Jump to content

Περί δίσκων ο λόγος...

iem36

Recommended Posts

Καλημέρα...

Έχω τη σύνθεση της υπογραφής εδώ και δύο μήνες.

Ο SATA 2 δίσκος είναι συνδεδεμένος στο πρώτο slot.

O ΑΤΑ 133 primary master.

Η (προ διμήνου) εγκατάσταση των winXP έγινε στον SATA2 όπου δημιουργήθηκαν 2 primary partitions, ενώ κατά την εγκατάσταση των XP δεν πάτησα το F6.

Όλα φορμαρισμένα σε NTFS.

Πρόβλημα είναι ότι 4-5 φορές μέχρι σήμερα σε άσχετες φάσεις, εξαφανίζεται ο SATA 2 δίσκος από το BIOS. Δεν τον βλέπει καθόλου, ενώ βλέπει κανονικά τον ΑΤΑ 133.

Παρόλα αυτά μπαίνει στα win. Εκεί γίνεται το αντίθετο. Εξαφανίζεται ο ΑΤΑ 133, και βλέπει κανονικά τον SATA 2 και το λειτουργικό δουλεύει κανονικότατα.

Το πρόβλημα λύνεται όταν βγάλω και ξαναβάλω τα καλώδια τρφοδοσίας και δεδομένων του Seagate(SATA 2).

Καμιά ιδέα; Έχω βαρεθεί να ανοίγω το κουτί.........

Sorry guys... Δεν ήθελα να ανοιξω καινουριο θέμα, ήθελα να ποστάρω στο προηγούμενο thread (DFI owners)

και εγω εχω παρομοιο προβλημα... σε asus a8n-sli 2-3 φορες μου εχει εξαφανισει τον maxtor 200gb sata2 σε ασχετες στιγμες... δε μπορω να καταλαβω τι φταιει.. νομιζω οτι δεν κανει καλη επαφη το καλωδιο του ρευματος η κατι τετοιο γιατι απλα κουναω λιγο το καλωδιο τροφοδοσιας (απλα το κουναω δεν το αποσυνδεω) και μετα ολα οκ.. αλλα οταν το παθει αυτο παγωνει το συστημα και θελει ρεσταρτ..

Εγώ πάλι με το σύστημα της υπογραφής ποτέ δεν είχα τέτοιο πρόβλημα και έχω 2 SATA I και 2 ATA 100 και 133 (συν εναν WD 250 KS SATAII που έβαλα την περσμένη βδομάδα για λίγες ώρες). Μήπως είναι πρόβλημα μητρικής όσον αφορά την περίπτωσή σου iem36? Αν αποκλείσουμε τροφοδοτικό βέβαια.

http://www.dfi-street.com/forum/showthread.php?t=9496&page=1&pp=15

Luis gas ίσως το παραπάνω link σε βοηθήσει.

Τώρα για την περίπτωσή μου δεν βρήκα κάτι. Στην αρχή είχα ενοχοποιήσει το DVD Fab decrypter γιατί μετά από τη χρήση του είχα 2 φορές τα παραπάνω συμπτώματα.

Ρεύμα δεν είναι σίγουρα, ούτε καλωδιο έχει μετακινηθεί αφού όλα δουλεύουν κανονικά στα win.

Από το bios ο sata2 απουσιάζει τελείως, ενώ και με knoppel live cd δεν φαίνεται πουθενά.

Το removable εικονίδιο έχει εξαφανιστεί από την taskbar....

Μου μοιάζει σαν software πρόβλημα.....

edit .......

Να και κάποιος άλλος με το ίδιο πρόβλημα

http://www.dfi-street.com/forum/showthread.php?t=33048&highlight=SATA+disappear

Αρχική απάντηση από iem36 [Σήμερα, στις 15:55]

Από το bios ο sata2 απουσιάζει τελείως, ενώ και με knoppel live cd δεν φαίνεται πουθενά.

Το removable εικονίδιο έχει εξαφανιστεί από την taskbar....

Μου μοιάζει σαν software πρόβλημα.....

Ωραία, αλλά πως να είναι software ενώ δεν στον βλέπει από το BIOS? Και πως είναι δυνατόν να φορτώνει λειτουργικό και μετά να μην βλέπει τον ΑΤΑ? Κουλό...

Από την άλλη, προσωπικά πάντα περνάω drivers μαζί με την εγκατάσταση (και τώρα αναγκαστικά λόγω RAID). Ντάξ θα μου πεις τι μου λες τώρα...

Μυστήρια η περίπτωσή σου αδερφέ μου...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.