Alkis27 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 24, 2006 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 24, 2006 Παιδιά έκανα πρόσφατα μια αναβάθμιση και έχω ένα πρόβλημα που δεν μπορώ να λύσω με τίποτα. Οταν ξεκινάει ο H/Y μου βγάζει το μήνυμα "Floppy disks fail (40)" και από κάτω "Press F1 continue , DEL to enter setup.." . Οταν πατάω F1 συνεχίζει κανονικά χωρίς κανένα πρόβλημα.. Εχω μια MSI Κ8Ν SLI (nforce 4 SLI) και πάνω έχω 2 δισκους (1 SATA και 1 IDE) και 2 DVD-R . Floppy drive δεν έχω καθόλου ! Tο περίεργο είναι οτι το μήνυμα το βγάζει ακόμα και όταν τα έχω αποσυνδέσει ολα !! Αρα δεν είναι θέμα καλωδίων.. Στο boot priority του BIOS έχω βάλει First Boot : HD , Second και Third Boot : disabled και στο HD priority έχω βάλει πρώτο τον SATA που από εκεί μπουτάρει. Μήπως φταίει κάποια επιλογή του BIOS ? Βοηθήστε με γιατί έχω απελπιστεί ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
varelasj Απρίλιος 24, 2006 #2 Κοινοποίηση Απρίλιος 24, 2006 Στο bios εκει που βλεπεις τους δισκους σου και τα drives γενικα θα λεει Floppy A: 1.44mb 3.5" ή κατι αντιστοιχο. Αν βαλεις manual none εκει δεν θα ψαχνει για floppy κατα το boot. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maximus Απρίλιος 24, 2006 #3 Κοινοποίηση Απρίλιος 24, 2006 Eίδα στα forum της MSI ότι αρκετοί είχαν παρόμοιο πρόβλημα με το δικό σου. Και αυτοί δοκίμασαν τα πάντα (+ultrex) και το πρόβλημα το έλυσαν μόνο όταν: 1) Αγόρασαν καινούριο floppy drive 2) Απενεργοποίησαν από το BIOS (νομίζω από το Standard CMOS Setup) τη δισκέτα, η οποία υπάρχει από default ενεργοποιημένη Δοκίμασε και πες μας [edit: με πρόλαβαν] Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alkis27 Απρίλιος 24, 2006 Author #4 Κοινοποίηση Απρίλιος 24, 2006 Παιδιά όντως αυτό ήταν ! Επρεπε να απενεργοποιήσω στο BIOS την δισκέτα ! Πώς δεν το σκέφτηκα ? Ευχαριστώ πολύ ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.