steven_04 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 4, 2009 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 4, 2009 Παιδια καλησπερα.Ενας φιλος μου ζητησε να του κανω μια συνθεση για να παιζει κυριως games. Μετα απο συζητηση, προσανατολιζομαστε και οι δυο για AMD. Δινει μεχρι 1100€ μονο για πυργο. Οθονη θα αγορασει μια Samsung TFT 21" με ξεχωριστα λεφτα.Μετα απο καποιο αρχικο ψαξιμο εβγαλα ενα πακετακι το οποιο θα μελετηθει καλα πριν γινει η παραγγελια. ΚΟΥΤΙ THERMALTAKE VA7000BWA SHARK WINDOW BLACK ΤΡΟΦΟΔΟΤΙΚΟ TAGAN TG780-U33II SUPERROCK 780W ΜΗΤΡΙΚΗ ASUS CROSSHAIR III FORMULA ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΤΗΣ AMD PHENOM II X4 955 3.2GHZ QUAD-CORE BLACK BOX EDITION Κ.ΜΝΗΜΗ OCZ OCZ3P16004GK 4GB (2X2GB) PC-12800 1600MHZ PLATINUM EDITION DUAL CHANNEL KIT ΚΑΡΤΑ ΓΡΑΦΙΚΩΝ 2X XFX RADEON HD4890 1GB HD489AZDFL PCI-E RETAIL σε CF ΣΚΗΡΟΣ ΔΙΣΚΟΣ SEAGATE BARRACUDA 7200.10 ST3320620AS 320GB 16MB SATA2 ΟΠΤΙΚΟΣ ΔΙΣΚΟΣ LG GH-22LP SUPER MULTI LIGHTSCRIBE DVD REWRITER BLACK BULKΔεν θελουμε να επενδυσουμε σε μεγαλο σκληρο δισκο γιατι εχει και ενα ακομη να βαλει, οπως επισης δεν θα επενδυσουμε και σε blue-ray. Θελω να μου πειτε την αποψη σας σχετικα με τη παραπανω συνθεση και αν δεχεται επιπλεον αλλαγες/τροποποιησεις.Thank's Link to comment Share on other sites More sharing options...
dark Αύγουστος 5, 2009 #2 Κοινοποίηση Αύγουστος 5, 2009 το crossfire δεν ειναι απαραιτητο ποιος ο λογος? ετσι θα γλιτωση ~180ευρω και ενας ποιο γρηγορος δισκος για OS θα ηταν πραγματικα καλυτερα!!! ολα τα αλλα ειναι μια χαρα Link to comment Share on other sites More sharing options...
steven_04 Αύγουστος 5, 2009 Author #3 Κοινοποίηση Αύγουστος 5, 2009 Χμμμμ. Αυτο το ειχα σκεφτει κι'εγω για καποια στιγμη, να μην βαλω δηλαδη δευτερη καρτα γραφικων και να τσιμπησω εναν SSD. Εχεται να προτεινετε εναν καλο δισκο SSD????? Δεν του παρακολουθω καθολου και κατι ειχα ακουσει για εναν προβληματικο controller σε καποιες σειρες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
GeorgeVasil Αύγουστος 5, 2009 #4 Κοινοποίηση Αύγουστος 5, 2009 Χμμμμ. Αυτο το ειχα σκεφτει κι'εγω για καποια στιγμη, να μην βαλω δηλαδη δευτερη καρτα γραφικων και να τσιμπησω εναν SSD. Εχεται να προτεινετε εναν καλο δισκο SSD????? Δεν του παρακολουθω καθολου και κατι ειχα ακουσει για εναν προβληματικο controller σε καποιες σειρες.Intel X25-M. Link to comment Share on other sites More sharing options...
steven_04 Αύγουστος 5, 2009 Author #5 Κοινοποίηση Αύγουστος 5, 2009 Intel X25-M.Xmmm.2 Ερωτησουλες μονο: -Τα 70mb εγγραφης λιγα δεν ειναι? Στον 64Gb της Corsair υποσχοντε 135mb εγγραφης- Προβλημα με την συνδεση στο desktop δεν θα εχω ε? (καλωδια, βιδωμα κτλ κτλ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
GeorgeVasil Αύγουστος 5, 2009 #6 Κοινοποίηση Αύγουστος 5, 2009 Xmmm.2 Ερωτησουλες μονο: -Τα 70mb εγγραφης λιγα δεν ειναι? Στον 64Gb της Corsair υποσχοντε 135mb εγγραφης- Προβλημα με την συνδεση στο desktop δεν θα εχω ε? (καλωδια, βιδωμα κτλ κτλ)Ψαξε να βρεις ποσα ΜΒ/s εχει Read στα μικρα αρχεια..(4Κ).Αυτο κανει την διαφορα στην αισθηση. Link to comment Share on other sites More sharing options...
steven_04 Αύγουστος 5, 2009 Author #7 Κοινοποίηση Αύγουστος 5, 2009 Ειδα κατι test και ψιλοδιαβασα κατι sites στα αγγλικα και μου εκανε μεγαλη εντυπωση πως ο Intel με τις χαμηλες ταχυτητες εγγραφης ειναι τοσο καλος. Μαλλον θα ξυλωσω τη δευτερη καρτα γραφικων και θα βαλω το δισκο στη λιστα μου.Σε μια οθονη 21" τα games (με ολα τα γραφικα και τα φιλτρα στο full) θα εχουν διαφορα με μια δευτερη καρτα γραφικων ή τσαμπα η βαβουρα?Ati radeon 4870 ή 4890??? Ειδα οτι η 4890 εχει καλυτερους χρονισμους... Link to comment Share on other sites More sharing options...
GeorgeVasil Αύγουστος 5, 2009 #8 Κοινοποίηση Αύγουστος 5, 2009 Ειδα κατι test και ψιλοδιαβασα κατι sites στα αγγλικα και μου εκανε μεγαλη εντυπωση πως ο Intel με τις χαμηλες ταχυτητες εγγραφης ειναι τοσο καλος. Μαλλον θα ξυλωσω τη δευτερη καρτα γραφικων και θα βαλω το δισκο στη λιστα μου.Σε μια οθονη 21" τα games (με ολα τα γραφικα και τα φιλτρα στο full) θα εχουν διαφορα με μια δευτερη καρτα γραφικων ή τσαμπα η βαβουρα?Ati radeon 4870 ή 4890??? Ειδα οτι η 4890 εχει καλυτερους χρονισμους...4890..Τζαμπα Βαβουρα..Προς θεου όμως οχι απο Ε-shop ολα αυτα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
steven_04 Αύγουστος 5, 2009 Author #9 Κοινοποίηση Αύγουστος 5, 2009 4890..Τζαμπα Βαβουρα..Προς θεου όμως οχι απο Ε-shop ολα αυτα.Γιατι το λες?απο εκει θα αγοραστουν και απο εμενα θα συναρμολογηθει Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jerry007 Αύγουστος 6, 2009 #10 Κοινοποίηση Αύγουστος 6, 2009 Για να μην τρέχεις άμα σου χαλάσει κάτι,πάνε απο πλαίσιο να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο.Εκτός και άμα έχεις κάνα μέσο στο e-chop Link to comment Share on other sites More sharing options...
GeorgeVasil Αύγουστος 6, 2009 #11 Κοινοποίηση Αύγουστος 6, 2009 Για να μην μπλεξεις φιλε μου.(Αν ψαξεις θα καταλαβεις) Απο αυτο το κωλο μαγαζο μονο βιδες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
steven_04 Αύγουστος 6, 2009 Author #12 Κοινοποίηση Αύγουστος 6, 2009 Αυτα τα αρνητικα σχολια τα εχω ξαναδιαβασει. Καταλαβαινω οτι δεν το πολυσυμπαθουν οι περισσοτεροι. Παρ'ολα αυτα απο μια προσωπικη συναναστροφη με την after sales εξυπηρετηση δεν ειχα κανενα προβλημα (προβλημα και αντικατασταση σε μια εξωτερικη θηκη 3,5" HDD)Θα προσπαθησω να κανω την ιδια συνθεση απο πλαισο κ ελπιζω να μην βγω εκτος προυπολογισμου..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
steven_04 Αύγουστος 6, 2009 Author #13 Κοινοποίηση Αύγουστος 6, 2009 Μαλλον πρεπει να ξαν'αλλαξω γνωμη για τον SSD Link to comment Share on other sites More sharing options...
GeorgeVasil Αύγουστος 6, 2009 #14 Κοινοποίηση Αύγουστος 6, 2009 Μαλλον πρεπει να ξαν'αλλαξω γνωμη για τον SSDΑυτο ειναι για τους καινουργους Χ25-Μ vG2.Δεν υπαρχουν ελλαδα ακομα.Οι G1 δεν εχουν κανενα προβλημα.μπορεις να μου πεις το συνολικο budget? Link to comment Share on other sites More sharing options...
steven_04 Αύγουστος 6, 2009 Author #15 Κοινοποίηση Αύγουστος 6, 2009 Συνολο 1100€ πρεπει να βγαινουν.Εκατσα εκανα την ιδια συνθεση απο πλαισιο και βγαινει στα ιδια λεφτα οποτε θα προσανατολιστουμαι να το αγορασουμε απο εκει το pc. Τα εξαρτηματα ειναι: ΚΟΥΤΙ Thermaltake Xaser VI MX VH9000BWS Case 93,90 € ΤΡΟΦΟΔΟΤΙΚΟ Tagan PipeRock Series PSU (700W, TG700-BZ) 132,00 € ΜΗΤΡΙΚΗ Asus Crosshair 3 Formula (sAM3, DDR3) 180,80 € ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΤΗΣ AMD Phenom II X4 955 (sAM3, Cache 8MB, 3.2GHz, Box) 225,00 € Κ.ΜΝΗΜΗ Corsair 4GB DDR3-1333 Ram Kit (2 x 2GB, PC3 10666, 9-9-9-24, TW3X4G1333C9DHX) 68,00 € ΚΑΡΤΑ ΓΡΑΦΙΚΩΝ Sapphire 4890 VAPOR-X SVGA (1GB, PCI Express) 219,00 € ΣΚΗΡΟΣ ΔΙΣΚΟΣ Intel Postville 80GB SSD (2.5", Sata 2, MLC, 34nm, SSDSA2MH080G2C1) 205,00 € ΟΠΤΙΚΟΣ ΔΙΣΚΟΣ LG LS GH22LS50 DVDRW + / - (Sata, Bulk) 23,00 €Ενα σχολιο για τις μνημες??? Οι OCZ που ειχα μπανισει στο e-shop ειχαν 7αρια timings. Link to comment Share on other sites More sharing options...
GeorgeVasil Αύγουστος 7, 2009 #16 Κοινοποίηση Αύγουστος 7, 2009 μερικες παρατηρησεις μιας και προλαβα λιγοα να ασχοληθω. 1)93 ευρα για πλαστικουρα Midi ATX??Εβαλα ενα Full Tower με ικανους ανεμιστηρες γιατι η 4890 δεν θα την πολυπαλευει. 2)τροφοδοτικο σου εβαλα κατι καλυτερο και ποιο αξιοπιστο. 3)δεν υπαρχει νοημα να παρεις VaporX..ολες το ιδιο ειναι. 4)Οι Postville δεν ειναι διαθεσημοι και δεν διαφερουν πολυ απο τους πρωτους χ25. 5)Εγινε μια προσπαθεια για ι7 συστημα..τα +77 δεν ειναι πολλα για αυτα που περνεις...βεβαια μπορεις να κοψεις βαζοντας λιγο ποιο φτηνη μητρικη. 6)Μνημες 6gb triple channel να φανε και οι κοτες. Οτι θες εδω ειμαστε. [ATTACH]5549[/ATTACH] Link to comment Share on other sites More sharing options...
sakis_the_fraud Αύγουστος 7, 2009 #17 Κοινοποίηση Αύγουστος 7, 2009 Μετα απο συζητηση, προσανατολιζομαστε και οι δυο για AMD. με ποια κριτιρια ακριβως αποφασισατε να κινηθειτε σε AMD;η συνθεση του GV ειναι πολυ καλη, ισως το κουτι να ειναι λιγακι υπeρβολικο, ριξε μια ματια και σε αυτα:NZXT Alpha Window Black CaseCoolerMaster Case RC-690-KKN1-GP Black Case - unseen's CM RC-690 Link to comment Share on other sites More sharing options...
GeorgeVasil Αύγουστος 7, 2009 #18 Κοινοποίηση Αύγουστος 7, 2009 με ποια κριτιρια ακριβως αποφασισατε να κινηθειτε σε AMD;η συνθεση του GV ειναι πολυ καλη, ισως το κουτι να ειναι λιγακι υπeρβολικο, ριξε μια ματια και σε αυτα: NZXT Alpha Window Black Case CoolerMaster Case RC-690-KKN1-GP Black Case - unseen's CM RC-690 Τι υπερβολικο ρα? i7 + Stock ψυξη + 4890 με κλειστο πλαινο και midi?? Are you serius?? Και πες οτι θα βαλλει και μια γομαροψυκτρα αργοτερα..τι θα κανει?? Ασε που η 4890 θα χωραει οριακα...που θα μπουνε ολα?? Δεν θα μπορει να βαλλει χερι.. To W/C σε midi με ανοιχτό πλαϊνό δεν φτανει για ολους :p:p Link to comment Share on other sites More sharing options...
johnysb Αύγουστος 7, 2009 #19 Κοινοποίηση Αύγουστος 7, 2009 Αν δεν εχεις προβλημα με το χωρο παρε full,το κουτι ειναι κατι που δεν αλλαζεις συχνα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
steven_04 Αύγουστος 7, 2009 Author #20 Κοινοποίηση Αύγουστος 7, 2009 Wow ευχαριστω για τις απαντησεις παιδες. να'στε καλα. Οσο αφορα το κουτι και εγω ενα midi Thermaltake Xaser V5000 εχω το οποιο μονο midi δε το λες. Βεβαια μεσα δεν κουβαλαει αυτα τα τερατα που προκειται να βαλουμε. George το Tagan δεν το θεωρεις αρκετο και αξιοπιστο? τις σημειωσεις 2 και 3 τις προσπερναω γιατι δεν γνωριζω κατι παραπανω.Τα κριτηρια που διαλεγουμε AMD ειναι γιατι εχουμε μια μικρη συμπαθεια στην εταιρεια αλλα κυριως γιατι με αυτα τα λεφτα παιρνουμε την ναυαρχιδα και σε επεξεργαστη και σε μητρικη.Ι7 γιατι? Ας με πεισει καποιος.......Υδροψυξη παντως δεν θα μπει και aftermarket ψυκτρα μονο αν περισεψει κανα ψιλο.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.