GoriLLakoS Απρίλιος 17, 2006 #21 Κοινοποίηση Απρίλιος 17, 2006 Αρχική απάντηση από darkCount Ζουμερός και αφράτος.... Και συ λουγκρόνι εκει μέσα είσαι?! Κοίτα τι μαθαίνει κανεις.... Kai αυτος ο λουγκρας μεσα σε περιοδικο ειναι και εχει παρει ολα τα mac mini της αγορας για review και δεν ποσταρει τιποτα.....τσ τσ τσ.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
.38-.45 Απρίλιος 17, 2006 #22 Κοινοποίηση Απρίλιος 17, 2006 Αρχική απάντηση από ssjin5 [13-04-2006 09:04] Αγοράζοντας τα περιοδικά Η/Υων και συγκρίνοντας τιμές και προϊόντα, γενικός δεδομένα... να τους πιστέψω, είναι αλήθεια; Εσείς τι πιστεύετε; μήπως υπάρχουν εταιρίες που κάνουν μια επίσκεψη στα περιoδικά βάζουν λίγο λαδάκι κάτω από το τραπέζι προσθέτοντας τη φράση προτιμήστε εμένα... ?λέμε τώρα:...: οταν συγκρινουν point & shoot ψηφιακη με 4-5 dSLR και βγαζουν την p&s καλυτερη, ε ναι , ειναι αντικειμενικοτατοι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
totally_wired Απρίλιος 17, 2006 #23 Κοινοποίηση Απρίλιος 17, 2006 Αρχική απάντηση από GoriLLakoS [Σήμερα, στις 10:54] Kai αυτος ο λουγκρας μεσα σε περιοδικο ειναι και εχει παρει ολα τα mac mini της αγορας για review και δεν ποσταρει τιποτα.....τσ τσ τσ.... Να ρε πάρε... :laughing: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maximus Απρίλιος 17, 2006 #24 Κοινοποίηση Απρίλιος 17, 2006 Όπως και στα καταστήματα υπολογιστών, έτσι και στα περιοδικά υπάρχουν οι γνώστες και οι παντελώς άσχετοι. Τα μάτια μου έχουν δει και διαβάσει πολλά μαργαριτάρια, όπως και τα αυτιά μου έχουν ακούσει ΤΑ απίστευτα. Λεφτά σκάνε για διαφήμιση και προώθηση ΠΑΝΤΟΥ (και δεν τα λέω έτσι αυτά) και στο φινάλε είναι και λογικό. Το θέμα είναι ότι δεν μπορείς εύκολα να βρεις ανόθευτα άρθρα ή παρουσιάσεις. Είδαμε και μεγάλα ξένα forums πόσο αντικειμενικά ήταν σε κάποιες παρουσιάσεις τους τελευταία. Προσωπικά με ενοχλεί αυτό. Έχω σταματήσει εδώ και χρόνια να διαβάζω ελληνικό τύπο (ειδικά στα παιχνίδια οι ελληνικές προσπάθειες είναι αίσχος - τα έχω πει και προσωπικά με αυτούς που ευθύνονται). ’νθρωποι που δεν ξέρουν να βαθμολογήσουν, που δεν ξέρουν τίποτα από παιχνίδια ή υπολογιστές, εργάζονται σε ένα χώρο που απαιτεί αρκετές γνώσεις ενώ αυτοί δεν έχουν τις στοιχειώδεις. Δεν είναι όλοι έτσι, προς Θεού. Όμως μαζί με τα ξερά καίγονται και τα χλωρά. Δε μπορώ να παίρνω ένα περιοδικά για έναν ή δύο συντάκτες του όταν οι υπόλοποι 10 ΜΕΤΑΦΡΑΖΟΥΝ κείμενα ξένων συντακτών και μάλιστα ΛΑΘΟΣ ή δεν ξέρουν πού πάνε τα 4.Όσο για τα εργαστήρια, αυτά είμαι σίγουρος ότι είναι καλοφτιαγμένα και δουλεύουν σωστά. Το θέμα είναι να βγαίνουν και τα σωστά συμπεράσματα, έτσι?Τέλος, για το χιλιοειπωμένο θέμα με τους τόνους διαφημίσεων που υπάρχουν στον ελληνικό τύπο θέλω να πω δυο λόγια. Ναι, σίγουρα από κάπου πρέπει να βγαίνουν τα έξοδα και η διαφήμιση είναι αναγκαία. Όχι όμως το μισό περιοδικό να είναι διαφημίσεις, ε? Δείτε ένα PC Gamer, που είναι το μεγαλύτερο σε κυκλοφορία περιοδικό. Έχει διαφημίσεις, αλλά με μέτρο. Και κυρίως? Εχει τα @@ να ΘΑΒΕΙ το NFS: MW και στην επόμενη σελίδα να έχει ΔΙΣΕΛΙΔΗ διαφήμισή του. Και μην πει κανείς ότι η ΕΑ δεν τα σκάει για marketing... Link to comment Share on other sites More sharing options...
kallileo Απρίλιος 17, 2006 #25 Κοινοποίηση Απρίλιος 17, 2006 Για καποιον που εχει προσβαση στο Ιντερνετ και ειναι μελος σε ενα φορουμ οπως Lab απλα υποτιμαει την νοημοσυνη του διαβαζοντας τα Περιοδικα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Makis Hourdakis Απρίλιος 17, 2006 #26 Κοινοποίηση Απρίλιος 17, 2006 Κι εγώ παλιά διάβαζα πολύ αλλά πλέον τα 'χω κόψει. ’μα πέσει κανένα περιοδικό στα χέρια μου όμως του ρίχνω μια ματιά περισσότερο για κάποια νέα προϊόντα κτλ που συνήθως δεν τα προσέχω στο net. Και όποτε πέσει PC Master στα χέρια μου πάω πρώτα στην τελευταία σελίδα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
morfeas-dsl- Απρίλιος 17, 2006 #27 Κοινοποίηση Απρίλιος 17, 2006 Περιοδικα πλεον μονο σε διακοπες που ειμαστε μακρυα απο pc.Υγ. μπορουσαν να μη δινουν τα dvd-παιχνιδια και να ηταν αρκετα φθηνοτερα.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
totally_wired Απρίλιος 17, 2006 #28 Κοινοποίηση Απρίλιος 17, 2006 Αρχική απάντηση από morfeas-dsl-Υγ. μπορουσαν να μη δινουν τα dvd-παιχνιδια και να ηταν αρκετα φθηνοτερα.... Αυτό είναι μεγάλη κουβέντα... Πιστέψε με πως οι συντάκτες αυτό θέλουν... Αλλά οι μαρκετίστες είναι 10x περισσότερο άσχετοι με τα PC απ' όσο είναι ένα πωλητής στο πλαίσιο.Είναι βλακία να μένει πίσω η θεματολογία και να αγοράζεται ένα περιοδικό για τα dvd/cd που έχει.Βέβαια δεν ξέρω εάν την ίδια άποψη έχουν και οι συντάκτες των 'εισαγώμενων' περιοδικών (pc world/pc magazine/chip) όπου εκεί τα full προγράμματα αποτελούν προίον παγκόσμιας συμφωνίας και γενικά είναι αβανταζ τους. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sotiris Απρίλιος 17, 2006 #29 Κοινοποίηση Απρίλιος 17, 2006 Περιοδικό χωρίς cd = τούρτα χωρίς κερασάκι. Γενικά το αναγνωστικό κοινό το θέλει το cd του Ιδιαίτερα στην προ-DSL εποχή το cd ήταν must. Εγώ δεν καταλαβαίνω όμως το να δίνεις cd και όχι dvd, αυτό είναι μέγιστη βλακεία, το ram περίπου το 2000 άρχισε να δίνει καταπληκτικά dvd-ιά (για την εποχή) και μετά τά κοψε στα κλασσικά μουφο-cd. edit: όσον αφορά την αντικειμενικότητα, εντάξει, εξαρτάται από το περιοδικό και από το συγκριτικό. Το πιο ενοχλητικό για μένα στα περιοδικά, είναι το ότι η ύλη τους είναι σχετικά πεπαλαιωμένη. Δηλαδή με τους ρυθμούς που κινούνται οι εξελίξεις, τα περιοδικά (ιδιαίτερα τα Ελληνικά) είναι πολλές φορές στον 1+ μήνα πίσω! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chosen Απρίλιος 17, 2006 #30 Κοινοποίηση Απρίλιος 17, 2006 Αρχική απάντηση από kallileo Για καποιον που εχει προσβαση στο Ιντερνετ και ειναι μελος σε ενα φορουμ οπως Lab απλα υποτιμαει την νοημοσυνη του διαβαζοντας τα Περιοδικα. ^^To thread θα μπορούσε άνετα να κλείσει με αυτή τη φράση Το να διαβάζεις περιοδικά για το pc και το internet, είναι σα να προσπαθείς να μάθεις την γεύση ενός φαγητού μέσα από ένα τραγούδι. Αταίριαστα πράγματα βρε αδερφέ, ο Chosen και το γυμναστήριο, η γυναίκα μου και το κινητό, ο RootX και τα φαγητά "light", ο spc και οι γυναίκες κλπ Link to comment Share on other sites More sharing options...
ergotelis Απρίλιος 18, 2006 #31 Κοινοποίηση Απρίλιος 18, 2006 Αρχική απάντηση από .38-.45 οταν συγκρινουν point & shoot ψηφιακη με 4-5 dSLR και βγαζουν την p&s καλυτερη, ε ναι , ειναι αντικειμενικοτατοι. Πες τα ρε φίλε τα έβλεπα και εγώ αυτά και τρελενόμουνα,και είπα,δε ξαναπαίρνω περιοδικό.Επειδή είναι μεγάλη μου αγάπη η φωτογραφία δεν ήθελα να ξαναπάρω περιοδικό με τις αηδίες που διάβασα σε πολλά περιοδικά.Δεν έχω καταφέρει να ανακαλύψω αν κάνουνε το ίδιο και με τους υπολογιστές επειδή δε ξαναπήρα περιοδικά.Αλλα στις ψηφιακές φωτογραφικές η παραπληροφόρηση και το λάδωμα πηγαίνανε σύννεφο.Στο αντίστοιχο φόρουμ(www.dpgr.gr) είχα κάνει αντίστοιχο πόστ με ένα συγκεκριμένο περιοδικό,που έβλεπα τις πρωτοφανείς αλλοιώσεις αποτελεσμάτων και μου γυρνούσανε τα έντερα,απλά τελείως απογοητευτικό.Και επειδή πιστεύω ότι πρέπει να υπάρχει αίσθημα ευθήνης,το λέω ανοικτά,για αγορά ψηφιακής ΜΗΝ εμπιστεύεστε το RΑΜ ψφ. Μπορεί να πέσει μέσα σε 2-3 πράγματα αλλά τόσες παραλείψεις και ασάφειες και αλλαγές βαθμολογιών δεν έχω ξαναδεί,πραγματικά λυπήθηκα για τη πάρτη τους. Oρίστε το link από το άλλο φόρουμ:http://www.dpgr.gr/forum/index.php?board=20;action=display;threadid=14941;start=0 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Petrossortep Απρίλιος 18, 2006 #32 Κοινοποίηση Απρίλιος 18, 2006 Αρχική απάντηση από gznp [Χθες, στις 14:56] Όσο για τα εργαστήρια, αυτά είμαι σίγουρος ότι είναι καλοφτιαγμένα και δουλεύουν σωστά. Το θέμα είναι να βγαίνουν και τα σωστά συμπεράσματα, έτσι?Tο θέμα με τα εργαστήρια είναι ότι σχεδόν ποτέ δεν δημοσιεύονται στα περιοδικά τα αποτελέσματα των μετρήσεων και ο αρθρογράφος στη συνέχεια μπορεί να θάβει ή να εξυμνεί το τάδε ή το δείνα προϊόν χωρίς στοιχεία γράφωντας γενικότητες(αφού πρώτα σε έχει πείσει για την αυστηρότητα των μετρήσεων). Έχω δει φθηνά ηχεία της creative με αποκωδικοποιητή να παίρνουν υψηλότερες βαθμολογίες(συνολικά) από τα megaworks στο ίδιο συγκριτικό μόνο και μόνο εξαιτίας του decoder και στα σπεκς να αναγράφονται τα ονομαστικά στοιχεία αντί αυτών που προέκυψαν(υποτίθεται) από τις μετρήσεις. Έτσι τα logitech 5500 παρουσιάζονται ως το υπερσύστημα που βγάζει 115db και συντηρείται ο μύθος που θέλει τα εν λόγω ηχεία ως τα πιο ισχυρά στην κατηγορία. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maximus Απρίλιος 18, 2006 #33 Κοινοποίηση Απρίλιος 18, 2006 Και να ταν μόνο αυτό? Εδώ έχω δει παρουσιάσεις όπου ο συντάκτης ήταν παντελώς ανίδεος με το αντικείμενο της παρουσίασης και τα μαργαριτάρια του τύπου "το νέο τιμόνι της logitech ακούει στο παράξενο όνομα Μομό και δεν μας αρέσει καθόλου" ή "σαφές πλεονέκτημα των Prescott είναι η τεχνολογία ΗΤ καθώς και η αυξημένη Cache σε σχέση με τους AMD οι οποίοι υστερούν" έδιναν και έπαιρναν... Link to comment Share on other sites More sharing options...
chriss Απρίλιος 19, 2006 #34 Κοινοποίηση Απρίλιος 19, 2006 lol, ανθρωποι είναι και αυτοί ρε παιδιά, το νόημα νομίζω είναι ότι καλό είναι να ρίχνεις μια ματιά στα περιοδικά για να πάρεις μια ιδέα. Δεν είναι όμως "αξίωμα" ότι γράφεται, πρέπει να το μελετάς, να σου κινήσει την περιέργεια και να κάνεις και ένα ψαξιματάκι στο δίκτυο. Αν πρόκειται για υπηρεσία ή ολοκληρωμένη λύση τότε ίσως να είναι καλό να κάνεις και μια βόλτα στον Παπασωτηρίου. Αν είσαι home user, παίρνεις 2-3 περιοδικά και βγάζεις συμπέρασμα, αν είσαι business user τότε δεν σε ενδιαφέρει αν ο prescot υπερτερεί του AMD αλλά να κάνεις την δουλειά σου με τον καλύτερο τρόπο.Γενικότερα είμαι της άποψης ότι δεν χρειάζεται να το πολυβασανίζεις το πράμα, τα προϊόντα αντίστοιχης κατηγορίας/επιπέδου συνήθως δεν έχουν μεγάλες διαφορές οπότε ότι και να αγοράσεις η δουλειά σου θα γίνει. Εκτός αν μιλάμε για εξειδικευμένο hardware/software όπου εκεί αναζητάς τις δυνατότητες και λειτουργίες που θα σε εξυπηρετήσουν και θα καλύψουν τις ανάγκες σου για το μεγαλύτερο δυνατό χρονικό διάστημα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Petrossortep Απρίλιος 19, 2006 #35 Κοινοποίηση Απρίλιος 19, 2006 Αρχική απάντηση από chriss [Σήμερα, στις 07:51] lol, ανθρωποι είναι και αυτοί ρε παιδιά, το νόημα νομίζω είναι ότι καλό είναι να ρίχνεις μια ματιά στα περιοδικά για να πάρεις μια ιδέα. Δεν είναι όμως "αξίωμα" ότι γράφεται, πρέπει να το μελετάς, να σου κινήσει την περιέργεια και να κάνεις και ένα ψαξιματάκι στο δίκτυο. Αν πρόκειται για υπηρεσία ή ολοκληρωμένη λύση τότε ίσως να είναι καλό να κάνεις και μια βόλτα στον Παπασωτηρίου. Nαι τα περιοδικά χρησιμεύουν κυρίως στο να σου επιστούν την προσοχή σε κάποια σημαντικά θέματα που θα ερευνήσεις εσύ περαιτέρω μέσω του internet.Εκεί ψάχνουν και αυτοί άλλωστε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.