Dagalidis Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 27, 2006 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 27, 2006 Mέχρι τώρα δοκίμαζα την σταθερότητα της CPU με διάφορους τρόπους... Ενας από αυτούς ήταν και το S&M FPU Long Test το οποίο και ανεβάζει την θερμοκρασία της CPU στο ΜΑΧ... Μέχρι εδώ όλα καλά... Κάποια στιγμή αποφάσισα να τρέξω όλα τα Test του S&M σε ταχύτητες που ήμουνα σταθερός. Μόλις λοιπόν ξεκίνησε το 1ο Cache test @ 2850Μηζ αμμέσως τρώω Restart.... Δεν δίνω και πολύ σημασία και ξαναδοκιμάζω με μεγαλύτερο VCORE.... Mία από τα ίδια... Για να μην τα πολυλογώ πάνω από τα 2760 (276Χ10) το Cache test είναι αδύνατον να τρέξει.. Στα 2760(276Χ10) όλα οκ αλλά στα 2770(277Χ10) = Restart σε χρόνο 0ms... ΄Δοκίμασα όλους τους συνδιασμούς FSB - HTT - MEM αλλά τα 2760 το max σταθερό σε Cache TEST... Kαι ρωτώ ... Εϊναι δυνατό σε 2877 να τρέχουν τα ΠΑΝΤΑ - Διπλά prime - διπλά SPI 32Mb - 3D - S&M όλα τα άλλα test, και σε cache test να έχω RESTART ????? Ti διάολο συμβαίνει ? Μαμακία του S&M ή πρόβλημα της CPU ???? Σας έχει τύχει ποτέ ανάλογη συμπεριφορά ????? Link to comment Share on other sites More sharing options...
.38-.45 Απρίλιος 27, 2006 #2 Κοινοποίηση Απρίλιος 27, 2006 Αρχική απάντηση από Dagalidis [Σήμερα, στις 10:06] Εϊναι δυνατό σε 2877 να τρέχουν τα ΠΑΝΤΑ - Διπλά prime - διπλά SPI 32Mb - 3D - S&M όλα τα άλλα test, και σε cache test να έχω RESTART ????? ναι, ειναι το πλεον παραλογα βαρυ κομματι κι ενας απο τους λογους που σταματησα να το τρεχω. η σταθεροτητα για μενα φαινεται στι 24/7 κι οχι σε τετοια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dagalidis Απρίλιος 27, 2006 Author #3 Κοινοποίηση Απρίλιος 27, 2006 Αρχική απάντηση από .38-.45 [Σήμερα, στις 08:10] ναι, ειναι το πλεον παραλογα βαρυ κομματι κι ενας απο τους λογους που σταματησα να το τρεχω. η σταθεροτητα για μενα φαινεται στι 24/7 κι οχι σε τετοια. Nαι αλλά δεν λέω ότι τρέχει το Test και επειδή είναι βαρύ για την CPU σε μερικά Sec κρεμάει.... Εδώ σε 0ms τρώω restart, δεν προλαβαίνω καν να πατήσω το enter.... Είναι πολύ παράξενο .... Link to comment Share on other sites More sharing options...
.38-.45 Απρίλιος 27, 2006 #4 Κοινοποίηση Απρίλιος 27, 2006 Αρχική απάντηση από Dagalidis [Σήμερα, στις 10:14] Εδώ σε 0ms τρώω restart, δεν προλαβαίνω καν να πατήσω το enter.... αυτο λεω κι εγω. αν θυμαμαι καλα, ειναι το 2ο test στη σειρα. παντα ετρεχα το s&m ολο μαζι, περναγε το πρωτο τεστ κι οταν εμπαινε εκει, ετρωγε restart. και δε νομιζω να ειναι θεμα τασης αλλα θερμοκρασιας. Link to comment Share on other sites More sharing options...
unknown Απρίλιος 27, 2006 #5 Κοινοποίηση Απρίλιος 27, 2006 δεν ξερω αν ειναι σχετικο αλλα και γω με κλοκαρισμενη την cpu(amd+dfi και γω) σε ΕΝΤΕΛΩΣ ασχετο προγραμμα εκανε ακριβως τα ιδια ενω περναγε ΟΛΑ τα τεστ..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
darkCount Απρίλιος 27, 2006 #6 Κοινοποίηση Απρίλιος 27, 2006 Μήπως παίζει κάτι με την cpu σου? Μήπως υπάρχει πρόβλημα στην cache της?Γιατί ναι μεν βαρύ και ασήκωτο το SnM αλλά στο FPU θα χτυπήσει...άντε σπάνια και κανα integer πριν φτάσει στο FPU τεστ....όχι στις cache....Κάτι βρωμάει? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dagalidis Απρίλιος 27, 2006 Author #7 Κοινοποίηση Απρίλιος 27, 2006 Αρχική απάντηση από darkCount [Σήμερα, στις 08:25] Μήπως παίζει κάτι με την cpu σου? Μήπως υπάρχει πρόβλημα στην cache της? Γιατί ναι μεν βαρύ και ασήκωτο το SnM αλλά στο FPU θα χτυπήσει...άντε σπάνια και κανα integer πριν φτάσει στο FPU τεστ....όχι στις cache.... Κάτι βρωμάει? Μα η Cache μιας και είναι 512Κb/core είναι η πρώτη που θα χρησιμοποιηθεί απ'όλα τα APPS αν δε κάνω λάθος... Γιατί να χτυπάει ΜΟΝΟ στο S&M και ΟΧΙ στο SANDRA Cache Test και μάλιστα από μια ορισμένη ταχύτητα και πάνω ????? Αυτά είναι περίεργα πράγματα... Αν η cahe ήταν ΟΝΤΩΣ προβλημματική δεν θα με ακολουθούσε παντού ????? Link to comment Share on other sites More sharing options...
nobig Απρίλιος 27, 2006 #8 Κοινοποίηση Απρίλιος 27, 2006 Μου έχει χτυπήσει σε cache με τον venice αλλά σε πολύ OC, γιατί δεν δοκιμάζεις να ρίξεις συχνότητα να δεις αν κάνει τα ίδια στην cahce? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kallileo Απρίλιος 27, 2006 #9 Κοινοποίηση Απρίλιος 27, 2006 Παραξενο φαινεται που χτυπαει η cache και οχι η FPU.............Παντως δοκιμασε καμια αλλη εκδοση του S&M μπας και ειναι κανα bug. Link to comment Share on other sites More sharing options...
darkCount Απρίλιος 27, 2006 #10 Κοινοποίηση Απρίλιος 27, 2006 Εμένα πάντως η συμπεριφορά που περιγράφεις αυτό μου λέει. Λόγω του τρελλού ζοριού που κάνει το SnM τα φτύνει η cache σε overclocked κατάσταση.Κανένα άλλο πρόγραμμα δεν ζορίζει την cache τόσο. ’ντε ίσως το OCCT...για δοκίμασε το.Όλα αυτά βέβαια με την προυπόθεση ότι δεν πρόκειτα για bug του προγράμματος όπως είπε ο kallileo Link to comment Share on other sites More sharing options...
AN7 OverClocker Απρίλιος 27, 2006 #11 Κοινοποίηση Απρίλιος 27, 2006 και εδώ στον 4200+ ενώ στο πρώτο λοοπ τα πέρναγε όλα..στο επόμενο λοοπ θα μ χτύπαγε η cache σταντέ...Λύση?...Κατέβασμα ρολόγια... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dagalidis Απρίλιος 27, 2006 Author #12 Κοινοποίηση Απρίλιος 27, 2006 Το ψάχνω γιατί έχω κάποιους ενδοιασμούς μήπως φταίει κάτι άλλο... Α) Μήπως δεν κάθεται καλά το Block και στην μεριά που είναι η cache δεν ψύχεται σωστά με αποτέλεσμα να κρεμάει σε ζόρι.. Β) Μήπως τελικά έχω κάνεις ζημιά στην CPU γιατί μία από τις γωνίες της (Εχω γυμνώσει την CPU) είναι κάπως ελάχιστα ποιό στρογυλλεμένη από τις άλλες ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
mauros Απρίλιος 27, 2006 #13 Κοινοποίηση Απρίλιος 27, 2006 Απλά χρειάζονται παραπάνω ρεύμα οι cache.Η αλήθεια είναι ότι ο S&M είναι ότι δηλώνει και το όνομά του.Δοκίμασε διαφορετικές εκδόσεις για να σιγουρευτείς ότι δεν είναι bug,και μετά παίξε με το ρεύμα.Εαν δεν τα φτύσει απο θερμοκρασίες με το παραπάνω ρεύμα πολύ πιθανό να είσαι ok Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maximus Απρίλιος 27, 2006 #14 Κοινοποίηση Απρίλιος 27, 2006 Ποτέ δε μου έτυχε τίποτα με τον 165 και την cache, ακόμα και στα 2800 που τον έφτασα και έτρεξα το S&M αλλά στο FPU το έκλεισα λόγω θερμοκρασίας Το ότι είναι το πιο βαρύ από όλα είναι σίγουρο αλλά δεν ξέρω αν στη συγκεκριμένη περίπτωση παίζει πρόβλημα του προγράμματος ή της CPU. Πάντως εγώ είχα κάτι κολληματάκια στα παιχνίδια μετά από κανα τέταρτο (ειδικά στο BF2) και όταν τέσταρα με το memtest/prime δεν έβρισκε τίποτα, ενώ το S&M μου έδειξε την αλήθεια - χαλάρωσα τις μνήμες και όλα μέλι γάλα. Γι αυτό το εμπιστεύομαι περισσότερο από όλα. Εσύ γενικά παρατήρησες τίποτα παράξενο όσο το δούλευες 2850? Έκανε πουθενά κανα κολληματάκι ή τίποτα τέτοιο? Αν όχι, τότε το S&M μάλλον εντοπίζει κάτι που δύσκολα θα δημιουργήσει πρόβλημα. Από την άλλη ίσως να κάνει και λάθος. Πάντως δε νομίζω να παίζει πρόβλημα στην cache της CPU. Αφού στα 2760 παίζει άνετα, τότε απλά το πρόγραμμα ξέρει ότι κάτι δεν πάει καλά, ή απλά λέει αρλούμπες. Εγώ θα το άφηνα στα 2760 πάντως (είπαμε το εμπιστεύομαι). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dagalidis Απρίλιος 27, 2006 Author #15 Κοινοποίηση Απρίλιος 27, 2006 Στα 2850 ΠΟΤΕ δε μου κόλλησε τίποτα... Στα 2875+ αρχίζει όμως η δέυτερη CPU να μουλαρώνει αλλά αυτό δεν έχει να κάνει με την cache.... Θα δοκιμάσω και με άλλη έκδοση του S&M να δώ εαν καλυτερέψουν τα πράγματα.... Ισως να είναι κάποιο πρόβλημα που έχει να κάνει ΜΟΝΟ με τους dualCores+S&M. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MADKiller7 Απρίλιος 27, 2006 #16 Κοινοποίηση Απρίλιος 27, 2006 Mε το S&M εχω συναντησει προβλημα.Το 1.7.2 μου τρεχει καλα και το 1.7.5 απλα δεν,ψαξε το λιγο οπως λες.Επισης για cache που ειπωθηκε,το εχω τυχει και εγω L1+Integer+FPU να τρεχουν μια χαρα αλλα για να βγαλει τεστ η L2 ηθελε λιγο vcore παραπανω.Η L2 εβγαζε τεστ μονο αν δεν ετρεχα τεστ στην L1 (χωρις το λιγη αυξηση vcore που ειπα). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.