mefistofelis Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 25, 2006 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 25, 2006 Ποιο απο τα 2 ειναι καλυτερο και γιατι? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Qlim4X Απρίλιος 25, 2006 #2 Κοινοποίηση Απρίλιος 25, 2006 Αρχική απάντηση από mefistofelis Ποιο απο τα 2 ειναι καλυτερο και γιατι? αν λες το 2πλο ΒΙ τοτε ισως ειναι λιγο καλητερο το tranzit.....καπιο 2πλο που ειναι ανταξιο του tranzit ειναι αυτο απο το extremeshop.gr λογο του παχους του Link to comment Share on other sites More sharing options...
DarkSaga Απρίλιος 25, 2006 #3 Κοινοποίηση Απρίλιος 25, 2006 το black ice το extreme είναι πιο λεπτό αλέξη απο του extremeshop? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Qlim4X Απρίλιος 25, 2006 #4 Κοινοποίηση Απρίλιος 25, 2006 Αρχική απάντηση από DarkSaga το black ice το extreme είναι πιο λεπτό αλέξη απο του extremeshop? ναι το ενα ειναι 4 εκατοστα και το αλλο 4,6.... δες το και στο site του χρηστου. edit black ice 4.0cm tranzit 4.1cm unceen 4.6cm ΟΤ(αλεξ με λενε απο το αλεξανδρο)αλεξη ειναι αλλο ονομα Link to comment Share on other sites More sharing options...
darkCount Απρίλιος 25, 2006 #5 Κοινοποίηση Απρίλιος 25, 2006 Και το Αλέξης από το Αλέξανδρος βγαίνει last time I checked.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
.38-.45 Απρίλιος 25, 2006 #6 Κοινοποίηση Απρίλιος 25, 2006 το παχος και μονο δε λεει τιποτα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Qlim4X Απρίλιος 25, 2006 #7 Κοινοποίηση Απρίλιος 25, 2006 Αρχική απάντηση από darkCount Και το Αλέξης από το Αλέξανδρος βγαίνει last time I checked.... nop το αλεξης ειναι αλλο ονομα και γιορταζετε αλλη μερα και απο το αλεξανδρος το μονο που βγενει ειναι αλεξ το αλλο δεν κολαει sory for OT Αρχική απάντηση από .38-.45 το παχος και μονο δε λεει τιποτα. απο προσοπικες δοκιμες παντος το tranzit ειναι καλητερο απο το black ice τωρα για το αλλο δεν περνω και ορκο(οταν το δοκιμασω θα σας πω) Link to comment Share on other sites More sharing options...
darkCount Απρίλιος 25, 2006 #8 Κοινοποίηση Απρίλιος 25, 2006 Από το Αλέξανδρος βγαίνουν και το Αλέξης και το Αλέκος.... (έλα Αλέκοοοοοο, από πού είπες ότι βγαίνει το όνομα σου????? Από που?????) Το ’λεξ λυπάμαι που θα στο πώ αλλά δεν είναι Ελληνικό καν, οπότε δεν βγαίνει απο πουθενά ουσιαστικά. Οι Alex του εξωτερικού βαφτίζονται ως Alex.... Και έτσι για να ξέρεις...ο Αλέξης κρύβεται πίσω από τις λέξεις Αν κάποιον τον βάφτισαν Αλέξιο...έχει καλώς...τότε είναι ο original Αλέξης ας τον πούμε. Είναι κεινή πρακτική όμως και οι Αλέξανδροι να το κάνουν Αλέξης για πιο σύντομα. Αρκετά όμως σπαμάραμε εδώ...το πάμε στο οφφ τοπικ αν θες... Link to comment Share on other sites More sharing options...
deadlock7 Απρίλιος 25, 2006 #9 Κοινοποίηση Απρίλιος 25, 2006 Το δευτερο,εκτος κι αν παρεις το BlackIce Xtreme3 με 3 ανεμιστηρια που εχει μεγαλυτερη επιφανεια.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DarkSaga Απρίλιος 25, 2006 #10 Κοινοποίηση Απρίλιος 25, 2006 θα ήθελα να δω μετρημένες θερμίδες σε ένα review με ψυγεία....μόνο στο multirama έχω δει specifications,άραγε να στέκουν? Link to comment Share on other sites More sharing options...
darkCount Απρίλιος 25, 2006 #11 Κοινοποίηση Απρίλιος 25, 2006 Και πως το μετράμε αυτό ρε συ Λευτέρη...εγώ ένα θερμοδομετρητη βιβλιαράκι που έχω (από τις εποχές που έκανα δίαιτα) δεν λέει πως μετράμε θερμίδες στα ψυγεία.Βέβαια δεν κοίταξα στην κατηγορία "εξωτικά φαγητά" αλλά δεν νομίζω να έχει μαγειρέψει κανείς ψυγείο...’μα έχεις την μεθοδολογία εγώ έχω την όρεξη πάντως... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Qlim4X Απρίλιος 25, 2006 #12 Κοινοποίηση Απρίλιος 25, 2006 Αρχική απάντηση από darkCount Και πως το μετράμε αυτό ρε συ Λευτέρη...εγώ ένα θερμοδομετρητη βιβλιαράκι που έχω (από τις εποχές που έκανα δίαιτα) δεν λέει πως μετράμε θερμίδες στα ψυγεία.Βέβαια δεν κοίταξα στην κατηγορία "εξωτικά φαγητά" αλλά δεν νομίζω να έχει μαγειρέψει κανείς ψυγείο...’μα έχεις την μεθοδολογία εγώ έχω την όρεξη πάντως... μαλλον ενοει τα btu τι ποσα θερμοτιτας μπορει να αποβαλει ......δεν ξερω πως γινετε η μετριση αλλα μια καλη ηδεα ειναι να βαζεις απο την μια μερια νερο θερμοκρασιας χ και να μετρας απο την αλλη ποσο εχει πεσει και ετσι βλεπεις την εικανοτιτα του καθε ψυγειου αλλα παιζει και ρολο και η ροη δηλαδη το ποσο θα μηνει το νερο στης κυψελες για να κατεβει η θερμοκρασια του πολυ ενδιαφερον ακουγετε αλλα πιος θα το κανει???εχει κανεις κεφια να το κανουμε παρεα???διαθετο tranzit, black ice pro 2, black ice pro και αντλια λ25, eheim 600araκαι αναζιτουμε black ice extreme 1,2,3 απο τον unceen αυτα που εχει και καμια αλλη αντλιουλα Link to comment Share on other sites More sharing options...
DarkSaga Απρίλιος 25, 2006 #13 Κοινοποίηση Απρίλιος 25, 2006 Radiator Black Ice Pro III 120mm Triple w/10mm fittings Dimensions: (WxHxT) 397x133x25mm Performance: 6875 BTU/h Radiator Black Ice Xtreme II 120mm Dual w/10mm fittingsDimensions: (WxHxT) 273,4x133x40mm Performance: 6270 BTU/hRadiator Black Ice Xtreme III 120mm Triple w/10mm fittings Dimensions: (WxHxT) 397x133x40mm Performance: 9702 BTU/hεντυπωσιακότατη διαφρά έτσι το pro 3x απο το extreme 3x..... ~30% καλύτεροτώρα το πως το μετράνε άγνωστο και εγώ ψήνομαι να σου πω για review ψυγείων.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
deninho Απρίλιος 25, 2006 #14 Κοινοποίηση Απρίλιος 25, 2006 Η θερμότητα που εκλύεται ή απορρογάται σε μια φυσική ή χημική μεταβολή (αντίδραση) μπορεί να μετρηθεί πειραματικά με τη μέθοδο της θερμιδομετρίας. Οι διαδικασίες γίνονται μέσα σε συσκευές, που είναι θερμικά μονωμένες, δηλαδή δεν ανταλάσσουν θερμότητα με το περιβάλλον. Τα θερμιδόμετρα είναι κλειστά (σταθερού όγκου) ή ανοικτά (σταθερής πίεσης). Στα ανοικτά θερμιδόμετρα η μετρούμενη θερμότητα Qp, αντιπροσωπεύει τη μεταβολή της ενθαλπίας (ενθαλπία=η μεταβολή της κανονικής θερμότητας αντίδρασης, υπό σταθερή πίεση). Ως θερμιδόμετρο μπορεί να χρησιμοποιηθεί οποιαδήποτε "συσκευή" που εξασφαλίζει στοιχιώδη θερμική μόνωση Από το βιβλίο, "εργαστηριακές ασκήσεις γενικής και ανόργανης χημείας" που μοιράζεται στους πρωτοετείς φοιτητές του τμήματος Φυσικής Παν/μιου Αθηνών... Ελπίζω να βοήθησα Edit Τις απαντήσεις τώρα τις είδα των άλλων (προφανώς γράφουν πιο γρήγορα από εμένα ) Αυτό που λέει ο Αλέξανδρος, είναι μια καλή λύση Ρίχνοντας μια ματιά στη Βικιπαίδεια για το BTU, βλέπω ότι το BTU έχει 8 διαφορετικές ερμηνείες (λέγοντας ερμηνείες εννοώ ότι σούται με 8 διαφορετικές τιμές σε Joule, με μικρές διαφορές βέβαια, της τάξης του 0,5%). Επίσης πηγαίνοντας εδώ, ίσως να βρείτε κάποιο χρήσιμο τύπο, για να δείτε πόσο λέει ότι ψύχει, ο κατασκευαστής, και πόσο θα βρείτε εσείς. Θα το κοιτάξω και εγώ αργότερα, γιατί τώρα κάνω μια εργασία (υποτίθεται) Link to comment Share on other sites More sharing options...
DarkSaga Απρίλιος 25, 2006 #15 Κοινοποίηση Απρίλιος 25, 2006 μπορείς να μας πεις πως θα εφαρμόσουμε τη θεωρία που μέσες άκρες ξέραμε? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Qlim4X Απρίλιος 25, 2006 #16 Κοινοποίηση Απρίλιος 25, 2006 Αρχική απάντηση από DarkSaga μπορείς να μας πεις πως θα εφαρμόσουμε τη θεωρία που μέσες άκρες ξέραμε? πολυ δυσκολα.... ολα αυτα ειναι μεσα σε εργαστιρια σε καπιες standar συνθικες μετρησηςεμεις αυτα που μπορουμε να κανουμε ειναι αυτο που ειπα + χαμηλη ροη αερα και υψηλη Link to comment Share on other sites More sharing options...
deninho Απρίλιος 25, 2006 #17 Κοινοποίηση Απρίλιος 25, 2006 και μηδενική ροή αέρα (χωρίς επιπλέον ανεμιστήρα). Έκανα edit στο παραπάνω μήνυμά μου, όπως θα είδες. Ουσιαστικά με ένα θερμιδόμετρο μετράς την θερμοκρασία που έχουν τα αντιδραστήρια πριν την μεταβολή (και καλό είναι να είναι περίπου ίδια), και την τελική θερμοκρασία. Αυτό που κάνει το θερμιδόμετρο είναι να κρατάει σταθερές τις συνθήκες του πειράματος (π.χ. μπορεί να "βλέπει" σε κάποια φάση ο ήλιος το θερμιδόμετρο, αλλά η θερμοκρασία στο εσωτερικό του δεν πρέπει να αλλάξει) Οπότε αυτό που λέει ο Αλεξ είναι μια χαρά. Αρκεί όλα τα πειράματα να γίνονται κάτω από τις ίδιες συνθήκεςΥΓ άμα θέλετε, προσφέρομαι και εγώ για να κάνουμε την δοκιμή Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.