mefistofelis Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 26, 2006 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 26, 2006 Ειπα να αλλαξω την εργοστασιακη παστα και να βαλω ac5.Το εκανα και αρχικα μου εβγαζε 60αρες θερμοκρασιες σε idle αλλα σιγα σιγα μετα απο κανα μισαωρο εχω πεσει στους 41.με την προηγουμενη ειχα 37-38.Λετε να στρωσει και αλλο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Qlim4X Απρίλιος 26, 2006 #2 Κοινοποίηση Απρίλιος 26, 2006 Αρχική απάντηση από mefistofelis Ειπα να αλλαξω την εργοστασιακη παστα και να βαλω ac5.Το εκανα και αρχικα μου εβγαζε 60αρες θερμοκρασιες σε idle αλλα σιγα σιγα μετα απο κανα μισαωρο εχω πεσει στους 41.με την προηγουμενη ειχα 37-38.Λετε να στρωσει και αλλο? μήπως δεν έχει πατήσει καλα η ψήκτρα σου γιατί οι 60 δεν μου φενοντε και πολύ καλά.Δοκίμασε να κουνήσεις την ψήκτρα η να την βγάλεις και να την ξανά βάλεις Link to comment Share on other sites More sharing options...
unknown Απρίλιος 26, 2006 #3 Κοινοποίηση Απρίλιος 26, 2006 μηπως εβαλες παχια στρωση η δεν πατησε καλα η ψυκτρα?γενικα η ac5 λενε οτι με τον καιρο στρωνει....παντως εγω δεν εχω διαπιστωσει κατι τετοιο...τσεκαρε το πατημα και την ποσοτητα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maximus Απρίλιος 26, 2006 #4 Κοινοποίηση Απρίλιος 26, 2006 Μάλλον δεν έχεις βάλει καλά την πάστα (ή όπως έχουμε ξαναπεί άλλαξε avatar ). Η as5 θέλει ένα λεπτό στρώμα να καλύπτει όλη την επιφάνεια του πυρήνα, όχι μέρος αυτής. Και όταν λέμε λεπτό στρώμα, δεν εννοούμε και να την απλώσεις για να γίνει σαν τσιγαρόχαρτο, να έχει και λίιιγο πάχος. Προσοχή μη σου πάει σε κυκλώματα/ποδαράκια/κτλ και θα είσαι οκ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpresv Απρίλιος 26, 2006 #5 Κοινοποίηση Απρίλιος 26, 2006 πρώτα σιγουρέψου ότι καθάρισες καλά την εργοστασιακή τσίχλα, εγώ χρησιμοποιώ κάποια κάρτα (τηλεκάρτα ή κάτι τέτοιο) και μετά κάποιο διαλυτικό όπως white spirit ή καλύτερα καθαρό οινόπνευμα αν έχειςμετά πάλι με την κάρτα απλώνω την as5 όπως το βούτυρο στο ψωμί, λεπτό στρώμα και σε όλη την επιφάνεια του πυρήναστο site τους λένε να βάλεις και λίγο πάστα πάνω στην ψύκτρα και μετά να το καθαρίσεις (τα χοντρά, για να μείνει πάστα στις μικρό-κοιλότητες του μετάλλου)με την as5 πρέπει να είσαι χαλαρά χαμηλότερα από πριν, ρίξε μία ματιά, κάτι έχει πάει στραβά... Link to comment Share on other sites More sharing options...
mefistofelis Απρίλιος 26, 2006 Author #6 Κοινοποίηση Απρίλιος 26, 2006 Απο οτι παρατηρησα τωρα εχω 40 βαθμους και σε φουλ λοαντ εχω 66 ενω πριν 60 αλλα για καποιο ανεξηγητο λογο ο ανεμιστηρας δεν παει πανω απο 2500 στροφες ενω πριν σε τετοιες θερμοκρασιες πηγαινε στις 4500!Μαλλον γιαυτο θα χτυπαω τις μεγαλες θ.Τι φταει τωρα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
unknown Απρίλιος 26, 2006 #7 Κοινοποίηση Απρίλιος 26, 2006 μαλλον συνδεσες το ανεμιστηρακι σε κανα αλλο γειτονικο βυσμα...δες αν ειναι συνδεδεμενο στο βυσμα που λεει διπλα του ''cpu fan''.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mefistofelis Απρίλιος 26, 2006 Author #8 Κοινοποίηση Απρίλιος 26, 2006 Ειπαμε ειμαι γκαντεμης οχι ποντιος Link to comment Share on other sites More sharing options...
mefistofelis Απρίλιος 26, 2006 Author #9 Κοινοποίηση Απρίλιος 26, 2006 Μηπως εχει να κανει με το γεγονος οτι οταν εβγαλα την ψυκτρα εβγαλα και λιγο το ελασμα που στηριζει τον επεξεργαστη και οταν ανοιξε το πισι εγραψε new cpu installed?μηπως δεν αναγνωριζει κατι με το q-fan και το pwm? Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpresv Απρίλιος 26, 2006 #10 Κοινοποίηση Απρίλιος 26, 2006 αν σου εγραψε ότι βρήκε καινούριο επεξεργαστή πρέπει να άλλαξε και ρυθμίσεις στο bios λογικά...δεν ξέρω το bios της μητρικής σου, της dfi έχει setting πάνω απο συγκεκριμένη temp να φουλάρει το φουρφουρι, μήπως έχεις και συ κάτι αντίστοιχο και σου άλλαξε τη ρύθμιση? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mefistofelis Απρίλιος 26, 2006 Author #11 Κοινοποίηση Απρίλιος 26, 2006 Μα γιατι να αλλαξω ρυθμισεις αφου ο ιδιος επεξεργαστης ειναι.Σε εμενα απλα εχει q-fan enabled h disabled Link to comment Share on other sites More sharing options...
mefistofelis Απρίλιος 27, 2006 Author #12 Κοινοποίηση Απρίλιος 27, 2006 Σημερα εγινε το θαυμα και ο ανεμιστηρας ανεβηκε στις 4500 στροφες αλλα με 66 βαθμους θ (πριν 60-61).Οτι ναναι μου φαινεται... Link to comment Share on other sites More sharing options...
aGka8lz Μάϊος 1, 2006 #13 Κοινοποίηση Μάϊος 1, 2006 χμ η ασ5 θελει καπου 100 ωρες στρωσιμο Link to comment Share on other sites More sharing options...
Κωστάκης Μάϊος 2, 2006 #14 Κοινοποίηση Μάϊος 2, 2006 Παιδιά εγώ σήμερα άλλα3α πάστα και έβαλα as5 αλλα οι θερμοκρασίες είναι ίδιεσ... αν στρώσει ίσωσ πέσουν... Link to comment Share on other sites More sharing options...
aGka8lz Μάϊος 9, 2006 #15 Κοινοποίηση Μάϊος 9, 2006 ναι θα πεσουν!βεβαια εχει σημασια και ποσο ζεστο ειναι το cpu σου παντως θα πεσουν και αναλογα το cpu σου θα δεις και διαφορες στις θερμοκρασιες Link to comment Share on other sites More sharing options...
koozoop Φεβρουάριος 19, 2007 #16 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 19, 2007 Να ρωτήσω και εγώ; Έβαλα μια 9700LED στον Ε6300 (2.52GHz, 1.35volt) και χρησιμοποίησα την AC5 όπως περιγράφεται στο site του κατασκευαστή (http://www.arcticsilver.com/pdf/appinstruct/as5/ins_as5_intel_dual_wcap.pdf) αλλά οι θερμοκρασίες μου φαίνονται λιγάκι τσιμπημένες ακόμα και για το o/c που έχω κάνει:idle: 40load:60 (orthos)Τι λέτε; Η ψύκτρα έχει πατήσει καλά πάντως. Link to comment Share on other sites More sharing options...
webhunter Φεβρουάριος 19, 2007 #17 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 19, 2007 Εμένα σε full load ήταν 38 με την εργοστασιακή τσίχλα (athlox xp 2700+) και τώρα που έβαλα ac5 είδα αρχικά 41 και μετά από 3 μέρες λειτουργίας είχε πέσει στους 35.Ο κατασκευαστής γράφει πως χρειάζονται περίπου 200 ώρες για να στρώσει σωστά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
GoMaR Φεβρουάριος 19, 2007 #18 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 19, 2007 Αρχική απάντηση από koozoop Να ρωτήσω και εγώ; Έβαλα μια 9700LED στον Ε6300 (2.52GHz, 1.35volt) και χρησιμοποίησα την AC5 όπως περιγράφεται στο site του κατασκευαστή (http://www.arcticsilver.com/pdf/appinstruct/as5/ins_as5_intel_dual_wcap.pdf) αλλά οι θερμοκρασίες μου φαίνονται λιγάκι τσιμπημένες ακόμα και για το o/c που έχω κάνει:idle: 40load:60 (orthos)Τι λέτε; Η ψύκτρα έχει πατήσει καλά πάντως. Πολλα ειναι...ο 6400 μου στα 3,33ghz με 1,42V 2πλο ορθος 57βαθμους βγαζω στις χαμηλοτερες στροφες της zalman9700LED.edit : Ολα αυτα με την παστα της zalman Link to comment Share on other sites More sharing options...
dohc161416003179 Φεβρουάριος 19, 2007 #19 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 19, 2007 Αν πιστεύεις ότι έχει πατήσει καλά η ψύκτρα, τότε μπορεί απλά να έχεις πέσει σε ζεστό κομμάτι επεξεργαστή, που αν είναι τέτοιο ενδεχομένως να ανεβαίνει καλά.Σε απόλυτα νούμερα όμως οι αριθμοί που δίνεις (40-60) είναι κάπως τσιμπημένοι.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
GoMaR Φεβρουάριος 19, 2007 #20 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 19, 2007 Δεν δικαιολογειται τετοιες θερμοκρασιες σε τετοια συχνοτητα και τετοιο ρευμα...Θα πρεπε να ηταν κατω απο 50 full load.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.