Jump to content

Γύρισα από ταξίδι και εσυνουσιάσθηκε ο Ζεύς!

Wizard!

Recommended Posts

Φεύγοντας για Πασάχ, άφησα τον υπολογιστή ανοικτό γιατί ως συνήθως κατέβαζε, μοίραζε, ή έκανε folding. Με το που γύρισα εχθές το πρωί, τον βρίσκω σε μπλέ οθόνη :mad:

Πατάω το reset, κάνει post και την ώρα που πήγε να διαβάσει το Raid δεν το έβγαλε καθόλου! :blink:

Το κλείνω τελείως το αφήνω για 2-3 λεπτά και το ξανανοίγω. Ξεκίνησε κανονικά, μπήκε Windows αλλά με το που φόρτωσε το 4 εικονάκι στο taskbar κόλλησε και γενικά οι αντιδράσεις του ήταν υπερβολικά αργές. Περίμενα 20+ λεπτά, αλλά δεν άλλαξε τίποτα :getlost:

Επειδή ακριβώς το ίδιο το είχα πάθει στο γραφείο, με 2003, αφού έκανα τα τελευταία updates, έκανα επανεκίνηση, μπήκα σε safe mode και έκανα απεγκατάσταση, όλα τα updates. Μετά, μπήκε κανονικά.

Παρατήρησα όμως στο Event Viewer ότι υπήρχαν αρκετά σφάλματα που όλα αφορούσαν στο Raid και έλεγαν ότι το Device has a bad block. :wassat: Σημειωτέον ότι το μηχάνημα βρίσκεται πάνω σε MGE Eclipse 1200VA.

Αφού δούλευε κανονικά για 3-4 ώρες, άρχισε να πετάει διάφορα σφάλματα του τύπου "Memory could not be read/written" :nothing: Έτσι στα καλά καθούμενα... Δεν είναι overclocked και τρέχει με τα ίδια settings/bios εδώ και μήνες χωρίς το παραμικρό....

Κάνω μια επανεκίνηση, μπαίνω στο bios για να δω αν είναι όλα οκ, μήπως έχω κανά corrupted bios, ή κάτι τέτοιο. Όλα φαίνονται καλά. Επιλέγω boot από DVD ώστε να βάλω το MemTest να τρέξει.

1ο κουλό, δεν πάει καθόλου στο DVD, δεν βγάζει καν το μήνυμα να πατήσω space για να bootάρει από το DVD, και ξενικάνει να διαβάζει το Raid.

2ο κουλό, αρχίζει να φορτώνει, αλλά μετά από 10'' πετάει μπλέ οθόνη με σφάλμα "UNMOUNTABLE_BOOT_DEVICE" το οποίο και έκανε 4-5 φορές πριν βαρεθώ και το κλείσω :(

Και τώρα η κρίσιμη ερώτηση: Να το πετάξω από το παράθυρο ή από την πόρτα? :TD:

Ναι ρε Σωτήρη, αλλά τα XP δεν υποστηρίζουν Reiser...

Το Raid0 είναι πάνω στο nForce4.

Μήπως απλά έχουν χαλάσει κάποια αρχεία του συστήματος? Να κάνω ένα repair με το CD?

Κάτι που ξέχασα να αναφέρω είναι ότι έτρεξα και το Prime95 με την επιλογή που δοκιμάζει τη μνήμη και δεν πέρασε ούτε το 1ο τέστ... :(

Αν έχουν χαλάσει αρχεία του συστήματος, σημαίνει ότι έχει πρόβλημα το filesystem.

Αφού το είδες:

Παρατήρησα όμως στο Event Viewer ότι υπήρχαν αρκετά σφάλματα που όλα αφορούσαν στο Raid και έλεγαν ότι το Device has a bad block.

Το smart των δίσκων μπορείς να το δεις?

edit:

Κάτι που ξέχασα να αναφέρω είναι ότι έτρεξα και το Prime95 με την επιλογή που δοκιμάζει τη μνήμη και δεν πέρασε ούτε το 1ο τέστ... :(

Το memtest βρήκε λάθη?

Και πως θα σιγουρευτώ ότι είναι η μητρική για να πάει για RMA? Και το ωραίο είναι ότι είχε ήδη χαλάσει το ανεμιστηράκι του chipset κι έβαλα άλλο, οπότε πιθανότατα να μην έχω και εγγύηση :(

Δυστυχώς 2 τρόποι μόνο υπάρχουν για να σιγουρευτείς ότι φταίει η μητρική. Έξοδος από το κουτί και τοποθέτηση των απολύτως απαραιτήτων πάνω. Έλεγχος. ΜΠουμ-> τοποθέτηση των πάντων πάνω σε άλλη μητρική .Δουλεύει? ΡΜΑ!

Wizard απλα αν χρειαστει να κανεις rma θα τοποθετησεις παλι το παλιο κι ας μην δουλευει. Αυτοι θα το παρουν και ως προβλημα κι αυτο. Αν εχεις καποιο δισκο καβατζα δοκιμασε να περασεις windows εκει να δεις αν θα καταφερει να τα περασει.

Τελικά δε φταίει η μητρική. Αναγκαστικά έκανα φορμάτ και αφού έχω ημερήσιο backup δεν έχασα τίποτα.

Αλλά:

1. Κατά τη διάρκεια του φορμάτ, στο 92%, κόλλησε για 5+ λεπτά, πράγμα που σημαίνει ότι υπάρχουν όντως bad sectors. Τι κάνουμε? Οι δίσκοι είναι καινούριοι, αγορασμένοι το Φεβρουάριο. Πάνε πίσω? Πως ξέρω ποιός από τους 2 έχει? Αν δεν αντικαθίστανται, πως τους "μαρκάρω" ώστε να μη γραφτεί τίποτα εκεί πάνω κι έχω πρόβλημα?

2. Μαζί με όλα παρατήρησα ότι και το router είχε κάνει reset στις εργοστασιακές ρυθμίσεις... :blink:

3. Η οθόνη μου στο κάτω δεξί μέρος έχασε ξαφνικά το focus και είναι θαμπή... Τι @@ γίνεται? Πάνω σε ups είναι όλα. Τι μπορεί να συνέβει? Μπορεί να φταίει η κάρτα ή η οθόνη? Δεν ειναι καθόλου εύκολο να βρω άλλη οθόνη ή κάρτα για δοκιμή :(

Αρχική απάντηση από sotiris

Γενικότερα προσωπικά το ntfs δεν το εμπιστεύομαι, reiser και πάλι reiser.

Σωτηράκι μακάρι να είχαμε και άλλη επιλογή αλλά δυστυχώς δεν, και εμένα που έχει κάνει καλές ζημίες 2-3 φορές και τραβούσα τις **&&*τριχές μου

greekfragma, όχι δεν το θεωρώ απίθανο αν και το log του, δε δείχνει κάτι που να φαίνεται ότι υπήρξε πρόβλημα...

Εχθές εν τω μεταξύ, σε κάποιο από τα reboot, πάλι στο posting δεν είδε το Raid... :hmm:

Υπάρχει περίπτωση τα bad-sectors να δημιουργήθηκαν από τον controller?

Εχω βρει μια μητρική με 50. Να την πάρω για καλό και για κακό?

Θα μπορούσε να είναι και κάποια ψήκτρα που δε πατάει καλά και προκαλεί απότομη υπερθέρμανση αλλά στο πρώτο ποστ αναφέρεις ότι μια φάση σου δούλεψε για 3-4 ώρες και μετά άρχισε τα σφάλματα.

Θα μπορούσε να φταίει το τροφοδοτικό αλλά από ότι βλέπω έχεις καλό. (αυτό δε σημαίνει φυσικά ότι δε μπορεί να έχει πάθει κάτι.)

Φαντάζομαι τα έχεις δοκιμάσει όλα να δουλέψουν χωρίς το ups για να δεις αν αλλάζει τίποτα.

Κατά τα άλλα το σφάλμα μυρίζει μητρική όπως είπαν οι άλλοι αν και έχω παρατηρήσει αρκετές φορές κουλά σφάλματα λόγο καμένου dimm μνήμης.

Αν είχες ένα δεύτερο pc ή κάποιον φίλο που το PC του να δέχεται κάποια εξαρτήματα σου καλό θα ήταν να κανείς δόκιμες.

πχ να δοκιμάσεις πως δουλεύει το PC σου με το τροφοδοτικό του στο pc σου ή να δοκιμάσεις αλλού τις μνήμες-δίσκους σου.

Βασικά δε νομίζω να είναι οι μνήμες, αφού έτρεξε εχθές το MemTest86+ κι άλλο ένα (δε θυμάμαι ποιό...) επί ώρες και δεν έβγαλαν το παραμικρό. Αλλά από την άλλη μου κάνει κι εντύπωση που δεν έτρεξε το Prime95. Ίσως όμως επειδή είχαν χαλάσει αρχεία των Windows γενικά να μην ήταν αξιόπιστο... Τι να πω...?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.