Dr.Paneas Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 23, 2006 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 23, 2006 Μετά την έκδοση 2.3 του FHS υπάρχει ένας φάκελος /media στον οποιο παρατηρώ ότι φορτώνονται τα dvd,cd κλπ. Ποιος ο λόγος ; Αφού υπάρχει και το /mnt ? Το λέω αυτό γιατι στο Fedora 4 που ειχα οι εφαρμογές είναι ζουρλαθεί!!! Γνωστές εφαρμογές όπως mplayer, totem, xine κλπ έβλεπαν το mnt ή διαβαζαν /media/cdrecorder ενω υπαρχει και ενα προβλημα με τα permissions σε αυτον τον φακελο. Εχω μπερδευτεί, μπορεί κανεις μου πει σε τι χρησιμεύει το /media ?Σκεφτικα για τα on demand probing από τα nodes των συσκευων (πχ κανα flashάκι, καμια digital camera) αλλά μετά είδα οτι για υτο υπάρχει το udev... Link to comment Share on other sites More sharing options...
---Zapotek-- Απρίλιος 23, 2006 #2 Κοινοποίηση Απρίλιος 23, 2006 Ε, μονος σου το ειπες... Υπαρχει για να γινοντε εκει mount τα εκαστοτε media... To ιδιο με το /mnt δλδ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dr.Paneas Απρίλιος 23, 2006 Author #3 Κοινοποίηση Απρίλιος 23, 2006 Ε ναι ρε συ αφου υπάρχει το /mnt ΓΙΑΤΙ εφτιαξαν το /media ??? Αυτο ρωταω ο Χριστιανός Ορθόδοξος! Link to comment Share on other sites More sharing options...
---Zapotek-- Απρίλιος 23, 2006 #4 Κοινοποίηση Απρίλιος 23, 2006 Ξερω εγω? Μπορει να βαρεθηκαν το ονομα... Ο καθενας κανει mount οπου γουσταρει τις devices του, αν δε σου αρεσει, τι να σου πω, σβηστω... Link to comment Share on other sites More sharing options...
sotiris Απρίλιος 24, 2006 #5 Κοινοποίηση Απρίλιος 24, 2006 http://www.pathname.com/fhs/pub/fhs-2.3.html#MEDIAMOUNTPOINT http://www.redhat.com/archives/fedora-list/2004-November/msg06959.html Και εγένετω user-friendly! Τέλος πάντων, αν δεν σε ικανοποιεί - δε σου δουλεύουν, vi /etc/fstab και εκεί που τα στέλνει στο /media βάλτα στο /mnt/otithes. μετά mount -a και έτοιμος Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dr.Paneas Απρίλιος 24, 2006 Author #6 Κοινοποίηση Απρίλιος 24, 2006 Ok για τα Links . Λαλακια μου φαίνεται... μόνο στο Suse είδα την διαφορά που τουλάχιστον παίζουν οι εφαρμογές. Στο FC4 επρπεπε ή μεσω fstab οπως λες ή γενικα ενα mount καποια συσκευη καθε τρεις και λιγο αναλογα με τα γούστα καθε εφαρμογής. Ελπίζω αυτό να το έφτιαξαν στο FC5...Τελικά το μόνο που γίνεται mount στο /mnt είναι ο δίσκος των windows χάρη στην υποστηριξη ntfs στον kernel.Thx guys Link to comment Share on other sites More sharing options...
chriss Απρίλιος 25, 2006 #7 Κοινοποίηση Απρίλιος 25, 2006 Εν'αναμονή των "standards" που θα ακολουθησουν οι "διανομές". Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.