Jump to content

Επάγγελμα "Προγραμματιστής"

Dr.Paneas

Recommended Posts

Θελω να δουλέψω σε καποια εταιρία Hosting ποια είναι τα απαραίτητα skills ? Πώς θα αποδείξω οτι τα έχω ;:flower:

Εκτός από Hosting ποιες είναι άλλες δουλειές που μπορεί να βρει δουλεια ενας προγραμματιστής ; Ποιες γλώσσες πρέπει να κατέχει ; Ποιο λειτουργικό πρέπει να ξερει να χειρίζεται ;

Πόσα φράγκα περιπου θα παίρνει σε καθε περίπτωση και από τι εξαρτάται ;

-> Μιλάμε για Ελλάδα και όχι για εξωτερικό:zzz:

Αρχική απάντηση από Dr.Paneas

Θελω να δουλέψω σε καποια εταιρία Hosting ποια είναι τα απαραίτητα skills ? Πώς θα αποδείξω οτι τα έχω ;:flower:

Εκτός από Hosting ποιες είναι άλλες δουλειές που μπορεί να βρει δουλεια ενας προγραμματιστής ; Ποιες γλώσσες πρέπει να κατέχει ; Ποιο λειτουργικό πρέπει να ξερει να χειρίζεται ;

απ όσο ξερώ πρέπει να κατέχει αρκετές γλώσσες γιατί δεν ξέρεις ποτέ τη θα σου ζητήσουν

εκτός αν βρεις κάποια δουλειά που να ζητάει κάποια συγκεκριμένη

οι πιο γνωστές στην αγορά εργασίας είναι

java

vb

sql

c

c++

Πες μου πως δε μιλας για την εταιρια του Μανου....

Πες το μου πλζ..........

Στο θεμα τωρα...

Σε Hosting εταιρια τη θεση προγραμαμτιστη υπαρχει?:blink:

Θα γραφεις servers?

Τωρα αν μιλας για WebDev, PHP/Mysql/HTML/CSS/JavaScript ειναι απαραιτητες για να βγει σωστη δουλεια...

Θα αποδειξεις οτι εχεις skills με το να τους δειξεις καποιο project σου...

Πχ εγω θα τους εδειχνα το CMS που εφτιαξα για το site μου, που εχει και on-the-fly code preview, ετσι θα εβλεπαν και τι κωδικα γραφω.

Αν τους αρεσε αυτο που θα εβλεπαν εχει καλως, αν οχι, ε, τι να κανουμε, αυτα εχει η ζωη. :)

Οχι ρε zapo δεν λεω για οτν Μανο...

PHP και sql πρεπει κανεις παπαδες με αυτα. Πάντως ο Σώτος πιάνει δουλεια απο το καλοκαιρι στην ip host με μισθο μεγαλύτερο απο της μανας μου :p :P :p οχι πως δεν το αξίζει τετοιος tech fr34k που ειναι !!!

E, καλα, ο Σωτος ειναι απο τους λιγους τι να λεμε, και μπραβο του το παληκαρι!

Εσυ ρε Καραμητρο που πααααααααας? :rofl:

Ωστε θα εχω ανταγωνιστη το Σωτο ε?

Χμμμ, that should be fun....

Για την ιδια εταιρια θες και εσυ και ρωτας?

Αφου εχεις κονε τωρα ρε, τι να τα κανεις τα skills?

Πες του Σωτου να σου δειξει 4-5 κολπα εκει, να δικαιολογειται ο μισθος σου και ενταξει εισαι...

Και καμια μλκια να κανεις θα σε καλυψει αυτος. ;)

Oxi εγω γενικα το λεω. Μιλουσαμε πριν στο MSN εσυ παλι εισαι "Den apanato diavazo reeeeeeeeeeeee".

Η C/C++ , Java που χρειάζονται ; Επίσης χρειάζεται πουθενα η Visual Basic ?

Είναι γενικές γνώσεις προγραμματιστή

Java scripts, vb σχεδίαση , C,C++ για να είσαι καλημενος αν ζητηθεί τίποτα περίεργο

Λοιπον ας παρουμε τα πραγματα απο την αρχη...

Υπαρχει ο προγραμματιστης (programmer) κυριως για την αναπτυξη λογισμικου (software) Πχ εφαρμογες γραφειου, λογιστικα προγραμματα κλπ κλπ γλωσσες προγραμματισμου (απο τις ποιο low level στις ποιο object oriented (Asembly με δυο ss, C, Cobol, Pascal, Fortran, C++, C#, Visual (microsoft stuff) C, Visual Basic, Qt κλπ κλπ)

Υπαρχει και ο developer o οποιος ασχολειτε κυριως με web εφαρμογες. Ξεκινησε να ασχολειτε μονο με σελιδες αλλα πλεον μπορει να αναπτυχθει πληρως πχ μια λογιστικη εφαρμογη βασισμενη σε τεχνολογιες web. Γλωσσες που χρησιμοποιει (html, xml, dhtml, javascrip, VBscript,php, asp, perl (?)) Ειναι απαραιτητες οι γνωσεις RDBMS να χειριζετε δηλαδη μεγαλες βασεις δεδομενων (MySQL, Oracle, Microsoft SQL, Postresql κλπ) Αν ο developer ακολουθησει το path του web developer βασικες γνωσεις σε image editing software ειναι απαραιτητες.

Αυτα τα λιγα.....

ps να σημειωσω οτι οι περισσοτερες αγγελειες προσφορας εργασιας ειναι για γελια. Γιατι ζητανε τα παντα χωρις να σου δινουν τιποτα. Βεβαια αυτο συμβαινει γιατι στο 90% των περιπτωσεων ουτε οι ιδιοι ξερουν τι θελουν.

Σαν να ζητας ηλετρολογο με γνωσεις θερμουδραυλικης, να εχει πτυχιο αρχιτεκτωνα και να βαζει υπογραφη για πολιτικος μηχανικος. Ελλας το μεγαλειο σου δηλαδη..

Κοιταξε εγω παλαιά ασχολήθηκα με visual basic. Οχι τρελα πραγματα αλλα αρκετά. Από web έχω στήσει καμια 10 καλά portal/forums (phpbb, phpnuke, xoops, mamboo) και ξέρω καποια απλά πράγματα πανω στην php. html δεν εχω διαβασει ποτε κάποιο βιβλιο αλλα την καταλαβαίνω λόγω εμπειρίας με τις ιστοσελιδες. Ρωτάω για να αρχίσω να ασχολούμαι όσο είναι καιρος ΣΟΒΑΡΑ πλεον.

Το θεμα δεν ειναι να στησεις μερικα καλα portal/forums, αλλα να γραψεις μερικα.... ;)

Επισης, δε φτανει να καταλαβενεις μια γλωσσα, γραψε μερικες static σελιδες με HTML & CSS για να της παρεις τον αερα.

Ασε τη PHP/SQL για μετα.

Και εσυ 3η λυκειου δε πας?

Κατσε διαβασε τωρα και οτι προλαβεις το καλοκαιρι....

Δε φτανουν 3 μηνες βεβαια αλλα απο το τπτ... :)

Παιδιά, συγγνώμη για το Οφ Τόπικ, αλλά με ενδιαφέρει πολύ να μάθω περί τίνους πρόκειται το επάγγελμα. Του χρόνου θα είμαι Β Λυκείου (μάλλον Τεχνολογική Κατεύθυνση). Στην Γ Γυμνασίου κάναμε κάτι λίγα σε QBasic και το βρήκα το μάθημα πολύ ενδιαφέρον.

Ερώτηση: Τί θα πει να είσαι προγραμματιστής (πραγματικά)? Τι μισθό έχει το επάγγελμα? Τέλος, για έναν στην ηλικία μου ΤΙ θα προτείνατε να κάνω ?

Ευχαριστώ !

Θα πει πως δουλευεις σε μια εταιρια και πλερωνεσαι για να γραφεις κωδικα.

Τι αλλο θα σημαινε δλδ?

Ο μισθος διαφερει απο εταιρια σε εταιρια.

Αν σου αρεσε θα το ειχες ψαξει.

Δλδ σα τι να προτεινουμε εμεις?

Δικια σου ειναι η ζωη οτι θες τη κανεις...

ο γιατρός πόσα παίρνει?

ο φούρναρης?

ο χτίστης?

δεν νομίζω να βγάλετε άκρη,είναι θέμα παραγωγικότητας +εταιρίας +αν είσαι μισθωτός η ελέυθερος επαγγελματίας κλπ κλπ κλπ

ταρίφα έχει μόνο το δημόσιο

Τώρα εχω αφησει στην ακρη ολα αυτα... εχω ασχοληθει και ασχολουμαι με το hacking οποτε γνωριζω και καποια πραγματα απο δικτυα. Τωρα επειδη διαβαζω για το σχολειο δεν εχω χρονο βλεπεις να ¨παιξω" με προωραμματισμο. zapotek 2α λυκειου ειμαι :p με περνας ενα χρονο boy :p

Γενικά πάντως όσες πιο πολλές γνώσεις έχεις τόσο περισοτερα φράγκα παίρνεις.

Το θέμα είναι η πιστοποίηση των γνώσεων. Δηλαδή ρε συ zapo θα τους δειξω μια webpage, και ; ... πτυχεία δεν υπάρχουν για τετοια πράγματα ;

Δε σε περναω ισα ειμαστε...

'89αρης και εγω...

Ειπες skills, οχι πιστοποιησεις, δεν ειναι το ιδιο.

Και δεν ειναι webpage αυτο που θα δουν αλλα o κωδικας ενoς CMS (στη περιπτωση μου)...

[ http://zapotek.hostolis.gr/kis/viewsource.php ]

Πτυχειο υπαρχει, "Internet Engineering"...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.