Jump to content

Εξαπάτηση μέσω αγγελίας πώλησης στο TheLab

psychotic

Recommended Posts

Καλησπέρα.

Θα ήθελα να σας ενημερώσω, προκειμένου έχετε τα νώτα σας καλυμένα, πως σε συναλλαγή που είχα με τον χρήστη fantacid εξαιτίας αγγελίας πώλησης που είχε δημοσιεύσει στον σχετικό τομέα του TheLab, έπεσα θύμα εξαπάτησης.

Το νήμα της προσφοράς του είναι το παρόν: (http://www.thelab.gr/showthread.php?s=&threadid=25332). Κατόπιν συννενόησης και ανταλλαγής προσωπικών μηνυμάτων, συμφωνήθηκε να μου αποστείλει ένα iPod Nano, σφραγισμένο στο κουτί του, μέσω αντικαταβολής, στην τιμή των 150 ευρώ. Το πακέτο το έλαβα, αλλά δυστυχώς το προϊόν που υπήρχε μέσα, αν και σφραγισμένο, ήταν μια ακαλαίσθητη απομίμηση.

Παρά τις επανηλειμμένες μου οχλήσεις επί του ζητήματος, ο συγκεκριμένος χρήστης δεν έχει ανταποκριθεί, αν και έχει λάβει όλα τα μηνύματα και έχει εκτοτε απαντήσει σε αρκετά νήματα στο παρόν φόρουμ. Τα παραπάνω με ωθούν στο να πιστέψω πως ήταν συνειδητή ενέργεια και όχι ατυχής στιγμή εκ μέρους του.

Εαν οι διαχειριστές του TheLab, ή άλλα μέλη μπορούν με κάποιον τρόπο να βοηθήσουν την κατάσταση αυτή, παρακαλώ πολύ να το κάνουν γνωστό.

Εύχομαι το παρόν να σας προστατέψει από τυχόν επόμενες δυσμενείς συναλλαγές με τον χρήστη αυτό, του οποίου τα στοιχεία είναι στην διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου μέσω PM.

• Replies 57
  • Created
  • Last Reply

Κοίτα φίλε μου, θα σου πω την άποψή μου, που σε καμμία περίπτωση βέβαια δεν είναι και η θέση της διοικητικής ομάδας του thelab.gr

Ως γνωστό στο διαδίκτυο δη και στο thelab, ο κάθε χρήστης υπάρχει πίσω από ένα username το οποίο σε καμμία περίπτωση δε μπορεί να θεωρηθεί και αποδεικτικό ταυτότητας. Έτσι όταν ερχόμαστε σε ευαίσθητα θέματα αγοραπωλησίας, δεν είναι δυνατόν να μπορεί να εγγυηθεί κανείς ότι κάποιος είναι αυτός που λέει ότι είναι και πόσο περισσότερο να εγγυηθεί την φερεγγυότητα οποιουδήποτε.

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα όταν κάποιος ενεπλέκεται σε μια αγοραπωλησία να ξέρει ότι στην ουσία παίζει κορώνα γράμματα να βγεί εξαπατημένος από την κάθε συναλλαγή. Όπως επίσης καταλαβαίνεις, είναι και πάρα πολύ δύσκολο στην διαχειριστική ομάδα κάποιου δικτυακού τόπου να μπορεί να ελέγχει την κάθε αγοραπωλησία όταν μάλιστα αυτή δεν είναι και το κύριο θέμα ενασχόλησης του δικτυακού τόπου.

Με λίγα λόγια και για να μην πολυκουράζω, φίλε μου πήρες ένα ρίσκο και βγήκες χαμένος και δεν πιστεύω ότι μπορεί κανείς να σε βοηθήσε. Αν ο χρήστης fantacid θέλει να καταθέσει την άποψή του επι του θέματος, θα πρότεινα να γίνει μεταξύ σας, χωρίς flamming και απλά να μας ενημερώσετε από κοινού για το αποτέλεσμα του θέματος.

Μα είσαι και γκαντέμης...

πρώτο post και καταγγέλλεις εξαπάτηση... :p

Πέρα από τι πλακα psycho, κινήσου νομικά, δε μπορεί ο κάθε [censored] να κοροϊδεύει το κόσμο, και μάλλον αυτό είναι το πρώτο κρούσμα στο TheLab...

Ban him!:TD:

Edit by sotiris: Προσοχή στις εκφράσεις μας :)

Αρχική απάντηση από totally_wired

Αγοραστής είναι ρα

Και πάλι, πώς μπήκε να δει την αγγελία; :confused:

Κάτι δε μου κολλάει στην όλη υπόθεση, δεν ξέρω... Βρείτε τα μόνοι σας...

@Makis Hourdakis, το υποφόρουμ "Το παζάρι" είναι άμεσα προσπελάσιμο εκ μέρους μου, δεν ξέρω αν είχε/έχει περιορισμούς.

Αστρολάβε, γνωρίζω καλά ποιος είναι ο ρόλος της ομάδας διαχείρισης, και φυσικά δεν καταλόγισα ευθύνες επουδενί. Φυσικά και κατανοώ το ρίσκο, και σαφώς δεν περιμένω το TheLab να δρα ως οίκος δημοπρασιών και να επαληθεύει στοιχεία. Γι' αυτό άλλωστε και δεν ζήτησα στοιχεία περαιτέρω, καθώς έχω όνομα και επώνυμο ήδη.

Απλά θεώρησα σωστό να ενημερώσω και τα υπόλοιπα μέλη, προκειμένου να μην βρεθούν στην ίδια δυσχερή θέση με εμένα, στην περίπτωση που ο συγκεκριμένος χρήστης συνεχίσει να δουλεύει με τον ίδιο τρόπο. 150 ευρώ μπορεί να είναι εξαιρετικά σημαντικό ποσό για κάποιον άλλο που την πάθαινε.

Ελπίζω ο fantacid να απαντήσει, αν και δεν το βρίσκω πολύ πιθανό.

Edit:

Ζαποτεκ (Τάσο), δεν καταλαβαίνω τι εννοείς με το "duplicate". Ο fantacid πούλαγε κάτι, επειδή το είχε δυο φορές. Είχε πάρει το αυτό προϊόν για τον εαυτό του, και μετά από λίγο καιρό του έκαναν δώρο το ίδιο.

Re-edit: Ορθογραφικά λάθη.

Ήταν black humour επειδή δικαιολόγησε τι χαμηλή τιμή λόγο του ότι περίσσευε ένα...

Αυτός ο πυρετός με έχει ***...

Anw λίγο forensic στη DB θέλει και αν είναι έτσι όπως τα λέει ο psycho μπορεί να πέσει μήνυση για εξαπάτηση...

Αφου το κουτι ηταν σφραγισμενο πως γινεται να ηξερε ο άλλος ότι μεσα ηταν μια απομιμηση?????

Αποδειξη δεν σου εδωσε να βρεις το δικιο σου από το καταστημα?

Αρχική απάντηση από SLN

Αφου το κουτι ηταν σφραγισμενο πως γινεται να ηξερε ο άλλος ότι μεσα ηταν μια απομιμηση?????

Αποδειξη δεν σου εδωσε να βρεις το δικιο σου από το καταστημα?

Και εγώ το σκέφτηκα αυτό αλλά γιατί να μην απατάει ο fantacid στα pm...

και εάν ο νέος χρήστης λέει λαμακίες;

Εδώ θέλω τους πουαρό

Μα δεν υπάρχει λόγος για πουαρώ.

H δημιουργία της εκάστοτε αγοραπωλησίας, η υποβολής προσφοράς καθώς και η χρήση οποιαδήποτε άλλης υπηρεσίας του TheLab.gr είναι αποκλειστική ευθύνη του χρήστη (είτε ο ίδιος είτε κάποιος άλλος χρησιμοποιεί το λογαριασμό του).

Ας το λύσουν μόνοι τους.

@SLN, όχι, το πακέτο δεν περιείχε απόδειξη αγοράς, κάτι το οποίο ξένισε και εμένα, αλλά αυτό το διαπίστωσα αφού άνοιξα την συσκευασία, συνεπώς αφού είχα ήδη πληρώσει. Το ότι αρχικά ήταν σφραγισμένο, με έκανε να πιστέψω πως και ο fantacid είχε πέσει θύμα, αλλά όταν σταμάτησε να απαντά στα PM μου, κατάλαβα ότι κάτι άλλο έπαιζε.

@totally_wired, δεν έχω κανέναν λόγο να δυσφημίσω έναν άγνωστο στο διαδίκτυο, πόσω μάλλον μέσω ενός απρόσωπου μέσου όπως κάποιο φόρουμ. Για τους δυσπιστούντες, τα στοιχεία μου είναι διαθέσιμα σε όποιον τα ζητήσει, για να μην υπάρχει αμφιβολία επί του θέματος.

Αστρολάβε, ελπίζω να μην με έχεις παρεξηγήσει, δεν ζητώ από κανέναν να δώσει λύση / κάνει τον ντετέκτιβ. Ό,τι στοιχεία χρειάζομαι τα έχω ήδη. Αν και δεν θα ήταν άσχημο ο fantacid να αποκτήσει ηθική μέσα από το παρόν νήμα, και να μου επιστρέψει τα χρήματα που του έχω δώσει. Φυσικά να του επιστρέψω το προϊόν, αν και δεν έχει ονομαστική αξία.

Εαν το τονιζω εαν ειναι ετσι οπως λες τοτε να το κυνηγησεις πιο περα. Νομικα εαν χρειαστει. Το ιντερνετ δεν ειναι τοσο απροσωπο οσο νομιζουμε.τα παντα αποδικνυονται..

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.