tristeno1416003162 Απρίλιος 25, 2006 Author #81 Κοινοποίηση Απρίλιος 25, 2006 Είχα απαντήσει αλλά το διέγραψα.Συνοπτικά. Και εγώ σε τρια χρόνια αγοράζω ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ισοδύναμο φορητό με το αναβαθμισμένο δικό σου desktop πουλώντας το παλιό μου σε τιμή καλύτερη από ότι θα πουλούσες το δικό σου desktop.Και εγώ λέω ότι δαπανάς 100 παραπάνω ρεύμα τον μήνα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
JimmyFox Απρίλιος 25, 2006 #82 Κοινοποίηση Απρίλιος 25, 2006 Αρχική απάντηση από tristenoΤο πολύ πιο ακριβό για εσένα είναι 30%? Ακόμα κι αν δεχτώ το 30% που λές (προσωπικά το θεωρώ περισσότερο), ναι. Είναι πολύ πιο ακριβό. Γιατί αυτό το +30% συνοδεύεται από μειωμένη φορητότητα + αυτονομία (λόγω μεγάλης οθόνης και χαρακτηριστικών), συνοδεύεται από απουσία αναβαθμισιμότητας ή πολύ υψηλού κόστους αναβαθμισημότητας, συνοδεύεται από ένα τεράστιο ρίσκο σε περίπτωση βλάβης το οποίο μεταφράζεται σε απώλεια του μηχανήματος για μεγάλο χρονικό διάστημα (εντός εγγύησης) ή πολύ υψηλού και ασύμφορου κόστους (εκτός εγγύησης).Το ισοδύναμο σύστημα δεν το κάνουμε εμείς γιατί στην πραγματικότητα ΔΕΝ μπορούμε να το κάνουμε. Όσο και αν το πλησιάσουμε, το desktop πάντα θα είναι πιο αναβαθμίσημο, πιο εύκολο στην επισκευή, πιο γρήγορο και πιο customizable. Συνεπώς μιλάμε για μηχανήματα που δεν μας ενδιαφέρουν τόσο οι παραπάνω παράγοντες. Συνεπώς... για Low end μηχανήματα που ο κοσμάκης αγοράζει μαζικά από super market και τους συμπεριφέρεται σαν τοστιέρες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
iceblade Απρίλιος 25, 2006 #83 Κοινοποίηση Απρίλιος 25, 2006 Αρχική απάντηση από tristeno [Σήμερα, στις 22:06] Είχα απαντήσει αλλά το διέγραψα.Συνοπτικά. Και εγώ σε τρια χρόνια αγοράζω ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ισοδύναμο φορητό με το αναβαθμισμένο δικό σου desktop πουλώντας το παλιό μου σε τιμή καλύτερη από ότι θα πουλούσες το δικό σου desktop.Και εγώ λέω ότι δαπανάς 100 παραπάνω ρεύμα τον μήνα. Και εμένα ο 386 μου με Trident VGA 256KB RAM ISA έχει λιγότερη κατανάλωση από τον 4400Χ2. Link to comment Share on other sites More sharing options...
.38-.45 Απρίλιος 25, 2006 #84 Κοινοποίηση Απρίλιος 25, 2006 ωραια, τοτε δειξε μας το Laptop που θα βγαλει μεροκαμματο χωρις να μπει στο ρευμα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
panoc Απρίλιος 25, 2006 #85 Κοινοποίηση Απρίλιος 25, 2006 μα εννοείτε οτι και εγω θα ααναβαθμιστώ, και μη ξεχας οτι στο ενδιαμεσο των 3 χρόνων εχω και καλύτερο pc...αλλά δε θες να καταλάβεις η δε σε συμφερει να καταλαβεις, μα ΔΕ θελω να πουλησω.και ειναι λογικό να πουληθεί καλύτερα το laptop ο νόμος της αγορας λεει οτι συνηθως το αντικείμενο με πιο μεγαλη αξία απόκλτηςσης εχει και εμγαλύτερη αξία μεταπώλησης.το να λες 100-200-5000 ειναι ευκολο, αλλά γιατι να λές? επειδή δε μπορείς να αποδείξεις κατι? επειδή ίσως δε ξερεις που να καταλήξεις το θέμα? και εγώ λεω πολλα πράγματα.και εγώ λεω φύκια και μεταξωτες κορδέλες, και?????????editαθριο θα κατσω να σου φτιαξω ενα alienware game laptop και ενα αντιστοιχο dekstop... να δουμε το 30%... και μην ακούσω όπτι η alienware ειναι ακριβη ε??????LOL Link to comment Share on other sites More sharing options...
JimmyFox Απρίλιος 25, 2006 #86 Κοινοποίηση Απρίλιος 25, 2006 Αρχική απάντηση από tristenoΣυνοπτικά. Και εγώ σε τρια χρόνια αγοράζω ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ισοδύναμο φορητό με το αναβαθμισμένο δικό σου desktop πουλώντας το παλιό μου σε τιμή καλύτερη από ότι θα πουλούσες το δικό σου desktop. Καθαρά προσωπική εκτιμηση και μάλλον αυθαίρετη. Δηλαδή ποια κάρτα φορητού είναι αντίστοιχη με την ίδια κάρτα στο desktop και σε SLI? Εγώ βλέπω laptops που πουλιώντουσαν ακριβά να έχουν ισοπεδωθεί από τους διπύρηνους. Ακόμα κι αν εσύ έχεις βρει κορόιδα να αγοράζουν τα 3χρονα Laptop σε καλή (για σένα τιμή) είναι κατι που ισχύει μόνο για σένα και για κανέναν άλλον.Επίσης ξεχνάς κάτι βασικό. Το desktop δεν το πουλάς ολόκληρό. Μόνο το κομμάτι που ΘΕΣ να αλλάξεις.Αρχική απάντηση από tristenoΚαι εγώ λέω ότι δαπανάς 100 παραπάνω ρεύμα τον μήνα. Εδώ απλά υπερβάλλεις. Μα καλά, σε ποιά χώρα νομίζεις οτι ζούμε? Πόσο έρχεται δηλαδή το ρεύμα στο σπίτι του καθένα και καίει 100 ΠΑΡΑΠΑΝΩ από ένα Laptop το μήνα???? Δηλαδή.... 200 το δίμηνο ΠΑΡΑΠΑΝΩ από ένα Laptop????? Με αγγλικούς μισθούς ίσως να επιβιώναμε, με Ελληνικούς όχι... Link to comment Share on other sites More sharing options...
iceblade Απρίλιος 25, 2006 #87 Κοινοποίηση Απρίλιος 25, 2006 Αρχική απάντηση από tristeno [Σήμερα, στις 22:15] Ευτυχώς που δεν έχω τέτοιο laptop στην δουλειά Ναι, αλλά ο 386 μου έχει καλύτερο πληκτρολόγιο από το laptop σουκαι δε ζεσταίνεται κιόλας το πληκτρολόγιο του 386. τεχνολογία λέμε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
panoc Απρίλιος 25, 2006 #88 Κοινοποίηση Απρίλιος 25, 2006 Αρχική απάντηση από JimmyFox [Σήμερα, στις 00:20] Εδώ απλά υπερβάλλεις. Μα καλά, σε ποιά χώρα νομίζεις οτι ζούμε? Πόσο έρχεται δηλαδή το ρεύμα στο σπίτι του καθένα και καίει 100 ΠΑΡΑΠΑΝΩ από ένα Laptop το μήνα???? Δηλαδή.... 200 το δίμηνο ΠΑΡΑΠΑΝΩ από ένα Laptop????? Με αγγλικούς μισθούς ίσως να επιβιώναμε, με Ελληνικούς όχι... μα για μενα και τα 7 μωρά μου που ειναι 24/7... δυσικά και ο μαστορας ξερει καλύτερα από μενα τη τσεπη μου και λέει οτι πληρώνω όσο λεει οτι πληρωνω...EDITξεχασα να πω στο θείο πρόεδρο ότι μου ήρθε η ΔΕΗ αυτό το μήνα ... αυτυχως που με τη κουβέντα μου το υπευθυμίσατε, να σται καλα!!!!LOOOOL Link to comment Share on other sites More sharing options...
sotiris Απρίλιος 25, 2006 #89 Κοινοποίηση Απρίλιος 25, 2006 Tristeno, επειδή επιμένεις, ορισμένοι από μας κάνουνε μερικές εργασίες με τον υπολογιστή τους τις οποίες ΔΕΝ μπορούν να τις κάνουν με ένα laptop. Ναι, μπορείς να δουλέψεις σε laptop, όλοι μας εδώ έχουμε δουλέψει, χωρίς ιδιαίτερο πρόβλημα.Σταματάς να το δουλεύεις όταν βάλεις το αγαπημένο σου game και τα δάκτυλά σου πάρουν φωτιά. Το laptop είναι τρομερή εφεύρεση, επειδή το παίρνεις μαζί. Το desktop δεν μπορεί να το αντικαταστήσει, μπορεί μόνο να το υποκαταστήσει.Ναι, μπορείς να δουλέψεις και με ένα υποκατάστατο desktop, όπως μπορείς να δουλεύεις και με ένα υποδεέστερο pc χωρίς να αναβαθμίζεις κάθε μήνα αλλά κάθε ~2 χρόνια.Το ότι εσύ πουλάς τα παλιά σου laptop δε σημαίνει ότι κάνουν όλοι το ίδιο με σένα, εγώ π.χ. ποτέ δεν έχω πουλήσει το ο,τιδήποτε και ούτε σκοπεύω, γιατί δεν με ενδιαφέρει ο τομέας. Και πίστεψέ με, το 95% των χρηστών που αναφέρεις, δεν σκοπεύουν ούτε αυτοί να πουλήσουν το laptop τους. Κόλπα του laptop (που δεν αναφέρθηκε)? Wardriving, wireless scanning etc. Αλλά τώρα πια το κάνεις και με το pda. Θες να σου πω τη χρήση που κάνει το δικό μου laptop σπίτι? Έχω ανοιχτά 2-3 τερματικά ssh και παρακολουθώ τα pcιά μου, τρομερή χρήση!Το βασικότερο όλων που παραβλέπεις, είναι ότι είναι ΜΗ ΕΠΕΚΤΑΣΙΜΟ. ΜΗ ΕΠΕΚΤΑΣΙΜΟ θα πει ότι ΔΕΝ ΕΧΕΙ pci. Δεν έχει pci = δεν παίρνει extra controllers (sata,scsi) etc.Στην τελική, αν θες να κάνεις οικονομία στο ρεύμα, άναβε λιγότερο το θερμοσίφωνα που καίει 4KW και άσε το pc-άκι να δουλεύει. Οικονομία στο ρεύμα των pc είναι ψιλοαστείο, ποτέ δεν με έχει απασχολήσει.Το μόνο που δέχομαι σαν δικαιολογία, και αυτό πράγματι ισχύει, είναι το θέμα του όγκου.Αν έχεις πρόβλημα χώρου και μικρές απαιτήσεις επεκτασιμότητας, ναι, πάρε laptop! Link to comment Share on other sites More sharing options...
tristeno1416003162 Απρίλιος 25, 2006 Author #90 Κοινοποίηση Απρίλιος 25, 2006 Αρχική απάντηση από [pan]oc [Σήμερα, στις 00:19] μα εννοείτε οτι και εγω θα ααναβαθμιστώ, και μη ξεχας οτι στο ενδιαμεσο των 3 χρόνων εχω και καλύτερο pc...αλλά δε θες να καταλάβεις η δε σε συμφερει να καταλαβεις, μα ΔΕ θελω να πουλησω.και ειναι λογικό να πουληθεί καλύτερα το laptop ο νόμος της αγορας λεει οτι συνηθως το αντικείμενο με πιο μεγαλη αξία απόκλτηςσης εχει και εμγαλύτερη αξία μεταπώλησης.το να λες 100-200-5000 ειναι ευκολο, αλλά γιατι να λές? επειδή δε μπορείς να αποδείξεις κατι? επειδή ίσως δε ξερεις που να καταλήξεις το θέμα? και εγώ λεω πολλα πράγματα.και εγώ λεω φύκια και μεταξωτες κορδέλες, και?????????editαθριο θα κατσω να σου φτιαξω ενα alienware game laptop και ενα αντιστοιχο dekstop... να δουμε το 30%... και μην ακούσω όπτι η alienware ειναι ακριβη ε??????LOL Σου το έχω έτοιμο από την πρώτη σελίδα, αλλά μάλλον δεν διαβάζεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΝTG Απρίλιος 25, 2006 #91 Κοινοποίηση Απρίλιος 25, 2006 τσακα τσακα τις γεμισαμε τις 5 σελιδες χωρις να εχει βγει νοημα...με μονη "λαμπρη" εξαιρεση το κειμενακι του 38-45 που καλλιστα θα μπορουσε να δημοσιευτει σε καποιο περιοδικο του χωρου .......... Link to comment Share on other sites More sharing options...
iceblade Απρίλιος 25, 2006 #92 Κοινοποίηση Απρίλιος 25, 2006 Αρχική απάντηση από [pan]oc [Σήμερα, στις 22:22] μα για μενα και τα 7 μωρά μου που ειναι 24/7... δυσικά και ο μαστορας ξερει καλύτερα από μενα τη τσεπη μου και λέει οτι πληρώνω όσο λεει οτι πληρωνω... Τα νούμερα μιλάνε μόνα τους 100 το μήνα παραπάνω το desktop, το laptop 200-400W λιγότερο. και μή ξεχάσω και το 30%. Νούμερα παιδιά. Μη λέμε ότι θέλουμε μιλάν οι αριθμοί.Πάει ένας τύπος στη Ferrari μόλις είχε κερδίσει 199.990 ευρώ στο λαχείο. Λέει "θέλω να αγοράσω το αμάξι". του λένε κάνει 200.000. Λέει "ρε παιδιά 10 ευρώ δε μπορείτε να μου κόψετε", λέει ο πωλητής "δε γίνεται κύριε μου οι τιμές είναι fix".Πάει έξω βρίσκει έναν τυπά τον ρωτάει "ρε φιλαράκι έχεις 10;". Του λέει "τι να τα κάνεις;" ο άλλος απαντάει "Να αγοράσω μια φερράρι". και απαντάει "ρε φιλαράκι να σου δώσω 20 να μου πάρεις και εμένα μία;" Link to comment Share on other sites More sharing options...
panoc Απρίλιος 25, 2006 #93 Κοινοποίηση Απρίλιος 25, 2006 διαβαζω το 1ο ποστ παλι...Επειδή η εποχή που τα φορητά ήταν φανερά υποδεέστερα των επιτραπέζιων συστημάτων έχει περάσει, η αγορά φορητού για αντικατάσταση επιτραπέζιων συστημάτων γίνεται αρκετά δελεαστική.Για να δούμε πόσο παραπάνω υπολογίζετε ότι στοιχίζει η φορητότητα; (το κέρδος στην κατανάλωση ρεύματος σε σχέση με επιτραπέζιο σύστημα είναι 100-300 έτος)αυτο δεν ειναι το νόημα του thread σου? σε αυτο θα ασχοληθούμε.αν δεν είναι αυτό να μας το πεις να κοιμηθούμε, μη ξενυχτησουμε άδικα...θα σου φτιαξω εγώ το alienware γιατί είδα ότι δε σου άρεσε κιολας.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
panoc Απρίλιος 25, 2006 #94 Κοινοποίηση Απρίλιος 25, 2006 Αρχική απάντηση από iceblade [Σήμερα, στις 00:29] . Μη λέμε ότι θέλουμε μιλάν οι αριθμοί. συγνωμη έχεις απόλυτο δίκιο.... δεν είχα προσέξει ότι μιλάνε οι αριθμοί, απορώ πως τολμω και αμφισβητώ τους αριθμούς. Link to comment Share on other sites More sharing options...
JimmyFox Απρίλιος 25, 2006 #95 Κοινοποίηση Απρίλιος 25, 2006 Αρχική απάντηση από tristeno Μειωμένη μεταφερσιμότητα σε σχέση με το desktop?Αυτονομία το desktop? Σε έχω για πιο έξυπνο άνθρωπο. Ένα Laptop 2000 παραφορτωμένο και με 17άρα οθόνη δεν είναι τόσο εύκολο στη μεταφορά με ένα ibook. Ούτε την ίδια αυτονομια έχει με ένα Celeron M και καλή μπαταρία.Αρχική απάντηση από tristenoΙΣΟΔΥΜΑΜΟ σε επιδόσεις για να μην μπερδεύεσαι Μα και σε αυτό λέω οτι ποτέ το laptop δεν έχει ισοδύναμο σε επιδόσεις ένα desktop. Λόγος βασικός ο σκληρός, η αδυναμία RAID, το ένα optical drive που είναι πιο αργό από ένα 3,5" κλπ κλπ κλπ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
tristeno1416003162 Απρίλιος 25, 2006 Author #96 Κοινοποίηση Απρίλιος 25, 2006 Αρχική απάντηση από sotiris [Σήμερα, στις 00:23] Tristeno, επειδή επιμένεις, ορισμένοι από μας κάνουνε μερικές εργασίες με τον υπολογιστή τους τις οποίες ΔΕΝ μπορούν να τις κάνουν με ένα laptop.Ναι, μπορείς να δουλέψεις σε laptop, όλοι μας εδώ έχουμε δουλέψει, χωρίς ιδιαίτερο πρόβλημα.Σταματάς να το δουλεύεις όταν βάλεις το αγαπημένο σου game και τα δάκτυλά σου πάρουν φωτιά. Το laptop είναι τρομερή εφεύρεση, επειδή το παίρνεις μαζί. Το desktop δεν μπορεί να το αντικαταστήσει, μπορεί μόνο να το υποκαταστήσει.Ναι, μπορείς να δουλέψεις και με ένα υποκατάστατο desktop, όπως μπορείς να δουλεύεις και με ένα υποδεέστερο pc χωρίς να αναβαθμίζεις κάθε μήνα αλλά κάθε ~2 χρόνια.Το ότι εσύ πουλάς τα παλιά σου laptop δε σημαίνει ότι κάνουν όλοι το ίδιο με σένα, εγώ π.χ. ποτέ δεν έχω πουλήσει το ο,τιδήποτε και ούτε σκοπεύω, γιατί δεν με ενδιαφέρει ο τομέας. Και πίστεψέ με, το 95% των χρηστών που αναφέρεις, δεν σκοπεύουν ούτε αυτοί να πουλήσουν το laptop τους. Κόλπα του laptop (που δεν αναφέρθηκε)? Wardriving, wireless scanning etc. Αλλά τώρα πια το κάνεις και με το pda. Θες να σου πω τη χρήση που κάνει το δικό μου laptop σπίτι? Έχω ανοιχτά 2-3 τερματικά ssh και παρακολουθώ τα pcιά μου, τρομερή χρήση!Το βασικότερο όλων που παραβλέπεις, είναι ότι είναι ΜΗ ΕΠΕΚΤΑΣΙΜΟ. ΜΗ ΕΠΕΚΤΑΣΙΜΟ θα πει ότι ΔΕΝ ΕΧΕΙ pci. Δεν έχει pci = δεν παίρνει extra controllers (sata,scsi) etc.Στην τελική, αν θες να κάνεις οικονομία στο ρεύμα, άναβε λιγότερο το θερμοσίφωνα που καίει 4KW και άσε το pc-άκι να δουλεύει. Οικονομία στο ρεύμα των pc είναι ψιλοαστείο, ποτέ δεν με έχει απασχολήσει.Το μόνο που δέχομαι σαν δικαιολογία, και αυτό πράγματι ισχύει, είναι το θέμα του όγκου.Αν έχεις πρόβλημα χώρου και μικρές απαιτήσεις επεκτασιμότητας, ναι, πάρε laptop! Συμφωνώ με τις εξής παρατηρήσεις.-Λιγοι είναι αυτοί που χρειάζονται απαραίτητα desktop για συγκεκριμένες εργασίες-Επειδή απλά δεν είναι επεκτάσιμο το αντικαθιστώ και αυτό συστήνω σε όλους του φίλους μου-Η οικονομία στο ρεύμα και σε κάθε μορφή ενέργειας είναι θέμα "πράσινης" νοοτροπίας που ίσως πρέπει να μας απασχολεί όλους. Link to comment Share on other sites More sharing options...
panoc Απρίλιος 25, 2006 #97 Κοινοποίηση Απρίλιος 25, 2006 αμ πες μας ετσι, τώρα μαλιστα, οικολογική συνειδηση.πάσο. αυτό ηταν.βασικά να σε απασχολεί περισσότερο ο μολυβδος που εχουν τα pc (καθε λογής) καθως και η ενεργεια που δαπαναται για να κατασκευαστεί ενα... η οποία ειναι πολλαπλάσια από όση πρόκειται να καταναλωσει το pc (καθε μορφης) σε όλη τη διαρκεια ζωής του. Link to comment Share on other sites More sharing options...
iceblade Απρίλιος 25, 2006 #98 Κοινοποίηση Απρίλιος 25, 2006 Σκέφτομαι σοβαρά να αντικαταστήσω το θερμοσίφωνα του σπιτιού μου με laptop λόγω χαμηλότερης κατανάλωσης. Ζεσταίνει και περισσότερο το laptop! Link to comment Share on other sites More sharing options...
JimmyFox Απρίλιος 25, 2006 #99 Κοινοποίηση Απρίλιος 25, 2006 Αρχική απάντηση από [pan]oc αμ πες μας ετσι, τώρα μαλιστα, οικολογική συνειδηση.πάσο. αυτό ηταν.βασικά να σε απασχολεί περισσότερο ο μολυβδος που εχουν τα pc (καθε λογής) καθως και η ενεργεια που δαπαναται για να κατασκευαστεί ενα... η οποία ειναι πολλαπλάσια από όση πρόκειται να καταναλωσει το pc (καθε μορφης) σε όλη τη διαρκεια ζωής του. :worship: :worship: :worship: Link to comment Share on other sites More sharing options...
iceblade Απρίλιος 25, 2006 #100 Κοινοποίηση Απρίλιος 25, 2006 Αρχική απάντηση από tristeno [Σήμερα, στις 22:51] Δεν βάζεις κανέναν 805 μπας και κάνεις και κάνα μπάνιο με ζεστό νερό γιατί με το laptop σε βλέπω να κάνεις μπάνιο μόνο σε καμμιά παραλία Όντως θα πουλάω και μούρη. Πασιέντζα παίζει όμως η δεν το σηκώνει η κάρτα γραφικών του και θα γίνουμε ρόμπα; Αλλά αφού ξεπέρασαν και αυτές των desktop τι να λέμε τώρα. Ρε τις προσομοιώσεις στη NASA σε laptop τις κάνουνε και λίαν συντόμως σε κινητά αφού και αυτά τους φτάνουν σε επιδόσεις! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.