Jump to content

Xρονισμοι μνημης

Iωαννης

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καπου διαβασα οτι οι καλυτεροι χρονισμοι για τις μνημες ειναι 2/2/2/5 και σε 1Τ dual channel.

Xρησιμοποιωντας το προτεινομενο CPU-Z διαπιστωνω οτι οι δικες μου ειναι μονο...

3/3/3/8

Σημειωνω οτι εχω 4 στικς απο kingston 400ΜΗz, PC3200 στα 512ΜΒ εκαστη, συνολο 2GB dual. Αυτο που ξερω ειναι τα 4 στικς δεν μπορουν να λειτουργουν σε συχνοτητα 400 αλλα 333ΜΗz (frequency 166.9 MHz)

Στο ιδιο περιοδικο λεει οτι οποιοι εχουν 4 στικς και πλατφορμα AMD οπως εγω, "ο ελεγκτης μνημης δε μπορει να λειτουργησει με 1Τ timing, αλλο μονο με 2Τ, πραγμα που εχει αντικτυπο στις επιδοσεις".

Επισης προτεινεται το free προγραμμα Rightmark Memory Analyzer με το οποιο μπορεις να επεμβεις και να ρυθμισεις τους χρονισμους. Πραγμα φυσικα το οποιο ειναι πολυ επικινδυνο αν δε γινουν οι σωστοι χειρισμοι.(Κοιταξα και στα BIOS αλλα δεν βρηκα τετοια κατατοπιστικα options)

Αναρωτιεμαι λοιπον κατα ποσον θα μπορουσα κι εγω να το χρησιμοποιησω για να ρυθμισω κατα το καλυτερο τις μνημες μου.

Ισως βεβαια μου πειτε οτι ολα αυτα ειναι υπερβολικοι προβληματισμοι αφου τελικα, λεει, η διαφορα και το κερδος απο τη χειριστη στη βελτιστη ρυθμιση ειναι της ταξης του 12-15%.

Ή μηπως ειναι μεγαλο αυτο το ποσοστο?

οτι εχει διαφορα εχει....τωρα 10 ειναι?.. 12 ειναι?....15 ειναι?....θα σε γελασω .

αν εχεις ΑΜΔ και θες να βλετιωσεις καπως τα timmings των μνημων σου ποσταρε μια εικονα απο Α64Tweaker λεγοντας παραλληλα και τα υπολοιπα μερη του υπολογιστη σου.....

μπας και γινει τιποτα..

Δεν πολυκαταλαβα τι ειπες. Τα υπολοιπα μερη του υπολογιστη μου τα εβαλα στην υπογραφη μου (btw, ξερεις πως βαζω avatar?) Tι ειναι το A64 tweaker?

Mπορεις να μου πεις ποσο πρεπει να ειναι οι χρονισμοι μου? Και αν μπορω να τους διορθωσω με το Rightmark Memory Analyzer ή οποιο αλλο προγραμμα.

(Μολις τωρα ειδα οτι υπαρχει και χωριστη ενοτητα για μνημες, οποτε πρεπει να μεταφερθει εκει αυτο το thread).

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.