Jump to content

Floppy disks fail (40) ΒΟΗΘΕΙΑ !!!

Alkis27

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Παιδιά έκανα πρόσφατα μια αναβάθμιση και έχω ένα πρόβλημα που δεν μπορώ να λύσω με τίποτα. Οταν ξεκινάει ο H/Y μου βγάζει το μήνυμα "Floppy disks fail (40)" και από κάτω "Press F1 continue , DEL to enter setup.." . Οταν πατάω F1 συνεχίζει κανονικά χωρίς κανένα πρόβλημα.. Εχω μια MSI Κ8Ν SLI (nforce 4 SLI) και πάνω έχω 2 δισκους (1 SATA και 1 IDE) και 2 DVD-R . Floppy drive δεν έχω καθόλου ! Tο περίεργο είναι οτι το μήνυμα το βγάζει ακόμα και όταν τα έχω αποσυνδέσει ολα !! Αρα δεν είναι θέμα καλωδίων.. Στο boot priority του BIOS έχω βάλει First Boot : HD , Second και Third Boot : disabled και στο HD priority έχω βάλει πρώτο τον SATA που από εκεί μπουτάρει. Μήπως φταίει κάποια επιλογή του BIOS ? Βοηθήστε με γιατί έχω απελπιστεί !

Στο bios εκει που βλεπεις τους δισκους σου και τα drives γενικα θα λεει Floppy A: 1.44mb 3.5" ή κατι αντιστοιχο. Αν βαλεις manual none εκει δεν θα ψαχνει για floppy κατα το boot.

Eίδα στα forum της MSI ότι αρκετοί είχαν παρόμοιο πρόβλημα με το δικό σου. Και αυτοί δοκίμασαν τα πάντα (+ultrex) και το πρόβλημα το έλυσαν μόνο όταν:

1) Αγόρασαν καινούριο floppy drive

2) Απενεργοποίησαν από το BIOS (νομίζω από το Standard CMOS Setup) τη δισκέτα, η οποία υπάρχει από default ενεργοποιημένη

Δοκίμασε και πες μας ;)

[edit: με πρόλαβαν]

Παιδιά όντως αυτό ήταν ! Επρεπε να απενεργοποιήσω στο BIOS την δισκέτα ! Πώς δεν το σκέφτηκα ? Ευχαριστώ πολύ !

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.