Jump to content

Το PC και το κατεβαστήρι...

Iωαννης

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Εχω 2 PC.

To τωρινο μου turbo(βλ.υπογραφη) και το παλιο.

Σκεφτομαι να αξιοποιησω το παλιο χρησιμοποιωντας το σαν κατεβαστηρι, δηλαδη ετσι θα αποδεσμευσω και το καλο pc απ τη διαδικασια των downloadings. Φυσικα θα ειναι και τα 2 στο νετ.

Αυτο που θελω ειναι να ΕΛΕΓΧΩ το παλιο pc μεσα απο το νεο. Μπορω μεσω της Απομακρυσμενης Βοηθειας?(Remote Assistance).

Προς το παρον τα εχω και τα δυο συνδεδεμενα μεσω crossover και μπορω να μεταφερω δεδομενα απ το ενα στο αλλο. Πως ομως μπορω να ελεγξω το ενα μεσω του αλλου?? Και τι καλωδια χρειαζομαι για να συνδεθουν και τα 2 στο νετ?

Νομιζω οτι ειναι πολυ καλη ιδεα να υπαρχει ενα ανεξαρτητο pc, το οποιο θα εμφανιζεται μονο ως "κουτι" δηλ.χωρις πληκτρολογιο, ποντικι, οθονη ή οτι αλλο περιφερειακο. Και θα λειτουργει ολο το 24ωρο αθορυβα κατεβαζοντας ασταματητα απ τα p2p. Kαι θα ελεγχεται απ το αλλο pc, το καλο. Και θα μεταφερονται τα δεδομενα που κατεβαζει, στο καλο παλι εννοειται.

Καλη η ιδεα;:):jump:

Για remote δοκιμασε το προγραμμα radmin. Και για να περνει νετ το κατεβαστηρι δεν χρειαζεται επιπλεον καλωδια απλα τηα πρεπει να κανεις share την συνδεση και στο κατεβαστηρι να βαλεις gateway την ip του η/υ που εχει το internet. Δεν μας ειπες ομως αν εχεις modem ή router.

Δεν ειναι τα ιδια? Μηπως router λεγεται το modem της adsl?

Λοιπον, βασικα εχω το "Αlcatel modem Speedtouch 530i" οπως αναφερεται στο manual του. Συνδεεται με το καλο pc μεσω ethernet, φυσικα. Τωρα μου λες οτι το παλιο pc δεν χρειαζεται επιπλεον καλωδια..Και πως θα συνδεεται?? μεσω του crossover που εχω και τωρα?

Για ελεγχο μεσω Remote Assistance δε μπορω μεσω των XP? Χρειαζομαι ειδικο προγραμμα?

Αν το modem σου ηταν usb τοτε δεν θα χρειαζοσουν αλλα καλωδια αλλα δεν το διευκρινησες στο 1ο ποστ σου για αυτο και ρωτησα. Και το remote των xp μπορεις να δουλεψεις αλλα την ωρα που κανεις remote σε καποιο pc αν υπηρχε χρηστης σε αυτο δεν θα μπορουσε να το πειραξει καθολου δεν θα ειχε ελεγχο δηλαδη. Αν εχω καταλαβει καλα το καλο σου pc εχει 2 καρτες δικτυου και η μια ειναι στο modem και η αλλη συνδεμενη με το κατεβαστηρι. Ετσι τα εχεις ? Αν ναι τοτε ισως χρειαστει να παιξεις με bridge.

Υπαρχει και usb modem? Οχι, ethernet εχω εγω. Και μια καρτα δικτυου εχω, απλως οταν ειναι να συνδεθω με το αλλο pc, βγαζω το βυσμα του modem και βαζω το crossover που καταληγει στην θυρα δικτυου του αλλου pc.

Δεν υπαρχει αλλος χρηστης στο αλλο pc, μονο εγω ειμαι.

Λοιπον, πηγα να χρησιμοποιησω το remote των xp αλλα μου λεει οτι..."για να στειλω invitation στον αλλον πρεπει να κανω sign in στο Windows messenger" το οποιο ομως δεν χρησιμοποιω (το εχω βγαλει μαλιστα).

Ισως υπαρχουν και αλλα προγραμματα γι αυτη τη δουλεια, λεω να δοκιμασω το radmin που μου προτεινες. Προς το παρον πες μου: 1)Αρκει μονο το crossover για την συνδεση μεταξυ των 2 υπολογιστων? 2) Πως θα συνδεσω το 2ο pc στο ιντερνετ?(αυτο το οποιο θελω να εχω ως αποκλειστικο μονιμο κατεβαστηρι).

ΕDIT Τελικα βλεπω οτι το radmin δεν ειναι free συνεπως δε το συζηταμε:) Καποιο αλλο ισως?

Απ'ότι κατάλαβα δεν θές να κάνεις τα πάντα μέσω του μεγάλου,σωστά;

Απλά στείστα σε δίκτυο βάλε σέρβερ το μεγάλο δώσε ίντερνετ και στο άλλο μέσω δικτύου και με ένα προγραμματάκι (NetOp συνηστώ) μπορείς να ελέγχεις το άλλο PC βλέπεις την επιφάνεια εργασίας του κάνεις ότι θές...(Αυτό το πρόγραμμα χρησιμοποιήτε πιο πολύ σε σχολικά δίκτυα);)

Ωραια ακουγονται οπως τα λες, τι γινεται ομως στην πραξη...

Πως θα δωσω ιντερνετ στο αλλο? Τι συνδεσεις ακριβως πρεπει να γινουν? Θελω ακριβεια και σαφηνεια. Οσο για το NetOp που συνΗστας...ουτε και αυτο ειναι free. Δε καταλαβαινω, δε διαβαζεις τα προηγουμενα? Μολις που ειχα πει οτι το radamin απορριπτεται γιατι δεν ειναι free.

Λοιπόν για την σύνδεση...όταν φτιάχνεις σύνδεση δικτύου σε ρωτάει πως θες να συνδέετε ο συγκεκριμενος υπολογιστής στο ίντερνετ(Μόνος του μέσω μόντεμ ή μέσω άλλου υπολογιστή στο δίκτυο) ε θα επιλέξεις το δεύτερο στο κατεβαστήρι και το πρώτο στο Server.

Όσο για το ΝetOp...δεν υπάρχει Crack?????( :o Sorry :o )

*Αλλά να πω κάτι που τώρα το παρατήρησα...αν το συνδέσεις να πέρνει ίντερνετ από το μεγάλο PC δεν συμφέρει...γιατί θα πρέπει να μένει και το μεγάλο ανοιχτό...για να δίνει την σύνδεση.’ρα θα πρέπει να δίνεις σύνδεση με Switch...στο κάθε PC ξεχωριστά;)

Αρχική απάντηση από Iωαννης

Εχω 2 PC.

To τωρινο μου turbo(βλ.υπογραφη) και το παλιο.

Σκεφτομαι να αξιοποιησω το παλιο χρησιμοποιωντας το σαν κατεβαστηρι, δηλαδη ετσι θα αποδεσμευσω και το καλο pc απ τη διαδικασια των downloadings. Φυσικα θα ειναι και τα 2 στο νετ.

Αυτο που θελω ειναι να ΕΛΕΓΧΩ το παλιο pc μεσα απο το νεο. Μπορω μεσω της Απομακρυσμενης Βοηθειας?(Remote Assistance).

Προς το παρον τα εχω και τα δυο συνδεδεμενα μεσω crossover και μπορω να μεταφερω δεδομενα απ το ενα στο αλλο. Πως ομως μπορω να ελεγξω το ενα μεσω του αλλου?? Και τι καλωδια χρειαζομαι για να συνδεθουν και τα 2 στο νετ?

Νομιζω οτι ειναι πολυ καλη ιδεα να υπαρχει ενα ανεξαρτητο pc, το οποιο θα εμφανιζεται μονο ως "κουτι" δηλ.χωρις πληκτρολογιο, ποντικι, οθονη ή οτι αλλο περιφερειακο. Και θα λειτουργει ολο το 24ωρο αθορυβα κατεβαζοντας ασταματητα απ τα p2p. Kαι θα ελεγχεται απ το αλλο pc, το καλο. Και θα μεταφερονται τα δεδομενα που κατεβαζει, στο καλο παλι εννοειται.

Καλη η ιδεα;:):jump:

Καλησπέρα.

Υπάρχουν οι εξής επιλογές (που μπορώ να σκεφτώ):

1) Αν έχεις κάποιο modem/router (και όχι σκέτο modem - σχεδόν όλα όσα έχουν ethernet interface - πες μας μοντέλο να σου πούμε) μπορείς να συνδέσεις και τα 2 pc πάνω του, οπότε θα βλέπουν και τα 2 inet.

2) Αν δεν έχεις κάποιο modem/router αλλά σκέτο modem (χλωμό), μπορείς να βάλεις το κατεβαστήρι και ως server να σου μοιράζει το inet στο άλλο pc σου (το κατεβαστήρι άλλωστε θα το έχεις 24/7 ανοικτό).

Όσον αφορά το πώς μπορείς να βλέπεις τα pc σου, αν και τα 2 τρέχουν windows XP, υπάρχει το Remote Access, με το οποίο θα κάνεις αρκετά καλά τη δουλειά σου.

Αν δεν σε ικανοποιεί, μπορείς να δοκιμάσεις κάποια έκδοση του VNC (π.χ. tightVNC).

Το πλεονέκτημα του VNC είναι ότι είναι cross-plattform (δηλαδή μπορεί να παίζει και σε συνδυασμούς linux-windows) και ότι είναι open-source (άρα δωρεάν).

Να υπενθυμίσω ότι συζητήσεις για crack και τα λοιπά, απαγορεύονται στο forum.

Παιδια, ευχαριστω για τα μυνηματα σας αλλα θα μου επιτρεψετε να παρατηρησω οτι δεν διαβαζετε το thread.

Sotiri, για το θεμα του modem νομιζα οτι ειχε λυθει αφου περιεγραψα στο προηγουμενο μου ποιο ακριβως modem εχω. Δε νομιζω ομως οτι μπορω να συνδεσω και τα δυο πανω τoυ αφου υπαρχει μονο ενα port για ethernet.

Για το remote access, αν εννοεις το Remote Assistance των win xp, οπως ειπα ηδη μαλλον δεν θα μπορεσω να το χρησιμοποιησω γιατι μου ζηταει να κανω sign in στον windows messenger που δεν χρησιμοποιω, μαλιστα τον εχω απεγκαταστησει.

Οσο για το vnc που προτεινεις ευχαριστως να το δοκιμασω αν ειναι free. Προηγουμενως ομως δεν θα ηταν καλυτερα να σιγουρευτουμε για τα καλωδια και τη συνδεσμολογια που που θα χρειαστω?

Εγω εχω τα εξης:

SpeedTouch 530i

Aπο μια καρτα δικτυου σε καθε pc

καλωδιο crossOver με το οποιο μπορω να συνδεσω τα 2 pc και να μεταφερω data μετξυ τους.

Θα χρειαστω κατι αλλο?

Κοίτα φίλε μου τώρα αυτό είναι πραγματικά πρόβλημα...

Κάτσε λίγο...εσύ θες οπωσδήποτε στο κατεβαστήρι να μην συνδέσεις οθόνη,πληκτρολόγιο,ποντίκι?????

Γιατί αν κάνεις κάτι τέτοιο τότε βάζεις ίντερνετ μόνο στο κατεβαστήρι και μετά δίνεις και στο άλλο μέσω δικτίου...

Αναγκαστηκά όμως σε κάθε περίπτωση θα χρειαστέι να αγοράσεις κάτι παραπάνω

1. Αν κάνεις αυτό που σου πρότεινα αρχικά(Με NetOp) θα πρέπει να αλλάξεις μόντεμ για να μπορείς να δίνεις και στους 2 υπολογιστές ίντερνετ(δεν συμφέρει,ακριβό)

2.Αν κάνεις αυτό που σου είπα τώρα χρειάζεσαι μία Extra Exthernet Card (γιατί στο ένα PC θές μία για την ADSL και μία για το δίκτυο...οπότε 10 και αν δεν θες να σου πιάνει χώρο δεύτερη οθόνη,πληκτρολόγιο,ποντίκι τότε πάρε και ένα Switch που ΄χρησιμοποιείς 2 PC με μία οθόνη,πληκ. ,ποντίκι 25 σύνολο 35

Εγώ αυτές τις λύσεις έχω σκεφτεί...ελπίζω να βοήθησα...:daisy:

καταρχην χρονια πολλα σε ολους και Χριστός Ανέστη

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.616039

πηγαινε εκει και θα δεις ενα πολυ χρησιμο εργαλείο το οποίο το χρησιμοποιώ εγώ που έχω 2 pc. με 1 οθόνη 1 πληκτρολόγιο και 1 ποντίκι τα χειρίζομαι και τα δύο μαζί πατώντας απλώς στο πληκτρολόγιο control-control-1 για το ένα και control-control-2 για το αλλο εναλασοντας τα στο μονιτορ. και τα έχεις ηδη συνδεμενα με δυκτιο μοιράζοντας ιντερνετ οπότε δεν θα έχεις κανενα πρόβλημα.

Αρχική απάντηση από wifi [Σήμερα, στις 12:01]

καταρχην χρονια πολλα σε ολους και Χριστός Ανέστη

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.616039

πηγαινε εκει και θα δεις ενα πολυ χρησιμο εργαλείο το οποίο το χρησιμοποιώ εγώ που έχω 2 pc. με 1 οθόνη 1 πληκτρολόγιο και 1 ποντίκι τα χειρίζομαι και τα δύο μαζί πατώντας απλώς στο πληκτρολόγιο control-control-1 για το ένα και control-control-2 για το αλλο εναλασοντας τα στο μονιτορ. και τα έχεις ηδη συνδεμενα με δυκτιο μοιράζοντας ιντερνετ οπότε δεν θα έχεις κανενα πρόβλημα.

Αυτό ακριβώς αννοούσα φίλε μου...;););););)

Bρε morius...

Για ποιο λογο να συνδεσω στο κατεβαστηρι οθονη, πληκτρολογιο και ποντικι???

Αφου θελω να το ελεγχω απ τον αλλον υπολογιστη μεσω remote(των windows ή οποια αλλη free λυση). Απο τη στιγμη που θα ειναι μονιμως συνδεδεμενο στο ιντερνετ και θα λειτουργει μονο ως κατεβαστηρι, τοτε τι να τα κανω την οθονη το πληκτρολογιο και το ποντικι??

Για το netop τα ειπαμε, δεν ειναι free και δε το συζηταμε καθολου.

Φιλε wifi, δε ξερω αν αυτο που προτεινεις εσυ με αυτα τα καλωδια ειναι προτιμοτερο. Εσυ λες πως να ελεγχουμε 2 pc με μια οθονη, 1 πληκτρολογιο και 1 ποντικι, εγω λεω πως να εχουμε ενα κατεβαστηρι και να το ελεγχουμε απο αλλο pc (οπως κανουν οι administrators στα εταιρικα δικτυα: Ο administrator μπορει να μπει απ το pc του στο pc σου και να ελεξγει τους φακελους σου ή να κανει οτιδηποτε θελει. Βλεπεις τον κερσορα σου να ελεγχετε πλεον απο αυτον!)

Θα συμφωνησετε οτι αυτο που λεω ειναι μια πολυ καλη ιδεα αξιοποίησης του παλιου μας υπολογιστη. Την ιδεα αυτη τη διαβασα στο PC WORLD τευχος Μαρτιου σελ.166-167: Υπαρχει η στηλη των αναγνωστων οπου παρουσιαζονται "αξιοσημειωτα projects" που υλοποιουν οι ιδιοι οι αναγνωστες. Δυστυχως δεν εχω σκανερ για να σας μεταφερω τι ακριβως γραφει αλλα ισως μπορεσω στο επομενο μου να μεταφερω το κειμενο:)

αυτο που θες να κάνεις το έχουν κανει πολλοί, δεν ειναι καμια καινούρια ιδέα,

απλα τα παιδια σου λένε οτι με το τωρινό setup σου δεν γίνεται. χρειάζεσαι και κάτι άλλο,

το φτηνότερο που μπορέις να πάρεις είναι ένα switch και απο κει να στήσεις δίκτυο και να δουλεύεις και τα 2 μεσω remote administration στήνωντας και ενα προγραμμα να κοβεις το bandwith. πχ netlimiter.

το ακριβότερο ειναι εινα router με ενσωματομένη δυνατότητα να μοιράζεις bandwith.

τριτη

Αρχική απάντηση από Iωαννης

Sotiri, για το θεμα του modem νομιζα οτι ειχε λυθει αφου περιεγραψα στο προηγουμενο μου ποιο ακριβως modem εχω. Δε νομιζω ομως οτι μπορω να συνδεσω και τα δυο πανω τoυ αφου υπαρχει μονο ενα port για ethernet.

Remote Desktop εννοούσα, υπάρχει σε win xp σίγουρα (rdp πρωτόκολλο).

Για να το βρεις, πας Start->Programs->Accessories->Communications->Remote Desktop Connection.

Για να αφήνεις κάποιον remote χρήστη να μπαίνει στα win, δεξί click στο My Computer και στην καρτέλα Remote ενεργοποιείς τα 2 Allow.

Το VNC είναι δωρεάν.

http://www.tightvnc.com/

Το modem σου, υποθέτω ότι έχει web interface για να το παραμετροποιείς και υποστηρίζει nat. Αυτό σημαίνει ότι μπορείς να καρφώσεις ένα ωραιότατο switch-άκι και η 1 πόρτα να γίνει 4, 8, 24 ή όσες θες :)

http://www.eshop.gr/show_per.phtml?id=PER.616019

Αν και πάλι δεν κατάλαβεες κάτι, πες που ακριβώς θες διευκρήνιση.

Λοιπον, αυτο ειναι το αρθρο για το οποιο σας ελεγα. Στα λογια βεβαια φαινονται ολα ευκολα, το θεμα ειναι πως γινονται στη πραξη.

Αξιοποιηση ενος παλιου PC ως αθορυβου download server

Aθεατος εργατης

...Αυτον τον μηνα θα ασχοληθουμε με το πως αξιοποιησε ενας αναγνωστης μας το παλιο του συστημα, μετατρεποντας το σε εναν αθορυβο download server, μεσω των προγραμματων eMule και Bulletproof.

O αναγνωστης του περιοδικου μας [ονομα] μας εξηγει πως μετετρεψε ενα (πολυ) παλιο συστημα σε χρησιμο εργαλειο για το ιντερνετ:

"Ο υπολογιστης καθεται οριζοντια και το πλαϊνο καπακι εχει αντικατασταθει με ενα αλλο, γεματο οπες, ωστε να διαφευγει ευκολοτερα η θερμοτητα. Το καπακι δε βιδωνεται αλλα καθεται στη θεση του με τη χρηση μικρων κομματιων screatch.To mainboard ειναι το Elite P6BAT-A rev 2.0, ενω ο επεξεργαστης ειναι ενας slot 1 Pentium III 500 MHz. H ψυκτρα και ανεμιστηρας εχουν αφαιρεθει και εχει κατασκευαστει αλλη ψυκτρα, διπλασια σε μεγεθος. Η ψυκτρα αγοραστηκε για την κατασκευη ενισχυτη, αλλα κατεληξε στον επεξεργαστη, κοβωντας ολα τα φυλλα που ειχε στη μια πλευρα της. Λογω του μεγεθους της καταφερνει να απαγει αρκετη θερμοτητα χωρις να χρειαζεται ανεμιστηρα..............To τροφοδοτικο ειναι ενα απλο των 250Watt. Aφαιρεθηκαν το καπακι του και ο ανεμιστηρας, και μετακομισε διαγωνια στην αλλη γωνια, ωστε να μη βρισκεται πανω απο τον επεξεργαστη και να απαγει τη θερμοτητα του κατευθειαν εξω απ το κουτι. Ανοιχτηκαν μια τρυπα στην προσοψη του case για το καλωδιο της τροφοδοσιας, καθως και μερικες μικρες στο κατω μερος του case για επιπλεον απαγωγη θερμοτητας. Το τροφοδοτικο εκπεμπει τη μεγαλυτερη θερμοτητα απο ολα τα υπολοιπα εξαρτηματα, αλλα δεν εχει 'κολλησει' ποτέ μεχρι τωρα. Εχουν εγκατασταθει 3x256MB DIMM, καθως το mainboard δεν υποστηριζει παραπανω.Η καρτα γραφικων ειναι η θρυλικη 3DFX Voodoo 3000, που απο κατασκευης δεν εχει ανεμιστηρα. Ο σκληρος δισκος ειναι ενας Seagate 80GB, o oποιος βιδωθηκε στο πατωμα του case, για να μην εμποδιζει την απαγωγη θερμοτητας των υπολοιπων εξαρτηματων..................Η καρτα δικτυου ειναι μια απλη 100Μbit. Tα καλωδια συμμαζευτηκαν οσο γινοταν, με μονωτικη ταινια. Απο τον Η/Υ αφαιρεθηκαν ο,τι δεν χρειαζοταν, οπως ολα τα αχρηστα brackets απο πισω, το bracket του ενσωματομενου modem και εμεινε μονο ενα CD-ROM και το floppy. Στον Η/Υ ειναι συνδεδεμενο μονο το καλωδιο τηςτροφοδοσιας και του δικτυου και δουλευει με Windows 2003 Server. Toν χειριζομαι απο τον κανονικο υπολογιστη μου με το remote desktop των Windows και τον δουλευω ως download server (eMule, DC++ κλπ.) και ως FTP server χρησιμοποιωντας το Bulletproof ftp. Eνας ΗΤΤΡ server συγκαταλεγεται στα μελλοντικα σχεδια. Εχουν κοπει ολες οι περιττες υπηρεσιες και προγραμματα και δεν εχει καν antivirus! Mε ολα αυτα ο υπολογιστης δουλευει αρκετα γρηγορα, σχεδον τοσο γρηγορα οσο και ο κανονικος υπολογιστης μου.. Ο υπολογιστης δουλευει ασταματητα εδω και πανω απο ενα χρονο. Βρισκεται στο δωματιο μου, πανω απο την ντουλαπα, και το μονο που ακουγεται ειναι ο σκληρος δισκος που γυριζει. Ισως, αν τον αλλαζα με εναν WD, να ηταν ακομα πιο αθορυβος, αλλα ο ηχος ειναι τοσο ανεπαισθητος που δεν τον αντιλαμβανεται κανεις. Ολα αυτα με μηδενικο κοστος, με τη χρηση παλαιων εξαρτηματων Η/Υ, που οι περισσοτεροι συνηθιζουν να πετουν μετα απο μια αναβαθμιση."

Φωτογραφιες:

1. Ο σκληρος δισκος ειναι τοποθετημενος και βιδωμενος στο πατωμα του case, ωστε να μην εμποδιζει την απαγωγη θερμοτητας των υπολοιπων εξαρτηματων.

2. Η ψυξη που βρισκεται πανω στον επεξεργαστη ειναι ειδικη κατασκευη και στηριζεται μεσω ενος κομματιου μεταλλου στο case.

3. Aπο το τροφοδοτικο εχει αφαιρεθει το καπακι και ο ανεμιστηρας που εχει, με αποτελεσμα το συστημα να ειναι εντελως αθορυβο.

4. (Εμφανιζει ενα κουτι πανω σε μια ντουλαπα!) Το κοστος του συστηματος ειναι σχεδον μηδενικο, αφου χρησιμοποιηθηκαν παλια και σχεδον αχρηστα εξαρτηματα και υποσυστηματα. Ο υπολογιστης του[ονομα] δεν χρειαζεται καν πληκτρολογιο, mouse και οθονη!

Πηγη: Περιοδικο PC World, Mαρτιος 2006.

Στα δικα μας τωρα, Sotiri εγω οπως και οι περισσοτεροι φανταζομαι users δεν ειμαστε εξοικιωμενοι με τετοια θεματα. Ετσι πχ. οταν λές

"Το modem σου, υποθέτω ότι έχει web interface για να το παραμετροποιείς και υποστηρίζει nat. Αυτό σημαίνει ότι μπορείς να καρφώσεις ένα ωραιότατο switch-άκι και η 1 πόρτα να γίνει 4, 8, 24 ή όσες θες"

δεν καταλαβαινω σχεδον τιποτα!:upside:

Αρα για να γινει δουλεια και να μπορεσω εγω και οποιοι αλλοι ενδιαφερονται να στησουν ενα κολπακι σαν του παιδιου απο πανω, πρεπει να μας πεις ακριβως τι να κανουμε και ποια εξαρτηματα θα χρειαστουμε.

Ευχαριστω προκαταβολικα!:D

Αρα για να γινει δουλεια και να μπορεσω εγω και οποιοι αλλοι ενδιαφερονται να στησουν ενα κολπακι σαν του παιδιου απο πανω, πρεπει να μας πεις ακριβως τι να κανουμε και ποια εξαρτηματα θα χρειαστουμε.

Βασικα δεν εχουν μεινει αλλοι...

Και αυτο που εσυ θεωρησες ως καλη ιδεα και μαματο εμεις το εχουμε πραγματοποιησει εδω και καιρο...

Ο ενας σε κανα συρταρη (εγω), ο αλλος σε mini pc, ο παρα-αλλος σαν καδρο στο τοιχο (εχει γινει και αυτο)...

Τα παιδια στα λενε οσο αναλυτηκα γινεται, αν δε τα καταλαβενεις, συγνωμη, αλλα τοτε δε μπορεις να το φτιαξεις.

Οτι term δε καταλαβενεις μπορεις να τον ψαξεις στο google ή ακομα καλυτερα στη wikepedia.com.

Tα παιδια εχουν ολη τη καλη διαθεση να σου εξηγησουν αλλα δεν κανεις και εσυ μια προσπαθεια, στο κατω κατω δεν ειναι υποχρεωμενοι να σε βοηθησουν.

Απο τη καλη τους τη καρδια το κανουν, το οτι τους γραφεις δεν αφηνει καλες εντυπωσεις....

δες το σχημα που εχω κατω

το a ειναι το speedtouch σου. συνδεεις και τα δυο pc επανω.

εφοσον το κανεις αυτο τοτε και μονο τοτε μπορεις να χρησιμοποιησεις ειτε το vnc παρεπιπτωντος ειναι φοβερο, ειτε το remote administration.

επειδη υποψιαζομαι οτι θα ξαναρωτησεις

εχεις δυο Pc Που πρεπει να είναι και τα δυο στο ιντερνετ και στο τοπικο δικτυο. το οποιο σημαίνει εαν το speedtouch εχει μια θυρα δικτύου το ξεχνας,

χρειαζεσαι οπως σου ειπα και πριν η ενα switc η ενα Modem-rooter Na δικτυωσεις και τα δυο δηλαδη στο σχημα να ειναι το a και μετα επανω σε αυτο να συνδεσεις το speedtouch και να δωσεις internet

Ps. η ημιμαθεια ειναι χειροτερη απο την αμαθεια, το αρθρο τα λεει ιδανικα, παιρνεις αυτο βαζεις εκεινο κλπ κλπ κλπ

και μετα ο αναγνωστης αφου σετάρει το μουλάρι, ανοίξει κανα torrent client με κάμποσες συνδεσεις θα αρχίσει να αναρωτιέται τι έπαθε το Internet Και δεν δουλεύει. η κρεμαει συνέχεια η σύνδεση.

post-3702-1416072558,2086_thumb.jpg

Αρχική απάντηση από ---Zapotek-- [Σήμερα, στις 14:40]

Βασικα δεν εχουν μεινει αλλοι...

Και αυτο που εσυ θεωρησες ως καλη ιδεα και μαματο εμεις το εχουμε πραγματοποιησει εδω και καιρο...

Ο ενας σε κανα συρταρη (εγω), ο αλλος σε mini pc, ο παρα-αλλος σαν καδρο στο τοιχο (εχει γινει και αυτο)...

Τα παιδια στα λενε οσο αναλυτηκα γινεται, αν δε τα καταλαβενεις, συγνωμη, αλλα τοτε δε μπορεις να το φτιαξεις.

Οτι term δε καταλαβενεις μπορεις να τον ψαξεις στο google ή ακομα καλυτερα στη wikepedia.com.

Tα παιδια εχουν ολη τη καλη διαθεση να σου εξηγησουν αλλα δεν κανεις και εσυ μια προσπαθεια, στο κατω κατω δεν ειναι υποχρεωμενοι να σε βοηθησουν.

Απο τη καλη τους τη καρδια το κανουν, το οτι τους γραφεις δεν αφηνει καλες εντυπωσεις....

Ζαποτεκ, εγω τα περισσοτερα ατομα που ξερω δε γνωριζουν καν με τι ταχυτητα τρεχει η συνδεση τους ή ποιο ειναι το socket της μητρικης τους. Eσυ μαλλον μιλας για τα μελη εδω του φορουμ, ε αν ειστε ολοι τοσο σχετικοι εγω τι να πω, παω πασο. Προσωπικα ομως μιλουσα για την μεγαλη πλειοψηφια των χρηστων...εκτος του παροντος φορουμ :)

Απο κει και περα δε καταλαβαινω την επιθεση που μου κανεις(και μαλιστα επικαλησαι και αλλους!):blink::boxed: Ενταξει, εγω τωρα εμαθα μια ιδεα που πολλοι απο σας την εχουν ηδη παγματοποιησει, και λοιπον τι πρεπει να με κανεις, να με σταυρωσεις?? Και φυσικα εννοειται οτι ουδεις ειναι υποχρεωμενος να βοηθησει. Και πως μου ζητας να κανω προσπαθεια σε πραγματα που δεν εχω ιδεα?? Οταν δε καταλαβαινω κατι που μου λεει καποιος δεν σημαινει οτι τον γραφω!!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.