Jump to content

Πως γινεται να μην μπαινει σε συγκεκριμενες σελιδες;

hayabusa

Recommended Posts

Ρε παιδια ενας γνωστος μου που εργαζεται στην βιβλιοθηκη ενος λυκειου και τα εχει δει ολα με την ηλιθιοτητα ορισμενων μαθητων μου ζητησε να του πω ενα τροπο ωστε τα μηχανηματα του σχολειου να μην εχουν την δυνατοτητα να μπαινουν σε chat και αλλες τετοιες αηδιες. Μπορει να μου πει καποιος πως γινετε αυτο αλλα με τετοιο τροπο ωστε να μην μπορει κανεις μαθητης να το ακυρωσει;

Ειναι παρα πολυ απλο.... δεν αφηνεις τα παιδια να πλησιασουν τα pcs!!!!:blink: :blink:

λολ.. πρεπει να μπουν δικαιωματα μπλοκαρισματος στα pcs αν ειναι σε δυκτιο και αυτο πρεπει να το κανει ο διαχειρησης του δικτιου!!:cool:

Λεω εγω τωρα..,αν πας στον ΙΕ στην καρτελα internet options-privacy-sites,και τα βαλεις απο εκει?Στην συνεχεια αφερεσε την καρτελα privacy η ολο το internet options απο mmc-group policy.

Αρχική απάντηση από hayabusa

Μπορει να μου πει καποιος πως γινετε αυτο αλλα με τετοιο τροπο ωστε να μην μπορει κανεις μαθητης να το ακυρωσει;

πολοί router έχουν επιλογή για content filtering.

πες του να το ψάξει...

Edit:

επίσης μιας και μιλάμε για βιβλιοθήκη, το μόνο ενδιαφέρον είναι το web

οπότε μπορεί να αφήσει απο τον router να περνά outbound μόνο η 80 ή να κόψει τα πάντα πάνω απο τις well known(να κόψει 1024-65535)

βέβαια τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά γιατί όλα τα σχολεία που έχω δεί παίζουν με proxy.

στη συγκεκριμένη περίπτωση το content filtering πρέπει να γίνει απο εκεί.

βέβαια πάντα υπάρχει η περίπτωση να πέσει σε κανά μαθητή γάτο, αφού επίσης σε όλα τα σχολεία που έχω δεί η φυσική τοπολογία είναι λάθος.

συγκεκριμένα το switch πέφτει πρίν τον proxy, έτσι με μια απλή αλλαγή του default gateway(απο τον proxy στον router) πάλι ο γάτος χρήστης βλέπει ότι θέλει...

Συμπέρασμα:

πρέπει να το ψάξει συγκεκριμένα και δεν υπάρχει γενική λύση μόνο γενικές συστάσεις...

Αρχική απάντηση από manosone

Λεω εγω τωρα..,αν πας στον ΙΕ στην καρτελα internet options-privacy-sites,και τα βαλεις απο εκει?Στην συνεχεια αφερεσε την καρτελα privacy η ολο το internet options απο mmc-group policy.

μαλλον αυτο θα του πω να κανει. ολα τα αλλα μου φαινονται δυσκολα για να τα καταφερει γιατι ειναι και λιγο ασχετος απο υπολογιστες . αν βεβαια μπορεσω να παω εγω τα πραγματα θα αλλαξουν.

.......απο mmc-group policy.

αυτο που ακριβως βρισκεται;

Αρχική απάντηση από Chrisantz

πρεπει να μπουν δικαιωματα μπλοκαρισματος στα pcs αν ειναι σε δυκτιο και αυτο πρεπει να το κανει ο διαχειρησης του δικτιου!!:cool:

σε δικτυο ειναι αλλα κανεις δεν ξερει τους κωδικους του διαχειριστη(χα,χα Ελληνικη Παιδεια......)

Το θέμα είναι να γνωρίζεις τον εχθρό, δηλαδή τους μαθητές στη προκειμενη περίπτωση...

Τι γνώσεις έχουν πάνω σε CompSec?

Δεν είναι όλοι ίδιοι...

Ανάλογα με τις γνώσεις πρέπει να ληφθούν τα ανάλογα μετρα.

<edit>

Leave t3h kidz alone raaaa!!!!!!!!!

</edit>

Φιλε hayabusa οριστε..

Run--->mmc--->file-add/remove snap-in---->add-group policy---->add-group policy object:LocalComputer---->finish---->close---->ok---->Local Computer Policy---->Computer Configuration---->Administrative Templates---->Windows Components---->Internet Explorer---->Inernet Control Panel---->Disable the Privacy page---->δεξι κλικ---->enabled---->μετα save(οταν πας να το κλεισεις θα σε ρωτησει) ...

Φιλε hayabusa οριστε..

Run--->mmc--->file-add/remove snap-in---->add-group policy---->add-group policy object:LocalComputer---->finish---->close---->ok---->Local Computer Policy---->Computer Configuration---->Administrative Templates---->Windows Components---->Internet Explorer---->Inernet Control Panel---->Disable the Privacy page---->δεξι κλικ---->enabled---->μετα save(οταν πας να το κλεισεις θα σε ρωτησει) ...

φιλε μου πραγματικα σε ευχαριστω παρα πολυ.

Νομίζω γίνεται και με χρήση καποιου Proxy. Αν δεν κανω λαθος ο Zapotek έχει γράψει ενα προγραμματάκι που κάνει proxy bypass.

EDIT:

Σορρυ νομιζα ο,τι τα παιδια θελουν να ξεφυγουν απο το blockάρισμα του καθηγητή.

Πάντως μπορεί να χρησιμοποιήσει το προγραμμα i-protect you το οποιο θα του λύσει τα χέρια. Δεν πρόκεται κανενας μαθητης να καταφέρει να δει τιποτα απο warez things..

squid με whitelists, και δεν περνάει ούτε ο zapotek.

http://www.screaming-penguin.com/main.php?storyid=4767

http://www.squid-cache.org/

αλλά δεν ξέρετε να το στήσετε, οπότε ή φωνάξτε κάναν τεχνικό δικτύων να σας το φτιάξει (κλέφτες θα γίνουν οι άνθρωποι?) ή αφήστε τα παιδάκια να chattάρουν ελεύθερα ;)

Αρχική απάντηση από sotiris

squid με whitelists, και δεν περνάει ούτε ο zapotek.

http://www.screaming-penguin.com/main.php?storyid=4767

http://www.squid-cache.org/

αλλά δεν ξέρετε να το στήσετε, οπότε ή φωνάξτε κάναν τεχνικό δικτύων να σας το φτιάξει (κλέφτες θα γίνουν οι άνθρωποι?) ή αφήστε τα παιδάκια να chattάρουν ελεύθερα ;)

:hehe:

Μπηκαν τα μεγαλα οπλα στο παιχνιδι (a.k.a. Squid)

...

Οντως, δε νομιζω να καταφερουρει κανεις, παιδια και λοιποι επισκεπτες, να κανουν bypass το squid...

Αλλα εδω που τα λεμε δε χρειαζεται...

Εξηγουμε, αν μπορει καποιος να παει στη http://anonymouse.org/anonwww.html , που βασικα κανει το ιδιο με το prog μου που ανεφερε ο Dr.Paneas, μπορουν να δουν τα παντα. ;)

Δεν ειναι ακριβως Proxy Bypass αφου φιλτραρεται η page απο το Proxy Server, ωστοσο το http://anonymouse.org/anonwww.html λειτουργει και αυτο σαν server, και εφοσον ειναι whitelisted απο το εκαστοτε Proxy, μπορει να σου "δειξει" οτι σελιδα θες. ;)

Προσωπικα το scipt μου το εφτιαξα γιατι ο Proxy Server του Υπουργειου Παιδειας ειχε μπλοκαρει το anonymouse.org.

Α, και κατι αλλο, εστω οτι καποιος blockαρει το anonymouse.org, του οποιου ο κωδικας ειναι στη συγκεκριμενη url μονο, το δικο μου script ειναι open soυrce που σημενει οτι μπορει αν ειναι hosted anywhere στο inet, και να μπλοκαρεις κατι μπορεις να το βαλεις σε αλλη url και να γραψεις το Proxy Server στα @@ σου, αρα ναι, ο Zapotek μπορει να κανει Bypass το Squid. ;)

Ολα παρακαμπτοντε, το θεμα ειανι ποσο δυσκολο ειναι να το κανεις... ;)

Λογοδιαροια ftw!!!!

<εδιτ>

Φτου γμτ τωρα ειδα το whitelists...

Τεσπα, παλι γινεται....

Πχ, αν μια free-webhosting σελιδα ειναι στη whitelist μπορω να ανεβασω εκει τον source μου και να βλεπω παλι οτι θελω...

Αλλα οι whitelists δυσκολευουν λιγο τα πραγματα. ;)

</εδιτ>

Αρχική απάντηση από ---Zapotek--

ο Zapotek μπορει να κανει Bypass το Squid. ;)

Ο τρόπος που λες δεν πιάνει.

Ξαναδές τι λέω. Δεν έχεις πρόσβαση σε κανένα domain, αν δεν υπάρχει στη whitelist.

Ολα παρακαμπτοντε, το θεμα ειανι ποσο δυσκολο ειναι να το κανεις... ;)

Αυτό ισχύει, ακόμα και ο τρόπος που λέω παρακάμπτεται (σιγά μη σου πω πως :p), αλλά αν είσαι στο επίπεδο να το κάνεις, δεν θα πας να το κάνεις σε μια βιβλιοθήκη ούτε καν για πλάκα ;)

<εδιτ>

Φτου γμτ τωρα ειδα το whitelists...

Τεσπα, παλι γινεται....

Πχ, αν μια free-webhosting σελιδα ειναι στη whitelist μπορω να ανεβασω εκει τον source μου και να βλεπω παλι οτι θελω...

Αλλα οι whitelists δυσκολευουν λιγο τα πραγματα. ;)

</εδιτ>

Κοίτα, είναι θέμα social engineering. Αν ο sysadm/βιβλιοθηκάριος (lol) είναι ροφός, και του πεις: "θα βάλεις και το site μου στη white list για να μπαίνω από το σχολείο" τότε....

Γενικά whitelist είναι δύσκολο να δουλέψει, γιατί πρέπει κάποιος να προσθέτει entries (π.χ. που ζητάνε μαθητές - καθηγητές) και να ελέγχει συνέχεια το τι παίζει.

Το πιο σύνηθες είναι οι blacklist, χάνεις σε ασφάλεια βέβαια, αλλά για το 99% των περιπτώσεων δεν έχεις πρόβλημα.

Εκεί ο zapotek θα καταφέρει επιτέλους να δει το αγαπημένο του playboy.com, αλλά θα χρησιμοποιεί τη δικιά του dsl σύνδεση και το update του debian θα καθυστερεί :hehe:

Τη δικια μου dsl? Μη το λες καθολου...

Να 'ναι καλα κατι παλικαρια που τους αρεσε το script μου, και τωρα εχω 3-4 mirrors. :cool:

Tbh, για να βλεπει το jokes.gr μια συμμαθητρια το εγραψα το script...

Ε, οπως μπορει ο καθενας. :hehe::hehe:

Σε αυτό το σημείο, πρέπει να τονίσω ότι διαφωνώ ιδεολογικά με κάθε προσπάθεια περιορισμού του περιεχομένου του διαδικτύου εν είδη προστασίας για οποιονδήποτε λόγο προς οποιονδήποτε >15-16 ετών. Από εκεί και κάτω ίσως συντρέχουν κάποιοι λόγοι προστασίας, αλλά το να μειώνεις την εμπειρία του διαδικτύου κόβωντας τα πάντα δεν είναι σίγουρα η σωστή πολιτική.

Ακριβως και εγω για αυτο οποτε πηγαινω στο πανεπιστημιο για ιντερνετ εννοειτε απενεργοποιω ολες τις δυκλιδες ασφαλειας και περιορισμου. Καποιες φορες δεν μπορεσα αλλα γενικα βαζουν ευκολους κωδικους, ή με διαφορα προγραμματα μπορεις να απενεργοποιησεις καποια αλλα (για να λεμε για net nanny)...

Ναι οταν φευγω οπως το βρηκα το αφηνω αλλα δεν θεωρω δικαιο να μου απαγορευει πχ να μπω στο thelab ή να εχω 4 ωρες κενο και ενω εχει αλλα 20 pc κενα(δλδ δεν ποιανω το pc καποιου που θελει να κανει εργασια) να μην μπορω να μπω λιγο στο yahoo games

Btw, ξεφυγαμε απο το θεμα...

Ο φιλος λεει "Πως γινεται να μην μπαινει σε συγκεκριμενες σελιδες;", οχι "Πως γινεται να μπαινει μονο σε συγκεκριμενες σελιδες;"

Εκει παιζει blacklist, παντα κατι μενει που εχεις ξεχασει να ορισεις ή κατι καινουργιο φτιαχνεται που δεν θα μπορουσες λογικα να ορισεις...

Στον average Joe θα επιαναν οι περιορισμοι, σε καποιον ποιο advanced δεν θα εκανες και πολλα...

Για αυτο ειπα στην αρχη πως σημασια εχει το επιπεδο γνωσεων των μαθητων...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.