Jump to content

Πρόβλημα με σύνδεση στο Internet όταν άλλαξα το καλώδιο του τηλεφώνου

litany

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Γεια χαρά,

Εδώ και ένα χρόνο έχω βάλει dsl στο σπίτι και μέχρι χτες δεν είχα κανένα πρόβλημα.

Χτες λοιπόν, έκανα μια καινούργια διαρήθμυση στο σπίτι και πλέον εκέι που βρίσκεται ο υπολογιστής χρειάζετε να έχει 10 μέτρα καλώδιο, πηγα και αγόρασα ενα, και όταν πηγα να συνδεθώ μου έβγαζε το πρόβλημα ότι δεν υπάρχει αρκετο USB Banthwith ελευθερο.

Στον υπολογιστή έχω μονο πληκτρολογιο, Mouse και το μοντεμ σε USB σύνδεση. Με τα πολλά και με αρκετό τεντομα των καλωδίων κατάφερα και συνδεσα το μοντεμ με το παλιό καλώδιο του τηλεφώνου και τότε συνδέθηκε κανονικά ενα με το καινουργιο δεν γινόταν.

Μήπως έχετε κάποια ιδεα πως μπορώ να δουλέχω με το καινούργιο καλώδιο μιας και δεν γινετε να έχω στην μέση του σπιτιού και στο αερα μοντεμ και καλώδια.

Και κάτι τελευταίο, μένω σε γκαρσονιέρα και έχω μόνο μια πριζα τηλεφώνου.

Ευχαριστώ

Να υποθέσω ότι πήρες το τηλεφωνικό πλακέ των 4ων καλωδίων; Κοίτα μήπως πάρεις ένα συνεστραμμένο ζεύγος. Αν δε βρεις κάτι σχετικό πήγαινε πάρε utp καλώδιο δικτύου και τερμάτισέ το χρησιμοποιώντας ένα ζεύγος (πράσινο ή πορτοκαλί) σε rj11 κλιπς ή στη διπολική πρίζα του τοίχου.

πήγα και πήρα ενα απλό καλώδιο τηλεφώνου, τέτοιο είχα και στην αρχή. τα υπόλοιπα δεν τα πολύ κατάλαβα να σου πω την αλήθεια.

το μόντεμ είναι ενα απλό sagem και οι dsl είναι σε απλή τηλεφωνική γραμμή.

Δε χρειάζεται να τα καταλάβεις, αρκεί να τα ζητήσεις από το μαγαζί με τα ηλεκτρολογικά.

ok συγνώμη.

Δηλαδή πάω και ζητάω ένα καλώδιο με συνεστραμμένο ζεύγος?

Ναι, μέτρα πόσο μήκος θέλεις και ζήτα στο μαγαζί να σου φτιάξουν ένα τηλεφωνικό καλώδιο με συνεστραμμένο ζεύγος, όχι πλακέ.

Επειδή τα συμπτώματα δεν ''κολλάνε'' στην όλη ιστορία μήπως εννοείς ότι πήρες νέο USB (και ότι τηλεφωνικό) καλώδιο (10m) για την σύνδεση modem-pc;

Το λέω γιατί σε αυτή την περίπτωση όλα ''δένουν'' καθώς το USB δεν πάει πάνω από τα 4-5m.

όχι δεν πήρα καλώδιο USB, πήγα σε ενα ηλεκτρολογικό κατάστημα και πήρα 10 μέτρα καλώδιο για τηλέφωνο, μάλιστα έκανε 3.

Δεν νομίζω να είναι τοσο φτηνό το USB καλώδιο

Αρχική απάντηση από trendy [18-04-2006 22:01]

Να υποθέσω ότι πήρες το τηλεφωνικό πλακέ των 4ων καλωδίων; Κοίτα μήπως πάρεις ένα συνεστραμμένο ζεύγος. Αν δε βρεις κάτι σχετικό πήγαινε πάρε utp καλώδιο δικτύου και τερμάτισέ το χρησιμοποιώντας ένα ζεύγος (πράσινο ή πορτοκαλί) σε rj11 κλιπς ή στη διπολική πρίζα του τοίχου.

χτες πρόσεξα, ότι το καλώδιο που είχα στην αρχή στα κλιπς είχαν μονο δυο καλωδιάκια, αν δεν κανω λάθος κοκκινο και πράσινο, άρα μπορώ να πάρω το καινούργιο που είναι τεσσάρων καλωδίων και να του πω να βάλει 2 νέα κλιπς με μόνο τα δύο χρώματα?

Αρχική απάντηση από litany

χτες πρόσεξα, ότι το καλώδιο που είχα στην αρχή στα κλιπς είχαν μονο δυο καλωδιάκια, αν δεν κανω λάθος κοκκινο και πράσινο, άρα μπορώ να πάρω το καινούργιο που είναι τεσσάρων καλωδίων και να του πω να βάλει 2 νέα κλιπς με μόνο τα δύο χρώματα?

και τα 4 να εχει δεν υπαρχει προβλημα

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.