SlotKiller Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 23, 2006 #1 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 23, 2006 Εδω και καποιες μερες δε μπορω να γραψω dvd στο λαπτοπ μου..το προβλημα ειναι "Power Calibration Error"η συσκευη ειναι η matshiτa 845DΧρησιμοποιω το τελευταιο nero και δισκακια ΤΥ DVD+RΕχω βρει και αυτα τα firmware: http://forum.rpc1.org/dl_firmware.php?download_id=2094αλλα το 101 δεν μου το κανει εγκατασταση μου λεει οτι δεν βρισκει την συσκευη.το 100 (αν και αυτο εχει τωρα) εχει διαφορετικες εκδοσεις για Master/Slave/Cable Select και δεν εχω ιδεα σε τι mode παιζει...Ξερετε καποιο προγραμμα να κανω backup το υπαρχων φιρμγουερ?Τι μπορω να κανω? (εκτος το να το στειλω για εγγυηση φυσικα)καποιο αλλο προγραμμα να δοκιμασω ισως? παιζει να αλλαξει κατι?
schumifer Απρίλιος 23, 2006 #2 Απρίλιος 23, 2006 Aπό το σύγχρονο λεξικό τεχνολογικής ορολογίαςpower calibration error : 99,9% πιθανότητα να έφτασε στο τέλος τη ζωής του το recorder σας
SlotKiller Απρίλιος 23, 2006 Author #3 Απρίλιος 23, 2006 απο τοτε που το πηρα το λαπτοπ παρουσιαζε σποραδικα αυτο το λαθος... ελπιζω να επανελθει.... 4+ μηνες χωρις writer τωρα... μια χαρα θα περασουμε καποιο προγραμμα για backup και programing του firmware εχουμε?
SlotKiller Απρίλιος 26, 2006 Author #4 Απρίλιος 26, 2006 Δοκιμασα ενα -R (χ8) της κακιας ωρας σε χ2, μονο τοσο μου εδινε, και το εγραψε κανονικα.... τι να πεις τωρα! παντως στο cdfreaks μου ειπανε τους παρακατω πιθανους λογους: 1) Bad PSU or burning out PSU (e.g not enough power on the rails) 2) Incompatible media, requires a firmware update usually to add support 3) Drive failure, or drive burning out 4) Using a higher speed than the media is meant for, try lowering your burning speed. 5) Overheating, can cause problems, make sure the laptop and drive have plenty of ventilation. Their is also a small chance that software can play its part buts its rare. Ασυμβατοτητα με τα +R TY? λετε να βαρεθηκε να γραφει μονο αυτα και να θελει πικοιλια ?
nobig Απρίλιος 26, 2006 #5 Απρίλιος 26, 2006 Δεν θέλω να σε απογοητεύσω αλλά και ένα teac cd recorder που είχα μου το πέταγε που και που ώσπου έδεσε το γλυκό. Ψάχνοντας τότε σε διάφορα φόρα ηλεκτρονικών δίαβασα ότι ανάλογα την συσκευή μπορείς να πειράξεις κάποια τριμεράκια (μάλλον αλλάζουν την ισχύ του laser) ώστε να το συνεφέρεις προσωρινά αλλά αμφιβάλω αν αξίζει η όλη φασαρία
SlotKiller Απρίλιος 26, 2006 Author #6 Απρίλιος 26, 2006 Τι να με απογοητευσεις? Αν καποιος με εχει απογοητευσει (και συνεχιζει να το κανει) ειναι η acer.... Το λαπτοπ θα φυγει για rma καποια στιγμη αλλα δε το βλεπω να φευγει συντομα λογω υποχρεωσεων!Παντως αν καποιος ξερει καποιο προγραμμα που ισως καταφερει να κανει backup το firmware ας μου το πει, θελω να δοκιμασω ενα αλλο firmware αλλα χωρις να εχω το υπαρχων backup δε το βαζω!
Hemispasm Απρίλιος 27, 2006 #7 Απρίλιος 27, 2006 Αρχική απάντηση από SlotKiller [Χθες, στις 00:42] Παντως αν καποιος ξερει καποιο προγραμμα που ισως καταφερει να κανει backup το firmware ας μου το πει, θελω να δοκιμασω ενα αλλο firmware αλλα χωρις να εχω το υπαρχων backup δε το βαζω! Nope, απο οσο γνωριζω δεν υπαρχει dumper για mat****a (panasonic) drives και ουτε υπαρχει στα σχεδια κατι τετοιο. Εξαιρεση ισως εαν χρησιμοποιει mediatek chipset αλλα και παλι απο οσο γνωριζω δεν εχει χρησιμοποιησει ποτε, δε ξερω 100% για τα νεα drives.Κανε update στο firmware, δεν εχεις να φοβηθεις τιποτα. Αλλαξε τα μεσα που χρησιμοποιεις και χρησιμοποιησε τη τελευταια εκδοση του Νερο.To power calibration error μπορει να οφειλεται στα μεσα (κατα κυριο λογο) αλλα οταν δεν εχεις λογο να κατηγορησεις τα μεσα ενδεχεται να φταιει και η PUH. Παντως σε καποια TY+R απο DI δε το βρισκω απιθανο να σου βγαζει calibration errors.
SlotKiller Απρίλιος 29, 2006 Author #8 Απρίλιος 29, 2006 Ευχαριστω βρε hemispasm για την απαντηση σου!απο firmware ακρη δε βγαζω γιατι συμφωνα με την panasonic το uj-845 αναφερεται ως DVD-RAM, αλλα δεν ειναι και δεν δεχεται και τους οδηγους της panasonic.στην panasonic βρισκω μονο 845B, στο rpc1.org μονο 845S και εγω εχω το 845D. Ολα αυτα τα drive εχουν fimware D100. Το D101 που εχει το rpc1.org δεν περναει τον ελεγχο εγκυρης συσκευης.Το μονο που μου εχει μενει και ελπιζω να ειναι αυτο, ειναι οτι φταινε τα δισκακια της Diskimpex!Θα δοκιμασω κανενα TDK ή Philips +/-, να δω αν θα τα γραψει κανονικα!
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.