Jump to content

Βοήθεια με αλλαγή μητρικής

cabdik

Recommended Posts

παιδια χρειαζομαι βοηθεια. αλλαξα μητρικη στον υπολογιστη και εχω ενα προβλημα. ο υπολογιστης ειναι pentium 4 2.4mhz, me 2x256ram, καρτα asus 6600LE/TD και σκληρο δισκο 40αρι με xp sp2. Η μητρικη που πηρα ειναι η asrock P4V88+ απο e-shop. χτες βραδυ καθομαι λοιπον, βγαζω την παλια και βαζω την καινουρια. δεν αλλαξα τιποτα αλλο. ανοιγω λοιπον και περιμενω. μολις φτανει στο σημειο να μπει στα windows μου βγαζει τη λιστα με τις εξης επιλογες . εκκινηση με ασφαλη λειτουργια, με τελευταιες γνωστες ρυθμισεις και κανονικη. οποια και να επιλεξω, μολις παει να μπει βγαζει μια μπλε οθονη με κατι ακαταλαβιστικα γραμματα για ενα δευτερολεπτο και κανει επανεκκινηση. τι μπορει να ειναι?

Ειναι καλύτερα να δίνουμε όσο πιο κατατοπιστικό τίτλο γίνεται στα θέματα μας.

Για να γλιτωσεις το format με αλλαγη μητρικης πρεπει να κανεις πρωτα αυτο στο link http://www.ngohq.com/home.php?page=Articles&go=read&arc_id=36. Προσωπικα δεν εχει τυχει να το δοκιμασω ακομα γιατι καθε φορα με αλλαγη hw επαιζε κανονικα το μηχανημα.

Αρχική απάντηση από knight_77

Μπες σε safe mode και επεγκαταστησε τους drivers της προηγουμενης μητρικης.

Αν και καλυτερα θα ηταν να εκανες clean installation μετα απο format...

δεν μπαινει ουτε σε safe mode!! να κανω φορματ σε εναν πιο παλιο δισκο που εχω και να τον χρησιμοποιησω για να ανοιξω το μηχανημα εγκαθιστωντας ξανα τα xp? αληθεια τα xp ποσο χωρο πιανουν στο δισκο? γιατι ο αλλος που εχω ειναι πολυ μικρος ( 4-5GB). θα με καλυψει?

Αρχική απάντηση από cabdik [Σήμερα, στις 10:14]

δεν μπαινει ουτε σε safe mode!! να κανω φορματ σε εναν πιο παλιο δισκο που εχω και να τον χρησιμοποιησω για να ανοιξω το μηχανημα εγκαθιστωντας ξανα τα xp? αληθεια τα xp ποσο χωρο πιανουν στο δισκο? γιατι ο αλλος που εχω ειναι πολυ μικρος ( 4-5GB). θα με καλυψει?

Τα ΧΡ πιάνουν < 2GB στην χειρότερη...βολεύεσαι με τον μικρό δισκο. Μετά κάνεις ενα backup τα αρχεία σου και μπορείς να ακολουθήσεις τον οδηγό που έδωσε ο φίλος πιό πάνω...εναλλακτικά μπορείς με το cd των XP που είχες περάσει και στον 40άρη (την ΙΔΙΑ ver δηλαδή) να κάνεις repair την εγκατάσταση. Το έχω κάνει αρκετές φορές όταν τα windows κρεμάνε και δεν θέλω φορμάτ...αλλά ΠΑΝΤΑ σε ίδια μητρική κτλ...δεν είμαι σίγουρος αν θα δουλέψει σε εσένα. Στην ουσία αντικαθιστώνται τα αρχεία συστήματος των XP. Καλού κακού κάνε backup πριν κάνεις οτιδήποτε άλλο βέβαια, και η καλύτερη λύση είναι η καθαρή εγκατάσταση. Αυτά, καλημέρα και καλή επιτυχία!

Αρχική απάντηση από inertiacreep

Τα ΧΡ πιάνουν < 2GB στην χειρότερη...βολεύεσαι με τον μικρό δισκο. Μετά κάνεις ενα backup τα αρχεία σου και μπορείς να ακολουθήσεις τον οδηγό που έδωσε ο φίλος πιό πάνω...εναλλακτικά μπορείς με το cd των XP που είχες περάσει και στον 40άρη (την ΙΔΙΑ ver δηλαδή) να κάνεις repair την εγκατάσταση. Το έχω κάνει αρκετές φορές όταν τα windows κρεμάνε και δεν θέλω φορμάτ...αλλά ΠΑΝΤΑ σε ίδια μητρική κτλ...δεν είμαι σίγουρος αν θα δουλέψει σε εσένα. Στην ουσία αντικαθιστώνται τα αρχεία συστήματος των XP. Καλού κακού κάνε backup πριν κάνεις οτιδήποτε άλλο βέβαια, και η καλύτερη λύση είναι η καθαρή εγκατάσταση. Αυτά, καλημέρα και καλή επιτυχία!

δουλεψε φιλε μου!! ολα οκ! ευχαριστω για τη βοηθεια. μεχρι στιγμης δουλευει ρολοι.

• 1 year later...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.