Jump to content

μια βοήθεια με θερμοκρασιες.!!!!

nikraven

Recommended Posts

την καλησπερα μου σε ολους

μια βοηθεια αν μπορει καποιος να μου δωσει σχετικα με θερμοκρασιες.

στο pc μου υπαρχει ενας επεξεργαστής intel quad Q8200 2.33GHZ πάνω σε μια motherboard asus P5KPL-AM-SE με ενα τροφοδοτικο 450w και στο όλο σύνολο υπάρχει και μια κάρτα γραφικών nvidia geforce 9600gt και δύο δίσκοι WD-640GB AAKS SATA.

η ψύκτρα που υπήρχε στον επεξεργαστή ήταν stock της intel και οι θερμοκρασίες μετρημένες με speedfan και με coretemp ήταν CPU=56 CORE0=61 CORE1=60 και CORE2=58.(πάντα το pc σε idle κατάσταση)

άλλαξα την ψύκτρα της intel και έβαλα μια ΑRCTIC COOLING FREEZER 7 PRO (λόγω περιορισμένου χώρου μέσα στο κουτί δεν έμπαινε άλλη).

οι θερμοκρασίες τώρα είναι CPU=51 CORE0=56 CORE1=56 και CORE2=51.(πάντα το pc σε idle κατάσταση).

και όταν τρέχω κάποιο πρόγραμμα π.χ. μετατροπής video με χρήση cpu 49% οι θερμοκρασίες γίνονται CPU=62 CORE0=66 CORE1=63 και CORE2=58.

οι θερμοκρασίες αυτές είναι λογικές??

απο fan υπάρχουν 2 πίσω 8cm + 1 fan 12cm στο πλαι + 1 fan 8 cm εμπρος.

ίσως έκανα και μια χαζομάρα με την θερμοαγωγιμη πάστα.

η νέα ψύκτρα είχε ενσωματωμένη πάνω της ήδη μια πάστα την οποία όμως εγώ δεν την έβγαλα.

πέρα απο αυτό έβαλα και άλλη θερμοαγώγιμη πάστα -(arctic cooling silver ceramic)-πάνω στον επεξεργαστή.

δηλαδή στην ουσία 2 πάστες ανάμεσα σε ψύκτρα και επεξεργαστή.

να υποθέσω ότι έκανα που μάλλον έκανα πατάτα?

Καλως ηρθες στην παρεα μας :)

Θα σου ηταν ευκολο μια φωτο απο το κουτι σου για να δουμε σε τη κατασταση βρισκεται?

Καλο θα ηταν να βγαλεις την ψυκτρα να την καθαρισεις καλα με οινοπνευμα και πανι ή χαρτι που δεν αφηνει χνουδι. Μετα βαζεις μια λεπτη στρωση απο την artic cooling και στην επανατοποθετηση της ψυκτρας κοιταξε να εχεις το καλυτερο δυνατο πατημα. Αυτο ομως δεν σημαινει οτι πρεπει να στραβωσει και η μητρικη απο την πιεση!

Σίγουρα 2 πάστες η μια πάνω στην άλλη δεν είναι και ότι καλύτερο. Θα έλεγα ότι είναι απαγορευτικό

Βάζοντας μόνο μια,όπως περιγράφει ο unseen, οι θερμοκρασίες σου θα στρώσουν .

την καλημερα μου σε ολους

πολυ ευχαριστως να βγαλω το κουτι του pc φωτογραφια και να την ανεβασω απλα προς στιγμη δεν εχω καμμια.

Το κουτί δεν είναι και τιποτα ιδιαιτερο παρα ενα απλο midi tower.

σημερα θα ξηλωσω ξανα την ψυκτρα και θα γινει καθαρισμος και της ψυκτρας και του επεξεργαστή και θα μπει μονο μια παστα.

και να σας πω και κατι περιεργο που προσεξα χθες το βραδι.

Ενω κοιτουσα τις θεμροκρασιες με το speedfan και εναλλαξ με το coretemp που εδειχναν θεμροκρασια της cpu στους 62 βαθμούς εκανα μια επανεκκινηση και μπηκα απο περιεργεια στο bios να δω εκει τι δειχνει.

Εκει μου έδειχνε θερμοκρασια της cpu 42 βαθμους.!!!!!!

Σημερα το πρωι κανω παλι το ιδιο και παιρνω θερμοκρασιες και με speedfan και με coretemp και έχω cpu=51 core0=57 core1=57 core2=51

τα κλεινω και μπαινω στο bios αμεσως.

Εκει μου δειχνει θερμοκρασια cpu=43.5

Ποιες θερμοκρασιες τωρα ειναι σωστες.??

Toυ bios η των προγραμματων??

καταρχην το κατα ποσο ειναι ή δεν ειναι "καλες" οι θερμοκρασιες σου,εξαρταται και απο τη θερμοκρασια μεσα στο δωματιο σου.

τα νουμερα που αναφερεις παραπανω με τι θερμοκρασια δωματιου υφιστανται?

καλημερα σε ολους

τελικά σήμερα το πρωι ξηλωθηκε η ψυκτρα και καθαριστηκε και το ιδιο εγινε και στον επεξεργαστή και εβαλα μόνο την arctic παστα.

οι μετρήσεις με το speedfan και με το coretemp και με το realtemp ηταν περιπου ιδιες

οπως φαίνονται στην πρωτη φωτογραφία.

εκανα και ενα πειραμα και ανοιξα το πλαινο καπακι του υπολογιστή και το αφησα ανοιχτο κανα 10λεπτο να δω τι θερμοκρασιες θα εχει.

στην δευτερη φωτογραφια ειναι οι θερμοκρασιες με ανοιχτο το πλαινο καπακι και απο οσο βλεπω ειναι καλυτερες απο τις θερμοκρασιες με κλειστο το καπακι.

η θερμοκρασια μεσα στο δωματιο που ειναι ο υπολογιστής είναι περίπου 29,5 βαθμοί.

μηπως τελικα φταιει οτι συσσωρευεται αρκετος ζεστος αερας μεσα στο κουτι τον οποίο δεν προλαβαίνουν τα πισω 2χ8cm να τον βγάλουν έξω και για αυτο δεν πεφτουν οι θερμοκρασιες της cpu??

και το κουτί είναι αυτο που φαίνεται στην τριτη φωτογραφια

post-1837-1414343289,1371_thumb.jpg

post-1837-1414343289,1464_thumb.jpg

post-1837-1414343289,1549_thumb.jpg

οπως ειπε κ ο χρηστος πιο πανω,οι θερμοκρασιες σου ειναι πολυ καλες,μιας κ εχεις κ ~30 βαθμους μεσα στο δωματιο σου.

οι 8αρηδες ανεμηστηρες σιγουρα δεν κανουν οσο καλη δουλεια κανουν οι 12αρηδες,αλλα απο τη στιγμη που σε πρακτικο επιπεδο (παντα) η δουλεια σου γινεται χωρις να σου δημιουργειται καποιο προβλημα,δεν εχεις ιδιαιτερο λογο να αγχωνεσαι.

αν μαζεψεις λιγο πιο προσεκτικα το καλοδιομανι θα εχεις και καποια μικρη βελτιωση ;)

παιδια να ειστε καλα και ευχαριστω για τον χρονο σας και τις απαντησεις σας.

οντως εδω μεσα στο δωματιο που ειναι το pc εχει πολλη ζεστη.τωρα εχει φτασει τους 32 βαθμους.

οσο για τα ανεμιστηρακια των 8cm που εχω πισω για να βγαζουν τον ζεστο αερα δεν γίνεται να βαλω 12cm λογω του οτι στην πισω πλευρα δεν υπαρχει τετοια θεση για fan 12cm και πρεπει να κάνω καποια πατέντα.

να ειστε καλα.

μην ανχονεσε για τις θερμοκρασιες σου μια χαρα ειναι,αν μαζεψεις και λιγο τα καλοδια σου μπορει να εχεις αυτους τους 2 βαθμους και με κληστο κουτι γιατι θα εχεις καλητερη ροη αερα μεσα,αν παρατηρησεις οτι εχεις κερδισει απο θερμοκρασιες στι ολοσηστημα σου το εχασες απο τους σκληρους σου,γιατι η ψηξη τους βασιζετε στην καλη ροη

Αυτές οι θερμοκρασίες είναι να φανταστώ σε IDLE ; Γιατί έχω ακούσει ότι σε IDLE δεν δουλεύουν και πολύ καλά αυτά τα thermistors. Άλλωστε, αυτό που έχει πραγματικό ενδιαφέρον είναι η θερμοκρασία του CPU σε FULL LOAD συνθήκες. Εκεί πόσους C έχεις ;

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.