Jump to content

Δίλλημα: 600W ή 450W+300W;

Chosen

Πόσα φτάνει η αλεπού τελικά;  

19 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

To setup:

CPU: Opteron 165@2700MHz, 9X300MHz, default Vcore (1.3V), default cooler.

M/B: DFI NF4 Ultra, θαρρώ 623 BIOS.

RAM: 2x 1Gb Gskill HZ 270MHz (180 διαιρέτης) 3-4-3-8, 2.5V.

VGA: MSI 7800GTX, όλα default.

HDD: 2x 74Gb Raptors in RAID0.

Λοιπά: DVDRW Nec 3540 (ή κάτι τέτοιο), 2Χ 120άρηδες στο κουτί, μανίσια ψύξη σε επεξεργαστή, κάρτα γραφικώνε και chipset.

Αυτή τη στιγμή στεγάζονται σε ένα Antec Sonata και τρέφονται από το Antec TruePower 450W που ήρθε πακέτο με το Sonata.

Από τις τάσεις, μόνο η 12άρα γονατίζει στα ζόρια:

Idle:

idle0sw.jpg

& load (2x SuperPi):

load2ti.jpg

Ετοιμάζομαι να πάρω ένα Stacker (το "παλιό" ) και υδρόψυξη (Μιχάληηη!) και το πρόβλημά μου είναι το εξής: το υπάρχον τροφοδοτικό "ιδρώνει". Μια και θα έχω το Stacker, τι είναι καλύτερο; Να σπρώξω το Antec 450W και να πάρω κάποιο ~600W (ποιο?) ή να κρατήσω το Antecάκι για μητρική/επεξεργαστή και ένα καινούριο 300W (ποιο?) να αναλάβει κάρτα γραφικών, σκληρούς και ανεμιστήρια;

Επίσης, κατά πόσο θα ζοριζόμουν να τα βάλω όλα αυτά μέσα σε ένα Stacker; (2Χ τροφοδοτικά, διπλό ψυγείο, αντλία, ίσως τανκ, 2Χ σκληρούς, 1Χ οπτικό κλπ)

Ακούω προτάσεις, κατά προτίμηση με επιχειρήματα. Τυχόν προτάσεις του στυλ "Ρε πάρε Tagan" γιατί από μικροί θέλατε να πάρετε ένα Taga(n), θα αγνοηθούν και αυτός που το έγραψε, θα μαστιγωθεί δημόσια, για παραδειγματισμό της νεολαίας a1089.gif

Αν ήμουν στην θέση σου θα έπερνα ένα liberty 620w για το οποίο έχω ακούσει και διαβάσει καλές κριτικές. Πιστεύω ότι είναι λίγο "φασαρία" να έχεις 2 τροφοδοτικά...’λλωστε κερδίζεις και χώρο στο κουτί έχοντας ένα...:)

silverstone 650 η το 750. HIper 580 ίσως φτήνο και καλό. Γνώμη μου καλύτερα ένα παρά δύο. Το hiper το έχω δω δεν με έχει απογοητεύσει ως τώρα. Silverstone έχω ακούσει πολλά

και καλά λόγια

Αν δεν βαριέσαι το κόψε ράψε(γιατι αν χωσεις 2 psu μέσα θα πηξει το κουτί απο το καλωδιομάνι) βάλε τα 2 psu.

Αν δεν τίθεται θέμα χρημάτων και μιας και είσαι εξωτερικό κοίτα για κανα PCP&C σε αυτά τα βατ. "Αυτά δεν είναι psu. Είναι βελούδα"

Αλλιώς το hyper είναι καλύ επιλογή που λένε να κάνουν ομαδική τα παιδιά.

Προσωπικά τα silverstone δεν τα πάω. Πολυ ευχαριστημένος έχω μείνει απο το αντεκ μου(TC550 v2).

Να πω και εγω την γνωμη μου.Συμφωνω με τον dellman και για τα δυο.

Το Hiper το εχουν αρκετα παιδια εδω μεσα και εχω ακουσει παρα πολυ καλα λογια

(ημουν ενα βημα να το παρω).Επισης το silverstone το εχω δει σε ενα φιλο και με

αρεσε αρκετα.Οσα review επισης εχω δει το εχουν κρινει ως πολυ καλο.

Απο εκει και περα οσο αφορα το δευτερο ερωτημα που εθεσες ειχα δει οτι η

thermaltake ειχε βγαλει ενα τροφοδοτικο 5.25" το οποιο οπως ισχυριζονταν το προοριζε

για την χρηση σε sli καρτες.Δεν ξερω αν οντως το εβγαλε σε παραγωγη,αν ειχε αλλες

εξοδους(πχ για δισκους και fan που λες) τι τιμη θα ειχε αν εντελει εβγαινε σε παραγωγη

(λεγανε 80 δολλαρια μαλλον αλλα η ιστοσελιδα δεν δουλευε οταν το κοιταξα) και τελος αν εμπιστευεσε προιοντα της εν λογω εταιρειας.Πιστευω θα ηταν μια καλη λυση αν ειχε(εχει)

ολα αυτα.

Αρχική απάντηση από NoDsl [Σήμερα, στις 00:44]

Αν δεν τίθεται θέμα χρημάτων και μιας και είσαι εξωτερικό κοίτα για κανα PCP&Q σε αυτά τα βατ. "Αυτά δεν είναι psu. Είναι βελούδα"

http://www.thelab.gr/showthread.php?s=&postid=353723#post353723

Πετρο δεν μπορω να σου προτεινω καποιο τροφοδοτικο αλλα σιγουρα μπορω να σου

πω οτι αν παρεις Stacker (το παλιο) σιγουρα θα τα βολεψεις ολα αυτα που αναφερες μεσα ειτε με ενα ειτε με δυο τροφοδοτικα Φυσικα 1 θα ηταν πιο ευκολο για το συμαζεμα αλλα και με 2 δεν θα εχεις προβλημα Αν θες εχω ακομα καπου το μικρουλι που μου ειχες δωσει Το συμαζεψα του εβαλα και ενα αθορυβο 80αρι και και το ειχα πανω μεχρι που εβαλα το Hyper 580w (αληθεια μηπως να το προσθετες στις επιλογες σου??

Και μια που μιλαμε για χωρο στο Stacker δες τι εκανε ο Xrist22 το κουτι toy Taz

καλο????????????

post-62-1416072558,1652_thumb.jpg

To Hiper, χλωμό να το βρω εδώ. Τι λέτε για αυτό; Ή γενικότερα, ποιο θα διαλέγατε από αυτή τη σελίδα; (Μιας και από κει θα πάρω το Stacker)

Ερώτηση για το σενάριο με τα δυο τροφοδοτικά: μπορεί κάποιο παλικάρι (ή κορμί, εναλλακτικά) με το εν λόγω κουτί, να μας πει πόσο μήκος έχει το καλώδιο "τροφοδοτικά-2-σε-1"; Και το primary καλώδιο και το secondary (Σωτήρηηη!)

Μιχάλη, για το chipset της DFI NF4 Ultra, έχεις κάνει κανα χαμηλό & τρελό μπλοκ;

Κάτι σαν κι αυτό:

Alphacool_SLINB.jpg

Γιατί το μανίσο hs/f κοντεύει να με τρελάνει και με κάρτα γραφικών ένα μέτρο, δεν έχω και πολλές λύσεις.

Πήρα ένα φανάκι της Akasa και δε χωράει ούτε με οβίδες...

Αρχική απάντηση από ΓιαγκΤ [Σήμερα, στις 00:59]

http://www.thelab.gr/showthread.php?s=&postid=353723#post353723

Ντάξει μην το κάνουμε και θέμα. Εδώ πόσα tagan έχουν καεί και Qtec και ακόμα προτείνονται :p

Επίσης δες εδώ τι λένε οι ειδήμωνες:

http://www.thelab.gr/showthread.php?s=&threadid=26004

EDIT: Παρε ενα fortron να ξεμπερδεύεις

Αρχική απάντηση από Chosen [Σήμερα, στις 00:04]

Από τις τάσεις, μόνο η 12άρα γονατίζει στα ζόρια

το μετρησες; γιατι η dfi αυτοσχεδιαζει στη 12αρα.

παραπανω απο 12.65 δεν εχει δειξει, default καταστασεις.

12.05-12.08 στο μολεξ.

Μετρησε τις γραμμες οπως λεει κι ο .38.45 αν δεν το εχεις κανει ηδη.Η γνωμη μου ειναι pc p&c(κορυφη τι να λεμε),silverstone 750w ή 650(Μονο αν δεν βαλεις sli),seasonic(ολα καλα ειναι).Στην Ελλαδα πολυ καλη τιμη/αποδοση εχουν τα silverstone κι εγω αυτα θα προτιμουσα.Τωρα εσυ οτι βρεις πιο συμφερον..

Αρχική απάντηση από .38-.45

το μετρησες; γιατι η dfi αυτοσχεδιαζει στη 12αρα.

παραπανω απο 12.65 δεν εχει δειξει, default καταστασεις.

12.05-12.08 στο μολεξ.

Δεν έχω πολύμετρο, αλλά ούτως ή άλλως δεν κοιτάω πόσο είναι το πραγματικό, αλλά τι βουτιά κάνει ;)

Αρχική απάντηση από Chosen [Σήμερα, στις 04:25]

Δεν έχω πολύμετρο, αλλά ούτως ή άλλως δεν κοιτάω πόσο είναι το πραγματικό, αλλά τι βουτιά κάνει ;)

Δυστυχως η βουτια που βλεπεις με τα προγραμματα δε συμβαδιζει με του πολυμετρου . Οποτε παλι δεν ξερεις που βρισκεσαι πραγματικα.

Αρχική απάντηση από Chosen

Ούτε η βουτιά μετράει..

Εδώ εμένα όταν είχα το 420w χωρίς φορτρίο έλεγε 11,96 και με φορτίο 11,64... με πραγματικά 12,05 κ 11,90(αν θυμαμαι καλα) αντίστοιχα

Eγω λεω να μεινεις και με αυτο που εισαι μεχρι να παρατηρησεις καποιο προβλημα.

Εμενα με Tagan 480 δειχνει σε full load 11.63 αλλα με πολυμετρο ειναι 12.01V. Σε idle εχω 11.83 συμφωνα με τον Smart Gurdian.

Ενας φιλος εχει συστημα παρομοιο με το δικο σου με ενα Tagan 430 24/7 χωρις κανενα προβλημα.

Tι να πω γενικα σε αυτο το forum οι περισσοτεροι νομιζουν οτι για να εχεις κλοκαρισμενο συστημα πρεπει να εχεις το λιγοτερο PSU 500W. Ημαρτον:eek:

Κατά τη γνώμη μου ένα PSU που κάνει βουτιά σε load, μάλλον δεν επαρκεί και ίσως τα amps για τα 12v rails είναι έξω από τις προδιαγραφές της μητρικής.

Δες τα χαρακτηριστικά για τον Fortron 700W εδώ.

http://www.home2000.net/client/fspgroupusacom/proddetail.asp?linenumber=221

Μου αρέσει πολύ.

Φαίνεται αθόρυβο, έχει δύο ανεμιστήρες και είναι αρκετά δυνατό σε πολύ καλή τιμή.

Συνήθως οι μητρικές απαιτούν 30-35amp 12v και >500W PSU για τη δική σου σύνθεση, αλλά δεν ξέρω αν αυτά τα 30-35amp πρέπει να τα έχει μιά τουλάχιστον γραμμή ή αν συνολικά πρέπει να φτάνουν τα 30-35amp.

Το συγκεκριμένο τροφοδοτικό έχει 4 ξεχωριστές γραμμές από 15amp, συνολικά 45amp.

Η εταιρία είναι αξιόπιστη, το τροφοδοτικό άψογο, οπότε θα το έπαιρνα με κλειστά μάτια στην τιμή αυτή.

Δες αυτή τη σελίδα.

Έχει αρκετά αναλυτικές πληροφορίες gia για τα περισσότερα τροφοδοτικά.

http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=56231

PCP&C και από εμένα, έχω ακούσει τα καλύτερα από τους καλύτερους. Για εναλλακτικά προτείνω το καλύτερο -σύμφωνα με τα reviews- 550άρι, το Antec Truepower II 550 και το Hiper μιας και είναι και αυτό αρκετά δυνατό.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.