Jump to content

Παράξενα προβλήματα παροχής ρεύματος

mariosalice

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Θα ήθελα τη βοήθεια σας και την γνώμη σας σε κάποια προβλήματα που αντιμετώπισα κατά καιρούς και θεωρώ ότι έφταιγε η κακή τροφοδοσία.

Έχω δύο υπολογιστές βασισμένους σε μητρικές ASUS nforce4 (μια ASUS A8N-SLI Premium με 2 κάρτες SLI και μία Α8Ν32SLI-Deluxe) και επεξεργαστές AMD.

Και στα δύο PC έχω τροφοδοτικό Enermax Noisetaker 600W.

Στον Premiun το πρόβλημα νομίζω οτι ήταν ανεπαρκές? UPS (240W).

Τα συμπτώματα στην περίπτωση αυτή δεν ήταν μπλε οθόνες ούτε κολλήματα αλλά κατά αραιά διαστήματα περίπου μηνός, όταν άνοιγα τον υπολογιστή, δεν μπούταρε καθόλου.

Τέτοιο πρόβλημα δεν έχω ξανασυναντήσει.

Είναι απίστευτο να περνάει ο υπολογιστής όλους τους ελέγχους, να δουλεύει μια χαρά βαρειά παιχνίδια χωρίς μπλε οθόνες, να έχουν ελεγχθεί όλα τα εξαρτήματα και μια ωραία πρωία στα καλά καθούμενα και χωρίς να έχει προηγηθεί κάποιο restart ή άλλο πρόβλημα, να εμφανίζεται corrupted μόνο το partition του λειτουργικού.

Μου βγαίνει μαύρη οθόνη και δεν μπαίνει Windows ούτε με F8.

Έχοντας δυο δίσκους Seagate σε RAID-0 με 2 partitions, κάθε φορά που εμφανίζεται η μαύρη οθόνη ελέγχω το πρώτο partition του λειτουργικού και είναι corrupted, το διορθώνω, αλλά είμαι αναγκασμένος να εγκαταστήσω τα Windows και όλα τα προγράμματα από την αρχή.

Το δεύτερο partition που δεν έχει το λειτουργικό είναι πάντα εντάξει.

Έψαξα μήπως υπάρχει περίπτωση ιού αλλά όχι.

Τους δίσκους τους έχω ελέγξει με κάθε tool και με ελέγχους για πρόβλημα ή για corrupted files με γιγαντιαίες εγγραφές των 120Gb και είναι εντάξει.

Μπορεί ένα ανεπαρκές UPS να κάνει τέτοια συμπτώματα?

Έκανα το εξής.

Με τον υπολογιστή να παίρνει ρεύμα από το UPS, και με εντελώς καινούργια εγκατάσταση, έκλεισα το ρεύμα του τροφοδοτικού, έβγαλα τα δύο SATA καλώδια των δυο δίσκων που είχα σε RAID0 από τις θέσεις 1,2 και τα έβαλα στις θέσεις 3,4.

Εμφανίστηκε ξανά το πρόβλημα. Μαύρη οθόνη με την εκκίνηση και corrupted το partition του λειτουργικού.

’ρχισα να ψάχνω τα καλώδια του ρεύματος.

Διαπίστωσα οτι το τροφοδοτικό ήταν 240W (MGE 450VA).

Με το που έβαζα την μπρίζα από το UPS στο τροφοδοτικό, το τροφοδοτικό παρότι ήταν κλειστό έβγαζε ένα θόρυβο.

Βάζοντας το τροφοδοτικό κατ' ευθείαν στην μπρίζα, παρακάμπτοντας το UPS σταμάταγε ο θόρυβος.

Επειδή ο θόρυβος εμφανιζόταν όταν φόρτιζε η μπαταρία του UPS νόμιζα οτι προερχόταν από το UPS.

Είναι δυνατόν ένα κλειστό τροφοδοτικό να κάνει θόρυβο όταν συνδέεται σε UPS που φορτίζει την μπαταρία του?

Θα μπορούσε να φταίει το τροφοδοτικό?

Με ποιό τρόπο μπορώ να το ελέγξω τη στιγμή που το πρόβλημα δεν εμφανίζεται αμέσως αλλά μετά από 15 μέρες ή σε ένα μήνα?

Αν κάποιος έχει γνώσεις σε ηλεκτρολογικά - ηλεκτρονικά θα παρακαλούσα να μου πει τη γνώμη του.

Στον A8N32 το πρόβλημα ήταν μεγάλο φορτίο στο UPS (APC 1000VA).

Ενώ είχα συνδέσει το USB καλώδιο του UPS, δεν είχα εγκαταστήσει το πρόγραμμα Powersute της APC.

Τα συμπτώματα στην περίπτωση αυτή ήταν μπλε οθόνες.

Εγκατέστησα το πρόγραμμα Powersute και το διαγνωστικά μου έβγαλε οριακό φόρτο σε idle.

Έβγαλα τη μια από τις δύο οθόνες από το UPS και οι μπλε οθόνες σταμάτησαν.

Παράξενο?

Ας μου το εξηγήσει κάποιος.

Είναι απίστευτο το ρεύμα που τραβάνε αυτά τα μηχανήματα.

Νομίζω οτι πολλά από τα προβλήματα που έχουμε με τους υπολογιστές οφείλονται σε ανεπαρκή τροφοδοσία ή σε κακή ποιότητα ρεύματος.

Πείτε μου τις δικές σας εμπειρίες και τη γνώμη σας.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.