inertiacreep Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 13, 2006 #1 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 13, 2006 Καλημέρα ή μάλλον καλησπέρα παιδες. Στο ζουμί : έχουμε μια ASUS A8V-SE με το Κ8Τ890 τσιπσετ και εναν WD 250KS 16mb cache...το θέμα είναι οτι ο δίσκος είναι απελπιστικά (μα παρα πολύ) αργός. Σε τεστ με ΗDTach - HDTune δεν πιάνουμε πάνω από 3.5-4 MB/sec...με την καμία. Το οτι πάει πιο αργά και από την καθηστέρηση φαίνεται και σε καθημερινές εργασίες (το παιδί που τον έχει παίζει με επεξεργασία βίντεο κτλ. οπότε καταλαβαίνετε). Στην DFI τον έβαλα, μια χαρά έπαιξε. Με τη μία. Έχω αλλάξει 3-4 διαφορετικούς VIA drivers (και τους τελευταίους)... Τζαμπερώθηκε σαν SATA150... Φορμάτ και ξανά από την αρχή... Αλλαγή καλωδίων και τα ρέστα.. Μόνο bios δεν έχω φλασάρει αλλά δε νομίζω να δώ φώς εκτός κι αν μου διεφεύγει κάτι πολύ χοντρό! Πάνω στο PC υπάρχει σαν κύριος δίσκος με λειτουργικό κτλ ενας WD 120JB sata ο οποίος παίζει κανονικά (είναι όμως SATA1). Όσο έψαξα στο νετ δεν βρήκα κάτι σχετικό. Τελικά μήπως κάτι δεν έχω κάνει? Τα φώτα σας... EDIT : Γνωρίζω οτι το southbridge VT8237R plus ΔΕΝ υποστηρίζει SATAII δίσκους (μην πέσετε να με φάτε) αλλά αφού τον αναγνωρίζει κανονικά, τόσο αργός δεν εξηγείται...και τζαμπερωμένος SATA150...
inertiacreep Απρίλιος 13, 2006 Author #2 Απρίλιος 13, 2006 Λοιπόν...ήρθε η επιφώτιση...άλλαξα θέσεις στους δίσκους πάνω στη μητρική και τώρα ο 120άρης σέρνεται...αρα μητρική...ας σβήσει κάποιος admin/mod το θρεντ εφόσον δεν υφίσταται το πρόβλημα όπως το διατύπωσα, ευχαριστώ. EDIT : Ήταν το μόνο που δεν είχα δοκιμάσει να κάνω...
spc Απρίλιος 13, 2006 #3 Απρίλιος 13, 2006 Δοκίμασες μόνο με έναν δίσκο στην ''προβληματική'' θέση να δεις τι παίζει από ταχύτητα;Ρωτάω γιατί κάτι δεν πάει καλά γενικά με το 8237R PLUS στην περίπτωση 2 SATA δίσκων ή/και με τους SATAII γενικά.Πχ ενώ με έναν SEAGATE 7200.9 SATAII παίζει κανονικά, με το που βάζεις πάνω 2ο ίδιο δεν βλέπει πλέον κανένα (ούτε στο post).Μετά πρέπει να βγάλεις και τους 2 για να δει τον 1.Μόνο αν ρυθμίσεις SATA as RAID βλέπει και τους 2 αλλά τότε σέρνονται.Τρέλα...Βέβαια οι 7200.9 δεν γίνονται νομίζω SATAI (ή τουλάχιστον δεν το έχω ψάξει - πάνω πάντως δεν γράφουν κάτι, παρόλο που έχουν κάποια pins).
inertiacreep Απρίλιος 17, 2006 Author #4 Απρίλιος 17, 2006 Καλημέρα... Δεν δοκίμασα το αυτό, λες? Όταν ξαναπέσει στα χέρια μου (πριν να την στείλω για RMA δηλαδή) θα δω. Δεν έχω και κανα Seagate να δοκιμάσω, αλλά βλέπεις και με τους Western που τζαμπερώνονται τα...αποτελέσματα. Στο post πάντως μια χαρά τους βλέπει, no problem. Είναι όντως τρέλα...το 8237 στην Α8V Deluxe με 2 WD 80 Sata I πάντως μια χαρά ήταν, και σε RAID και χωρίς, όταν την είχα κάτι φεγγάρια το καλοκαίρι. ’ντε εσύ μετά να μυρίσεις τα νύχια σου, οτι δεν θα σου κάτσει. Thanx ρε spc. ’λλος κανείς με παρόμοιες εμπειρίες? EDIT ’λλάξα και τον τίτλο του θρεντ για ευνόητους λόγους @ spc : Παρεπιπτόντως αυτά που μου λές με ποιά μητρική συνέβησαν?
spc Απρίλιος 17, 2006 #5 Απρίλιος 17, 2006 Αρχική απάντηση από inertiacreep@ spc : Παρεπιπτόντως αυτά που μου λές με ποιά μητρική συνέβησαν? MSI K8MM3-VΊσως προλάβω σήμερα να δοκιμάσω και άλλους δίσκους από περιέργεια.
inertiacreep Απρίλιος 17, 2006 Author #6 Απρίλιος 17, 2006 Μολις ξαναήρθε στα χέρια μου το σύστημα... Βάζω τον 120άρη στο πορτ1. Χωρίς να είναι συνδεδεμένος ο 250άρης. Στο πορτ2. Τελικά δεν έχει σημασία αν θα συνδέσω 2 δισκους ή όχι. Τελικά ο 120GB WD είναι SATAII και αυτός όμως (p/n WD1200JS-55MHBO) η τουλάχιστον έτσι λέει το HDTune. Αλλά με jumper η χωρίς είναι το ίδιο. Δεν έχω SATA I πρόχειρο να τεστάρω. spc αν έχεις χρόνο να δοκιμάσεις...αρχίζει να με τρώει και εμένα η περιέργεια.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.