότε θα τρελαθεί το μηχάνημα σου

Αρχική απάντηση από D.J.AleXXX_gr

Ξέχασα επίσης ότι άμα είναι bh-5 και βάλεις cas 3 τότε θα τρελαθεί το μηχάνημα σου…

αυτο ηθελα να γραψω..

βαλε μονο cl=3 οπου εισαι και αν μποοταρει ειναι tccd αλλιως ΒΗ...

Ευχαριστώ για τις υποδείξεις σας παιδιά.

Τα έχω κάνει ήδη αυτά που προτείνετε. Τα συγκεκριμένα τσιπάκια φαίνεται να είναι "elpida chips". Απ' ότι είδα στο net η Geil τα χρησιμοποίησε για την τελευταία παρτίδα των Ultra X. Τους έχω στείλει ένα mail με το Ρ/Ν αλλά δεν μου απάντησαν. Με tcl 3 το μηχάνημα δεν μπουτάρει (no bh5 λοιπόν) ενώ με ξεχειλωμένα timings (2,5-4-4-8) δεν ανεβαίνεουν καθόλου.

Γιαυτό ήθελα να εκμεταλευτώ τα πολύ σφιχτά timings.

Από Τρίτη θα δοκιμάσω με περισσότερο ρεύμα. Με τρόμο ανακάλυψα πως ο 12ρης coolermaster silent που τις φύσαγε έχει μόλις 24 CFM παροχή αέρα.

Θα αλλάξω το cooler και πάω για τα 3.5V

Αρχική απάντηση από iem36

Με tcl 3 το μηχάνημα δεν μπουτάρει (no bh5 λοιπόν) ενώ με ξεχειλωμένα timings (2,5-4-4-8) δεν ανεβαίνεουν καθόλου.

οταν δν μπουταρει με tcl=3 ΕΙΝΑΙ ΒΗ...

απλα βαλε 2-2-2-5 (ψαξου για τα υπολοιπα,αν και μπορω να σου υποδειξω)

βαλε και 2 8-αρηδες η 9αρηδες κολλητα μεταξυ τους να φυσανε τις μνημες με καλη παραχη και πιεση(αν αναγραφεται) και λογικα τα 240 θα τα εχεις με 3,2-3,3V

οσο περισσοτερο δροσερα ειναι τοσο περισσοετρο θα ανεβουν (με αναλογη ταση-αρκει να μην ζεσταινονται)

Το 1,5 cl ξεχασετο ....περισσοτερο σε κοβει παρα σου δινει...οπως ειδες...

αντε καλημερες....

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.