Wizard! Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 12, 2006 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 12, 2006 Χρόνια είχα να δω κάτι τέτοιο... Έστησα για ένα φίλο ένα pc. Η μητρική είναι MSI K8N NEO4-F RETAIL, η VGA MSI VGA NX6600GT-TD 256MB EZ και το TV-Tuner, PINNACLE PCTV STEREO WHITE BOX. Δε βλέπει με τίποτα στα Windows την κάρτα Tuner... Την άλλαξα θέση στο PCI, έκανα Disable διάφορα στο BIOS αλλά δεν ... Δοκίμασα καινούριους οδηγούς, τίποτα. Αν κάνω δεξί κλικ στα properties, μου βγάζει ότι κάνει conflict με άλλη συσκευή και γι'αυτό δε δουλεύει... Και φυσικά από την Pinnacle ουδεμία απάντηση εδώ και ΜΗΝΕΣ!!! Τι προτείνετε? Link to comment Share on other sites More sharing options...
JimmyFox Απρίλιος 12, 2006 #2 Κοινοποίηση Απρίλιος 12, 2006 Πέταμα της Pinnacle και αγορά ενός TV-Tuner από κάποια σοβαρή εταιρεία. Link to comment Share on other sites More sharing options...
YDinopoulos Απρίλιος 12, 2006 #3 Κοινοποίηση Απρίλιος 12, 2006 Αρχική απάντηση από JimmyFox Πέταμα της Pinnacle και αγορά ενός TV-Tuner από κάποια σοβαρή εταιρεία. Pας στο μαγαζι κ παιρνεις ενα πιστωτικο κ παιρνεις μια απο Leadtek... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wizard! Απρίλιος 12, 2006 Author #4 Κοινοποίηση Απρίλιος 12, 2006 Σωστά... Και Leadtek που πήρε άλλος γνωστός είχε άλλα προβλήματα. Ειδικά το software που έδινε μαζί ήταν για πέταμα.Να την πάω πίσω. Με ποιό σκεπτικό όμως? Επειδή κάνει conflict? Δε νομίζω να είναι λόγος για RMA αυτός. Link to comment Share on other sites More sharing options...
spc Απρίλιος 12, 2006 #5 Κοινοποίηση Απρίλιος 12, 2006 Αμάν, έχετε λυσσάξει με την καημένη την Pinnacle (από εποχής Miro δλδ) . Έχω ακούσει τα μύρια όσα για αυτή την κάρτα τόσο χρόνια αλλά όσες και να άλλαξα πάλι σε αυτή γύρισα γιατί: 1. Είναι μία από τις καλύτερες όσον αφορά την ποιότητα εικόνας. 2. Τα όποια προβλήματα έχουν αναφερθεί (τελευταία φορά τα έζησα πριν πολλαααα χρόνια) έχουν να κάνουν με PCI / IRQ Conflict και με λίγη προσοχή / ρυθμίσεις στο BIOS λύνονται. Link to comment Share on other sites More sharing options...
athlon=greek Απρίλιος 12, 2006 #6 Κοινοποίηση Απρίλιος 12, 2006 για κοιτα και αυτο www.twinhan.com ή www.ok-technologies.com.Ειχα καποτε την pinnacle pctv pro και ειχα ασυμβατοτητες πολλες! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wizard! Απρίλιος 12, 2006 Author #7 Κοινοποίηση Απρίλιος 12, 2006 Αρχική απάντηση από spc Αμάν, έχετε λυσσάξει με την καημένη την Pinnacle (από εποχής Miro δλδ) . Έχω ακούσει τα μύρια όσα για αυτή την κάρτα τόσο χρόνια αλλά όσες και να άλλαξα πάλι σε αυτή γύρισα γιατί: 1. Είναι μία από τις καλύτερες όσον αφορά την ποιότητα εικόνας. 2. Τα όποια προβλήματα έχουν αναφερθεί (τελευταία φορά τα έζησα πριν πολλαααα χρόνια) έχουν να κάνουν με PCI / IRQ Conflict και με λίγη προσοχή / ρυθμίσεις στο BIOS λύνονται. Σύριε συμφωνώ, κι άλλωστε η P είναι η εταιρία που χρησιμοποιούν >30% των επαγγελματιών και σε Soft και σε Hard... Anyway, να αλλάξει δεν παίζει, και μετά από 25+ χρόνια ενασχόλησής μου με τους υπολογιστές κι έχοντας περάσει από non-Plug&Play συσκευές και λειτουργικά δε μπορώ να ανεχτώ ότι η λύση για ένα (και μόνο ένα...) conflict είναι η αλλαγή της κάρτας... Σύριε για δώσε καμμιά οδηγία για τις ρυθμίσεις στο BIOS. Όχι επακριβώς, αλλά προσανατολισμό. Link to comment Share on other sites More sharing options...
spc Απρίλιος 12, 2006 #8 Κοινοποίηση Απρίλιος 12, 2006 Αρχική απάντηση από Wizard!Σύριε για δώσε καμμιά οδηγία για τις ρυθμίσεις στο BIOS. Όχι επακριβώς, αλλά προσανατολισμό. 1. Αλλαγή PCI slot (αν και νομίζω το δοκίμασες)2. BIOS: PLUG N PLAY OS: DISABLE3. BIOS: ASSIGN IRQ MANUAL (τελευταία λύση) Link to comment Share on other sites More sharing options...
pigassos19 Απρίλιος 12, 2006 #9 Κοινοποίηση Απρίλιος 12, 2006 msi δεν εβαλες φυσικο ειναι!Μην ανησυχεις δε φταιει το tv-tuner αλλα η μητρικουλα σου!Και εμενα τα ιδια μου εκανε!!!Μηπως εχεις πανω και καρτα ηχου ή modem?Αν ναι βγαλε ο,τιδηποτε εχεις πλην της καρτας γραφικων και δοκιμασε ξανα!Αν τελικα φταει αυτο μετα απλα θα πρεπει να βρεις το καταλληλο συνδιασμο pci για να παιξουν ολα μαζι!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wizard! Απρίλιος 13, 2006 Author #10 Κοινοποίηση Απρίλιος 13, 2006 pigassos19: Δεν έχει τίποτα απάνω και αφού η PCI-e είναι μία, ενώ οι PCI είναι 2, φαντάζομαι οι συνδιασμοί είναι 2 μόνο, τους οποίους και έχω ήδη δοκιμάσει. Φυσικά να κάνω disable την on-board ήχου δεν παίζει. Όλα τα άλλα (com, parallel, 1394, κλπ) που δε χρησιμοποιούνται είναι απενεργοποιημένα ήδη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
spc Απρίλιος 13, 2006 #11 Κοινοποίηση Απρίλιος 13, 2006 Στην (σχεδόν) ίδια MSI πάντως (FI αντί F) έχω σχεδόν τίγκα τα PCI με τον χειρότερο συνδυασμό που θα μπορούσαν να φανταστούν οι ''κακόπιστοι'' (κατά της XFi και της Pinnacle) aka την Pinnacle PC TV PRO, μία PCI LAN και την XFi (που θεωρητικά δεν είναι η πλέον ''συμβατή'' με NF4) χωρίς κανένα πρόβλημα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pigassos19 Απρίλιος 13, 2006 #12 Κοινοποίηση Απρίλιος 13, 2006 Στο post σου αναφερεις οτι η καρτουλα σου κανει conflict!Mε ποια αλλη συσκευη σου κανει το conflict??Απο οτι λες εχεις βγαλει ολες τις αλλες pci οποτε γιατι αποκλειεις το γεγονος να εχει προβλημα η καρτα?Καλη ιδεα θα ηταν παντως να τη δοκιμασεις και αλλου για να δεις τι παιζει! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wizard! Απρίλιος 16, 2006 Author #13 Κοινοποίηση Απρίλιος 16, 2006 Σύριε, δεν έπαιξε με καμμία επιλογή Η καρτούλα πήρε το δρόμο της για έλεγχο και ελπίζω RMA, γιατί αλλιώς δεν ξέρω τι φταίει... Link to comment Share on other sites More sharing options...
spc Απρίλιος 16, 2006 #14 Κοινοποίηση Απρίλιος 16, 2006 Σε άλλο μηχανάκι την δοκίμασες;Αν ναι, πιθανόν όντως να έχει πρόβλημα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wizard! Απρίλιος 16, 2006 Author #15 Κοινοποίηση Απρίλιος 16, 2006 Να σου πω την αλήθεια, έχουν κι άλλα δύο μηχανάκια, αλλά βαρέθηκα να κάνω τη μανούβρα. Ας την πάει στο κατάστημα να βγάλουν εκείνοι το φίδι από την τρύπα Δυό μήνες την έχει και δε δούλεψε ποτέ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.