demizz26 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 20, 2006 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 20, 2006 Ποιά μητρική 939 με κάρτα γραφικών απάνω? Το σύστημα δε θα είναι για παιχνίδια, θα χει πολλή 1 ή 2 γιγα μνήμη και cpu μάλλον σεμπρον, είναι γία να τρέχει την sql server της m$ για τη db της διατριβής μου.Επίσης, η ιντελ είχε ανακοινώσει πτώσεις τιμών στους διπύρηνους της τέλη Απρίλη. Τέλη Απρίλη πλέον μπαίνουμε. ’κουσε τπτ νεότερο το αυτί σας?Τέλος, από μή "πειραξιμες" ddr1 βρήκα το 1γιγα των twinmos 80 eura στο eshop. Τι λέτε? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chosen Απρίλιος 20, 2006 #2 Κοινοποίηση Απρίλιος 20, 2006 Δυο συμβουλές: 1) Επειδή θα δουλέψεις sql server κι ανέφερες και Intel, μακριά από ο,τιδήποτε έχει HyperThreading. Οι Dual core είναι μια χαρά, αλλά το ΗΤ είναι "τζιζ"! Στην καλύτερη περίπτωση να πρέπει να το απενεργοποιήσεις για να δουλέψει το sql server αξιοπρεπώς. 2) Φτηνή και μπόλικη μνημούλα είναι πάντα καλό πράγμα. Αν ποτέ ασχοληθείς και με Exchange Server, μείνε στα 2Gb για ευκολία, γιατί στα 4Gb θα πρέπει να κάνεις κάποιες πατέντες. [EDIT] Και η τρίτη συμβουλή γιατί ξέχασα και την αρχική ερώτηση Για 939 προτίμησε μητρική με VIA chipset. Σαφώς και δε θα μπορείς να "παίξεις" με τα overclocking κόλπα του nForce4, αλλά για default είναι ατσάλι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
demizz26 Απρίλιος 23, 2006 Author #3 Κοινοποίηση Απρίλιος 23, 2006 Τελικά καταλήγω στο κύριο σύστημα (είχα σκοπό να στήσω 2) να βάλω τον d 805 μαζί με μητρική asus P5ND2-SLI (με nforce4 intel). Λέω να προτιμήσω το chipset της nvidia εναντι του 945 της ιντελ (δε θέλω να ξεφύγω πάνω από 100-110 ευρά για μητρική γιαυτό και απορρίπτω ακριβότερα μοντέλα). Θα έχω καμία ασυμβατότητα; Θα μπρέσω να 3,6ρίσω τον d805 με αυτές τις μητρικές? Link to comment Share on other sites More sharing options...
yanni Απρίλιος 23, 2006 #4 Κοινοποίηση Απρίλιος 23, 2006 Νομίζω NVidia δεν είναι και ότι καλύτερο σε Intel. Από εκεί και πέρα ο 805 είναι ότι πρέπει αν και δεν ξέρω από θόρυβο τι θα λέει το σύστημα. Έτσι και αλλιώς 939 Sempron δύσκολα θα βρεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
demizz26 Απρίλιος 23, 2006 Author #5 Κοινοποίηση Απρίλιος 23, 2006 για θόρυβο no prob εχω το aquagate 120 το κιτάκι επομένως θα τον έχω σε νεράκι. Το θέμα είναι κρίμα να πάω σε amd αφού μάλλον θα αναβαθμίσω πολύ σύντομα σε conroe. Γιαυτό και λέω να πάω σε φθηνή μητρική. Τα λοιπά υποσυστ. θα είναι τερατένια. (2χ74 raptor, ocz ddr2 2 giga ram, xfx7900gt, liberty psu) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.