varelasj Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 23, 2006 #1 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 23, 2006 Εχω παρει στον bro το teac floppy που ειναι παραλληλα και card reader. Μεχρι στιγμης σαν card reader ειναι ολα οκ. Σαν floppy ομως κωλαει στο post. Βγαζει το εξης μηνυμα "Floppy disk(s) fail (40)". Εχω αλλαξει 2 καλωδιοτενιες μεχρι στιγμης αλλα δεν ειδα φως. Η φωτο απο τα pins του floppy ειναι η ακολουθη μιας και μου φανηκε καπως διαφορετικη απο τα κλασικα floppy ειπα να την ποσταρω. Καθε βοηθεια δεκτη. Ευχαριστω!
varelasj Απρίλιος 23, 2006 Author #3 Απρίλιος 23, 2006 Αρχική απάντηση από makio [Χθες, στις 23:58] δοκιμασες την κλδταινια αναποδα? Δε γινεται να μπει αναποδα λογο του μικρου εξωγκοματος που εχει... Δηλαδη φαντασου τις καλωδιοτενιες απο ide δισκους που δεν μπορεις να τις βαλεις αναποδα. Δεν λεω για τις παλιες που δεν ειχαν .
makio Απρίλιος 23, 2006 #4 Απρίλιος 23, 2006 το ειδα- αλλα καμια φορα δεν ξερεις τι γινεται - δεν το τσεκαρεις και σ αλλο συστημα πριν ....φυγει?
varelasj Απρίλιος 23, 2006 Author #5 Απρίλιος 23, 2006 Αρχική απάντηση από makio [Σήμερα, στις 01:01] το ειδα- αλλα καμια φορα δεν ξερεις τι γινεται - δεν το τσεκαρεις και σ αλλο συστημα πριν ....φυγει? Αυτο εχει μεινει να κανω αλλα δεν ειναι και ευκολο εχει ιστορια να το βγαλω να το παω σε αλλο pc κτλ κτλ για αυτο δεν το εχω δοκιμασει σε αλλο μηχανημα ακομα...
kingzback Απρίλιος 23, 2006 #6 Απρίλιος 23, 2006 Στα floppy παλια εμπαινε αναποδα... Τι να την κανεις τι δισκετα μωρε...
varelasj Απρίλιος 23, 2006 Author #7 Απρίλιος 23, 2006 Εμ ελα που θελω να περασω τους drivers του silicon image για να βαλω windows... Τελικα το floppy το δοκιμασα και σε αλλο μηχανημα και επαιξε κανονικα... Εχω σπασει το κεφαλι μου κι ακομα δεν εχω βρει τι φταιει και δεν παιζει στην abit nf7-s.
kingzback Απρίλιος 24, 2006 #8 Απρίλιος 24, 2006 Επειδη εχω και chip της silicon περα απο δισκετα τους εχει και το cd της μητρικης μου.Για κοιτα εκει γυρω μηπως υπαρχουν
varelasj Απρίλιος 24, 2006 Author #9 Απρίλιος 24, 2006 Αρχική απάντηση από kingzback [Σήμερα, στις 11:37] Επειδη εχω και chip της silicon περα απο δισκετα τους εχει και το cd της μητρικης μου.Για κοιτα εκει γυρω μηπως υπαρχουν Το προβλημα δεν ειναι οι drivers και να μην τους ειχα τους κατεβασα απο ιντερνετ. Το θεμα ειναι οτι για να περασω windows στο μηχανημα πρεπει απο floppy να περασω τους drivers του controler κατα την εγκατασταση των windows για να δει τον δισκο...
spc Απρίλιος 24, 2006 #10 Απρίλιος 24, 2006 H προφανής ερώτηση (αλλά ποτέ δεν ξέρεις): Υποθέτω ότι έβαλες σωστά την καλω/ταινία - δλδ την άκρη με το ''κόψιμό'' στην πλευρά του flopppy...
sotiris Απρίλιος 24, 2006 #11 Απρίλιος 24, 2006 οι μητρικές και τα floppy πάνω στο pcb γράφουν πιο είναι το pin1.φρόντισε η ίδια μεριά της καλωδιοταινίας να είναι προς αυτό το pin (π.χ. κομμένη, κόκκινη, ή όποιον άλλο τρόπο ένδειξης έχει).
varelasj Απρίλιος 24, 2006 Author #12 Απρίλιος 24, 2006 Αρχική απάντηση από spc [Σήμερα, στις 14:36] H προφανής ερώτηση (αλλά ποτέ δεν ξέρεις): Υποθέτω ότι έβαλες σωστά την καλω/ταινία - δλδ την άκρη με το ''κόψιμό'' στην πλευρά του flopppy... Ναι σωστα ειναι. Και να φαντασεις στη μερια το εσπασα το εξωγκομα για να δοκιμασω και απο την αναποδη αλλα παλι τζιφος. Λογικα θα παιζει ασυμβατοτητα οπως ειπε ο Σολωνας σε αλλο ποστ σε αλλο forum.
spc Απρίλιος 24, 2006 #13 Απρίλιος 24, 2006 Αρχική απάντηση από varelasj Ναι σωστα ειναι. Και να φαντασεις στη μερια το εσπασα το εξωγκομα για να δοκιμασω και απο την αναποδη αλλα παλι τζιφος. Λογικα θα παιζει ασυμβατοτητα οπως ειπε ο Σολωνας σε αλλο ποστ σε αλλο forum. Όταν λέω ''κόψιμο'' δεν εννοώ το εξόγκωμα στο βύσμα δλδ δεν αναφέρομαι στην πλευρά της ταινίας αλλά στην άκρη της.Στην μία άκρη η ταινία (όχι το βύσμα), λίγο πριν το βύσμα, έχει ένα σχίσιμο (τα καλώδια είναι διαχωρισμένα μεταξύ τους). Αυτή η άκρη της ταινία πηγαίνει στο FDD και όχι στη μητρική.Ασυμβατότητα FDD είναι απίθανη γενικά...
varelasj Απρίλιος 24, 2006 Author #14 Απρίλιος 24, 2006 Αρχική απάντηση από spc [Σήμερα, στις 15:48] Όταν λέω ''κόψιμο'' δεν εννοώ το εξόγκωμα στο βύσμα δλδ δεν αναφέρομαι στην πλευρά της ταινίας αλλά στην άκρη της.Στην μία άκρη η ταινία (ότι το βύσμα), λίγο πριν το βύσμα, έχει ένα σχίσιμο (τα καλώδια είναι διαχωρισμένα μεταξύ τους). Αυτή η άκρη της ταινία πηγαίνει στο FDD και όχι στη μητρική.Ασυμβατότητα FDD είναι απίθανη γενικά... Ναι στο floppy ηταν αυτη η μερια εννοειται.
spc Απρίλιος 24, 2006 #15 Απρίλιος 24, 2006 Δοκίμασες χωρίς να έχεις συνδεδεμένο το USB καλώδιο του Reader;Αν το floppy παίζει και ως USB και ως κλασικό (αν και δεν έχω δει ποτέ κάτι τέτοιο) ίσως φταίει αυτό.Αν όχι, ίσως το να μην συνέδεις το καλώδιο βοηθήσει να μην μπλεχτεί το BIOS με πολλά drives (μου έχει συμβεί να βλέπει card reader - όχι ενσωματωμένο σε FDD - αν και αυτό δεν αλλάζει τίποτα - και να γίνεται ο χαμός με τα γράμματα των drives με αποτέλεσμα να μπορείς να κάνεις πχ Win Install μόνο στο Η....). Δεν είναι το ίδιο αλλά για τσέκαρε και αυτό.
varelasj Απρίλιος 24, 2006 Author #16 Απρίλιος 24, 2006 Θα το δοκιμασω και αυτο που λες αν και το card reader στην ουσια ειναι ξεχωριστο απο το floppy εφοσον συνδεεται με διαφορετικο καλωδιο. Αν δεν παιξει κι αυτο θα παω να παρω ενα floppy να εχω καβατζα να κανω τη δουλεια μου. Μια στο τοσο χρειαζεται. Μη μου πειτε να ενσωματωσω τους drivers του controler στην εγκατασταση που εχω προτιμω καλυτερα να παρω αλλο floppy .
varelasj Απρίλιος 25, 2006 Author #17 Απρίλιος 25, 2006 Τελικα πηγα και πηρα ενα floppy να κανω τη δουλεια μου μιας και δεν βγηκε ακρη με το αλλο...
sotiris Απρίλιος 25, 2006 #18 Απρίλιος 25, 2006 Αρχική απάντηση από varelasj Τελικα πηγα και πηρα ενα floppy να κανω τη δουλεια μου μιας και δεν βγηκε ακρη με το αλλο... Τελικά χρήσιμες οι όλα σε ένα συσκευές Περίεργο πάντως, σίγουρα δεν έχει prob το card reader - πολυμίξερ?
varelasj Απρίλιος 25, 2006 Author #19 Απρίλιος 25, 2006 Ναι το card reader δουλευει κανονικοτατα. Η πλακα ειναι οτι δεν εχει προβλημα γενικα. Απλα ασυμβατοτητα παιζει. Αμα δε σε θελει...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.