Jump to content

Το PC και το κατεβαστήρι...

Iωαννης

Recommended Posts

Αρχική απάντηση από dimitris74 [Σήμερα, στις 14:47]

δες το σχημα που εχω κατω

το a ειναι το speedtouch σου. συνδεεις και τα δυο pc επανω.

εφοσον το κανεις αυτο τοτε και μονο τοτε μπορεις να χρησιμοποιησεις ειτε το vnc παρεπιπτωντος ειναι φοβερο, ειτε το remote administration.

επειδη υποψιαζομαι οτι θα ξαναρωτησεις

εχεις δυο Pc Που πρεπει να είναι και τα δυο στο ιντερνετ και στο τοπικο δικτυο. το οποιο σημαίνει εαν το speedtouch εχει μια θυρα δικτύου το ξεχνας,

χρειαζεσαι οπως σου ειπα και πριν η ενα switc η ενα Modem-rooter Na δικτυωσεις και τα δυο δηλαδη στο σχημα να ειναι το a και μετα επανω σε αυτο να συνδεσεις το speedtouch και να δωσεις internet

Ps. η ημιμαθεια ειναι χειροτερη απο την αμαθεια, το αρθρο τα λεει ιδανικα, παιρνεις αυτο βαζεις εκεινο κλπ κλπ κλπ

και μετα ο αναγνωστης αφου σετάρει το μουλάρι, ανοίξει κανα torrent client με κάμποσες συνδεσεις θα αρχίσει να αναρωτιέται τι έπαθε το Internet Και δεν δουλεύει. η κρεμαει συνέχεια η σύνδεση.

Φιλε Δημητρη,

Εισαι σιγουρος οτι γινεται συνδεσω πανω στο speedTouch 530i και τα 2 pc? Γιατι εγω οπως το βλεπω εχει μονο 1 port για το ethernet καλωδιο. Οποτε πρεπει να κανω κατι αλλο?

Μπορω να εχω τα δυο pc σε τοπικο δικτυο μεσω CrossOver καλωδιου? (Αυτο το εχω ρυθμισει ηδη και μπορω να το κανω και τωρα, μονο που για να συνδεσω το pc1(το καλό) με το pc2 πρεπει να βγαλω το ethernet του speedtouch για να βαλω το crossover)

Aρα, οπως καταλαβαινω, και στη συνεχεια, μου λες οτι πρεπει να παρω ενα switch ή ενα modem- router οποτε μεσω αυτου του εξαρτηματος θα τα δικτυωσω κανονικα? Επειδη αυτα στοιχιζουν ενα σοβαρο ποσο, θα ηθελα να μου πεις για ποια ακριβως μηχανηματα μιλας αλλα και πως ακριβως θα γινει η δικτυωση(εφοσον φυσικα η αγορα τους ειναι αναποφευκτη). Τα γενικα τα εχω καταλαβει και τα εγραψαν κι αλλοι, αλλα ας μπουμε και στις λεπτομερειες!

Οσο για το ps σου, θα συμφωνησω οτι η ημιμαθεια ειναι χειροτερη απ την αμαθεια, γιαυτο ακριβως κι εγω ζηταω λεπτομερειες για να φωτιστει πληρως το αντικειμενο.

Οσο για το αρθρο, μαλλον δεν καταλαβες περι τινος προκειται. Δεν γραφει καποια..."ιδανικη" κατασταση που προτεινει καποιος. Αναφερεται σε μια κατασκευη που εχει ηδη γινει με επιτυχια. Το δουλευει ηδη 1 χρονο χρονο χωρις προβλημα. Διαβασε το αρθρο για να καταλαβεις τι λεει, πρωτου βιαστεις να βγαλεις ημιμαθη τον χρηστη αυτον!:)

Αρχική απάντηση από Iωαννης [Χθες, στις 22:48]

.............................)

δεν διάβασες τι σου έγραψα,

εφόσον έχει μονο μία θέση δικτύου τοτε η αγορα μιας συσκευής επιπλέον ειναι απαραίτητη.

η οικονομικότερη λύση ειναι ένα swich που ειναι σχετικά φτηνό και απλα δικτυώνει τα δυο Pc ενω σε ένα ελεύθερο Port που έχει συνδέεις το speedtouch Και δίνεις και ίντερνετ.

αφου κάνεις αυτό, πές μου πού εξηγει στο άρθρο που έβαλες τι θα κάνεις απο κει και πέρα.

δεν είναι τόσο απλό το θέμα και εαν δεν έχει και κάτι άλλο το άρθρο που δεν εχεις παραθέσει ειναι Γ Τ Π Κ επιεικώς το άρθρο.

1. δεν αναφέρει τι router χρησιμοποιεί.

οταν εισαι 24/7 στο νετ επιβάλλεται να έχεις ενα καλό firewall ειτε software που προφανώς δεν έχει ειτε ενσωματωμένο στο router δηλαδή hardware. κάποιος που θα αποκτήσει πρόσβαση στο μουλάρι μέσω δικτύου θα έχει πρόσβαση και στο καλό Pc σου.

2. με το traffic τι έχει κάνει?

δίνει στο μουλάρι πλήρες bandwith? έχει το router του quality of service και το χειρίζεται απο κέι?

εχει σετάρει κάποιο πρόγραμμα πχ Net limiter, και το κόβει?

τα παιδια σου είπαν πολύ απλα οτι το έχουν κανει και αυτοί και δεν είναι το παν που θα βάλεις το μουλάρι σου. το όλο πρόβλημα είναι στο στήσιμο έτσι ώστε να δουλεύουν καλα και να μην έχεις προβληματα. σου ανέφερα δύο απλά πράγματα

εαν ήμουν στην θέση σου δεν θα παραμυθιάζομουν απο άρθρα ημιμαθή χωρις να παρουσιάζουν πλήρες ενα how to.

θα ggoglara, θα εμπαινα στο www.adslgr.com να δω τι μπορει να κάνει το speedtouch, αν μπορει να διαχειριστεί άνετα και χωρις προβλήματα δυο Pc (πολλά connection Που χρειάζονται σε p2p Προγράμματα, αν έχει firewall, nat Και μετά θα αποφάσιζα τι θα έκανα ως προς τις αγορες μου.

πρώτα απο όλα διάβασμα ομως απο ανθρώπους που έχουν φάει τα μούτρα τους και έχουν γίνει beta tester για να μπορώ εγω και εσύ να βρώ ετοιμους οδηγούς. και αυτό δεν ειναι ένα άρθρο σε ένα περιοδικό που ίσως για οικονομία λέξεων, ίσως γιατί απευθυνεται σε ένα μεγαλύτερο και όχι τόσο εξιδεικευμένο κοινό παρουσιάζει κάτι χωρις να εμβαθύνει πλήρως.

Αρχική απάντηση από dimitris74 [Σήμερα, στις 01:28] ..................................................)

Εγω σαφως και διαβασα τι μου εγραψες, δεν ξερω αν εσυ εκανες το ιδιο.

Μου εδειξες ενα σχημα οπου δυο pc ενωνονται σε ενα modem. Κανω καθος? Κι εγω σου απαντησα σχετικα οτι μαλλον δε μπορει αυτο να γινει διοτι το modem μου εχει μονο μια θεση για ethernet:woot:

Σχετικα με το αρθρο, δυστυχως οπως και ο αλλος φιλος, δεν εχετε καταλαβει περι τινος προκειται. Προφανως δεν το διαβασατε καν...Το αρθρο ΔΕΝ ειναι ενα "How To" αλλα η κατασκευη καποιου χρηστη(την περιγραφει ο ιδιος). Οποτε τα οσα γραφεις ειναι...απο αλλον πλανητη, κοινως εχεις χασει την μπαλα. Για ολα αυτα που ρωτας δεν εχεις παρα να επικοινωνησεις με τον ιδιο για να σε ενημερωσει για την πατεντα του. Αλλα καλυτερα να αφησουμε τις λεπτομερειες και να δουμε την ουσια. Μου κανει εντυπωση παντως...Ρωτας εμενα(!) διαφορα πραγματα ενω υποτιθεται οτι εσυ θα τα εξηγουσες, σαν πιο σχετικος:) Δεν παραμυθιαζομαι απο κανεναν. Για ποιο λογο ο ανθρωπος να λεει παραμυθια? Αποκαλεις κι εσυ ημιμαθη καποιον που δε γνωριζεις καν και απαξιωνεις το περιοδικο.Προφανως νομιζεις οτι μονο εσυ τα ξερεις ολα.Σορυ, εγω νομιζω οτι αυτα δεν ειναι σωστα πραγματα:giveup:

Τωρα οσο αφορα το θεμα μας για να μην ξεχνιωμαστε, αν καταλαβα μου προτεινεις να αγορασω ενα switch και να δικτυωσω πανω του τα 2 pc (με ποιο καλωδιο?) και σε ενα ελευθερο port, λες, να συνδεσω το speedtouch. Αλλα δεν τα λες με σαφηνεια. Οταν λες ελεθευρο port, που ελευθερο port? στο switch, ή στο pc?? με ποιο καλωδιο? Και παλι σορυ αλλα αν τα λες μισα δεν θα βγει κατι σωστο.

Οσο για το ψαξιμο που λες στο gοogle, εχω κανει πολλες φορες, συνηθως ομως οταν ψαχνεις για πραγματα που δε γνωριζεις καλα μονο σε αποτυχια καταληγεις(προσωπικη εμπειρια) γιαυτο κι εγω απευθυνθηκα στο φορουμ αυτο για να παρω αμεση βοηθεια απο σχετικους, αν δε σε πειραζει:)

Αρχική απάντηση από Iωαννης [Σήμερα, στις 15:06]

Εγω σαφως και διαβασα τι μου εγραψες, δεν ξερω αν εσυ εκανες το ιδιο.

Μου εδειξες ενα σχημα οπου δυο pc ενωνονται σε ενα modem. Κανω καθος? Κι εγω σου απαντησα σχετικα οτι μαλλον δε μπορει αυτο να γινει διοτι το modem μου εχει μονο μια θεση για ethernet:woot:

σου ξανακανω quote τυι σου έχω ξαναγράψει

Αρχική απάντηση από dimitris74

εχεις δυο Pc Που πρεπει να είναι και τα δυο στο ιντερνετ και στο τοπικο δικτυο. το οποιο σημαίνει εαν το speedtouch εχει μια θυρα δικτύου το ξεχνας,

χρειαζεσαι οπως σου ειπα και πριν η ενα switc η ενα Modem-rooter Na δικτυωσεις και τα δυο δηλαδη στο σχημα να ειναι το a και μετα επανω σε αυτο να συνδεσεις το speedtouch και να δωσεις internet

Σχετικα με το αρθρο, δυστυχως οπως και ο αλλος φιλος, δεν εχετε καταλαβει περι τινος προκειται. Προφανως δεν το διαβασατε καν...Το αρθρο ΔΕΝ ειναι ενα "How To" αλλα η κατασκευη καποιου χρηστη(την περιγραφει ο ιδιος). Οποτε τα οσα γραφεις ειναι...απο αλλον πλανητη, κοινως εχεις χασει την μπαλα. Για ολα αυτα που ρωτας δεν εχεις παρα να επικοινωνησεις με τον ιδιο για να σε ενημερωσει για την πατεντα του. Αλλα καλυτερα να αφησουμε τις λεπτομερειες και να δουμε την ουσια.

παλι καλα που εχασα την μπάλα και θα γίνει το ματς σημερα

Μου κανει εντυπωση παντως...Ρωτας εμενα(!) διαφορα πραγματα ενω υποτιθεται οτι εσυ θα τα εξηγουσες, σαν πιο σχετικος:)

το αν είμαι σχετικος δεν αποτελεί και αναγκαια συνθήκη οτι δια της οσφρυσης των νυχιων θα μπορέσω να βγάλω συμπέρασμα.

ποιο απλά σου υπέδειξα ένα site ΝΑ ΨΑΞΕΙΣ και να βρείς λεπτομέρειες που αφορουν τον εξοπλισμό σου και θα βοηθήσουν και τους υπόλοιπους χρήστες που θέλουν να ασχοληθούν με την περίπτωση σου.

Δεν παραμυθιαζομαι απο κανεναν. Για ποιο λογο ο ανθρωπος να λεει παραμυθια? Αποκαλεις κι εσυ ημιμαθη καποιον που δε γνωριζεις καν και απαξιωνεις το περιοδικο.Προφανως νομιζεις οτι μονο εσυ τα ξερεις ολα.Σορυ, εγω νομιζω οτι αυτα δεν ειναι σωστα πραγματα:giveup:

το παραμυθιάζομαι σημαίνει ότι διαβάζω κάτι ελλειπέστατο και πιστεύω οτι θα κάνω και εγω το ίδιο. Αν διάβασες και προηγουμένος είπα οτι το άρθρο ειναι ελλειπέστατο μιας και όταν θες να προτείνεις μία τετοια λύση λες και κάποια πραγματα που είναι απαραίτητα. ΙΣΩΣ

ξανακάνω quote τον ευατό μου

και αυτό δεν ειναι ένα άρθρο σε ένα περιοδικό που ίσως για οικονομία λέξεων, ίσως γιατί απευθυνεται σε ένα μεγαλύτερο και όχι τόσο εξιδεικευμένο κοινό παρουσιάζει κάτι χωρις να εμβαθύνει πλήρως.

Τωρα οσο αφορα το θεμα μας για να μην ξεχνιωμαστε, αν καταλαβα μου προτεινεις να αγορασω ενα switch και να δικτυωσω πανω του τα 2 pc (με ποιο καλωδιο?) και σε ενα ελευθερο port, λες, να συνδεσω το speedtouch. Αλλα δεν τα λες με σαφηνεια. Οταν λες ελεθευρο port, που ελευθερο port? στο switch, ή στο pc?? με ποιο καλωδιο? Και παλι σορυ αλλα αν τα λες μισα δεν θα βγει κατι σωστο.

Οσο για το ψαξιμο που λες στο gοogle, εχω κανει πολλες φορες, συνηθως ομως οταν ψαχνεις για πραγματα που δε γνωριζεις καλα μονο σε αποτυχια καταληγεις(προσωπικη εμπειρια) γιαυτο κι εγω απευθυνθηκα στο φορουμ αυτο για να παρω αμεση βοηθεια απο σχετικους, αν δε σε πειραζει:)

προφανως δεν διαβασες και πάλι οποτε στο ξαναquotaro μπας και το καταλάβεις.

θα ggoglara, θα εμπαινα στο www.adslgr.com να δω τι μπορει να κάνει το speedtouch, αν μπορει να διαχειριστεί άνετα και χωρις προβλήματα δυο Pc (πολλά connection Που χρειάζονται σε p2p Προγράμματα, αν έχει firewall, nat Και μετά θα αποφάσιζα τι θα έκανα ως προς τις αγορες μου.

πρώτα απο όλα διάβασμα ομως απο ανθρώπους που έχουν φάει τα μούτρα τους και έχουν γίνει beta tester για να μπορώ εγω και εσύ να βρώ ετοιμους οδηγούς. και αυτό δεν ειναι ένα άρθρο σε ένα περιοδικό που ίσως για οικονομία λέξεων, ίσως γιατί απευθυνεται σε ένα μεγαλύτερο και όχι τόσο εξιδεικευμένο κοινό παρουσιάζει κάτι χωρις να εμβαθύνει πλήρως.

μάθε δύο πραγματα τι ειναι το firewall, το NAT, το Port forward τα connection σε p2p, τα p2p, τι κανει το net limiter και σε τι βοηθάει και μετα ξεκίνα και φτιάξε ότι θές.

το οτι μπορεις να αγοράσεις ενα αυτοκίνητο δεν πάει να πει ότι ξέρεις και να οδηγάς, πρώτα μαθαίνεις και μετα το αγοράζεις. τουλάχιστον αυτή η λογική μου με έχει βοηθήσει αρκετα και πιστεύω ότι είναι σωστη. αν εσύ διαφωνείς απλά ακολούθησε τον δρόμο σου και κάντα όπως θες. Its a free world

Φίλτατε Ιωάννη/asker, απόψε τα μεσάνυχτα θα γίνεις ban από το φόρουμ. Τώρα πλέον που έχουμε και περισσότερα δείγματά σου, θα μπορούμε να σε (ξανα)μπανάρουμε πριν να φτάσεις τα 30-40 ποστς.

Αν έχεις απορίες για τους λόγους για τους οποίους θα σε (ξανα)κάνω ban από το TheLab, στείλε μου ΡΜ πριν τις 00:00 (γιατί μετά δε θα μπορείς ούτως ή άλλως) και θα το συζητήσουμε.

Ειδάλλως, στείλε μου το email σου και το συζητάμε εκτενέστερα μέσω email.

:flower:

Μην τον μπανάρετε ακόμα, μπορεί να μάθουμε τελικά τα συγκεκριμενα ζητηματα που ασχολείται, τα οποια οι περισσοτεροι δεν εχουν σκεφτεί καν.

Αρχική απάντηση από Chosen

Φίλτατε Ιωάννη/asker, απόψε τα μεσάνυχτα θα γίνεις ban από το φόρουμ. Τώρα πλέον που έχουμε και περισσότερα δείγματά σου, θα μπορούμε να σε (ξανα)μπανάρουμε πριν να φτάσεις τα 30-40 ποστς.

Αν έχεις απορίες για τους λόγους για τους οποίους θα σε (ξανα)κάνω ban από το TheLab, στείλε μου ΡΜ πριν τις 00:00 (γιατί μετά δε θα μπορείς ούτως ή άλλως) και θα το συζητήσουμε.

Ειδάλλως, στείλε μου το email σου και το συζητάμε εκτενέστερα μέσω email.

:flower:

να υποθέσω οτι είναι ο ίδιος τύπος που ρώταγε κάποτε για το πως δικτυώνει και ένα ακομα θέμα για ενα τεστ με κάποιες αναλύσεις οθονων?

να υποθέσω οτι είναι ο ίδιος τύπος που ρώταγε κάποτε για το πως δικτυώνει και ένα ακομα θέμα για ενα τεστ με κάποιες αναλύσεις οθονων?

Πιθανότατα.

Locked.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.