Jump to content

Samsung vs Seagate...

fonzi

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Εχω ένα pc με DFI ULTRA-D (NFORCE4) που υποστηρίζει από όσο ξέρω και sata II. Σε αυτό έχω 2x160 seagate sata I (raid 0) που ως τώρα δεν έχουν κανένα πρόβλημα αν και ακούγονται να "γρατζουνάνε" καμμιά φορά όταν γράφουν...

Και ένα δεύτερο pc με μητρική MSI (RS480) που υποστηρίζει sata I. Εκεί έχω έναν sata seagate 200 GB 7200.7.

Θέλοντας να φτιάξω έναν εξωτερικό δίσκο που να είναι ήσυχος και αξιόπιστος έπεσα σε μιά ευκαιρία και πήρα από φίλο 2 250ρηδες samsung sata II με σκοπό να χρησιμοποιώ τον έναν για backup και μεταφορά αρχείων και τον άλλο για να πάρω εφεδρικό αντίγραφο από όλες τις ταινίες, φωτογραφίες κλπ προσωπικά μου (και πολύτιμα...) αρχεία.

Θέλω τα φώτα σας για τα εξής:

1) Ποιό είναι πολύ αξιόπιστο και γρήγορο frame γιά sata δίσκους; Αν είναι δυνατόν θα ήθελα και firewire... Και οπωσδήποτε να μπορώ σχετικά εύκολα να αλλάζω δίσκο χωρίς πολλές βίδες.

2) Μήπως είναι καλύτερα αφού η dfi υποστηρίζει sataII να αντικαταστήσω τους 2χ160 seagate με τους 2χ250 samsung ώστε να έχω μεγαλύτερη χωρητικότητα (500 vs 320 GB), λιγότερο θόρυβο (samsung πολύ ήσυχοι δίσκοι) και καλύτερη ταχύτητα (λόγω sataII αλλά και 125GB/platter των samsung);; Τα 2χ160 με φτάνουν για τα backup που προανέφερα. Eχω XP SP1 και δεν θέλω να βάλω SP2. Θα συναντήσω κάποιο πρόβλημα;

Αρχική απάντηση από fonzi [Σήμερα, στις 17:38]

2) Μήπως είναι καλύτερα αφού η dfi υποστηρίζει sataII να αντικαταστήσω τους 2χ160 seagate με τους 2χ250 samsung ώστε να έχω μεγαλύτερη χωρητικότητα (500 vs 320 GB), λιγότερο θόρυβο (samsung πολύ ήσυχοι δίσκοι) και καλύτερη ταχύτητα (λόγω sataII αλλά και 125GB/platter των samsung);; Τα 2χ160 με φτάνουν για τα backup που προανέφερα. Eχω XP SP1 και δεν θέλω να βάλω SP2. Θα συναντήσω κάποιο πρόβλημα;

Το είπες και μόνος σου. Η παραπάνω απόδοση των Samsung θα χαραμιστεί στο εξωτερικό κουτί ;)

ΟΚ. Για να στήσω το σύστημα με samsung σε raid 0 μπορώ να χρησιμοποιήσω το αντίγραφο που έχω απο acronis (μπουτάροντας απο cd acronis) ή χρειάζεται κάτι άλλο στο στήσιμο λόγω raid? (Επειδή δεν θυμάμαι πιά πως ειχα στήσει το raid 0 με τους seagate...)

Ευχαριστώ!

Να αφησεις τους seagate οπως ειναι γιατι ειναι αρκετα πιο γρηγοροι απο τους samsung οι οποιοι δεν ειναι και οτι πιο αξιοπιστο κυκλοφορει.Επιπλεον μην νομιζεις οτι απο το sata2 θα δεις καποια διαφορα.Εδω και με sata1 και οι δισκοι δεν φτανουν καν το θεωρητικο οριο διαμεταγωγης δεδομενων και περιμενεις να δεις διαφορες?

Καλυτερα κανε τους samsung raid1 για ασφαλεια (λογω κακης αξιοπιστιας το λεω) και κανε τους αποθηκευτικο χωρο.Αποφυγε ομως το raid0.Δε λεω οτι θα τα παιξουν αλλα απο φιλους που εχουν χρησιμοποιησει αυτους τους δισκους τελευταια ολοι πηγαν για rma και με θορυβησε καπως το γεγονος.Ελπιζω να μην πεσεις στην περιπτωση.

Τελικά είναι πιό γρήγοροι ή όχι?

Το Storagereview τους δείχνει πολύ γρήγορους σε data tranfer και χειρότερους απο τους seagate σε access time.

Αρχική απάντηση από gfa3

Να αφησεις τους seagate οπως ειναι γιατι ειναι αρκετα πιο γρηγοροι απο τους samsung οι οποιοι δεν ειναι και οτι πιο αξιοπιστο κυκλοφορει.Επιπλεον μην νομιζεις οτι απο το sata2 θα δεις καποια διαφορα.Εδω και με sata1 και οι δισκοι δεν φτανουν καν το θεωρητικο οριο διαμεταγωγης δεδομενων και περιμενεις να δεις διαφορες?

Καλυτερα κανε τους samsung raid1 για ασφαλεια (λογω κακης αξιοπιστιας το λεω) και κανε τους αποθηκευτικο χωρο.Αποφυγε ομως το raid0.Δε λεω οτι θα τα παιξουν αλλα απο φιλους που εχουν χρησιμοποιησει αυτους τους δισκους τελευταια ολοι πηγαν για rma και με θορυβησε καπως το γεγονος.Ελπιζω να μην πεσεις στην περιπτωση.

100% σωστός!

Nαι ρε παιδιά αλλά εγώ θέλω " να φτιάξω έναν εξωτερικό δίσκο που να είναι ήσυχος και αξιόπιστος έπεσα σε μιά ευκαιρία και πήρα από φίλο 2 250ρηδες samsung sata II με σκοπό να χρησιμοποιώ τον έναν για backup και μεταφορά αρχείων και τον άλλο για να πάρω εφεδρικό αντίγραφο από όλες τις ταινίες, φωτογραφίες κλπ προσωπικά μου (και πολύτιμα...) αρχεία." όπως λέω στο πρώτο ποστ.

Οπότε καλύτερα να βάλω τους samsung ή τους seagate εξωτερικούς;

Θα μου πείτε ότι οι samsung είναι πιο επικίνδυνοι σε raid 0 (αλλά σκεφτείτε ότι τα πραγματικά πολύτιμα δεδομένα είναι αυτά που θα μείνουν στον εξωτερικό δίσκο). Μπερδεύτηκα, sorry!

Η καλύτερη λύση είναι να πάρεις ένα port multiplier.

Δες για παράδειγμα αυτό

http://www.sonnettech.com/product/fusion500p.html

Μπορείς να ψάξεις και για άλλες λύσεις στο Internet Google κλπ δίνοντας

SATA 3GB/s port multiplier

Τα πλεονεκτήματα αυτής της λύσης είναι ότι οι σκληροί δίσκοι επικοινωνούν με το σύστημα στην ίδια ταχύτητα με τους εσωτερικούς RAID δίσκους χωρίς να τους έχεις σε RAID (εξ άλλου ή RAID θα έχεις ή port multiplier SATA I-II).

Μπορείς να βάζεις και να αφαιρείς όποιο δίσκο θέλεις ενώ λειτουργεί το σύστημα όπως κάνεις με τα CD (hot swap).

Συνδέονται με ένα καλώδιο στον υπολογιστή.

Μεταφέρεται εύκολα από υπολογιστή σε υπολογιστή ή αγοράζεις για κάθε θέση εργασίας ένα τέτοιο και μεταφέρεις δίσκους κατά βούληση εν ώρα λειτουργίας.

Δεν ξέρω τι παίζει με τις προδιαγραφές της εξωτερικής SATA.

H δική μου μητρική έχει ειδικό εξωτερικό SATA II βύσμα για αυτή τη δουλειά που απαιτεί όμως και ειδικό καλώδιο, αλλά πληρεί τις προδιαγραφές για port multipliers.

Ελπίζω να σε κάλυψα εν μέρει.

’μα μάθεις περισσότερα ή το υλοποιήσεις δώσε μας τα φώτα σου και ρίξε και κανένα bench.

έχετε φαγωθεί με το raid-0

αν κάποιος θεωρεί οτι τα δεδομένα του κινδυνευουν και οτι αυτά χρειάζεται να τα έχει ας πάρει backup

γιατί να μην έχεις ένα γρήγορο σύστημα και ένα ενημερωμένο backup τόσο κακό είναι?

Έβαλα τον samsung απάνω και έχω την εντύπωση ότι είναι πιό αργός. Μπορεί να είναι και η ιδέα μου αλλά παρατηρώ ότι πχ σε απαιτητικές εφαρμογές (όταν γράφει βίντεο από την τβ κλπ) δείχνει μιά στιγμιαία καθυστέρηση.

Περίεργο.

Νόμιζα ότι εκεί μετράει περισσότερο το transfer rate από το access time. Λάθος έκανα;

Ποστάρω αποτελέσματα για seagate 200GB 7200.7 vs samsung 250GB

Sata 1 ολοι (τζαμπερ στα 150 στον samsung που είναι sata 2), χωρίς ncq, πάνω στο ίδιο μηχάνημα. ΗD tach 3

samsung:

RA 14.0 ms

CPU UTILIZATION 8%

AV. READ 60,6

BURST SPEED 94,6

Αντιγραφή αρχείου 3,7 GB από παρτίσιον σε παρτίσιον 4' 30"

seagate:

RA 12,7 ms

CPU UTILIZATION 18%

AV. READ 54,9

BURST SPEED 88,6

Αντιγραφή αρχείου 3,7 GB από παρτίσιον σε παρτίσιον 5' 30"

Σχόλια;;

Από θερμοκρασία και θόρυβο ο samsung είναι ΠΟΛΥ καλύτερος...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.