PGM Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 17, 2006 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 17, 2006 Σκεφτομαι να ασχοληθω λιγο πιο 'ζεστα' με την φωτογραφια οποτε εχω αρχισει το ψαξιμο μιας καλη φωτογραφικης που θα με βοηθησει στα πρωτα βηματα μου ......Εχω καταληξει αναμεσα στις 1. Canon EOS 350D KITReview: http://www.dpreview.com/reviews/canoneos350d/Price: 790 ~2. Nikon D50 KITReview: http://www.dpreview.com/reviews/nikond50/Price: 680 ~3. Nikon D70Review: http://www.dpreview.com/reviews/nikond70/Price: 780 ~Αν εχετε καποια αλλη προταση , ευχαριστως να την ακουσω.......... Link to comment Share on other sites More sharing options...
knight_77 Απρίλιος 17, 2006 #2 Κοινοποίηση Απρίλιος 17, 2006 Canon 350D δαγκωτο.Την εχει φιλος μου και ειναι αψογη τοσο σε ταχυτητα εστιασης-ληψης,οσο και σε ποιοτητα! Ενα βασικοτατο + της το σχεδον ανυπαρκτο noise σε υψηλα iso. Παντως ριξε και μια ματια στην Olympous E-500 Link to comment Share on other sites More sharing options...
spc Απρίλιος 17, 2006 #3 Κοινοποίηση Απρίλιος 17, 2006 Deja-vu (το άτομο βαριέται μέχρι και να αλλάξει τίτλο) Link to comment Share on other sites More sharing options...
YiorgosX Απρίλιος 17, 2006 #4 Κοινοποίηση Απρίλιος 17, 2006 Κι εγώ olympus θα σούλεγα, όμως την Ε-330 Link to comment Share on other sites More sharing options...
tristeno1416003162 Απρίλιος 17, 2006 #5 Κοινοποίηση Απρίλιος 17, 2006 Μικρός θόρυβος σε υψηλά ISO= ONLY Fuji Link to comment Share on other sites More sharing options...
spc Απρίλιος 17, 2006 #6 Κοινοποίηση Απρίλιος 17, 2006 Αρχική απάντηση από tristeno Μικρός θόρυβος σε υψηλά ISO= ONLY Fuji Σωστό αλλά όχι και ''ONLY'' Link to comment Share on other sites More sharing options...
tristeno1416003162 Απρίλιος 17, 2006 #7 Κοινοποίηση Απρίλιος 17, 2006 Δίκιο. Η EOS 350D είναι καλύτερη (με το αντίστοιχο αντίτιμο βέβαια). Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΝTG Απρίλιος 17, 2006 #8 Κοινοποίηση Απρίλιος 17, 2006 ριξε και μια ματια προς pentax *ist D αν δεν την μπερδευω με καποια αλλη μες στο μυαλο μου αξιζει μια ματια... Link to comment Share on other sites More sharing options...
helloween Απρίλιος 17, 2006 #9 Κοινοποίηση Απρίλιος 17, 2006 H canon είναι φοβερή αλλά θέλει και γνώσεις πολλές για να την αξιοποιήσεις! Link to comment Share on other sites More sharing options...
.38-.45 Απρίλιος 18, 2006 #10 Κοινοποίηση Απρίλιος 18, 2006 για την d50, μπορω να σου πω, τη εχω, και ειναι λιγα τα πραγματα που μου λειπουν σε σχεση με μια d70. στην πορεια ομως φανηκε πως καποιες απο τις λειτουργιες που κοπηκαν απο τη d70, θα τα ηθελα. ειναι πιο καθαρη ομως σε ψηλα iso απο τη d70, και αν δεν κανω λαθος και απο την d350. απο τη στιγμη παντως που μπηκες σε αυτη την κατηγορια, κοιτας το πραγμα αναποδα: κοιτας φακους και συστημα φλας, και μετα βρισκεις σωμα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
antonisk7 Απρίλιος 18, 2006 #11 Κοινοποίηση Απρίλιος 18, 2006 Αρχική απάντηση από helloween H canon είναι φοβερή αλλά θέλει και γνώσεις πολλές για να την αξιοποιήσεις! Αυτό δεν έχει να κάνει με την canon, όλες οι dslr θέλουν ψάξιμο , διάβασμα και ενασχόληση , αλλιώς στο auto είναι χειρότερες πολλές φορές από μία compact full αuto. ’λλωστε γι αυτό τα σκάς για να πάρεις μια μηχανή που να σου δίνει πάρα πολλές δυνατότητες ρυθμίσεων και επιλογών.Αρχική απάντηση από .38-.45απο τη στιγμη παντως που μπηκες σε αυτη την κατηγορια, κοιτας το πραγμα αναποδα: κοιτας φακους και συστημα φλας, και μετα βρισκεις σωμα. σωστός, και υπολόγιζε ότι το μεγάλο κόστος είναι εκεί και όχι στο σώμα μόνο. Βέβαια τα παίρνεις βαθμιαία ανάλογα με τις ανάγκες σου, οπότε όταν αποφάσίσεις εδώ είμαστε για πληροφορίες σχετικά με φακούς κτλ. Μία ψήφο προτίμησης από μενα στην 350D η οποία έχει και το μεγαλύτερο αισθητήρα, χωρίς να χτυπάει υψηλές τιμές για αυτό. Χωρίς όμως να υποτιμώ τις nikon οι οποίες είναι εξίσου καλές μηχανές...Αχ εγώ μια 30D θέλω..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dagalidis Απρίλιος 18, 2006 #12 Κοινοποίηση Απρίλιος 18, 2006 Σκέφτομαι να πουλήσω την D-70 KIT μαζί με 1GB μνήμη - Card Reader - Case - Φακό SIGMA 300 APO Macro II DG + Extra Battery.. Δεν έχω βγάλει τιμή ακόμη καθώς δεν είδα τρέχουσες τιμές και δεν έχω καταλήξει ποιά θα πάρω σε αντικατάσταση.... Εχω δεί και την D-50 αλλά να σου πώ την αλήθεια την D-70 δεν την φτάνει σε δυνατότητες. Ακόμη και από πλευράς θορύβου η D-70 έχει σε πολύ υψηλά ISO θόρυβο που μοιάζει περισσότερο του Film και εύκολα περιορίζεται χωρίς απώλειες σε λεπτομέριες... Εχω μείνει πολύ ικανοποιημένος από την D-70 και ο λόγος που μάλλον θα την πουλήσω δεν έχέι σχέση με την ποιότητά της... Αγορασμένη από PIXMANIA με όλα τα έγραφά της - και τα κουτιά της..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
antonisk7 Απρίλιος 18, 2006 #13 Κοινοποίηση Απρίλιος 18, 2006 Αρχική απάντηση από DagalidisΔεν έχω βγάλει τιμή ακόμη καθώς δεν είδα τρέχουσες τιμές και δεν έχω καταλήξει ποιά θα πάρω σε αντικατάσταση........και ο λόγος που μάλλον θα την πουλήσω δεν έχέι σχέση με την ποιότητά της... τότε τι σε κάνει να μην είσαι ικανοποιημένος, ....μήπως απλά μια καταναλωτική παρόρμηση?Κι εγώ ανέφερα ότι θέλω την D30 γιατί έχει πολύ καλα χαρακτηριστικά...ΑΛΛΑ:κάνει 1300 και θα με βάλει σε διαδικασίες πώλησης της 300D , την οποία αγόρασα 1200 τότε, οπότε τώρα πόσο να την πουλήσω (τη στιγμή που η καλύτερη 350D έχει 790 με φακό) άντε στην καλύτερη 500. Θα σκάσω δλδ 800 για να κάνω αναβάθμιση σώματος ενώ με τα ίδια λεφτα πέρνεις 1-2 εξαιρετικούς φακούς που θα έχεις για πολλά χρόνια... και τελικά έχουν το μεγαλύτερο μερίδιο στην ποιότητα της φωτογραφίας... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dagalidis Απρίλιος 18, 2006 #14 Κοινοποίηση Απρίλιος 18, 2006 Αρχική απάντηση από antonisk7 [Σήμερα, στις 07:55] τότε τι σε κάνει να μην είσαι ικανοποιημένος, ....μήπως απλά μια καταναλωτική παρόρμηση? Χεχεχε... Με καταλαβαίνεις απόλυτα... Κάτι σε 12ΜΡ κοιτάω με σύνολο κόστους (+ φακοί) 3200 Εura αλλά περιμένω πρώτα να τα συγουρέψω... Link to comment Share on other sites More sharing options...
antonisk7 Απρίλιος 18, 2006 #15 Κοινοποίηση Απρίλιος 18, 2006 Αρχική απάντηση από DagalidisΚάτι σε 12ΜΡ ... σε τι μέγεθος εκτυπώνεις ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dagalidis Απρίλιος 18, 2006 #16 Κοινοποίηση Απρίλιος 18, 2006 Θα προκύψει μια επαγγελματική συνεργασία για διαφημηστικά Banner και αφίσες και θέλουμε ΜΡ να καλήψουν κάθε ανάγκη.. Σε αφίσες τέρατα θα πέσει interpolation.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
antonisk7 Απρίλιος 18, 2006 #17 Κοινοποίηση Απρίλιος 18, 2006 Κάτι σε 12ΜΡ κοιτάω με σύνολο κόστους (+ φακοί) 3200 Εura αλλά περιμένω πρώτα να τα συγουρέψω να μην σε απογοητέυσω αλλά στην καλύτερη με τόσα λεφτά να πάρεις μόνο σώμα 12ΜP, φακ-ούς ψιλοχλωμό... άντε μία canon 5D και εναν φτηνό φακό prime Αρχική απάντηση από Dagalidis Θα προκύψει μια επαγγελματική συνεργασία για διαφημηστικά Banner και αφίσες και θέλουμε ΜΡ να καλήψουν κάθε ανάγκη.. Σε αφίσες τέρατα θα πέσει interpolation.... οκ τότε... στο επαγγελματικό τα πράγματα αλλάζουν ... τα παραπάνω ποστ δεν είναι off topic , αλλά αποτελούν τα βήματα σκέψης καποιου υποψήφιου αγοραστή. δλδ τι να τα κάνει κάποιος τα 12MP αν εκτυπώνει 10Χ15cm φωτογραφίες....Τσάμπα λεφτά για σώμα, τσάμπα τεράστιο μέγεθος αρχείων... μήπως και... και τα 6 ΜP είναι υπερ αρκετά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dagalidis Απρίλιος 25, 2006 #18 Κοινοποίηση Απρίλιος 25, 2006 Tελικά τι έγινε ραα? Αποφάσισες που θα τα σκάσεις ? Εμείς καταλήξαμε στην EOS 5 .... :clap: H οποία και αγοράστηκε χωρίς να χρειαστεί να πουληθεί η ΝΙΚΟΝ D-70... Link to comment Share on other sites More sharing options...
PGM Απρίλιος 25, 2006 Author #19 Κοινοποίηση Απρίλιος 25, 2006 xexee...μαλλον για την 350D, απλα περιμενω να γεμισει το σακουλι με τα Link to comment Share on other sites More sharing options...
PGM Μάϊος 23, 2006 Author #20 Κοινοποίηση Μάϊος 23, 2006 Τελικα αγοραστηκε το ΣΚ η 350D !!! Η μηχανουλα ειναι εξαιρετικη αλλα με εχει χαλασει αρκετα ο φακος του κιτ. Βεβαια το ηξερα απο πριν οτι προκειται για εναν πολυ μετριο φακο (πλαστικουρα- αργος κλπ κλπ) αλλα το budget δεν με αφηνε για σκεψεις και για 2ο φακο απο την αρχη. Μου αρεσει που ειναι μικρουλα και γενικοτερα η ποιοτητα κατασκευης δεν ειναι και ασχημη. Το σιγουρο ειναι οτι θελει αρκετο διαβασμα και δοκιμες για να την μαθεις. Θελω ομως την βοηθεια σας σε 2 πραγματακια: 1. Αν εχετε να προτεινεται κανενα βιβλιο για αρχαριο που θελει να μπει στα ενδοτερα της φωτογραφιας.......Εχω ακουσει για το "Βασικα μαθηματα φωτογραφιας του Παναγιωτη Κατερζιαδη". 2. Αν εχετε να προτεινετε καποιο φακο για all-around καταστασεις και μετα παμε σε πιο εξειδικευμενα. Με μια προχειρη αναζητηση και με τον περιορισμο του budget γυρω στα 300 βρηκα αυτα : Sigma AF 17-70mm f/2.8-4.5 DC macro http://photozone.de/8Reviews/lenses/sigma_1770_2845/index.htm Sigma AF 18-125mm f/3.5-5.6 http://photozone.de/8Reviews/lenses/sigma_18125_3556/index.htm Αν και θα ηθελα αυτον Canon EF-S 17-85mm f/4-5.6 USM IS http://photozone.de/8Reviews/lenses/canon_1785_456_is/index.htm Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.