hayabusa Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 22, 2006 #1 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 22, 2006 Το προβλημα μου εχει ως εξης. Χτες στην προσπαθεια μου να μεταφερω απο ενα κινητο μια φωτογραφια στον υπολογιστη μου καταερα να την σμικρυνω(μεσω του κινητου!) τοσο πολυ που κατρεληξε να εχι διαστασεις 80*80 και να μην φαινεται σχεδον τιποτα. Αυτο που ζηταω λοιπον απο τα σαινια του φορουμ ειναι να μου πουν εναν τροπο να την επαναφερω στα λογικα της(ηταν 320*240 στην αρχη). Στον υπολογιστη μου εχω για επεξεργασια εικονας το Photoshop CS2. Υπαρχει τροπος να επανελθει το αρχικο μεγεθος και να εχει την ιδια η και καλυτερη ποιοτητα. Υ.Γ προσωπικα μου φαινεται δυσκολο αλλα στο Thelab εμαθα οτι τιποτα απολυτως δεν ειναι αδυνατον.... Για αυτο οσο το δυνατον γρηγοροτερα
DarkSaga Απρίλιος 22, 2006 #2 Απρίλιος 22, 2006 όχι δεν παίζει.... ούτε στο Λάμπη,δεν μπορεί να ωρεςι την πληροφορία που με μαεστρία "έκοψες" απο την φωτογραφία
hayabusa Απρίλιος 22, 2006 Author #3 Απρίλιος 22, 2006 Αρχική απάντηση από DarkSaga όχι δεν παίζει.... ούτε στο Λάμπη,δεν μπορεί να ωρεςι την πληροφορία που με μαεστρία "έκοψες" απο την φωτογραφία δηλαδη "αντε γεια" η φωτογραφια?
hayabusa Απρίλιος 22, 2006 Author #5 Απρίλιος 22, 2006 τι avatar μου λες τωρα;; με τον πονο μουν παιζεις; αφου δεν φαινεται απολυτως τιποτα
sotiris Απρίλιος 22, 2006 #6 Απρίλιος 22, 2006 Και όμως, η δημιουργία πληροφορίας από το 0 είναι αδύνατη!
hayabusa Απρίλιος 22, 2006 Author #7 Απρίλιος 22, 2006 Αρχική απάντηση από sotiris Και όμως, η δημιουργία πληροφορίας από το 0 είναι αδύνατη! δηαλαδη η εικονα θα μεινει ετσι οπως ειναι και εγω θα μεινω με τον καημο που την χαλασα .....οπως και να χει ευχαριστω πολυ παιδες
Chosen Απρίλιος 22, 2006 #8 Απρίλιος 22, 2006 Εκτός αν πας στο Hollywood, όπου έχουν ειδικούς υπερκομπιούτορες που βάζεις μέσα μια δισκέττα και γράφεις στο (τεράστιο για να το παίρνει η κάμερα) prompt: "enlarge" και μετά αρχίζει η φωτογραφία να δημιουργείται από το "0".
---Zapotek-- Απρίλιος 22, 2006 #9 Απρίλιος 22, 2006 Αρχική απάντηση από Chosen Εκτός αν πας στο Hollywood, όπου έχουν ειδικούς υπερκομπιούτορες που βάζεις μέσα μια δισκέττα και γράφεις στο (τεράστιο για να το παίρνει η κάμερα) prompt: "enlarge" και μετά αρχίζει η φωτογραφία να δημιουργείται από το "0". Παντα ειχα την απορια γιατι δε μπορει αυτο να γινει κανονικα... Δλδ να προστεθουν pixel του ιδιου χρωματος στα ιδη υπαρχοντα, ο αριθμος των οποιων να ειναι αναλογoς της μεγεθηνσης που θελουμε... Δεν εχει προσπαθησει κανεις να κανει αυτο που ειπα?
hayabusa Απρίλιος 22, 2006 Author #10 Απρίλιος 22, 2006 Αρχική απάντηση από ---Zapotek-- Παντα ειχα την απορια γιατι δε μπορει αυτο να γινει κανονικα... Δλδ να προστεθουν pixel του ιδιου χρωματος στα ιδη υπαρχοντα, ο αριθμος των οποιων να ειναι αναλογoς της μεγεθηνσης που θελουμε... Δεν εχει προσπαθησει κανεις να κανει αυτο που ειπα? και εγω αυτο το πραγμα θελω να κανω αλλα οπως μου λενε τα παιδια δεν γινεται. Επισης αυτη την απορια την εχω και εγω πολυ καιρο τωρα
sotiris Απρίλιος 22, 2006 #11 Απρίλιος 22, 2006 Αρχική απάντηση από ---Zapotek-- Παντα ειχα την απορια γιατι δε μπορει αυτο να γινει κανονικα... Δλδ να προστεθουν pixel του ιδιου χρωματος στα ιδη υπαρχοντα, ο αριθμος των οποιων να ειναι αναλογoς της μεγένθυνσης που θελουμε... Δεν εχει προσπαθησει κανεις να κανει αυτο που ειπα? εσένα περιμένανε όλοι που δεν ξέρεις κι ορθογραφία! Και πώς θα βρεις τα pixel που λείπουν? Πού θα βρεις την πληροφορία? Αν τα βάλεις όμοια pixel, θα έχεις υπερμεγέθη τετράγωνα (το κλασσικό της μεγένθυνσης του jpeg). Αν ένα μεγάλο τετράγωνο έχει από πίσω ένα πρόσωπο, πώς ξέρεις ότι το πρόσωπο είναι της pamela και όχι του osama? Οπότε πληροφορία από το 0 δεν γίνεται και δεν προβλέπεται*, πλην του Hollywood;) CTU rulez *προφανώς υπάρχουν διάφορες τεχνικές, τις οποίες και δεν γνωρίζω, αλλά πληροφορία από το 0 με τίποτα. Αυτό που πιστεύω θα γίνεται είναι διαφορική επεξεργασία διαδοχικών εικόνων, οπότε μπορεί να ενισχύεται λίγο (ή πολύ) το αποτέλεσμα (hint: Jack: Chloe, ανέβασέ μου την ανάλυση να δω αν είναι η Nina).
hayabusa Απρίλιος 22, 2006 Author #13 Απρίλιος 22, 2006 Αρχική απάντηση από ---Zapotek-- Οκ μαστορα μη βαρας.... σιγουρα δεν το ειπε με κακη διαθεση...
hayabusa Απρίλιος 22, 2006 Author #15 Απρίλιος 22, 2006 Αρχική απάντηση από ---Zapotek-- Το ξερω, τροπος του λεγειν ηταν το μη βαρρας. ok λοιπον.....
apostolis22 Απρίλιος 23, 2006 #16 Απρίλιος 23, 2006 Χρόνια πολλά , Χριστός ανέστη! Υπάρχει ένα πρόγραμμα για nokia series 60 που τις φωτογραφίες τις κάμερας 640*360 (περίπου) τις μεγενθύνει σε ανάλυση 1 mpixel με σχετικά καλό αποτέλεσμα εώς πολύ καλό ( interlacing ο τροπος). Το πρόγραμμα είναι το photoaccute.
unstoppable Απρίλιος 23, 2006 #17 Απρίλιος 23, 2006 Αρχική απάντηση από sotiris [Χθες, στις 16:08] .......(hint: Jack: Chloe, ανέβασέ μου την ανάλυση να δω αν είναι η Nina). Ηταν στην CTU η Chloe τοτε???
makio Απρίλιος 23, 2006 #18 Απρίλιος 23, 2006 Αρχική απάντηση από hayabusa Στον υπολογιστη μου εχω για επεξεργασια εικονας το Photoshop CS2. Υπαρχει τροπος να επανελθει το αρχικο μεγεθος και να εχει την ιδια η και καλυτερη ποιοτητα. αυτο που ζητας στην ουσια ειναι το ''ψηφιακο ζουμ'' που εχουν οι ψ.μηχανες και τα καμκορντερς... προσθετουν πιξελ βασει των γειτονικων (αλγοριθμος) με αντικτυπο τη μειωμενη ποιοτητα (γι αυτο πρεπει να απενεργοποιουμε το ψ.ζ.)στο ps2 γινεται με τα ιδια ή και χειροτερα αποτελεσματα - προσπαθησε να την μεγενθυνεις σε μικρο ποσοστο και μετα με καποιο/α φιλτρο να τη βελτιωσειςμην περιμενεις θαυματα παντως
totally_wired Απρίλιος 23, 2006 #19 Απρίλιος 23, 2006 \[Flame ON] Ναι αλλά στο bladerunner πως ζουμάρει πολύ ο deckard στη φωτογραφία χωρίς να χαλάει η ανάλυση;http://www.blade-runner.it/multimedia/esper-sound.wav
.38-.45 Απρίλιος 23, 2006 #20 Απρίλιος 23, 2006 Αρχική απάντηση από sotiris [Χθες, στις 16:08] *προφανώς υπάρχουν διάφορες τεχνικές, τις οποίες και δεν γνωρίζω, αλλά πληροφορία από το 0 με τίποτα. Αυτό που πιστεύω θα γίνεται είναι διαφορική επεξεργασία διαδοχικών εικόνων, οπότε μπορεί να ενισχύεται λίγο (ή πολύ) το αποτέλεσμα ολες οι ψηφιακες, δινουν το τελικο αποτελεσμα με interpolation. γι αυτο και οταν δουλευεις raw αρχεια, μπορεις να αυξησεις το μεγεθος πανω απο το ονομαστικο της μηχανης, χωρις ιδιαιτερη απωλεια. @ hayabusa:αφου εχεις το Photoshop CS2, δοκιμασε να αλλαξεις το μεγεθος με Bicubic Smoother. αλλιως δοκιμασε το Genuine Fractals Pro.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.