lord Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 12, 2006 #1 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 12, 2006 Παιδιά στης 1/03/2006 έστειλα την κάρτα γραφικών μου για αντικατάσταση στο e-shop σήμερα ,ύστερα από αρκετά τηλεφωνήματα και ενάμιση μηνά καθυστέρηση, μου λένε να περιμένω άλλες 2 εβδομάδες για να μου την αλλάξουν η να πληρώσω 43 ευρώ και να πάρω μια 9800proάλλες επιλογές δεν μου δώσανε ξέρει κανείς τι δικαιούμαι να κάνω νόμιμα. Να περιμένω άλλο δεν μπορώ φεύγω την Κυριακή για το Πάσχα να πληρώσω περισσότερα φράνκα πιστεύω κάνεις δεν θα ήθελε να το κάνει ήδη πλήρωσα 190 ευρώ για να την αγοράσω την κάρτα (την αγόρασα πριν 18-20 μήνες περίπου)
mortisboy Απρίλιος 12, 2006 #2 Απρίλιος 12, 2006 ....δεν νομιζω οτι μπορεις να κανεις κατι αλλο...σωστα ειναι αυτα που σου λενε....ετσι λειτουργει το συστημα...οσο για το πόσο την αγορασες ειναι αλλο θεμα....γιατι στην πληροφορικη οπως ξες η τιμες αλλαζουν μερα με τη μερα...πόσο λοιπον πριν 20 μηνες που λες οτι την πηρες.!!
whitesnake Απρίλιος 12, 2006 #3 Απρίλιος 12, 2006 ’ντε πάλι... Από το κακό στο χειρότερο πάει αυτό το e-μαγαζί... Βασικά από όσα έχω διαβάσει κατά καιρούς δεν έχεις επιλογή: Διαλέγεις είτε την αναμονή είτε τη διαφορά, αλλά γνωρίζοντας ότι αν επιλέξεις την αναμονή, μπορεί σε 2 βδομάδες να σου πουν "δεν υπάρχει πλέον αυτή η κάρτα, οπότε πρέπει να δώσετε μια διαφορά για να πάρετε άλλη"... Και στο τέλος θα γυρίσουν να σου πουν "πήγαινέ μας δικαστικά", το οποίο είναι και το νόμιμα που αναφέρεις. Αν έχεις το κουράγιο, μίλα με δικηγόρο για να σου πει τι δικαιώματα έχεις.
whitesnake Απρίλιος 12, 2006 #4 Απρίλιος 12, 2006 Αρχική απάντηση από mortisboy ετσι λειτουργει το συστημα Δε νομίζω να δικαιολογεί καθυστέρηση 2 μηνών το σύστημα! Ούτε και την έλλειψη προϊόντων που να μην απαιτείται διαφορά από τον αγοραστή για την αλλαγή τους... Πάντα το μόνο που υπάρχει είναι κάτι πιο ακριβό.
saxon_747 Απρίλιος 12, 2006 #5 Απρίλιος 12, 2006 Αν δεν εχουν την ιδια καρτα: 1.Δικαιουσαι πιστωτικο η μετρητα ισα με την αξια της καρτας οταν την αγορασες.2.Δικαιουσαι το επομενο διαθεσιμο μοντελο (χωρις οικονομικη επιβαρυνση εκ μερους σου) και μαλιστα με εγγυηση.Αυτα οριζει ο νομος. Περισσοτερα Eδω
spc Απρίλιος 12, 2006 #6 Απρίλιος 12, 2006 1 μήνας είναι το μέγιστο αποδεκτό όριο σε ''δύσκολες'' περιπτώσεις.Μετά:Αρχική απάντηση από saxon_747 Αν δεν εχουν την ιδια καρτα: 1.Δικαιουσαι πιστωτικο η μετρητα ισα με την αξια της καρτας οταν την αγορασες.2.Δικαιουσαι το επομενο διαθεσιμο μοντελο (χωρις οικονομικη επιβαρυνση εκ μερους σου)Αυτα οριζει ο νομος. Αυτά ισχύουν και στην πράξη.
saxon_747 Απρίλιος 12, 2006 #7 Απρίλιος 12, 2006 ...επισης συμφωνα με τον ισχυοντα νομο, σε περιπτωση που τελικα βρουνε την ιδια καρτα, η εγγυηση της ανανεωνεται...
Qlim4X Απρίλιος 12, 2006 #8 Απρίλιος 12, 2006 Αρχική απάντηση από saxon_747 ...επισης συμφωνα με τον ισχυοντα νομο, σε περιπτωση που τελικα βρουνε την ιδια καρτα, η εγγυηση της ανανεωνεται... ναι ειναι σαν να περνεις κατι καινουριο
stefanos9 Απρίλιος 13, 2006 #9 Απρίλιος 13, 2006 1.Δικαιουσαι πιστωτικο η μετρητα ισα με την αξια της καρτας οταν την αγορασες. ΛΑΘΟΣ....Στη τρεχουσα τιμη της λογω depreciation rate (αναλογως το χρονικο διαστημα)
Georgesod Απρίλιος 13, 2006 #10 Απρίλιος 13, 2006 Πλήρωσε τη διαφορά πάρε την κάρτα και ρίξε μαύρη πέτρα πίσω σου. Από αυτά που έχω δει από το συγκεκριμένο μαγαζί από περιπτώσεις φίλων μόνο αναλώσιμα από κει πλέον
mauros Απρίλιος 13, 2006 #11 Απρίλιος 13, 2006 Συμφωνώ με τον george και διευκρινίζω ότι τα μόνα αναλώσιμα που αξίζουν απο εκεί είναι οι καραμελίτσες.Μεγάλα καρναβάλια,μεγάλοι εξυπνάκηδες.Σοβαρός άνθρωπος έσκασε τόσα λεφτά για κάρτα και τον κάνανε να μετανοιώσει για την στάση που θέλει να κρατάει στην ζωή του.Το ΔΗΛΩΝΩ ότι ευτυχώς δεν ήμουνα μαζί του επειδή σε κάτι τέτοια γίδια το τσαλάκωμα του γιακά μόνο πιάνει.Τσαπρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρ πιόνια.Καλύτερα βγείτε σε καμμιά λαική.Δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα απο το να έχεις όλα τα δίκαια μαζί σου και να σου σπάνε τα @@ με φλωρονταβατζιλίκια.Στην θέση του παληκαριού,που ειλικρινά τον θαυμάζω για το πόσο συγκρατημένος ήταν,μπορεί και να τους άφηνα την κάρτα και να βούταγα απο κάποιο ράφι κάτι αντίστοιχης αξίας και ΟΠΟΙΟΣ ήθελε ας ερχόταν να μου ζητήσει τα ρέστα.Συγνώμη που το παραέκανα,αλλά θόλωσα εδιτ: Δικαιούσαι ΟΛΑ τα φράγκα ασχετά με το χρονικό διάστημα.Ας κρατούσανε στοκ,δεν τους φταίει κανένας.Ανταύτα φρόντισαν να ξεπουλήσουν για να μην μπούνε απο μέσα.Ε ας την βάλουν στον κώλ* τους γιατί όταν πάς να αγοράσεις έχουν όλα εγγύηση και όταν έρχεται κακιά η ώρα κάνουν ότι να΄ναι.Αλλά έτσι είναι όταν έχεις τον ελληνάρα σε ένα τέτοιο τομέα που ας το πούμε συμβαδίζει με τον έξω κόσμο. Τσαπρρρρρρρρρρ,έχω κάτι γνωστούς στα Τρίκαλα που ψάχνουν για τσοπάνους,ψήνεστε?????? :TD: :TD: :TD: :TD: :TD:
Wizard! Απρίλιος 13, 2006 #12 Απρίλιος 13, 2006 Θα συμφωνήσω απόλυτα με spc και saxon_747. Αυτά ορίζει ο νόμος και αυτό που λέει ο stefanos9 ισχύει μόνο στην περίπτωση που δεν υπάρχει απόδειξη αγοράς, οπότε το κατάστημα στην κοστολογεί όσο έχει τώρα.Κυνήγησέ το, γιατί επειδή όλοι βαριούντε να το κάνουν, μας εκμεταλεύονται.
ea6gka Απρίλιος 13, 2006 #13 Απρίλιος 13, 2006 παιδες , πρεπει να το ξεκαθαρισουμε μια και καλη τι ισχυει στη περιπτωση αυτη. Οι μισοι λενε ετσι οι αλλοι αλλιως. Παντως ολα τα μαγαζια στη πιατσα παιζουνε ετσι , δε σου δινουνε ολο το ποσο πισω. Αν ειναι παρανομοι , να το ξεκαθαρισουμε, μην μιας πιανουνε κοτσους.
kaynd Απρίλιος 13, 2006 #14 Απρίλιος 13, 2006 Πράγματι η αξια της 9600xt τώρα πια είναι αρκετά χαμηλότερα από τότε που την αγόρασες. Και πράγματι η 9800pro είναι αρκετά καλύτερη από την 9600xt και δικαιολογεί μια κάποια διάφοραΑν και πράγματι εφ όσον το αντικείμενο που αγόρασες χάλασε μέσα στα πλαίσια της εγγύησης και δεν υπάρχει δυνατότητα αλλαγής, μπορείς να ζητήσεις τα λεφτά που είχες δώσει πίσω.Το πρόβλημα είναι ότι την εγγύηση την δίνει ο κατασκευαστής του προϊόντος και όχι το κατάστημα γι αυτό πολλές φορές γίνονται παρεξηγήσεις και το καταστημα αρνείται να δώσει χρήματα πίσω.Κανονικά θα πρέπει ο κατασκευαστής να σου δώσει μια κάργα ίση η ανώτερη αν δεν υπάρχει η παλιά, χωρίς καμία χρηματική επιβάρυνση.Όλη η καθυστέρηση γίνεται κάπου εκεί ανάμεσα στην αντιπροσωπία τον κατασκευαστή και το κατάστημα Πάντως αν θεωρείς ότι εξαντλούσες τις δυνατότητες της κάρτας που είχες, η 9800pro δε θα σου φανεί περιττή. Γιατί όπως καταλαβαίνεις από παραδείγματα που αναφέρθηκαν, δε βγάζεις άκρη με δαύτους
Wizard! Απρίλιος 13, 2006 #15 Απρίλιος 13, 2006 Δε νομίζω ότι ξεκαθαρίζουμε εμείς το θέμα, υπάρχει νόμος: http://www.kepka.org/Grk/Lgs/Legislation/2251.htm
Wizard! Απρίλιος 13, 2006 #16 Απρίλιος 13, 2006 Αρχική απάντηση από kayndΤο πρόβλημα είναι ότι την εγγύηση την δίνει ο κατασκευαστής του προϊόντος και όχι το κατάστημα γι αυτό πολλές φορές γίνονται παρεξηγήσεις και το καταστημα αρνείται να δώσει χρήματα πίσω.Κανονικά θα πρέπει ο κατασκευαστής να σου δώσει μια κάργα ίση η ανώτερη αν δεν υπάρχει η παλιά, χωρίς καμία χρηματική επιβάρυνση. Και σου παραθέτω κομμάτι από το νόμο:2 Ως παραγωγός θεωρείται ο κατασκευαστής τελικού προϊόντος, πρώτης ύλης ή συστατικού, καθώς και κάθε πρόσωπο που εμφανίζεται ως παραγωγός του προϊόντος επιθέτοντας σε αυτό την επωνυμία, το σήμα ή άλλο διακριτικό του γνώρισμα. Προϊόντα με την έννοια αυτού του άρθρου θεωρούνται και τα κινητά πράγματα που ενσωματώθηκαν ως συστατικά σε άλλα πράγματα κινητά ή ακίνητα. Προϊόντα θεωρούνται επίσης οι φυσικές. δυνάμεις, ιδίως το ηλεκτρικό ρεύμα και η θερμότητα, εφόσον υπόκεινται σε εξουσίαση, όταν περιορίζονται σε ορισμένο χώρο.3 Όποιος εισάγει ένα προϊών για πώληση, χρηματοδοτική ή απλή μίσθωση ή άλλης μορφής διανομή στα πλαίσια της επαγγελματικής εμπορικής του δραστηριότητας ευθύνεται όπως ο παραγωγός.
cakrit Απρίλιος 13, 2006 #17 Απρίλιος 13, 2006 Εγώ πάντως δεν βρήκα πουθενά στον νόμο να λεει οτι το κατάστημα είναι υποχρεωμένο να σε πιστώσει με το ποσο που είχες αγοράσει το υλικό... Μπορεί απλά να μου διε΄φυγε
stefanos9 Απρίλιος 13, 2006 #18 Απρίλιος 13, 2006 Ti λετε ρε παιδια? Εγω ειχα παρει μια 9800pro 500 ευρω πριν 3 χρονια...Πρεπει να μου δωσουν 500 πισω αν τη παω RMA τωρα? Η αποδειξη αγορας τι σχεση εχει ??
RootX Απρίλιος 13, 2006 #19 Απρίλιος 13, 2006 Διαβάστε μία ένδιαφέρουσα οδηγία, ξεκαθαρίζει ορισμένα πράγματα αλλά αφήνει και "τρύπες".
kov Απρίλιος 14, 2006 #20 Απρίλιος 14, 2006 εγω δεν καταλαβα που την βρηκανε την 9800pro αφου πριν 2 μηνες που μου χαλασε εμενα δεν υπηρχε και αναγκαστηκανε να μου δωσουνε χ800 gto2.μηπως τελικα η παλια μου καρτα ερθει σε εσενα?το λεω αυτο γιατι η καρτα δεν ειχε καει ουτε ομως αναβε.παντως ενα εχω να πω για το e-shop .OTI XEIROTERO ΣΤΑ 10 ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΑΓΟΡΑΖΩ HARDWARE.ΜΑΚΡΙΑ!!!!!!!!!!!
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.