Jump to content

Ερωτηση για UPS

freemannnn

Recommended Posts

μολις αγορασα ενα TAGAN U22 580W και το UPS μου το MINUTEMAN 650 PRO δεν το αντεξε και εσβυνε στις διακοπες ρευματος. :( παντως αποδειχθηκε αξιο για 7 χρονια που το ειχα περιπου.

θελω να παρω ενα καινουργιο κατηγοριας LINE INTERACTIVE. τι προτεινεται?

λεω να παω σε APC.πολλα λεφτα ομως. Τα MERLIN αξιζουν?

:OT:

ρε παιδια ειχα παρει κ εγω ενα mge nova series 600va κ ειχα βαλει πανω την οθονη κ τπ pc κ σε διακοπες δεν κρατουσε καθολου,ωσπου πηρε φωτια!!!!Το εχω στειλει για αντικατασταση.Παιζει ρολο το οτι ειχα hiper 580?Πιστευα οτι δεν παιζει ρολο ποσα βατ ειναι το τροφοδοτικο:...:

600VA ~ 360W

Δεν ξέρω τι σύστημα ακριβώς είχες αλλά αν έχεις το 580 hiper πρέπει να τραβάς αρκετό ρεύμα + οθόνη + ό,τι άλλο του είχες κοτσάρει πάνω. Αν δεν έχει και ανεμιστήρα μέσα ο μετασχηματιστής του θα ζεματάει και παίρνει φωτιά μετά από λίγο.

θα ηθελα τη βοηθεια σου γιατι αποσο διαβασα θεματα σχετικα με ups εδω στο FORUM μαλλον το κατεχεις το θεμα ups.Οπως εγραψα πιο πανω πηρε φωτια το ups (mge 600va nova series απο οτι καταλαβα διαβαζοντας τα nova δεν ειναι η καλη σειρα της mge?).Απο την ερευνα αγορας που ειχα κανει ειχα συμπερανει οτι το να εχεις ενα τροφοδοτικο 580 κ ενα ups 600va=360watt δεν υπαρχει προβλημα απλα θα εχει μικροτερη αυτονομια απο ενα 1000va.Τεσπα,ειχα βαλει πανω μια crt 21"(εντος ημερων θα εχω tft 20) k το pc μου(εναν 250gb sata2,7800gtx,opteron 148@280x11 me 1.6v,nec dvd-rw,2x1gb μνημες,3 12αρηδες).Επειδη αυριο θα μου δωσουν το καινουριο,πιστευεις οτι μπορει να μην ειναι αρκετο για το συστημα μου με δεδομενο οτι δε με ενδιαφερει να κραταει 20-30λεπτα αλλα κανα 10λεπτο.Αλλιως να ρωτησω την αντιπροσωπεια μηπως γινεται να δωσω καμια διαφορα κ να παρω το μεγαλυτερο.Παντως δικαιολογειται να παρει φωτια το ups?:mad:

Σίγουρα δεν είναι αρκετό για το σύστημά σου, ειδικά με την 21" οθόνη crt. Πρέπει να πάρεις οπωσδήποτε μεγαλύτερο. Το ups πήρε φωτιά από υπερθέρμανση του μετασχηματιστή, λόγω υπερβολικού φόρτου που δεν άντεχε το ups.

Αν μπορείς να δώσεις ~270-350 που κάνει ένα APC UPS BACK-UPS RS 1000-1500VA κάντο χωρίς 2η σκέψη.

Τα NOVA είναι η φθηνότερη σειρά της MGE και δεν την προτείνω για πολλούς λόγους (εξάλλου και η χαμηλή τιμή τους κάτι λέει.....).

Στην χαμηλή κατηγορία τιμής τα MUSTEK είναι κορυφαία. Εάν δεν σε ενοχλεί ο θόρυβος από το ανεμηστηράκι (στα μοντέλα από 1000 και πάνω), προχώρα άφοβα.

Τα UPS έχουν προστασία από υπερφόρτωση (Overload) οπότε το να πάρει κάποιο φωτιά από αυτή την αιτία το βρίσκω απίθανο.

"spc" τι εννοεις δεν τα προτεινεις ta NOVA για πολλους λογους? παντως ειδα μια σελιδα που περιγραφει αλλαγη του ανεμιστηρα στο mustek. δηλαδη να προτιμησω mustek απο το nova?.... το θεμα ειναι με τα 100ε που εχουν αυτα περνεις 3 ups αντι 1 apc. τι λες?

λοιπον. βρηκα αλλο ενα ups για δοκιμη. ειναι της INFOSEC γαλλικη εταιρεια. ειναι to XP 1100VA SOHO. 1000va ειναι στη πραγματικοτητα. το φορτησα και εκανα διακοπη και κρατησε 10 λεπτα σε σχεση με το merlin nova 1100 που κρατησε 20 λεπτα. αυτο διοτι εχει 1 μπαταρια 12v, env to nova 2 μπαταριες. παντως κατα τη διαρκεια της διακοπης το ups της infosec δεν εκανε αυτο το σφυριγμα που ακουγοταν απο τα ηχεια η την οθονη. to site ειναι www.infosec.fr. για πειτε καμια γνωμη...!!! καλη ανασταση σε ολους.

επισης δεν εχω καταλαβει γιατι το mge vova και το mustek 1100 εχουν ανεμιστηρα και μαλιστα που κανει θορυβο απο τη πισω μερια τους. κατι αλλα ακριβοτερα ups δεν εχουν, π.χ της apc η και τα ακριβοτερα μοντελα της mge. γιατι αραγε?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.