Jump to content

Gskill 2Gb HZ + διαιρέτες...

Chosen

Recommended Posts

[Σόλωνας]

Θα τα σπάσω όλα! Θα τα κάνω όλα "έτσι"!

[/Σόλωνας]

Προφανώς, οι μνημούλες ή η μητρική, δεν αρέσκονται στον διαιρέτη /166.

Οι μνήμες παίζουν με τον /180 κάθε μέρα στα 270 (ΗΤΤ=300) με τα εξής timings:

3-4-8-3-7-12-3-2-2-3-3120-1 (απ'έξω τα'μαθα!), Drive strength 7-1 ενώ Read preamble & Max asynch είναι 8 & 6 ms αντίστοιχα.

Με το που βάζω διαιρέτη 166 (το ίδιο ισχύει και για τους 150 & 140, παίζει μια χαρά με τον 133) γίνεται η μάχη του Μάμαλη.

Ξεκινάνε τα Windows και πριν καλά καλά δω το logo και την progress bar, BSOD...

Αν αγγίξω το Drive Strength (7->8) πρέπει να καθαρίσω τον Σίμο (CMOS) καθώς αρχίζουν τα σφυρίγματα και οι μουσικούλες.

Το αυτό συμβαίνει κι αν πειράξω το max asynch (6->8)

Το μόνο που δε δοκίμασα είναι να αλλάξω το Data Drive strength από 1 σε 3, αλλά θα γίνει σε κάποια φάση το απόγευμα.

BIOS είναι 723 και δε με κόβω να το πολυπειράζω, μιας και επιτέλους έπαιξε ο 180 που δεν έπαιζε ούτε για πλάκα.

Για πείτε καμιά ιδέα ρε τσακάλια, γιατί δε μπορώ να βρω τα όρια του 165 μου... :(

[Έντιτ]

Μιλάμε φυσικά για Opteron 165 πάνω σε DFI NF4-UT. Ο σιπιγιούς παίζει στα 9Χ300MHz με 1.28V, ενώ τα όρια των μνημώνε έχουν εντοπισθεί στα ~270MHz (300MHz HTT -> /180 div -> 270MHz RAM), εξ ου και ο λόγος που θέλω να παίξω με τον /166 (μου έχει κολλήσει ο επεξεργαστής στα ταπεινά 2700MHz...)

[Σόλωνας]

Ωχ καηκε...

[/Σόλωνας]

Αν και γνωστος για την απεχθεια μου στο συνδιασμο dfi+amd πολλα απο τα προβληματα που ειχα με τις μνημες λυθηκαν με bios... Αν βρεις χρονο παιξε λιγο...

Τα GSkill HZ που είχα στην MSI δεν είχαν πρόβλημα με τον 5:3 διαιρέτη. Μάλλον θέμα μητρικής/chipset είναι σε συνδυασμό με τις συγκεκριμένες μνήμες.

Αν θες όμως να δεις τα όρια του 165 δε σε χαλάει να βάλεις διαιρέτη στα 133 και να δεις τη μέγιστη συχνότητα του Opteron.

Από τη στιγμή που οι μνήμες σου παίζουν αρκετά ψηλά (270) ο 180 διαιρέτης είναι μάλλον η χρυσή τομή απόδοσης/σχνότητας.

edit* Χμ, ναι... Δεν πρόλαβα το edit σου. Πες οτι δεν διάβασες ποτέ αυτό το μήνυμα. :turn:

Αρχική απάντηση από JimmyFox

Αν θες όμως να δεις τα όρια του 165 δε σε χαλάει να βάλεις διαιρέτη στα 133 και να δεις τη μέγιστη συχνότητα του Opteron.

Και αυτό σκοπεύω να κάνω, αν την άλλη βδομάδα που λέω να βάλω νερά δεν έχω βρει λύση με τον /166.

Αρχική απάντηση από JimmyFox

Από τη στιγμή που οι μνήμες σου παίζουν αρκετά ψηλά (270) ο 180 διαιρέτης είναι μάλλον η χρυσή τομή απόδοσης/σχνότητας.

Αν μπει το νερό και ο 165 μεγαλουργήσει (φτάσει ή περάσει τα 2900-3000), ο /180 αχρηστεύεται αυτόματα :)

Ο 166 διαιρετης φενετε να ειναι πιο σφιχτος απο τους αλους πετρο, δωκημασε να χαλαρωσεις τις μνημες και δεν αν και παλι παιζουν κανονικα. Στο μεμτεστ που σου βγαζει λαθη? δωκημασε τα εξης (gay) 3 4 4 8 7 14 2 2 2 3 και TREF 3684.

Αρχική απάντηση από Sisman

Ο 166 διαιρετης φενετε να ειναι πιο σφιχτος απο τους αλους πετρο, δωκημασε να χαλαρωσεις τις μνημες και δεν αν και παλι παιζουν κανονικα. Στο μεμτεστ που σου βγαζει λαθη? δωκημασε τα εξης (gay) 3 4 4 8 7 14 2 2 2 3 και TREF 3684.

Τέτοια timings δεν δοκίμασα, αλλά αυτό που έκανα (και ξέχασα να πω) είναι ότι τα έβαλα όλο auto εκτός από τον διαιρέτη που άφησα στα /166 και προσπάθησα να bootάρω (ΗΤΤ=200) - BSOD!

στα 2700 με 1,28V??? Εμένα γιατί από τα 2520(9*280) θέλει 1,404V??? Στα 2600 (9*290), δεν το συζητάμε, δεν boot-άρει αν δεν του ορίσω 1,5V (1,488V λέει στο CPUz) Παίζει ρόλο το τροφοδοτικό; Σόρρυ για το ΟΤ αλλά με έπιασε ο καημός...

Μετά από κείνη την ιεροτελεστία που είχες κάνει για να πάιξει ο /180...θες να τα χαλάσεις ολα πάλι?????

Ομολογώ ότι την έκανα και γω προχθες την τελετη στα βηματα σου...και ενώ μου πάιζει ο /180 στα χαμηλα Mhz,στη ψηλά "κλάνει" και μάλλον φταίει ο IMC.....

χαλάρωσε τα ns δοκίμασε ζευγάρια όμως όχι ένα ένα

εμένα κοίτα να δεις τι έκανε....

11 7 NO GO

10 7 λάθη

10 6,5 λάθη

10 6 NO GO

9 6 ΟΚ

9 5,5 λάθη

8 5,5 OK

8 4,5 OK

8 4 NO GO

7 4 ok

6 4 Λάθη

6 3,5 NO GO

5 4 NO GO

αν παρατηρήσεις διαφορά πάνω απο 2,5 δίνει λάθη και ας είναι χαλαράρωτερα και τα 2 νούμερα!

Auto+DFI = Suicide

σφίγγει αυθαίρετα κάποια νούμερα

μόνο Imc auto και αν του αρέσει πάλι

τις μνήμες βάλτες gay μόνος σου αν θες να τσεκάρεις τα χαμηλά....

περισσότερα info μετά τον διαγωνισμό του Σαββλατου :hehe:

Αρχική απάντηση από darkCount

Μετά από κείνη την ιεροτελεστία που είχες κάνει για να πάιξει ο /180...θες να τα χαλάσεις ολα πάλι?????

Εμ! Το μικρόβιο κύριε κόμητα! Βρες εσύ Όπτερο που να παίζει τα 2700 με >1.3V και μην τον "σκαλίζεις"...

Αρχική απάντηση από deninho

στα 2700 με 1,28V??? Εμένα γιατί από τα 2520(9*280) θέλει 1,404V??? Στα 2600 (9*290), δεν το συζητάμε, δεν boot-άρει αν δεν του ορίσω 1,5V (1,488V λέει στο CPUz) Παίζει ρόλο το τροφοδοτικό; Σόρρυ για το ΟΤ αλλά με έπιασε ο καημός...

Αρχική απάντηση από Chosen

Εμ! Το μικρόβιο κύριε κόμητα! Βρες εσύ Όπτερο που να παίζει τα 2700 με >1.3V και μην τον "σκαλίζεις"...

CCB1E 0609 βδομαδα ειπαμε? :drool:

να υποθεσω εβαλες τα τελευταια τιμμινγκς που αφορουν imc auto με οτι διαιρετη θελεις?

(μονο του imc ,των μνημων βαλε αυτα που ξερεις οτι παιζουν)

μετα σφιγγεις κατα το δοκουν...

με αυτο το τροπο διαλεγω οτι multi και οτι φσβ θελω...

τελευταια ειμαι με 8χ375...

(εκει κολλουσε και εμενα ...σχεδον 10χ300..301 τιποτα)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.