Jump to content

Πως διατηρουμε τους σωληνες καθαρους;

sakis_the_fraud

Recommended Posts

Χαιρετω!

Το καλοκαιρι σχεδον περασε, πολλοι ειχαμε για αρκετο καιρο τα PCια μας κλειστα για μεγαλο διαστημα, οποτε μαλλον ηρθε η ωρα για σουλουπωμα.

Εχουμε δειξει πως να καθαριζουμε τα μπλοκ, πως να καθαριζουμε τους σωληνες και εχουμε μιλησει αρκετα για το "υγρο" που πρεπει να εχουμε στην υδροψυξη μας. Οι παλαιοτεροι στον χωρο κανουν λογο για το WFI, αλλα απο προσωπικη εμπειρια αυτο δεν ειναι αρκετο.

Οσο ειχα την αντλια ανοικτη και κυκλοφορουσε το νερο παρατηρησα απλα ενα θολωμα στους σωληνες, κατι που θεωρησα λογικο και δεν εκανα κατι. Ειχα κλεισει τον υπολογιστη για 20-25 μερες επειδη ελειπα και οταν γυρισα ειδα οτι το νερο μεσα στους σωληνες εχει πρασινισει!

Μπορειτε να δειτε τις φωτο->1 2 3 4 5 (υπαρχουν και στην Gallery)

Αυτο το πρασινο, ειναι αλγη;

Εχω διαβασει για διαφορα προσθετα, παραφλου, οινοπνευμα, antialgae, betadine κλπ. Βοηθανε καπως αυτα ή ειναι μυθοι;

Στην αγορα πλεον κυκλοφορουν και υγρα για υδροψυξεις. Εκανα μια "βολτα" και βρηκα τα εξης:

Feser Aqua Non Conductive Ultra Pure Water - 1000 ml

Feser Base Corrosion Blocker - 50ml

Feser VS.C° Heat Carrier Liquid Coolant & Fluid Additive - 500 ml

Innovatek Protect 1 Liter Non-Conductive Water Cooling Fluid - Ready to Use

Koolance Liquid Coolant Bottle - Clear - 700cc

Petra'sTech PT_Nuke -PHN Concentrated Biocide

PrimoChill ICE Non-Conductive Liquid Cooling Fluid (32 oz.) - Clear

PrimoChill Pure Performance Coolant (32oz) - Clear

10ml PT PHN Nuke Concentrated Biocide

εχετε δουλεψει καποιο απο αυτα; Τι γνωμη εχετε για αυτα και τι θα επιλεγατε αν επρεπε να παρετε κατι;

εγώ με το Primochill Ice μαζί με algon ( από petshop ) και λίγο οι καθαρό οινόπνευμα το μόνο πρόβλημα που είχα είναι το κλασικό θόλωμα στους σωλίνες και τίποτα άλλο οπότε τους πέταξα ένα μαύρο προσθετο και τέλος απλά δεν παίρνω ξανά διαφανές :p

τα τανκ μου πάντως είναι και τα 2 καθαρά σαν καινούρια

Σακη έχω τη γνώμη πως... ότι και να κάνουμε οι σωλήνες (ειδικά οι σιλικόνης) κάποια στιγμή θα θαμπώσουν.

Όποτε η καλύτερη λύση είναι οι έγχρωμοι και άλλαγμα νερού μια φορά τον χρόνο.

Τα υγρά πιστεύω δεν κάνουν τίποτα.

εγώ με το Primochill Ice μαζί με algon ( από petshop ) και λίγο οι καθαρό οινόπνευμα το μόνο πρόβλημα που είχα είναι το κλασικό θόλωμα στους σωλίνες και τίποτα άλλο οπότε τους πέταξα ένα μαύρο προσθετο και τέλος απλά δεν παίρνω ξανά διαφανές :p

τα τανκ μου πάντως είναι και τα 2 καθαρά σαν καινούρια

απο οσα εχω διαβασει τις τελευταιες μερες που το εψαχνα το θεμα, το θολωμα ηταν απο το οινοπνευμα.

οσο για τα τανκ και το δικο μου καθαρο ειναι :p

vbpgimage.php?do=full&p=497&d=1251147544

Εγώ φώτο ? Να σάς βάλω δεν έχω γιατί δεν είμαι πλέων στην δουλια μου για να βγάλω καμία φοτο απο τούς σωλήνες αλλα κάπου θα βρω καμιάν με την copas ενα ιατρικό μηχάνημά που έχει και αυτό υροψικτικο σύστημά που το καθαρίσαμε με τον κωστα και θα σάς πω!

• 11 months later...

bibi εσύ που έχεις μαύρους σωλήνες πρέπει να ξέρεις...Άμα βάλω και εγώ μαύρους με υγρό κίτρινο, ή κόκκινο, uv υγρά,Θα χρωματίζουν καθόλου η σωλήνες? Ή θα είναι μαύροι όπως πριν? Όποιος ξέρει ας μου απαντήσει!!:smile011:

bibi εσύ που έχεις μαύρους σωλήνες πρέπει να ξέρεις...Άμα βάλω και εγώ μαύρους με υγρό κίτρινο, ή κόκκινο, uv υγρά,Θα χρωματίζουν καθόλου η σωλήνες? Ή θα είναι μαύροι όπως πριν? Όποιος ξέρει ας μου απαντήσει!!:smile011:

όταν κλείνεις τα παντζούρια ο ήλιος μπαίνει μέσα ;

Δεν μπαίνει φυσικά...

Δηλαδή με λίγα λόγια δεν φαίνεται τίποτα...Κανονικά όμως δεν θα έπρεπε να βγάζει λίγο φως για ομορφιά? Άμα δεν βγάζει φως το watercooling δεν είναι και τόσο όμορφο! Άλλο να το βλέπεις με φως,με χρώμα δηλαδή και άλλο να το βλέπεις μουντό!! Να έχεις και ένα παράθυρο στο πλάι να το καμαρώνεις και να το χαζεύεις από την ομορφιά που θα βγάζει! Τώρα άμα δεν έχει ομορφιά βάζεις και ένα καπάκι στα πλάγια να μη φαίνεται η μουντάδα που θα βγάζει!!

Δεν λέει τίποτα με λίγα λόγια οι μαύροι σωλήνες!! ( Προσωπική γνώμη ) :060:

Και γω ειμαι της αποψης χρωματιστοι σωληνες και WFI για υγρο

οι διαφανοι σιλικονης εγω πιστευω αρχιζουν και θαμπωνουν σιγα σιγα απο τη θερμοκρασια, και οχι απο τα υγρα η κατι αλλο

ειναι σα τα πιστολια σιλικονης.

Εκεινη η σιλικονη αν δειτε με τη θερμοκρασια αλλαζει

κατι τετοιο πρεπει να παιζει

γιατι το τανκ κλπ ειναι ολα καθαρα..

Και γω ειμαι της αποψης χρωματιστοι σωληνες και WFI για υγρο

οι διαφανοι σιλικονης εγω πιστευω αρχιζουν και θαμπωνουν σιγα σιγα απο τη θερμοκρασια, και οχι απο τα υγρα η κατι αλλο

ειναι σα τα πιστολια σιλικονης.

Εκεινη η σιλικονη αν δειτε με τη θερμοκρασια αλλαζει

κατι τετοιο πρεπει να παιζει

γιατι το τανκ κλπ ειναι ολα καθαρα..

συφωνω :rauch008:

• 1 year later...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.