Jump to content

Ψυκτρα για σκληρους...

Iωαννης

Recommended Posts

Εχω 3 σκληρους δισκους, 1 ide και 2 sata.

Mε το SpeedFan βλεπω οτι οι θερμ/σιες τους ειναι, σε ηρεμη κατασταση περ. 42-50-50, δηλαδη αρκετα υψηλες (Οταν ειχα μονο 1 ide και 1 sata ηταν και οι 2 στους 35!:blink: )

Σκεφτομαι λοιπον να παρω ενα παθητικο συστημα ψυξης σκληρου, σαν αυτο:

http://www.plaisio.gr/IWCatProductPage.process?Section_Id=26174034&Nav_Section_Id=&Catalog_Id=1&Product_Id=151612&Merchant_Id=1&sts_cid=3

Αναρωτιεμαι βεβαια εαν θα μπορεσει να μπει και να χωρεσει στο chiefteck κουτι μου.

Βασικα σκεφτομαι να παρω μονο ΜΙΑ τετοια ψυκτρα και να την τοποθετησω στον μεσαιο δισκο. Ετσι υποθετω οτι θα ψυχονται και οι τρεις!:cool:

Καλη η ιδεα μου? Ποσους βαθμους θα κερδισω αραγε με αυτο το κολπο?

Δεν έχω ακούσει και τα καλύτερα για το συγκεκριμένο σύστημα ψύξης. Το καλύτερο θα ήταν (εφόσον έχει την κατάλληλη θέση το κουτί σου) να βάλεις έναν ανεμιστήρα με χαμηλές στροφές να χτυπάει και τους τρεις δίσκους. Εγώ με έναν 12άρη στις 1000 στροφές και 3 δισκούς έχω δει μέχρι 33 βαθμούς...

Oxι δε συζηταω για ανεμιστηρες γιατι θελω ησυχια.

Παντως 33 βαθμους κι εγω ειχα προτου βαλω τον δευτερο (τριτο συνολικα) sata. Και ανευ ανεμιστηρων...Φαινεται το chieftec ειναι καλο :) Εσυ υποθετω οτι θα εχεις midi tower?

Στους δικου μου δισκους εχω κανει το εξης. Στη φωτο τοτε το φαν το ειχα στα 5volt και δεν ακουγοταν τπτ και τωρα που εχω βαλει και 3ο δισκο το εχω βαλει στα 7volt. Ψυκτρες για δισκους και αλλες τετοιες φασεις μου φενονται υπερβολη...

post-1136-1416072556,8819_thumb.jpg

Oλα τα fans κανουν θορυβο, ειτε λιγο ειτε πολυ. Ειδικα αυτο που δειχνεις το γνωριζω καλα. Εγω θελω οση περισσοτερη ησυχια γινεται γιατι το κρεβατι μου ειναι πλησιον του υπολογιστη ο οποιος λειτουργει συνεχως. Και 4 ανεμιστηρες (2 του τροφ/κου εστω και αθορυβου, 1 του επεξστη και 1 της vga-εστω και σε χαμηλες στροφες οι 2 αυτοι-) ειναι υπεραρκετοι!

Μπορει να σου φαινεται υπερβολη η ψυκτρα για δισκους, οταν ομως εχεις ανω των 50 βαθμων(θερμ/σια που παρουσιαστηκε μετα την προσθηκη του 3ου δισκου)και θες και ησυχια, τοτε φανταζει απαραιτητη επιλογη.

Παντως ωραιο το κολπακι που δειχνεις στο image σου. Και ποσους βαθμους εχουν τωρα οι δισκοι σου? (και κυριως, ποσο ειχαν πριν?)

Τωρα που εχω 3 και δεν εχει κενο αναμεσα παιζουν γυρω στους 36 βαθμους. Κι εμενα το pc αυτο δεν κλεινει ποτε και ειναι απεναντι απο το κρεββατι μου και δε μπορω να πω οτι με ενοχλει. Οπως εχεις δει και αναμεσα στους δισκους και στο ρακ τεσπα εχω παρεμβαλει λαστιχακια για να μην ερχεται σε επαφη με το μεταλλο και συντονιζει και κανει στο σπαστικο βζζζζ. Δεν ξερω αν καταλαβες τι εννοω ακριβως :).

Θα μπορουσες να παρεις ενα καλο full tower, θα ειχες 36 βαθμους και χωρις καποιον ανεμιστηρα.

Ξεχασα να σε ρωτησω αν οι δισκοι σου ειναι ide ή sata. Eγω διαπιστωσα οτι αν βαλεις και 2ο sata η θερμοκρασια τους, κατα ενα περιεργο τροπο, αυξανει καλπαδως!!...

Το κατα ποσον ενοχλειται καποιος απ το θορυβο ειναι υποκειμενικο. Πιθανως αν κοιμοσουν στο δικο μου κρεβατι θα παρατηρουσες σημαντικη διαφορα αφου...δεν θα ακουγες σχεδον τιποτα.

Εγω αναμεσα στους δισκους μου αφηνω κενο χωρο 2 δισκων. Οσο για το βζζζ φανταζομαι οτι θα εννοεις τους κραδασμους. Τωρα ομως μιλαμε για την θερμοκρασια.

Δοκιμασες αντι για εναν θορυβωδη ανεμιστηρα να βαλεις καποια σκετη ψυκτρα?

Αρχική απάντηση από Iωαννης [Σήμερα, στις 09:41]

Δοκιμασες αντι για εναν θορυβωδη ανεμιστηρα να βαλεις καποια σκετη ψυκτρα?

Οχι δε μου χρειαζεται κατι αναλογο αυτη τη στιγμη. Επισης μεγαλυτερο κουτι για το 2ο μου pc παλι παραπαει...

Αρχική απάντηση από DarkSaga [Σήμερα, στις 09:49]

Ιωάννη τι μάρκα είναι ο ανεμιστηρας στη φωτό?

και τι χαρακτηριστικά έχει?

το σύστημα σου πόσα dB είναι?

Manhattan γραφει πανω 0,12Α. Οσο για το συστημα δεν ξερω ποσα db ειναι αλλα οσα fan εχει δουλευουν κατω απο 2000rpm εννοειται :).

Προς αποφυγη παρεξηγησεων κι εμενα Γιαννη με λενε :p!

Δεν το πιασα αυτο darkSaga...Υποθετω οτι πηγες να με πιασεις...αδιαβαστο?:D

Ελα τωρα, παιδακια να παιζουμε ειμαστε ή δινουμε εξετασεις? Αλληλοβοηθουμαστε για να κανουμε τη δουλεια μας. Ετσι τουλαχιστον νομιζω.

Bαρελα, οι στροφες του ανεμιστηρα απο μονοι τους δε λενε τιποτα, πρεπει να λαμβανεται υποψη και η διαμετρος(δηλ.το ποσο μεγαλος ειναι ο ανεμιστηρας)

Πως ειναι δυνατον να λες οτι προτιμας θορυβωδεις ανεμιστηρες αντι για αθορυβη (εντελως) ψυκτρα? Και λες οτι ολα αυτα αφορουν το 2ο σου pc...Και για το 1ο σου τι εχεις κανει??

DarkSaga, μιας και εισαι ο moderator πες μου μια στιγμουλα σε παρακαλω και χωρις να με παραπεμψεις αλλου 1)Πως μπορω να βαλω avatar 2)Πως μπορω οταν μπαινω στο forum να βλεπω μαζεμενα ολα μου τα posts ωστε να μη ψαχνω γυρω-γυρω?

Ευχαριστω :flower:

To 1o pc απλα κανει θορυβο και δε με απασχολει γιατι δεν δουλευει 24/7. Οσο για τους θορυβωδης ανεμιστηρες που λες αυτο μπορω να το κρινω εγω που ειμαι εδω :). Και οπως ειπα παραπανω το ρακ πλεον εχει 3 δισκους δεν υπαρχει κενο αναμεσα οπως στη φωτο οποτε χωρος δεν υπαρχει καν για ψυκτρες δισκων και τετοιες ιστοριες. Αυτο που ακουγεται το βραδυ ειναι το fan του ups που για αυτο δεν εχω κανει κατι ακομα.

Για το συγκεκριμένο σύστημα ψύξης δεν έχω ακούσει και τα καλύτερα λόγια

Όπως προείπαν και τα παιδιά παραπάνω , πάρε έναν αθόρυβο δωδεκάρι (προτείνω coolermaster silent) και θα έχεις πολύ καλύτερο αποτέλεσμα

Επίσης , απότι κατάλαβα καλά έχεις μόνο τους 4 ανεμιστήρες που ανέφερες παραπάνω να λειτουργούν? Το κουτί δεν αερίζεται από πουθενά?

Οι περισσότερες από τις παθητικές ψύκτρες προυποθέτουν καλή ροή αέρα στο εσωτερικό του κουτιού , αλλιώς είναι ένα απλό κομμάτι μέταλλο , και δρουν αρνητικά τις περισσότερες φορές

Δεν εχω προβλημα αερισμου. Το full tower chieftec ειναι πολυ καλο και εισαι ok χωρις να χρειαζεσαι extra ανεμιστηρες κουτιου. Οπως ειπα, το προβλημα παρουσιαστηκε με την προσθηκη του δευτερου σκληρου sata. Περιεργως εμφανιστηκε αποτομη αυξηση της θερμ/σιας 10-15 βαθμους(και στους δυο sata ταυτοχρονα! Eπισης σημειωνω οτι εχω και εναν ide) Εαν βγαλω τον δευτερο sata επανερχομαστε στα προηγουμενα καλα επιπεδα. Προκειται για ενα μυστηριο...

ΥΓ. Ξανα θα πω οτι ΔΕΝ υπαρχει αθορυβος ανεμιστηρας, και το λεω εφοσον εχω ηδη δοκιμασει τετοιους. Το βζζζζννν θα το ακους οπωσδηποτε:) :)

avatar θα μπορείς να βάλεις απο το μενού προφίλ->επιλογές μόλις συμπληρώσεις τα απαραίτητα ποστ σε αριθμό

και το κουμπάκι δείτε τις νέες απαντήσεις στην κεντρική είναι αυτό που χρειάζεσαι

ενναλακτικά αυτού παίζει και το νέα θέματα

αν και το πρώτο σου επιστρέφει τα αδιάβαστα από εσένα θέματα και μόνο πιο προσωποποιημένο....

Καλώς ήρθες....

για να σου λένε όλοι οτι δεν κάνει η παθητική ψύκτρα το ίδιο με τα ανεμιστήρια μπορεί και να έχουν δίκιο

Φιλικά πάντα

Koιταξε, εγω θελω τις νεες απαντησεις μονο στα δικα μου.

Δηλαδη δεν υπαρχει καποια επιλογη που να μπορει ο χρηστης να βλεπει μαζεμενα τα posts του, οπως γινεται συνηθως στα forums?

Ποια ειναι τα απαραιτητα posts σε αριθμο? σε...δοσεις μου τα λες?

Οταν λες δε κανει η παθητικη ψυκτρα, απο ποια αποψη δε κανει? απο θουβο? ή απο αποτελεσματικοτητα? Δεν κανει γενικως?Και γιατι πωλειται τοτε αν ειναι αχρηστη?

Μερικοι παλι λενε κατι χωρις να εχουν υποψη τους αλλους παραγοντες, οπως πχ ο προηγουμενος φιλος μας που με απετρεψε απ τη ψυκτρα νομιζοντας οτι δεν εχω καλη κυκλοφορια αερα στο κουτι μου.

αν είχες καλή ροή στο κουτί δεν θα είχες θερμοκρασίες στουυς δίσκους

το καλή ροή είναι σχετικό,είναι θέμα αντίληψης γι'αυτο και ο φίλος παραπάνω ,σωστα για μένα, σε απέτρεψε απο παθητική ψύξη.....

Για το θέμα που ρωτάς κάνε αναζήτηση με κριτήριο το όνομα σου και επέλεξε απο αυτά

όσο έχουν last reply !=(διαφορο) του Ιωάννης

το χρησιμότερο και πιο παραμελημένο κουμπί στο φόρουμ είναι η αναζήτηση

εκεί θα έβρησκες και το πως να ανεβάσεις avatar μιας και δεν είσαι ο πρώτος που έχει απορίες στο φόρουμ :)

Φιλε DarkSaga, για τις θερμ/σιες τα ειπα, μη με βαζεις παλι να τα ξαναγραφω. Οι θερμ/σιες παρουσιαστηκαν μυστηριωδως μετα την προσθηκη του δευτερου sata. Προτρεπεις εμενα να διαβαζω γυρω-γυρω στο φορουμ, εσυ ομως δεν διαβαζεις τα threads στα οποια ποσταρεις!:rolleyes:

Δηλ.τι προτεινεις, πρωτου ποσταρουμε κατι προηγουμενως να κανουμε...αναζητησεις?

Εχω μια καλυτερη ιδεα τοτε, να μην ποσταρουμε καθολου, να τα βρισκουμε ολα με αναζητησεις, ειτε στο google ειτε στο forum!:D

Δεν καταλαβα για ποιο λογο μου λες να κανω αναζητησεις με κριτηριο...το ονομα μου!

Αρχική απάντηση από Iωαννης [Σήμερα, στις 00:56]

Δηλ.τι προτεινεις, πρωτου ποσταρουμε κατι προηγουμενως να κανουμε...αναζητησεις?

φυσικα γιατι σχεδον παντα υπαρχει ήδη ενα παρομοιο θεμα απο αλλο μελος που εγινε παλιοτερα και μπορει να απαντησει τις αποριες σου.εαν μετα απο αναζητηση δεν βρεις αυτο που ρωτας ή θες να μαθεις τοτε ανοιγεις νεο θεμα.

καλο ειναι να ρωταμε αρκει να μην επαναλαμβανομαστε.γινεται κουραστικο δηλαδη για τα υπολοιπα μελη να αναμασωνται τα ιδια θεματα.ολοι μας θελουμε να διαβαζουμε καινουρια πραγματα και αποριες....:)

στο θεμα σου τωρα.

τα παιδια σου εδειξαν καποιες λυσεις........

μοντες με ανεμιστηρες στο πως να στηριχθει στους σκληρους ενας 12αρης αλλα και θεματα ροης.

με παθητικη ψυξη που σκεφτεσαι (δηλαδη χωρις ανεμιστηρα) δεν θα κανεις πολλα.......οταν αυξανεις τις συσκευες μεσα στο κουτι αυξανεται και το συνολογικο θερμικο φορτιο.

λογικα βαζοντας εναν 3ο δισκο αναμεσα απο τους 2 αλλους ο χωρο αεριζεται λιγοτερο απο τη μια λογω μικροτερου κενου.....απο την αλλη αυξανει και παραπανω την θερμοκρασια ο επιπλεον δισκος...............οποτε η λυση με εναν ησυχο 12αρη ειναι η ιδανικη.

φυσικα υπαρχουν 12αριδες που ακουγονται αλλα και αλλοι που δεν ακουγονται.μολις κυκλοφορησαν και 12αριδες με 11 ντεσιμπελ προδιαγραφες.......δηλαδη κανενα προβλημα ακομα και διπλα στο αυτι σου να ειναι........πιο πολυ ακουγεται η καρτα γραφικων σου ή ο επεξεργαστης και το τσιπσετ.

Από τη στιγμή που έχεις κόλλημα με τον ήχο (με την καλή έννοια πάντα), γιατί δεν περνάς σε υδρόψυξη;;; Παίρνεις μια eheim, την βάζεις και πάνω σε armaflex, παίρνςι και ένα τριπλό ψυγειάκι που θα το βάλεις σε μέρος δροσερό, και waterblocks για τους σκληρούς, τον επεξεργαστή και ότι άλλο ψύχεται με ανεμιστήρα (πλην του τροφοδοτικού)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.