jogi Απρίλιος 28, 2006 #141 Κοινοποίηση Απρίλιος 28, 2006 Συγγνώμη, τι ισοδύναμο μιλάμε? ΟΚ, αν βάλω 2.5αρη δίσκο, επεξεργαστή φορητού και καρτα γραφικών ενσωματωμένη στο pc δεν νομίζω το pc να εχει διαφορά στην κατανάλωση απο το laptop. Όμως επειδή τα περιφεριακά σε pc τραβάνε ρεύμα απο τον ΄'ιδιο (πχ 2-3 δίσκοι, καρτα τηλεόρασης, κάρτα ήχου) τότε η κατανάλωση ανεβαίνει. Ενω και στο λαπτοπ, αν τα βάλουμε εξωτερικά δεν θα εχουμε την ίδια κατανάλωση αλλα με λιγότερη απόδοση λόγω usb? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΝTG Απρίλιος 28, 2006 #142 Κοινοποίηση Απρίλιος 28, 2006 βλεπω οταν θες να συγκρινεις watt επιστρεφεις στα κανονικα μηζ.....εε hipro?? oταν μιλαμε για αποδοση παμε στο θεο??(απο αποψη Μηζ) αν τα βαλεις ολα αυτα ξεπερνας σε λεφτα το λαπτοπ.... πχ 300-400 μονο σε μνημες...και δεν συμαζευεται... για απλες μιλαμε δδρ2 με 4-4-4 τα οποια μπορει να σφιξουν μερικα.... (προφανως και ξερω τι cpu εχεις...απλα το ανεφερα για να δειξω οτι δεν στερουνται δυναμη ποσο μαλλον οταν θα δουλεψουν στα default και το λαπτοπ και το desktop) εξαλλου εσυ εξαιρεση γενικοτερα οσο αφορα το θεμα λαπτοπ... @tassoss την ιδια αποψη εχω....αυτο εννοουσα γραφοντας αυτα που εγραψα... απλα χασαμε (αν οχι ολοι οι περισσοτεροι) καπου το νοημα προσπαθωντας να βρουμε αν ειναι 30-33-40-50-80-130% ακριβοτερο το laptop και αν υπολειπεται κατα 10-20-30 αντε και 50 στην περιπτωση του hipro σε επιδοσεις.. bottom line (για μενα) αν καποιος(non xtreme-gamer -bencher)αν θελει μηχανημα εκ του μηδενος.... ειτε παρει ενα συγχρονο λαπτοπ των 2000 ειτε στησει ενα ...θα εθει μια η αλλη ...(πιο φτηνο το desktop αν κρατηθει αλλα αντιος φορητοτητα) δεν λεω οτι τα 2000 ειναι λιγα ...αλλα και για desktop λιγο πολυ τοσα δινουμε .... Link to comment Share on other sites More sharing options...
tristeno1416003162 Απρίλιος 28, 2006 Author #143 Κοινοποίηση Απρίλιος 28, 2006 Αρχική απάντηση από jogi [Σήμερα, στις 11:31] Συγγνώμη, τι ισοδύναμο μιλάμε? ΟΚ, αν βάλω 2.5αρη δίσκο, επεξεργαστή φορητού και καρτα γραφικών ενσωματωμένη στο pc δεν νομίζω το pc να εχει διαφορά στην κατανάλωση απο το laptop. Όμως επειδή τα περιφεριακά σε pc τραβάνε ρεύμα απο τον ΄'ιδιο (πχ 2-3 δίσκοι, καρτα τηλεόρασης, κάρτα ήχου) τότε η κατανάλωση ανεβαίνει. Ενω και στο λαπτοπ, αν τα βάλουμε εξωτερικά δεν θα εχουμε την ίδια κατανάλωση αλλα με λιγότερη απόδοση λόγω usb? Μήπως θα βάλεις και την οθόνη του φορητού?Μητρική θα βρεις από φορητό? Ξέρεις πόσο καταναλώνουν οι μητρικές των desktop?Εδώ λέμε ότι δεν μπορούμε να φτιάξουμε desktop αντίστοιχων επιδόσεων με το laptop των 2000 χρησιμοποιώντας ότι φτηνότερο υπάρχει και εσύ θες να βάλεις και 2.5 δίσκο κτλ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
jogi Απρίλιος 28, 2006 #144 Κοινοποίηση Απρίλιος 28, 2006 Αρχική απάντηση από tristeno Μήπως θα βάλεις και την οθόνη του φορητού?Μητρική θα βρεις από φορητό? Ξέρεις πόσο καταναλώνουν οι μητρικές των desktop?Εδώ λέμε ότι δεν μπορούμε να φτιάξουμε desktop αντίστοιχων επιδόσεων με το laptop των 2000 χρησιμοποιώντας ότι φτηνότερο υπάρχει και εσύ θες να βάλεις και 2.5 δίσκο κτλ? Κατσε... Γιατι εσυ ξέρεις ποσο καταναλωνουν οι μητρικές των desktop? ΓΙατι πιστεύεις ότι οι οθόνες φορητών καταναλώνουν λιγότερο? Φυσικά αν ελλατώσεις την φωτεινότητα ναι, αλλα αυτό το κάνει και μια desktop, oπότε... Να στο θέσω απλά, ο δεύτερος pc μου εχει athlon xp mobile, και 9200 le και εναν 80αρη δίσκο. Τα περιφεριακά στην μητρική, όπως sata, gigabit, klp ειναι απενεργοποιημένα. Αυτός πιστεύεις ότι καίει λιγότερο απο τον αντίστοιχο laptop, με ΑΧP - mobile, 9200 le και 80αρη δίσκο? Και αν ναι πόσο? Για πες με νουμερα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
tristeno1416003162 Απρίλιος 28, 2006 Author #145 Κοινοποίηση Απρίλιος 28, 2006 Μπορώ να σου πω με νούμερα ότι τα laptop καίνε στην χειρότερη περίπτωση 90W (διαφωνείς?)Για πες μου τώρα εσύ πόσο πιστεύεις ότι καίει το desktop σου (με όλα απενεργοποιημένα) να δούμε πόσο μέσα θα πέσεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jogi Απρίλιος 28, 2006 #146 Κοινοποίηση Απρίλιος 28, 2006 http://windows.uwaterloo.ca/Hardware/PC_Power_Consumption.asp"According to tests conducted by IST, Hardware Support, tests showed the following. On a Pentium 4, 1.7GH machine: * during boot power in watts is close to 110w * during idle, no power management,. close to 60w * during full power saving, no hard disk spin, machine in sleep mode, 35w"Aρα με πιο efficient επεξεργαστή όπως ο athlon mobile η διαφορά ελλατώνεται ακόμα περισσότερο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jogi Απρίλιος 28, 2006 #147 Κοινοποίηση Απρίλιος 28, 2006 Οσο για το χειρότερη περίπτωση τα 90 watt εγω τα βλέπω λίγα, ο δικός μου, p4 dothan, 1gb ram, 14ara οθόνη και 915gm κάρτα γραφικών εχει τροφοδοτικό που αποδίδει 91.65 watt. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maximus Απρίλιος 28, 2006 #148 Κοινοποίηση Απρίλιος 28, 2006 Κάποιος ο οποίος βολεύεται με τα πληκτρολόγια/ποντίκια/ηχεία/βαλίτσες/μπούρου μπούρου των laptop καλύτερα να πάρει laptop, όχι μόνο λόγω κατανάλωσης, αλλά γιατί βολεύει κιόλας. Εγώ επειδή θέλω την οθονάρα μου, τις ηχειάρες μου, το G5 & G15 μου, το γαργαντουικό mousepad μου και τα μπούρου μπούρου μου, προτιμώ desktop. Πάντως ένας φορητός δυνατός στα νορμάλ μαζί με ένα σταθερό στα νορμάλ έχουν παρόμοιες (πλέον) επιδόσεις. Αν κάποιον τον συμφέρει και στη ΔΕΗ και τον βολεύει η φορητότητα, δε βλέπω λόγο να μην πάρει φορητό. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tristeno1416003162 Απρίλιος 28, 2006 Author #149 Κοινοποίηση Απρίλιος 28, 2006 Γυρεύοντας πήγαινες.110W ΧΩΡΙΣ μόνιτορ (άλλα 75W σύμφωνα με τους ίδιους, μια που θέλεις να χρησιμοποιήσεις την συγκεκριμένη αναφορά)Πολύ ωραία. 110W για έναν στα 1.7. Να τον συγκρίνουμε με ένα laptop με Pentium M 1.1-1.2?Τα συγκεκριμένα laptop καταναλώνουν MAX 50W.Συμφωνείς ότι ΔΕΝ είναι ίδια η κατανάλωση? Link to comment Share on other sites More sharing options...
jogi Απρίλιος 28, 2006 #150 Κοινοποίηση Απρίλιος 28, 2006 Ρε συ, σου λεει όμως ότι πρόκειται για crt οθόνη. Αρα λογικά ειναι τα 75 watt. Αν υπολογίσεις την σούμα 110+αντε 30-40 για tft τότε πάμε στα 150, δηλαδή 40 watt παραπάνω απο το laptop μου. Ε σιγα το θεμα, αν το εχεις ανοιχτό 8-9 ώρες την μέρα (ε εχουμε και ζωή να ζήσουμε, δεν ειμαστε συνέχεια πάνω απο το pc) και αυτές τις 9 ώρες το δουλεύεις full load τότε κερδίζεις σχεδόν τπτ... ειναι σαν να λές θα κλείσω την λάμπα στο γραφείο για να κάνω απόσβεση το έπιπλο... Link to comment Share on other sites More sharing options...
tristeno1416003162 Απρίλιος 28, 2006 Author #151 Κοινοποίηση Απρίλιος 28, 2006 Τόσο γρήγορο είναι δηλαδή το laptop σου? Όσο ένας P4 στα 1,7? Είσαι σοβαρός?Επιπλέον το laptop σου ΔΕΝ καίει 90w (είναι σαν να λες ότι επειδή έχεις τροφοδοτικό 600w καταναλώνεις τόσο). Αν είναι με dothan μέχρι 1.8 και vga πάνω μέχρι Χ600) θα καίει max 60-70W. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jogi Απρίλιος 28, 2006 #152 Κοινοποίηση Απρίλιος 28, 2006 γιατί νομίζεις ότι ο p4 1.7 καίει λιγότερο απο τον athlon xp mobile που εχω στο άλλο pc? H αν χρησιμοποιήσω επεξεργαστή για laptop τότε και ελαφρά περισσότερο θα καίω και ισάξια γρήγορος θα είμαι. Αυτό που λές εχει νόημα σε καταστάσεις στυλ, oc, netburst + prescott επεξεργαστές και τα λοιπά. Τώρα με εναν αποτελεσματικό επεξεργαστή με C&Q ή mobile και χωρίς πολλά περιφεριακά, το desktop καιει σε νορμάλ χρήση ελλαχιστα, όπως και το λαπτοπ σε νορμάλ χρήση καει ελαχιστα. Αρα η διαφορά ειναι τοσο μικρή που δεν υπάρχει περίπτωση να καταλάβεις την διαφορά στον λογαριασμό ρεύματος, γιατί εχεις αλλες συσκευές που καίνε πολύ περισσότερο, όπως τηλεόραση, στερεοφωνικό, κλπ και τα εχεις αναμένα και όλη μερα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tristeno1416003162 Απρίλιος 28, 2006 Author #153 Κοινοποίηση Απρίλιος 28, 2006 Συμφωνείς ότι καις τουλάχιστον τόσα W παραπάνω ΟΣΟ καίει η οθόνη?Ποιά CPU για desktop καταναλώνει λιγότερο από έναν Pentium/Celeron M?Αν η απάντηση στο πρώτο είναι ΝΑΙ και στο δεύτερο καμμία τότε έχεις μια γρήγορη απάντηση και βρήκες και τα επιπλέον W. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΝTG Απρίλιος 28, 2006 #154 Κοινοποίηση Απρίλιος 28, 2006 ενταξει guys νομιζω το λυσαμε το θεμα....μην παιζουμε τωρα με τα νουμερααπλα η μικροτερη καταναλωση εξισορροπει ακομα περισσοτερο την κατασταση..(μιλαμε για δυο μηχανηματα που αγοραζονται σημερα ...οχι το μτχ 5ετιας underclocked με σβηστη οθονη κλπ κλπ...) Link to comment Share on other sites More sharing options...
hipro5 Απρίλιος 28, 2006 #155 Κοινοποίηση Απρίλιος 28, 2006 Αρχική απάντηση από tristeno [Σήμερα, στις 12:55] Μπορώ να σου πω με νούμερα ότι τα laptop καίνε στην χειρότερη περίπτωση 90W (διαφωνείς?) Για πες μου τώρα εσύ πόσο πιστεύεις ότι καίει το desktop σου (με όλα απενεργοποιημένα) να δούμε πόσο μέσα θα πέσεις. ΟΠΑΑΑΑΑ.............2 x 1024MB μνήμες στο φορητό, "καίνε" πάνω από 40W.........Βάλε και το επεξεργαστή καμμιά 40W ακόμα..........Τώρα: οθόνη, μητρική, κάρτα γραφικών, κτλ. ΠΩΣ γίνεται να "καίνε" ΜΟΝΟ 10W ΟΛΑ αυτά μαζί........Μου φαίνεται ότι κάπου τα έχεις μπερδέψει λίγο....... ΜΗΠΩΣ μιλάς για Laptop με Centrino ένα core, 256άρα μνήμη κάρτα γραφικών SIS PCI και 15άρα οθόνη?......... Link to comment Share on other sites More sharing options...
hipro5 Απρίλιος 28, 2006 #156 Κοινοποίηση Απρίλιος 28, 2006 Αρχική απάντηση από tristeno [Σήμερα, στις 13:28] Επιπλέον το laptop σου ΔΕΝ καίει 90w (είναι σαν να λες ότι επειδή έχεις τροφοδοτικό 600w καταναλώνεις τόσο). Αν είναι με dothan μέχρι 1.8 και vga πάνω μέχρι Χ600) θα καίει max 60-70W. You wish......... Link to comment Share on other sites More sharing options...
hipro5 Απρίλιος 28, 2006 #157 Κοινοποίηση Απρίλιος 28, 2006 Αρχική απάντηση από ΝTG [Σήμερα, στις 11:41] βλεπω οταν θες να συγκρινεις watt επιστρεφεις στα κανονικα μηζ.....εε hipro?? oταν μιλαμε για αποδοση παμε στο θεο??(απο αποψη Μηζ) αν τα βαλεις ολα αυτα ξεπερνας σε λεφτα το λαπτοπ.... πχ 300-400 μονο σε μνημες...και δεν συμαζευεται... για απλες μιλαμε δδρ2 με 4-4-4 τα οποια μπορει να σφιξουν μερικα.... (προφανως και ξερω τι cpu εχεις...απλα το ανεφερα για να δειξω οτι δεν στερουνται δυναμη ποσο μαλλον οταν θα δουλεψουν στα default και το λαπτοπ και το desktop) εξαλλου εσυ εξαιρεση γενικοτερα οσο αφορα το θεμα λαπτοπ... Γιατί βρε?........ Αν τα δουλέψουμε default, μια η άλλη είναι σε κατανάλωση.........ΑΛΛΑ με το desktop έχεις και τη δυνατότητα να το "πρεσσάρεις" αν θές....... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΝTG Απρίλιος 28, 2006 #158 Κοινοποίηση Απρίλιος 28, 2006 Αρχική απάντηση από hipro5 ΟΠΑΑΑΑΑ.............2 x 1024MB μνήμες στο φορητό, "καίνε" πάνω από 40W......... φανταζομαι θα ξερεις οτι υπαρχουν μνημες που ΔΕΝ δουλευουν 2-2-2 στα 270φευγα με 3,6 volts H αληθεια ειναι οτι δεν ξερω ποσο καινε οι μνημες του λαπτοπ αλλα το 40αρη(για 2χ1γιγα) που ανεφερες παλι πολυ μου φαινεται.... Υ.Γ και τα λαπτοπ "πρεσσαρονται" ....αλλα οχι για να σπας ρεκορ.... πχ στο 1Μ εχω 33.χχχ στα 2330 οχι και ασχημα για λαπτοπακι με κλειδωμενα τα παντα.. απο οτι βλεπω στην λιστα ειμαι λιγο χειροτερος απο vevice @2583.... οσο για τα default ..(@2γιγα) εχω 38,993 (χθες δοκιμαζα)..μπορω να πω αρκετα καλυτερα απο default 3500+ (χωρις ΒΗ ,χωρις τιποτα ,μπορω να σου πω και χωρις ρευμα) ολα αυτα με ενα λαπτοπ που αγοραστηκε 18 μηνες πριν... (αα ξεχασα να πω ...αναβαθμιστηκε το ατιμο καποιο φεγγαρι..απο 1,5 σε 2-μιας και αυτα αναβαθμιζονται) Link to comment Share on other sites More sharing options...
tristeno1416003162 Απρίλιος 28, 2006 Author #159 Κοινοποίηση Απρίλιος 28, 2006 Αρχική απάντηση από hipro5 [Σήμερα, στις 17:35] ΟΠΑΑΑΑΑ.............2 x 1024MB μνήμες στο φορητό, "καίνε" πάνω από 40W.........Βάλε και το επεξεργαστή καμμιά 40W ακόμα..........Τώρα: οθόνη, μητρική, κάρτα γραφικών, κτλ. ΠΩΣ γίνεται να "καίνε" ΜΟΝΟ 10W ΟΛΑ αυτά μαζί........Μου φαίνεται ότι κάπου τα έχεις μπερδέψει λίγο....... ΜΗΠΩΣ μιλάς για Laptop με Centrino ένα core, 256άρα μνήμη κάρτα γραφικών SIS PCI και 15άρα οθόνη?......... Πες μου για ποιό laptop θέλεις να σου πω. Μήπως εννοείς κάποιο με κανέναν Prescott πάνω και 2 δίσκους που καίει 200W? Γιατί αν εννοείς για κάποιο για κάτι σε centrino ότι και να του βάλεις πάνω, παραπάνω από 90W δεν πρόκειται να κάψει. Για πες μας τι έχεις υπόψη εσύ να δούμε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tristeno1416003162 Απρίλιος 28, 2006 Author #160 Κοινοποίηση Απρίλιος 28, 2006 Αρχική απάντηση από ΝTG [Σήμερα, στις 18:37] φανταζομαι θα ξερεις οτι υπαρχουν μνημες που ΔΕΝ δουλευουν 2-2-2 στα 270φευγα με 3,6 volts Μάλλον μπέρδεψε και τις μνήμες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.