Chrisantz Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 15, 2006 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 15, 2006 Γεια καi χαρά!! λοιπόν θα σας δειξω πως να φτιαξετε ένα ανοιγμα στο πλαϊνο παραθυρο σας για 12αρι ανεμιστηρα... :-) ελπιζω να σας φανει χρησιμο!! όλα τα εργαλεία που θα δείτε στις εικονες παρακατω τα οποια χρησημοποιηθηκαν για αυτην την κατασκευη δεν ξεπερασαν τα 20! Απο το praktiker! Το κουτι που χρησιμοποιηθηκε η=ειναι το armor της thermaltake! Λοιπον αρχιζουμε... Βαζουμε τον ανεμιστηρα στη θεση που θελουμε.... και μαρκαρουμε το σημειο για να γινει ευκολη η χαραξη του... Με αυτο το τρυπανακι-πολυεργαλειο (στην συσκευασια περιεχοντα όλοι οι τροχοι που θα χρησημοποιησω) θα κανουμε την δουλεια μας ευκολα γρηγορα και οικονομικα! τοποθετουμε τον τροχο κοπης στο πολυεργαλειο μας και αρχιζουμε... Εγω εγραψα και εναν 2 κυκλο για να εχω περιθωριο ασφαλειας για να αποφυγω τυχων καλαμιες και για να εχω περιθωρια λειανσης μετα... ηρθε και η ωρα της λειανσης... τοποθετουπε το σωστο εξαρτημα στο πολυεργαλειο και αρχιζουμε με προσοχη και δεξιοστροφα τη λειανση για να μην δημιουργει νηματα το plexiglass ενω ζεσταινετε απο την τριβη που του ασκουμε! τωρα τοποθετουμε το ανεμιστηρι για να του παρουμε μετρησεις για τις τρυπες που θα μπουν οι βίδες του! αφου λοιπον σημειωσαμε τα σημεια τωρα βαζουμε στο πολυεργαλειο μας το τρυπανακι και ξεκιναμε! Ανοιξτε με προσοχη τις τρυπες γιατι αν ειναι μεγαλες οι βιδες μας θα παιζουν! Ειμαστε ετοιμη για την τοποθετηση! πρωτα όμως θα πρεπει να βαλουμε ενα "φίλτρο" Εγω χρησιμοποιησα ενα κομματι απο τουλι. Αν δεν εχετε μπορειτε ..να πατε να βρειτε! η να χρησιμοποιησετε ενα κομματι απο καλσον....!!!!! ναι καλα διαβασατε δεν τα εχασα ακομη Τωρα ας το βιδωσουμε στο παραθυρο μας! Αν εχετε καλο θα ηταν να βαλετε μικρες βιδες με ενα παξιμαδι απο την αλλη μερια για αποφηγη χαλαρωσης και αποφηγη κραδασμων! κοβουμε και το τουλι/καλσον λιγο καλυτερα για να δειχνει πιο ομορφα.. τωρα ας το βαλουμε πανω στο κουτι μας να το δουμε!!!! Αυτο ηταν τελειωσαμε..ευκολα φτηνα και γρηγορα αλλα και ομορφα καναμε τη δουλεια μας! :clap: :clap: :clap: ελπιζω να μεινατε ευχαριστημενοι απο την παρουσια και να σας ελυσα ολα τα μικροερωτηματα -αποριες - δισταγμους που μου ειχαν δημιουργηθει και μενα στην αρχη! Καλο modding!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
takismanou7 Απρίλιος 15, 2006 #2 Κοινοποίηση Απρίλιος 15, 2006 Πολύ καλό christantz και πάρα πολύ χρήσιμο......Φαίνεται πραγματικά πολύ ωραίο!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chrisantz Απρίλιος 15, 2006 Author #3 Κοινοποίηση Απρίλιος 15, 2006 Eυχαριστω πολυ!! Α ξεχασα να αναφερω οτι με αυτη τη moda που εκανα κατεβηκαν οι θερμοκρασιες σε cpu + mb 4 βαθμους!!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
takismanou7 Απρίλιος 15, 2006 #4 Κοινοποίηση Απρίλιος 15, 2006 Ενδιαφέρον!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
kunoobidi Απρίλιος 15, 2006 #5 Κοινοποίηση Απρίλιος 15, 2006 To τρυπάνι αυτό μπορεί να τρυπήσει ατσάλι; Στη κούτα μου το πλαινό δεν έχει πλέξι... Πάντως το αποτέλεσμα είναι αισθητικά καλό! Μπράβο! Link to comment Share on other sites More sharing options...
nickthegreek Απρίλιος 15, 2006 #6 Κοινοποίηση Απρίλιος 15, 2006 Αρχική απάντηση από kunoobidi [Σήμερα, στις 23:13] To τρυπάνι αυτό μπορεί να τρυπήσει ατσάλι; Στη κούτα μου το πλαινό δεν έχει πλέξι... Πάντως το αποτέλεσμα είναι αισθητικά καλό! Μπράβο! Kαι έχει ατσάλι :P Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chrisantz Απρίλιος 15, 2006 Author #7 Κοινοποίηση Απρίλιος 15, 2006 ! :p Νομιζω δεν ειμαι σιγουρος.. αλλα το παλικαρι στο praktiker που μου το εδειξε μου ειπε οτι αντεχει σκληρη δουλεια αλλα μην το ζορησεις παρα πολυ! :jump: ρε συ για να τρυπησεις ατσαλι δεν κανει...18,50 ειχε... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Qlim4X Απρίλιος 15, 2006 #8 Κοινοποίηση Απρίλιος 15, 2006 Αρχική απάντηση από kunoobidi To τρυπάνι αυτό μπορεί να τρυπήσει ατσάλι; Στη κούτα μου το πλαινό δεν έχει πλέξι... Πάντως το αποτέλεσμα είναι αισθητικά καλό! Μπράβο! Αρχική απάντηση από Chrisantz ! :p Νομιζω δεν ειμαι σιγουρος.. αλλα το παλικαρι στο praktiker που μου το εδειξε μου ειπε οτι αντεχει σκληρη δουλεια αλλα μην το ζορησεις παρα πολυ! :jump: ρε συ για να τρυπησεις ατσαλι δεν κανει...18,50 ειχε... Μια χαρά κάνει αφού είναι τύπου dremel Το μονό που θα χρειαστείς είναι να πάρεις τον ενισχυμένο δίσκο κοπής Link to comment Share on other sites More sharing options...
Makis Hourdakis Απρίλιος 16, 2006 #9 Κοινοποίηση Απρίλιος 16, 2006 1. Ωραία η παρουσίαση αλλά για ακόμα καλύτερα και εύκολα αποτελέσματα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ποτηροτρύπανο ή ένα άλλο εργαλείο που είναι σα διαβήτης αντί του δίσκου ωστε να έχεις τελειότερο κύκλο με λιγότερη προσπάθεια. Ειδικά για όσους δεν είναι ιδιαίτερα επιδέξιοι στα χέρια θα ήταν καλύτερο κάτι τέτοιο. 2. Λίγο δύσκολο μου φαίνεται να έχει ένα case ατσάλι... Συνήθως λαμαρίνα ή αλουμίνιο έχουν 3. Και ναι, με ενισχυμένους δίσκους κόβει και τέτοια. Απλώς πάρε 3-4 ή και παραπάνω γιατί χαλάνε σχετικά εύκολα στις βαριές χρήσεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kunoobidi Απρίλιος 16, 2006 #10 Κοινοποίηση Απρίλιος 16, 2006 Λόγω βάρους νμζ ότι είναι ατσάλι. Το λέω επειδή είχα την εντύπωση πως το αλουμίνιο κοστίζει! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Qlim4X Απρίλιος 16, 2006 #11 Κοινοποίηση Απρίλιος 16, 2006 Αρχική απάντηση από Makis Hourdakis 1. Ωραία η παρουσίαση αλλά για ακόμα καλύτερα και εύκολα αποτελέσματα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ποτηροτρύπανο ή ένα άλλο εργαλείο που είναι σα διαβήτης αντί του δίσκου ωστε να έχεις τελειότερο κύκλο με λιγότερη προσπάθεια. Ειδικά για όσους δεν είναι ιδιαίτερα επιδέξιοι στα χέρια θα ήταν καλύτερο κάτι τέτοιο. 2. Λίγο δύσκολο μου φαίνεται να έχει ένα case ατσάλι... Συνήθως λαμαρίνα ή αλουμίνιο έχουν 3. Και ναι, με ενισχυμένους δίσκους κόβει και τέτοια. Απλώς πάρε 3-4 ή και παραπάνω γιατί χαλάνε σχετικά εύκολα στις βαριές χρήσεις. Δεν νομίζω να χαλάνε τόσο εύκολα. Εγώ με ένα δισκάκι άνοιξα 2χ120 +2χ90 και κάτι αλλά ψιλολογία και είναι σαν καινούριος.. Και το κουτί μου είναι από Japanese steel αρκετά χονδρό και σκληρό Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chrisantz Απρίλιος 16, 2006 Author #12 Κοινοποίηση Απρίλιος 16, 2006 αν παρεις τα ροδελακια απο αυτο το πολυεργαλειο που πηρα εγω αν κοψεις 2χ12 φαν θα σου μεινει η ροδελα στο χερι...ανετοτατα πιστεψεμε! αν εχεις 120 (αν τα ειχα ανετα θα τα εδεινα) παρε ενα dremel παρα πολυ ποιοτικο και καλο στη δουλεια του οπως και τα δισκακια του που εχει! Ασχετο... αυτο που πηρα εγω εχει και ενα εργαλειο για να χαραζεις σε γυαλι σχεδια...μου εχουν μπει τρελες ιδεε!!!!! :D :D Link to comment Share on other sites More sharing options...
Makis Hourdakis Απρίλιος 16, 2006 #13 Κοινοποίηση Απρίλιος 16, 2006 Όχι ρε και 120! Πολύ λιγότερο κάνει! Γύρω στα 70-80 πρέπει να πηγαίνει... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Κωστάκης Απρίλιος 16, 2006 #14 Κοινοποίηση Απρίλιος 16, 2006 Πολύ καλό μικρέ Πρόσεχε όμως γιατι θα σου βάζει σκόνη.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
unknown Απρίλιος 16, 2006 #15 Κοινοποίηση Απρίλιος 16, 2006 Μακη εγω που ρωτησα το κανονικο dremel που κοβει οτι μα ΟΤΙ θες κανει 100 στρογγυλα...τωρα,........τον ειδικο δισκο για λαμαρινες εκτος απο το πρακτικερ που αλλου μπορω να τον βρω?ποσο κανει? Link to comment Share on other sites More sharing options...
GoriLLakoS Απρίλιος 16, 2006 #16 Κοινοποίηση Απρίλιος 16, 2006 Οι φωογραφιες ειναι ολες κατω....δεν φαινεται καμια στο πρωτο ποστ... Αρχική απάντηση από Κωστάκης Πολύ καλό μικρέ Πρόσεχε όμως γιατι θα σου βάζει σκόνη.... Μπορει να βαλει κανεναν φιλτρακι απο μεσα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
kaynd Απρίλιος 16, 2006 #17 Κοινοποίηση Απρίλιος 16, 2006 Καλή η παρουσίαση. Έχω την εντύπωση ότι θα μπορούσες να εφαρμόσεις πιο περιποιημένα τη σιτα. Όσο για τη σκόνη. όρεξη να έχεις να καθαρίζεις δε μπα να βάλεις όσα φίλτρα θες αν ο χώρος που είσαι έχει σκόνη το εσωτερικό του κουτιού θα έχει γεμίσει σε ένα μηνά. Οι δίσκοι που έχει μέσα η συσκευασία κόβουν το ατσάλι (ένα tip για να ξεχωρίζεις το ατσάλι από τη λαμαρίνα το ατσάλι δε στραβώνει.. κάμπτεται και σπάει) Και ένα doit από τα alex pack κάνει αυτή τη δουλειά και ας κοστίζει κάτω από 20 ευρώ Έχω πάρει ένα και του έχω αλλάξει τα φωτά.. δεν έχει καταλάβει τίποτα. Και αν μου καεί στα να μου.. 17 ε έκανε όχι 100.. τα ανταλλακτικά δισκάκια ακριβότερα έρχονται Link to comment Share on other sites More sharing options...
Κωστάκης Απρίλιος 16, 2006 #18 Κοινοποίηση Απρίλιος 16, 2006 Νομίζω οτι θα ήταν καλύτερα να βάλεις το φουρφούρι να βγάζει αέρα... έτσι κ αλλιοσ αν πιάσει σκόνη η mo/bo κ το coolerακι της cpu τισ θερμοκρασίες που κατέβασεσ θα τισ 3αναπάρεισ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chosen Απρίλιος 17, 2006 #19 Κοινοποίηση Απρίλιος 17, 2006 Πολύ καλή δουλειά Chrisantz, και το mod και η παρουσίαση. Ευχαριστούμε! Link to comment Share on other sites More sharing options...
jpavly Απρίλιος 17, 2006 #20 Κοινοποίηση Απρίλιος 17, 2006 Ωραίος ο Chrisantz, καλή παρουσίαση και γείτονας απ'ότι βλέπω! Μία μόνο παρατήρηση: Καλό είναι να βάζουμε και ένα fan grill γιατί όλο και κάποιος περίεργος θα χάσει κανα δάχτυλο... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.