Jump to content

Monitor Programs Κατάστασης Δίσκων....Λένε την αλήθεια?

greekfragma

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

έχω 2 δίσκους στο σύστημα.

έναν 74άρη ράπτορα τελευτάιο revision και έναν 250αρη WD SataII.

σας παραθέτω 2 σκρίνσοτ και την ερώτηση.....

κατά πόσο πρέπει να ανησυχώ για τον 74άρη?

post-596-1416072558,7717_thumb.jpg

Εγω εμπιστευτηκα μια φορα το speedfan πριν καποια χρονια και οντως με εσωσε στην κυριολεξια. Τωρα για το συγκεκριμενο προγραμμα δεν ξερω τι να σου πω. Παντως απο τοτε που παιχτηκε το σκηνικο με το δισκο και το speedfan αυτο κοιταζω προσωπικα.

Ολα τα προγράμματα διαβάζουν τα ιδια smart values απο τον δισκο οποτε μην περιμένεις καποιο προγραμμα να σου δείχνει διαφορετικές ενδείξεις.

( Μην εμπιστεύεσαι και πολυ τα εκατοστιαία τυπου 50% κατάσταση κτλ...Ειναι ενας μεσος ορος των τιμων, αλλα ο κάθε κατασκευαστής εχει δικό του θεο )

Αρχική απάντηση από panos2k

Αυτό πιό πρόγραμμα είναι;

Βασικά θέλω να δώ πόσες ώρες έχουν δουλέψει οι δίσκοι!

HDDlife pro

Περιεργο,εμενα στον 36αρη ραπτορ δεν μπορει να μου εμφανισει καμια πληροφορια.

Αρχική απάντηση από aggelopas [Σήμερα, στις 13:46]

Περιεργο,εμενα στον 36αρη ραπτορ δεν μπορει να μου εμφανισει καμια πληροφορια.

Ισως ο controller να μην υποστηριζει smart monitoring .

Αρχική απάντηση από Stelaras [Σήμερα, στις 14:12]

Ισως ο controller να μην υποστηριζει smart monitoring .

Μπορω να το τσεκαρω αυτο απο καπου?

Σε ποιον controller και ποια μητρικη εχεις ? Driver ?

Επισης , σε raid δε δουλευει το smart μεσα στα windows. Πρεπει να βαλεις προγραμμα DOS πχ smartudm για να δεις το smart στον καθενα δισκο ξεχωριστα .

μια που ο εφερε η κουβεντα γνωριζει καποιος αξιοπιστο software που να τσεκαρει raid-0 consistency σε nvraid controler?

Χρησιμοποιωντας το ΗddLife με τον Seagate (ST3160827AS) μου πριν περιπου ενα χρονο, πηρα αναλογα αποτελεσματα με τον greekfragma. Αρχικα ανησυχησα , αλλα ο δισκος ποτε δεν εβγαλε κανενα προβλημα... (και τον ζοριζω αρκετα... τακτικο μεχρι αηδιας defragment, αρκετα format, πολυ συχνο σβυσε - γραψε μεγαλων κυριως αρχειων κτλ)

Αρχική απάντηση από naz [Σήμερα, στις 18:07]

μια που ο εφερε η κουβεντα γνωριζει καποιος αξιοπιστο software που να τσεκαρει raid-0 consistency σε nvraid controler?

SmartUDM για DOS . Ελεγχεις καθε-ενα δισκο ξεχωριστα . Αν ξερεις να διαβαζεις τα νουμερα ειναι το μονο που θα χρειαστεις .

Κάποιο κόλλημα έχει με τους ράπτορες αυτό το προγραμμα και στον δικό μου 49% βγάζει.

Και έναν maxtor που έχω απο το 2004 μου λέει οτι έχει παίξει 293 ώρες.

HDD Pro το Pro (Professional) δύσκολο

Το συγκεκριμένο μού φαίνεται πω΄ς είναι αρκετά πιο αναξιόπιστο απο άλλα προγράμματα...

...η υγεία των δίσκων όπως την παρουσίαζε μειωνόταν σταθερά μέρα με τη μέρα όταν αυτοί δεν χρησιμοποιούνταν συνεχώς...

πχ τον δίσκο που έχω να αποθηκεύει το μtorrent τα αρχεία, μού τον έβγαζε πάντα 95%...επειδή γέμισε τον άλλαξα και η "κινηση" μεταφέρθηκε σε άλλο δίσκο...

...όσο δεν χρησιμοποιούταν ο πρώτος η υγεία του επιδεινωνόταν (-30% σε 7 μέρες πχ)...έτρεχα ένα defrag ή χρησιμοποιούσα τον δίσκο για κωδικοποίηση βίντεο και η υγεία ανέβαινε πάλι στα 90%+...

Επίσης τον νέο Seagate 160GB 7200.9 πρώτη μέρα που τον έβαλα επάνω υπολόγισε την υγεία του στα 50%...βέβαια αυτον και το Hard Drive Inspector μου τον έβγαλε σχεδόν προβληματικό απο τη πρώτη μέρα...33% σε καίρια χαρακτηριστικά...δεν μπορώ να πώ ότι δεν θορυβήθηκα βέβαια...

Σκέφτομαι μήπως κάποιοι δίσκοι έχουν ορισμενα χαρακτηριστικά λειτουργίας που δεν αξιολογούνται σωστά απο τα προγράμματα, αν και μετρώνται σωστά...

πχ το Unknown Attribute 190 φαίνεται να παίζει σημαντικό ρόλο στους νεους δίσκους...και υπάρχει σημαντική διακύμανση στη τιμή του...και απο τη πρώτη στιγμή είναι κοντά στα 66%...

Γνώμη μου είναι πως δεν είναι αξιόπιστα...στο τέλος εμενα με εκνευρίζουν και τα απεγκαθιστώ...

Όταν θέλω να συμβουλευτώ κάποιο όμως, χρησιμοιποιώ το Hard Drive Inspector...

Εμένα ο ίδιος (WD2500KS) μου ανεβάζει temps μέχρι 73 C σε IDLE αλλά δεν μπορώ να πω ότι το πιστέυω . Αν και τον έχω μέσα σε silent box στην αφή δεν τον νιώθω πιο ζεστό από ότι τον άλλο HD που δέιχνει 42 σε seek. (Επίσης μέσα σε silent box).

EDIT

Μόλις έκανα και ένα test με τον εν λόγω σκληρό. Τον έβγαλά από το box και έβαλα έναν 120άρη σε full (ανυπόφορες στροφές) να φυσάει ακριβώς πάνω του. Ο HD "πάγος" στην αφή αλλά τα progs δέιχνουν όλα 61-65 C ακατέβατα. Και το inspector. Οπότε δεν ανυσυχούμε.

ευχαριστω ολους για τις μεχρι τωρα απαντησεις.

φυσικα θα ηθελα να εμπλουτιστει κι αλλο το θρεντακι με γνωμες αλλων μελων μιας και πιστευω οτι το θεμα ενδιαφερει αρκετο κοσμο.:)

εαν βρω χρονο ελπιζω να μπορεσω να δοκιμασω κι αλλα τετοια προγραμματακια μηπως και βγει καποιο καλυτερο συμπερασμα.

Κοίτα τώρα εδώ Γιώργη, ίδιος δίσκος ακριβώς.

32 βαθμοί διαφορά. !!!! Βέβαια απο τότε που τον έχω και το speedfan τόσο έλεγε αλλα δεν δινω σημασία αφού αν ήταν τόση η θερμοκρασία θα τον είχα ήδη αποχαιρετήσει.

Τώρα οσο για τις ώρες πρεπει να πω πως οσες γραφει ειναι κατα 90% συνεχόμενες.

post-135-1416072562,0531_thumb.jpg

Αρχική απάντηση από Stelaras [Χθες, στις 16:27]

Σε ποιον controller και ποια μητρικη εχεις ? Driver ?

Επισης , σε raid δε δουλευει το smart μεσα στα windows. Πρεπει να βαλεις προγραμμα DOS πχ smartudm για να δεις το smart στον καθενα δισκο ξεχωριστα .

Τον intel ICH5R εχω σε MSI 865pe neo2 fis2r.Το προγραμματακι το DOS θα το βλεπει απο το dos,αλλα για monitor μεσα απο γουιντος??

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.