Jump to content

διαστασεις φωτο 10χ15 help

Recommended Posts

εχω εκτυπωτη τον hp930c ο οποιος δεν ειναι πολυμηχανημα και ειναι σχετικα παλιος κ δε μπορει να εκτυπωσει αυτοματα φωτογραφια σε χαρτι με διαστασεις 10χ15.μεσα απο τα windows δεν καταφερα να βρω καποιο τυπο χαρτιου που να εχει αυτες τις διαστασεις.τι να κανω?καποιο προγραμμα που να κανει αυτη τη δουλεια??:nothing:

συνηθως τα συνοδευτικα προγραμματα που ερχονται με τον εκτυπωτη κανουν αυτη τη δουλεια ομορφα και ωραια...

Μην ρωτησεις που θα τα βρεις....απο νετ λογικα αν δεν τα εχεις!

Με τον canon παντως ετσι τον δουλευω.....

(επισης προσεχε γιατι οι φωτο συνηθως ειναι 4:3 (πχ 1600χ1200 η 2200χ1700 περιπου)

ενω το 10χ15 εχει αναλογια 3:2...

ισως στο παραμορφωσει για να χωρεσει ολη η φωτογραφια ή σου κοψει λιγο απο την φωτογραφια....(ασχετο αλλα μπορει να σε βοηθησει)

@ panos17

Αυτό που λέει για τις αναλύσεις o NTG ισχύει

θα σου πω τι κάνω με το photpaint όταν θέλω να εκτυπώσω

Το 10χ15 σε ιντσες είναι 4χ6. Πρώτα αφού ανοίξω την φωτογραφία πηγαίνω στο resample και τσεκάρω όλες τις επιλογές, antialising, maintain aspect ratio, maintain original size. και την κάνω 6.0....... χ 4.5......... ιντσες.

Δεύτερο βήμα paper size και βάζω 4χ6 ιντσες και ανάλογα κεντράρω τι θέλω να κόψω

Αυτά, τα αποτελέσματα είναι πολύ καλά χωρίς καμμία παραμόρφωση

Συμπλήρωση, αν θα την πας σε φωτογραφίο σώσε την σε ασυμπίεστη μορφή (BMP, TIFF) ώστε να μην ξαναχάσει

Κάνε crop στο photoshop βάζοντας 10χ15 στις διαστάσεις (σε cm) και ανάλυση που θες 300pix/inc είναι καλά για inkjet. Στην συνέχεια τύπωσε σε Α4 αφού ο εκτυπωτής σου δεν παίρνει άλλη διάσταση και κόψτην

δεν δοκιμασες καποιο προγραμμα της HP???

Aποκλειετε να μην εχει!!

Οσο για το φοτγραφειο...αμα βρεις το προγραμμα που σε βολευει και βρεις και καλο φυλλο...το φωτογραφειο λιγο δυσκολο να ασχοληθει παραπανω απο ενα "print" δεν ξερω και εγω σε τι φυλλο....(δεν εχω δοκιμασει να παω βεβαια αλλα κατι φωτο που ειδα -που ειχα τραβηξει- μου εκοψαν καθε ορεξη να μπω σε φωτογραφειο)

Αυτό για το χαρτί μην τα ξαναπείς άμα βάλεις το κόστος μελανιού,χαρτιού και το παίδεμα να φτιάξεις το colour managment νομίζω δεν συμφέρει

Σε δύο διαφορετικά που είχα πάει.

Αποστολίδης με χαρτί Fujicolor Crystal Archive Paper Supreme Πολύ καλή ποιότητα αλλά σε ορισμένα Highlights μοίαζει λίγο καμμένο. Κόστος 0.29

Σοινικοιακό Fujicolor Crystal Archive Paper Πολύ καλή ποιότητα καλύτερη απο Αποστολίδη πιστεύω χωρίς <<καμμένο>> Κόστος 0.24

Στο Αποστολίδη έχω μια υποψία ότι ίσως να τα έβαζε στο μηχανάκι το τσακ μπαμ, βέβαια πάντα παρακαλούσα την κοπέλα να τις εκτυπώνει στο μεγάλο.

Α.χαρτί πάντα γυαλιστερό χωρίς περιθώρια

μια φωτο μου κοστιζει 0,24 μονο το φυλο...μαζι με μελανια ισως να ξεπερναω τον

"αποστολιδη"......

Παντα χωρις περιθωριο...σε γυαλιστερο

(δεν ειμαι αθηνα ...εδω στο χωριο τα πραματα ειναι αλλιως)

καποια στγμη θα δοκιμασω βεβαια....

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.