Kaman327 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 20, 2006 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 20, 2006 Παίδες έχω πρόβλημα με την γραμμή ADSL. Αναλυτικά:Πριν από περίπου 2 εβδομάδες έβαλα ένα splitter στην γραμμή του τηλεφωνου.Αρχικά το modem F-200 δεν μου παρουσίασε κανένα πρόβλημα. Μετά όμως από 2 μέρες άρχισε να μου κάνει τα πρώτα νερά. Όταν ανοιγω τον υπολογιστη, κανει συχρονισμό με την γραμμή, μπΙΝΩ στο διαδίκτυο αλλά μετά από 10-15 λεπτά χρήσης, σταμάταει να αποκρίνεται και τελικώς αποσυνδεεται. Οταν κανω επανεκκίνηση το modem δεν μπορεί να συγχρονιστεί, ακόμα και αν κάνω απ/εγκατάσταση τους οδηγούς. Εδώ να πώ πως το φως του modem δεν σταματάει να αναβοσβήνει ακόμα και όταν ο υπολογιστής είναι κλειστός(!!) πράγμα το οποίο με παραξένεψε αρκετά, αφου δεν πρόκειται για ανεξάρτητη συσκευή όπως ο δρομολογητής (router).Το περίεργο όμως είναι εδώ. Το πρόβλημα αυτό μπορεί να μου το παρουσιάσει για π.χ σήμερα (όπως και έκανε) και την επομένη να συνδέομαι κανονικά και μάλιστα για αρκετές ώρες! Είναι σαν το modem να αρνείται μερικές μέρες να δουλέψει και καποιες άλλες να δουλεύειι!! Στην Forthnet που τηλεφωνω τις τελευταιες μερες, οι τεχνικοί δεν μπορούν να βρουν από που προερχεται το προβλημα και έτσι προέβησαν σε δήλωση βλάβης στον ΟΤΕ. Χθές (πρωϊ) με πήρε τηλέφωνο τεχνικος της Forthnet και μου είπε οτι ο ΟΤΕ βρήκε βλάβη στην γραμμη και την διόρθωσε και από την στιγμή που δεν υπήρξε πρόβλημα με το modem έκανα άρση της βλάβης. Όμως αργότερα το modem παρουσίασε τα ίδια ακριβώς προβλήματα. Πραγματικά δεν ξέρω τι να κάνω αφού έχω δοκιμάσει αρκετές λύσεις. Δοκίμασα να βγάλω το splitter και να συνδέσω μονο την γραμμή του modem στη πρίζα του τηλεφώνου χωρίς κάτι άλλο συνδεμένο μήπως και δουλέψει αλλά τίποτα, τα ίδια.Μήπως παρουσιάζει και σε κανέναν αλλο τέτοιο ίδους πρόβλημα (το φωτακί να είναι ανοιχτό ακομα και μετα το κλεισιμο του Η/Υ); Σκέφτομαι σοβαρά να πάρω δρομολογητή. Βοηθήστε με λίγο.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
naz Απρίλιος 20, 2006 #2 Κοινοποίηση Απρίλιος 20, 2006 koiτα ειναι πολλα τα ενδεχομενα.το συγκεκριμενο modem αν δεν κανω λαθος ειναι usb οποτε τροφοδοτειτε απο το τροφοδοτικο του pc σου ,αυτο σε συνδιασμο με ενα μετριο τροφοδοτικο μπορει να ειναι προβλημα.επειτα εχεις ενα spliter το οποιο μπορει να μην διαχωριζει σωστα τις συχνοτητες αρα να αποσυγχρονιζει το μοντεμ .εδω μπορεις να το καταλαβεις συνδεοντας το μοντεμ μονο χωρις καμια τηλεφωνικη συσκευη στην ιδια γραμμη να δεις αν συγχρονιζει η οχι.μετα βεβαια εχουμε και τον ποτε...εκει απλα αναβεις λαμπαδα και περιμενεις.δηλωσε και μια βλαβη στο 121 οτι δεν συγχρονιζει το μοντεμ.αυτα Link to comment Share on other sites More sharing options...
kingzback Απρίλιος 25, 2006 #3 Κοινοποίηση Απρίλιος 25, 2006 Για το φωτακι που λες αναβοσβηνει σε μερικες μητρικες υπαρχει επιλογη απο το bios για το αν θα τροφοδοτουνται με ρευμα οι usb... Συνδεσου μια φορα στο internet και μην το κλεισεις ποτε!!! :p Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kaman327 Απρίλιος 28, 2006 Author #4 Κοινοποίηση Απρίλιος 28, 2006 Τελικά παιδιά ήταν πρόβλημα του (π)ΟΤΕ και γι'αυτο κολαγε!!!! Ολο προβληματα δημιουργεί αυτη η εταιρια. Κατι πρεπει να κανουμε... Link to comment Share on other sites More sharing options...
kingzback Απρίλιος 28, 2006 #5 Κοινοποίηση Απρίλιος 28, 2006 Να αλλαξουμε χωρα ισως... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kaman327 Απρίλιος 29, 2006 Author #6 Κοινοποίηση Απρίλιος 29, 2006 Σωστό αλλά πιο ευκολο ειναι να αλλαξουμε εμεις την χωρα μας.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
HellhammeR Απρίλιος 29, 2006 #7 Κοινοποίηση Απρίλιος 29, 2006 Είχα πάθει το ίδιο πρόβλημα με το F200 αλλά με σύνδεση FORTHnet και PSTN σύνδεση. Μετά απο μερικές μέρες λύθηκε μόνο του χωρίς να κάνω τπτ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kingzback Απρίλιος 29, 2006 #8 Κοινοποίηση Απρίλιος 29, 2006 Αρχική απάντηση από HellhammeR [Σήμερα, στις 12:30] Είχα πάθει το ίδιο πρόβλημα με το F200 αλλά με σύνδεση FORTHnet και PSTN σύνδεση. Μετά απο μερικές μέρες λύθηκε μόνο του χωρίς να κάνω τπτ. Ωπα μη λες τετοια και με τρομαζεις....:cry: :cry: :cry: :cry: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kaman327 Μάϊος 1, 2006 Author #9 Κοινοποίηση Μάϊος 1, 2006 Και εγω PSTN έχω. Καθε μερα έπαιρνα το τμημα τεχν. υποσ. της Forthnet και δεν μπορούσα να βρω ακρη. Τελικά αφου ο (Π)ΟΤΕ δήλωσε οτι όντως υπηρξε προβλημα με την γραμμή, το modem δούλεψε κανονικά μετά από 5-6 μέρες!! Σου λένε μετά, γιατί δεν έχεις βάλει ADSL;;; Ελα ντε Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.