Dr.Paneas Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 23, 2006 #1 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 23, 2006 Μετά την έκδοση 2.3 του FHS υπάρχει ένας φάκελος /media στον οποιο παρατηρώ ότι φορτώνονται τα dvd,cd κλπ. Ποιος ο λόγος ; Αφού υπάρχει και το /mnt ? Το λέω αυτό γιατι στο Fedora 4 που ειχα οι εφαρμογές είναι ζουρλαθεί!!! Γνωστές εφαρμογές όπως mplayer, totem, xine κλπ έβλεπαν το mnt ή διαβαζαν /media/cdrecorder ενω υπαρχει και ενα προβλημα με τα permissions σε αυτον τον φακελο. Εχω μπερδευτεί, μπορεί κανεις μου πει σε τι χρησιμεύει το /media ?Σκεφτικα για τα on demand probing από τα nodes των συσκευων (πχ κανα flashάκι, καμια digital camera) αλλά μετά είδα οτι για υτο υπάρχει το udev...
---Zapotek-- Απρίλιος 23, 2006 #2 Απρίλιος 23, 2006 Ε, μονος σου το ειπες... Υπαρχει για να γινοντε εκει mount τα εκαστοτε media... To ιδιο με το /mnt δλδ...
Dr.Paneas Απρίλιος 23, 2006 Author #3 Απρίλιος 23, 2006 Ε ναι ρε συ αφου υπάρχει το /mnt ΓΙΑΤΙ εφτιαξαν το /media ??? Αυτο ρωταω ο Χριστιανός Ορθόδοξος!
---Zapotek-- Απρίλιος 23, 2006 #4 Απρίλιος 23, 2006 Ξερω εγω? Μπορει να βαρεθηκαν το ονομα... Ο καθενας κανει mount οπου γουσταρει τις devices του, αν δε σου αρεσει, τι να σου πω, σβηστω...
sotiris Απρίλιος 24, 2006 #5 Απρίλιος 24, 2006 http://www.pathname.com/fhs/pub/fhs-2.3.html#MEDIAMOUNTPOINT http://www.redhat.com/archives/fedora-list/2004-November/msg06959.html Και εγένετω user-friendly! Τέλος πάντων, αν δεν σε ικανοποιεί - δε σου δουλεύουν, vi /etc/fstab και εκεί που τα στέλνει στο /media βάλτα στο /mnt/otithes. μετά mount -a και έτοιμος
Dr.Paneas Απρίλιος 24, 2006 Author #6 Απρίλιος 24, 2006 Ok για τα Links . Λαλακια μου φαίνεται... μόνο στο Suse είδα την διαφορά που τουλάχιστον παίζουν οι εφαρμογές. Στο FC4 επρπεπε ή μεσω fstab οπως λες ή γενικα ενα mount καποια συσκευη καθε τρεις και λιγο αναλογα με τα γούστα καθε εφαρμογής. Ελπίζω αυτό να το έφτιαξαν στο FC5...Τελικά το μόνο που γίνεται mount στο /mnt είναι ο δίσκος των windows χάρη στην υποστηριξη ntfs στον kernel.Thx guys
chriss Απρίλιος 25, 2006 #7 Απρίλιος 25, 2006 Εν'αναμονή των "standards" που θα ακολουθησουν οι "διανομές".
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.