Jump to content

Creative T7900 + DFI NF4 = No go?

AN7 OverClocker

Recommended Posts

Καλησπέρα παίδες..

Είπα και γώ σμρ να πάρω ηχεία της προκοπής....αλλα δεν μ βγήκε σε καλλό μάλλον..

Πήρα τα Creative Inspire T7900 7.1...μιας και η καλή μας DFI υποστιρίζει 7,1...

Το πρόβλημα είναι ότι όταν πάω στον οδηγό ηχείων της nVidia...εκεί που πάει να τεστάρει τα μεσαία ηχεία...ακούω να τσιρίζουν τα πίσω...και όταν είναι η κανονική σειρά των πίσω...δεν ακούω τπτ...με αποτέλεσμα να μ τα βλέπει σαν 5,1...αλλά και χειροκίνητα να βάλω 7,1...αν δεν βάλω το switch 5.1-->7.1 δεν ακούγονται τα μεσαία...

Τι κουλό είναι αυτό..?

Τα καλώδια στην DFI τα έχω βάλει όπως λέει το manual...και ταιριάζουν τα και τα χρώματα...

Κάθε πρόταση ευπρόσδεκτη :)

Mαλλον ειναι θεμα μητρικης και οχι ηχειων.Οποια 7.1 να επαιρνες το ιδιο θα σου εκανε.Εκτος αν υπαρχει καποια ρυθμιση που δεν την βλεπεις.

Παντως ασε το 5.1-->7.1 .Δεν θα ακουγες και τιποτα διαφορετικο ...

Λοιπόν...έχουμε νέα...

Αυτό που είχε κάνει από την πρώτη στιγμή εντύπωση ήταν το καλώδιο σύνδεσης του Sub με τον υπολογιστή...

Από 4 jack που έχει πάνω το sub...στην μητρική καταλήγανε 3...:boxed:

Κάπου γινόταν συγχώνευση 2 καλωδίων(μάλλον side με rear speakers)...με αποτέλεσμα να μην έπεζαν τα μεσαία...

Αφού βρήκα ένα καλώδιο jack to jack που μου είχε ξεμήνει(τα μαγαζιά κλειστά)

Λοιπόν...οπότε κάνω την πατέντα και παίζουν όλα τα ηχεία στο τεστ του nvmixer...

Πάω να δώ μια ταινία...Το spiderman2 ας πούμε στο σημείο που σπάει την τζαμαρία ο Oct με ενα αυτοκίνητο ενω ο Πρκερ και η ΜJ πήγαιναν να φιληθούν..

Σαν ψήρας που είμαι...παίρνω ένα ένα το ηχείο και το βάζω στο αυτί μ να δώ τι ακούγεται...

Και διαπιστώνω ότι τα πίσω ηχεία..παίζανε μπουκομμένα...δεν είχαν κα8όλου πρίμα...με μπουκομμένο τέρμα μπάσο(δεν ήταν τερματισμένα τα ηχεία)...

’ρχισα να σκέφτομαι πολλά τότε...κυρίως..hardwariko...οπότε σκεφτόμουνα το RMA..

Μέχρι που λέω..δεν κατεβάζω το soft της realtek...

Έ το κατέβασα..και είναι όλα ρολόι...αλλά το proggy της realtek είναι ΕΝΤΕΛΩΣ Γ.Τ.Π.(για τον π...)σε αντίθεση με το nvmixer που είναι το καλύτερο ever...

Έχει κανείς ιδέα πώς να τρέξω το nvmixer με τους drivers k tous codecs της realtek?

Αν θυμάμαι καλά... το 7,1 των 7900 θα δουλεύει σωστά μόνο με κάρτες creative 7.1...

Κάτι παράξενο παίζει με το πως δρομολογούνται τα έξτρα πλαινά κανάλια μέσα από τα 3 κλασσικά jack...

Η μητρική έχει έξοδο 7.1 με 4 jack (sub/center, front, rear, και surround) σωστά?

E για αυτό και εγώ τώρα χρησημοποιώ 4 jack... ;)

Αλλά το πρόβλημα όπως είπα τώρα είναι αλλού...ότι τα πίσω ηχεία με το nvmixer μπουκώνουν software-ika....

Αυτό δεν καταλαβαίνω εγώ...

Βσκ είχα κάνει ένα λάθος στο πάνω ποστ και το διώρθωσα....

Δεν δοκίμασα με 4 ξεχωριστά....απλά απομώνωσα τα Side..δλδ έβγαλα το καλώδιο από το sub χωρίς να αλλάξω κάτι πάνω στην μητρική..και έβαλα το επιπλέον jack-jack καλώδιο μόνο για τα πλαινά...

Απλά επειδή έχω δει αυτό σε review "The subwoofer has four 3.5mm stereo inputs, but the supplied cable has three modified mini-jacks on the other end. You'll need to buy a couple of standard 3.5mm stereo leads to use this set with a non-Creative sound card."

Δεν βρίσκω τώρα ακριβώς την αντιστοιχία...

Τη βρήκα τελικά...

Line Out 1 - Front Left/Front Right/(Επιστροφή)

Line Out 2 - Rear Left/Rear Right/Side Right

Line Out 3 - Center/Subwoofer/Side Left

:)

Μόνη λύση είναι 4 ανεξάρτητα καλώδια... Όπως βλέπεις γίνεται μπέρδεμα...

Σου είπα....

Η συγνώνευση γίνεται στα Πλαινά-Πίσω ηχεία...

Έτσι απομώνωσα τα πλαινά....

Το θέμα είναι άλο ομως ρε γμτ....

Γιατί με τους drivers της nvidia δεν δουλεύει σωστά...

Χμ...έχω άλλο ένα καλώδιο jack-jack...

Όχι..μου δίνει έξοδο για 4 jacks...

Μαν είσαι απαιχτος...έλεγα να πάρω 4 ξεχωριστά αλλά τώρα με αυτό που μου έδωσες...θα το κάνω σταντέ... και ελπίζω να δουλέψει σωστά το nvmixer...

THANX

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.