Iωαννης Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 21, 2006 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 21, 2006 Ειμαι νεος στο θεμα τως torrents. Εχω δοκιμασει προς το παρον το BitLord και εχω κατεβασει καποια torrents. Εχω απογοητευτει ομως στο θεμα της ταχυτητας. Πότε ειναι αργη και ποτε γρηγορη(λεγοντας γρηγορη δεν εννοω σε καμμια περιπτωση ιση με την adsl συνδεση μου).Ρωτησα σε ξενα φορουμς, ποιο ειναι αρμοδιο για την ταχυτητα, το προγραμμα/application ή το torrent? Kαι μου ειπανε τα torrents. Υπαρχει καμμια αντιθετη αποψη?Συνεχιζοντας, αναρωτηθηκα που μπορω να βρω τα ΓΡΗΓΟΡΑ torrents. Aλλα καποιος μου ειπε οτι δεν υπαρχουν γρηγορα ή αργα αλλα θα πρεπει το συγκεκριμενο torrent να εχει πολυ "κινηση" ή κατι τετοιο, ωστε να επιτυχω κι εγω καλη ταχυτητα, κατα το κατεβασμα του.Συνεπως, το να εχεις καλη downloading ταχυτητα με ενα torrent, ειναι καθαρα...θεμα τυχης?Ή υπαρχουν καποια πραγματα που μπορει ενδεχομενως να κανει ο χρηστης? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sol Απρίλιος 21, 2006 #2 Κοινοποίηση Απρίλιος 21, 2006 Αρχική απάντηση από IωαννηςΉ υπαρχουν καποια πραγματα που μπορει ενδεχομενως να κανει ο χρηστης? να βρει 'καλά' torrents! ρίξε μια ματιά εδώ: http://azureus.aelitis.com/wiki/index.php/Main_Page Για ένα συγκεκριμένο αρχείο, υπάρχουν αυτοί που το έχουν ολόκληρο (seeders) και αυτοί που το κατεβάζουν (leechers - peers) ενώ ταυτόχρονα στέλνουν και αυτοί κάποια κομμάτια από τα αρχείο. Ένα καλό torrent έχει σωστή αναλογία seeders - leechers. Συνήθως τα πιο διαδεδομένα torrents είναι γρήγορα και κάτι σπάνιο (το έχουν λίγοι) είναι αργό. Ένδειξη της ταχύτητας του torrent είναι το average swarm speed. δοκίμασε αυτό: http://www.slackware.com/torrents/slackware-10.2-install-d1.torrent λογικά θα πιάσει κορυφή Link to comment Share on other sites More sharing options...
Iωαννης Απρίλιος 21, 2006 Author #3 Κοινοποίηση Απρίλιος 21, 2006 Για να μη διαβαζω ολο το λινκ που μου εδωσες, θα σε παρακαλουσα να μου ελεγες εν συντομια τι περιπου λεει. Απο τα λεγομενα σου συμπεραινω οτι τελικα το αν θα εχω καλη ή κακη ταχυτητα σε ενα torrent ειναι τελικα θεμα τυχης...σωστα? Οσο για το δευτεο σου link, αν καταλαβα ειναι καποιο torrent? Περι τινος προκειται? Link to comment Share on other sites More sharing options...
---Zapotek-- Απρίλιος 21, 2006 #4 Κοινοποίηση Απρίλιος 21, 2006 Στην αρχη θα πρεπει να περιμενεις λιγο... Εξαρταται βεβαια και απο το ποσοι ειναι συνδεδεμενοι και διαμοιραζουν-κατεβαζουν το αρχειο αυτο. Γενικα να ξερεις πως οποιος εχει κατεβασει περισσοτερο απο εσενα μπορει να σου δωσει και εσυ μπορεις να δωσεις σε οποιον εχει λιγοτερο απο εσενα... Συνεπως, οσοι περισσοτεροι σου δεινουν τοσο γρηγοροτερα θα κατεβαζεις... Φυσικα παιζει ρολο και τι συνδεσεις εχουν οι αλλοι. Εγω παντως χτυπαω max speeds (40kbps)... <edit> Δεν υπαρχει περιπτωση καποιος να σου κανει περιληψη... Θα το διαβασεις μονος σου αν θες να μαθεις τι λεει... </edit> Link to comment Share on other sites More sharing options...
Iωαννης Απρίλιος 21, 2006 Author #5 Κοινοποίηση Απρίλιος 21, 2006 Mα αυτο ειναι το ζητουμενο. Μπορω εγω να ξερω ποσοι ειναι συνδεδεμενοι και κατεβαζουν-διαμοιραζουν το επιμαχο αρχειο?Και πως εσυ χτυπας 40ρια οπως λες? Εισαι απλα τυχερουλης ή μηπως κανεις κατι αλλο?... Link to comment Share on other sites More sharing options...
---Zapotek-- Απρίλιος 21, 2006 #6 Κοινοποίηση Απρίλιος 21, 2006 Δε κανω κατι ξεχωριστο...Και ναι μπορεις να δεις ποσοι ειναι συνδεδεμενοι και τι κανει ο καθενας απο αυτους...Συνηθως στις σελιδες που υπαρχουν torrents προς download λεει τον αριθμο των seeders & leechers.Seeders ειναι τα καλα παλικαρια που ενω εχουν κατεβασει ολο το αρχειο το αφηνουν ανοιχτο για να βοηθησουν και τους υπολιπους, leechers ειναι αυτοι που δεν εχουν ολοκληρο το αρχειο και το κατεβαζουν ακομα, δινοντας βεβαια οτι μπορουν...Για ποιο ευστοχα αποτελεσματα μπορεις να ανοιξεις το torrent με καποιον client (βλ. utorrent), να περιμενεις λιγο να φορτωσει, και να δεις απο εκει τον αριθμο των seeder/leecher. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sol Απρίλιος 21, 2006 #7 Κοινοποίηση Απρίλιος 21, 2006 Αρχική απάντηση από IωαννηςΟσο για το δευτεο σου link, αν καταλαβα ειναι καποιο torrent? Περι τινος προκειται? μπορείς να πεις ότι είναι ένα τέλειο από άποψη ταχύτητας test torrent. Δες μετά από κανά 10λεπτο τι download speed θα έχεις. Λογικά θα χτυπήσει ταβάνι με αυτό το torrent αν όλες οι ρυθμίσεις που έχεις είναι οκ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Iωαννης Απρίλιος 21, 2006 Author #8 Κοινοποίηση Απρίλιος 21, 2006 Πραγματι, επιασε αμεσως το πολυ καλο νουμερο των 30 (εχω adsl256, παει και παραπανω).Αληθεια, τι ειναι αυτο το torrent? Να το διακοψω ή να το κατεβασω?Οταν λες "οι ρυθμισεις να ειναι ok" για ποιες ρυθμισεις μιλας?Zapotek, μπορεις να μου πεις σελιδες που λενε τους seeders και τους leechers?Παντως εγω αλλο ορισμο ηξερα για τους leechers, οτι ειναι αυτοι που δεν αφηνουν αλλους να κατεβασουν απ αυτους. Link to comment Share on other sites More sharing options...
---Zapotek-- Απρίλιος 21, 2006 #9 Κοινοποίηση Απρίλιος 21, 2006 Το torrent δε θα σου χρειαστει εφοσον δε ξερεις τι ειναι...Ρε παιδι μου, γενικα οταν πας να κατεβασεις ενα torrent στις πληροφοριες του αναφερει αυτο που σου ειπα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sol Απρίλιος 21, 2006 #10 Κοινοποίηση Απρίλιος 21, 2006 παραπάνω δύσκολα, τέλεια είναι τα 30k για 256 γραμμή!διανομή linux είναι αν δε κάνω λάθος. Ρυθμίσεις: ports, upload διάφορα, connections per torrent... Αφού έπιασες μια χαρά ταχύτητα είσαι οκ, τουλάχιστον στο κατέβασμα.Η αλήθεια είναι πως leecher, βδέλλα, είσαι όταν μόλις κατεβάζεις το αρχείο κόβεις το upload και δε το μοιράζεις. Φρόντισε να έχεις share ratio >1, όσο έχεις κατεβάσει τόσο έχεις δώσει, απλός άτυπος κανόνας. Link to comment Share on other sites More sharing options...
---Zapotek-- Απρίλιος 21, 2006 #11 Κοινοποίηση Απρίλιος 21, 2006 Αρχική απάντηση από Solδιανομή linux είναι αν δε κάνω λάθος. Κριμα, πανω που πηγα να σε συμπαθησω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sol Απρίλιος 21, 2006 #12 Κοινοποίηση Απρίλιος 21, 2006 γιατί ρα τι είναι? χαχαχα λίγα πράγματα από linux Ζapo, τις απαραίτητες εντολές στη κονσόλα ξέρω μόνο Link to comment Share on other sites More sharing options...
---Zapotek-- Απρίλιος 21, 2006 #13 Κοινοποίηση Απρίλιος 21, 2006 Αυτο ειναι αλλα αυτα τα πραματα τα λεμε με σιγουρια & υπερυφανια ωρε! lol Link to comment Share on other sites More sharing options...
kreach Απρίλιος 21, 2006 #14 Κοινοποίηση Απρίλιος 21, 2006 Δες μια εδώ . Πιστεύω πως τα λέει όλα. Αν και πάλι έχεις απορίες δεν έχεις παρά να ποστάρεις στο τοπικ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Iωαννης Απρίλιος 21, 2006 Author #15 Κοινοποίηση Απρίλιος 21, 2006 Αρχική απάντηση από Sol [Σήμερα, στις 20:22] παραπάνω δύσκολα, τέλεια είναι τα 30k για 256 γραμμή! διανομή linux είναι αν δε κάνω λάθος. Ρυθμίσεις: ports, upload διάφορα, connections per torrent... Αφού έπιασες μια χαρά ταχύτητα είσαι οκ, τουλάχιστον στο κατέβασμα. Η αλήθεια είναι πως leecher, βδέλλα, είσαι όταν μόλις κατεβάζεις το αρχείο κόβεις το upload και δε το μοιράζεις. Φρόντισε να έχεις share ratio >1, όσο έχεις κατεβάσει τόσο έχεις δώσει, απλός άτυπος κανόνας. Κοιταξε, με την 256 πιανω 35, καμμια φορα και παραπανω. Ειναι πιο φτηνη και πιο γρηγορη απο την 384, οποτε την προτιμω(πρωτου με βαρεσεις να σου πω οτι τις εχω τσεκαρει και τις 2 πριν καταληξω σε αυτο το συμπερασμα ) Τωρα...εγω μολις κατεβασω ενα αρχειο η αληθεια ειναι οτι το βγαζω απ τον φακελο. Καταλαβαινεις οτι δε μπορω να γεμιζω τον δισκο μου με δεκαδες giga, τα περισσοτερα αχρηστα!... Eπηρεαζει αυτο την downloading ταχυτητα μου? Πρεπει να τα αφηνω? Τι ειναι το share ratio>1? Aν ειναι προς οφελος της ταχυτητας να το εφαρμοσω! Βασικα εγω τωρα χρησιμοποιω το ΒitLord και εχω καποιες αποριες: -Στον πινακα των transfers, εκτος απ το ονομα του αρχειου το μεγεθος του και την progress%, υπαρχει ακομα το "kB/s Παραλαβής" (προφανως αυτο ειναι η download ταχυτητα?), το "kB/s Aποστολής" (αυτο τι ειναι? οσα μου παιρνουν?) που ειναι παντα αρκετα μεγαλυτερο. Μηπως δεν θα πρεπε? Ρυθμιζεται απο καπου? Μετα μου λεει "Αποστολεις/Συνδεσεις[ολοι]"με νουμερα τα 10/40[17/757]. Ακομα εχει το "Π/Α Ποσοστο"(1.4), το "Υγεια"(2881%, μεταβαλλομενο) και τελος "κατασταση","προτεραιοτητα"(αυτα τα καταλαβαινω και μονος μου). Υποθετω οτι εσεις που ξερετε απ αυτα θα μπορεσετε να μου εξηγησετε αυτες τις ενδειξεις. Κreach, (τι σοϊ nick ειναι αυτο? ) σορυ που δεν διαβαζω το λινκ, αλλα μπορεις να μου πεις ενα-δυο torrents sites οπου υπαρχουν πολλοι seeders και ελαχιστοι leechers?! Α και μια τελευταια ερωτηση. Υπαρχει περιπτωση να κατεβασουμε ενα αρχειο που περιεχει ιους ή ειναι corrupted ή fake? Eυχαριστω για την υπομονη σας! Link to comment Share on other sites More sharing options...
deadlock7 Απρίλιος 21, 2006 #16 Κοινοποίηση Απρίλιος 21, 2006 Το πρωτο συμπερασμα απλα το προσπερνω γιατι δεν ισχυει.Αν εννοεις οτι το εχεις τσεκαρει με torrent,τοτε απλα ατυχησες!Καλο ειναι να μην τα βγαζεις απ΄τον φακελο,γιατι αν το καναμε ολοι αυτο δεν θα υπηρχαν καν τα torrents.Το ratio ειναι συνηθως τελευταια στηλη και ειναι το ποσοστο μεταξυ του μεγεθους torrent που εχεις κατεβασει σε σχεση με το μεγεθος που δινεις εσυ στους αλλους.Αν εχεις Ratio 1,τοτε εχεις δωσει ακριβως οσα κατεβασες.Το παλικαρι σου δινει ενα λινκ για βοηθεια κι εσυ θελεις περιληψη?Αν ζητας βοηθεια κατσε να διαβασεις μερικα πραγματα και μην τα ζητας στο πιατο.Οσο εχεις Internet δεν ρωτας για ιους.Για corrupted/fake σαφως μπορει να υπαρχουν,γι'αυτο καλο ειναι να διαβαζεις τις αξιολογησεις χρηστων πριν κατεβασεις για να εχεις μια ιδεα.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jogi Απρίλιος 21, 2006 #17 Κοινοποίηση Απρίλιος 21, 2006 (256*1000)/(8*1024) = 31.25 kb/sec, που ειναι το μεγιστο που μπορείς να πιάσεις. Τα παραπάνω ειναι λαθος μετρήσεις. Λιγοτερο απο 32 θα εχεις σίγουρα, λογο του overhead του δικτύου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Iωαννης Απρίλιος 21, 2006 Author #18 Κοινοποίηση Απρίλιος 21, 2006 Σορυ ρε παιδια αλλα μη με βγαζετε τρελο...Εχω κατεβασει πολλες φορες αρχεια (δε μιλω για torrents. Aυτα τωρα τα ξεκινω) με μεση ταχυτητα 35. Για να πιστεψετε κατι πρεπει πρωτα να το τσεκαρετε οι ιδιοι, ετσι δεν ειναι? Deadlock, αν δεν τα εβγαζα απ το φακελο, τωρα θα ειχε γεμισει ηδη ο δισκος μου με αχρηστη σαβουρα!! Μπορει να εχω μισο τερα χωρο αλλα οχι και για σαβουρες! Αν τωρα μου προτεινεις να αφηνω μια ποσοτητα για τους αλλους τοτε ok. Δε μου διασαφηνισες ομως αν αυτο παιζει ρολο στη ταχυτητα. Ρωτησα για corrupted γιατι ως τωρα, και σε αντιθεση με τα p2p, δεν ειδα τετοια περιπτωση στα torrents. Tελος, θα το εκτιμουσα αν καποιος μου εξηγουσε τους ορους του BitLord που περεθεσα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sol Απρίλιος 22, 2006 #19 Κοινοποίηση Απρίλιος 22, 2006 Καταρχάς άχρηστη σαβούρα δε παίζει να είναι αφού εσύ επέλεξες να τα κατεβάσεις. Δεύτερον, καλά κάνεις και ρωτάς αλλά πολύ καλύτερα θα ήταν να διαβάσεις από το "manual" (links που δώσαμε πιο πάνω), αυτή είναι η δουλειά τους, γιατί να λέμε τα ίδια πράγματα τη στιγμή που άλλοι τα έχουν γράψει μια χαρά? Αν έχεις απορίες μετά ξαναπόσταρε.Το πιο ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ είναι να φροντίζεις η αναλογία κατεβάσματος - μοιράσματος (share ratio - Παραλαβή/Αποστολή) να είναι τουλάχιστον 1, ότι πήρες έχεις δώσει. Αν το ξεπεράσεις μετά κάνε το remove από το πρόγραμμα, no problem.Απόσο ξέρω αν το ratio είναι χάλια, το πρόγραμμα σε τιμωρεί κόβοντας σου ταχύτητα, οπότε μετράει.Corrupted, μούφες αρχεία παίζουν ανάλογα τι κατεβάζεις... Αποστολείς - Συνδέσεις = Seeders - Peers.Eσύ είσαι peer όταν συνδέεσαι μέχρι που κατεβάζεις το αρχείο και μένεις seeder μέχρι να το δώσεις πίσω (αλλιώς είσαι βδέλλας)Υγεία = νούμερο που ενδεικτικά σου λέει αν η αναλογία 'Αποστολείς - Συνδέσεις' είναι εντάξει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Iωαννης Απρίλιος 22, 2006 Author #20 Κοινοποίηση Απρίλιος 22, 2006 Mα οταν κατεβαζω κατι δε μπορω να ξερω αν θα ειναι χρησιμο ή σαβουρα. Και απ τη στιγμη που κατεβαζω ολο το 24ωρο, λιγο δυσκολο να καθομαι με τις ωρες να εξεταζω τι πρεπει να κατεβασω ακριβως και τι οχι, εχουμε κι αλλα πραγματα να κανουμε!Mπορω να αφηνω μόνο το ιδιο το αρχειο το οποιο και κατεβαζω να γινεται upload?Αν δε κανω λαθος πρεπει να ειμαι πολυ πανω απο το 1, αφου το νουμερο της Αποστολης ειναι παντα, οπως ειπα, πολυ μεγαλυτερο απ αυτο της Παραλαβης. (Απο default, εγω δε ρυθμισα τιποτα). Συνεπως ειμαι "ενταξει" στις υποχρεωσεις μου? Παρολαυτα η downloading ταχυτητα σερνεται (κατω απο 10 kB/s, συνηθως) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.