Hydrus Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 12, 2006 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 12, 2006 Που λετε ηθελα να δοκιμασω το συστημα με 4Gb(2 δανεικα απο φιλο) για να δω την συμπεριφορα του απο περιεργεια.Τα 2 Gb καλως αλλα μαζι με αλλα 2τιποτα!!!Δοκιμασα 3 διαφορετικα bios αλλα δεν ειναι αυτο το προβλημα.Επισης ολοι οι συνδυασμοι με τα slot παλι τιποτα.Enable το 2Τ απο bios και παλι νεκρα.Μηπως πρεπει να κανω καποια ρυθμιση χειροκινητα, η η μητρικη τελικα δεν αντεχει τα 4GB οπως ισχυριζεται ο κατασκευαστης?A!Οι μνημες ειναι τα γνωστα 1GB sticks Transcend UCCC(546) Πλαισιου Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spyrious Απρίλιος 12, 2006 #2 Κοινοποίηση Απρίλιος 12, 2006 Τι cpu έχεις;Venice ,Winnie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
lord Απρίλιος 12, 2006 #3 Κοινοποίηση Απρίλιος 12, 2006 Το πρόβλημα μάλλον πρέπει να είναι της CPUΚάπου διάβασα ότι μέχρι την έκδοση Venice είχαν πρόβλημα με τον memory controller και η χρήση 4 dimm ήταν αναμφίβολη (το πρόβλημα λύθηκε οριστικά με τον venice) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hydrus Απρίλιος 12, 2006 Author #4 Κοινοποίηση Απρίλιος 12, 2006 Opteron 148 παιδες...Αυτοι που υποτειθεται ειναι για server κυριως και σηκωνουν και 4GB μνημης RAM...Mηπως δεν κανω κατι καλα εγω τελικα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chosen Απρίλιος 12, 2006 #5 Κοινοποίηση Απρίλιος 12, 2006 Που ακριβώς σου κολλάει, γιατί λες ότι μπαίνεις BIOS και βάζεις 2Τ και είμαι λίγο μπερδεμένος. Αν το σύστημα bootάρει αλλά κολλάει στα Windows, βάλε το switch /PAE στην default επιλογή λειτουργικού στο boot.ini Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hydrus Απρίλιος 12, 2006 Author #6 Κοινοποίηση Απρίλιος 12, 2006 Kοιτα με 4gb δεν ανοιγει καν αναβουν τα λαμπακια απλα.Μετα βαζω μονο τα 2GB και κανω τις ρυθμισεις που λεω.Με εχει εκνευρισει παντως η υποθεση.Εν αναμονη της απαντησης απο την DFI Link to comment Share on other sites More sharing options...
RootX Απρίλιος 13, 2006 #7 Κοινοποίηση Απρίλιος 13, 2006 Σε κάποιο thread στο XS, για 4x1GB, έγραφαν ότι πρέπει να ενεργοποιήσεις το PCI MMIO memory hole ώστε να κάνει σωστά map τα 4GB. Χωρίς αυτό βλέπεις μόνο τα 3GB. Δεν έχει σχέση βέβαια με το πρόβλημά σου, απλά το αναφέρω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hydrus Απρίλιος 13, 2006 Author #8 Κοινοποίηση Απρίλιος 13, 2006 Και οι ατιμοι οι Ολλανδοι(εκει ειναι το support της Ευρωπης) δεν απαντουν.Παντως δεν πιστευω οτι ειναι προβλημα του bios,γιατι το συστημα εξ αρχης τα "βλεπει ολα" με 4GB πανω.Aρα την μητρικη υποψιαζομαι.Αλλα οταν ειχα βαλει 2Χ1GB+2X512MB ηταν μια χαρα.Τωρα γιατι? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mainframe Απρίλιος 13, 2006 #9 Κοινοποίηση Απρίλιος 13, 2006 Η DFI έχει αρκετές ασυμβατότητες με διάφορες μνήμες. Το έχεις ελέγξει? Οι μνήμες σου είναι ίδιες? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mortisboy Απρίλιος 13, 2006 #10 Κοινοποίηση Απρίλιος 13, 2006 ...ειχα και εγω παρομοιο προβλημα με 2x512 UTT TwinMos και 2x512 OCZ VX, UTT και αυτα. Το mobo ενω εκανε boot κανονικα εβλεπε παντα μονο το 1gb αντι για 2gb...οτι συνδιασμους σε slots και bios και αν εκανα δεν καταφερα κατι...η λυση δωθηκε μονο οταν πηρα αλλα 2χ512 TwinMos UTT ..οπου και επαιξαν αψορα ολα μαζι.Η γνωμη μου ειναι οτι φταινε οι μνημες σου σε συνδιαασμο με το dfi !! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hydrus Απρίλιος 13, 2006 Author #11 Κοινοποίηση Απρίλιος 13, 2006 Ρε παιδια ολες οι μνημες ειναι με τα ιδια τσιπακια ιδιας εβδομαδας 546 πανομοιτυπες.Τι να πω.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Athens2004 Απρίλιος 13, 2006 #12 Κοινοποίηση Απρίλιος 13, 2006 4Xwinbond bh5 512mb μια χαρά παίζανε σε μένα και κλοκάρανε κιόλα . Και δεν ήταν ουτε ιδια ημ. παραγωγής αλλα ούτε καν ιδια μάρκα. Βιος 623-3 αν θυμαμαι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hydrus Απρίλιος 14, 2006 Author #13 Κοινοποίηση Απρίλιος 14, 2006 Δεν ειναι θεμα bios τελικα ρε Tom.Εχω καταληξει οτι η μπουκωμα του controller θα ειναι η γενικα καποιο conflict της μητρικης λογω της τεραστιας ποσοτητας της RAM η γενικα η ευαισθησια της DFI με τις RAM.Παντως μου κανει εντυπωση γιατι ολες οι μνημες ειναι ιδιες.Παντως με 2X1GB στα κοκκινα και 2X512ΤwinMos Value στα κιτρινα ειναι οκ και δεν υπαρχει κανενα προβλημα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DarkSaga Απρίλιος 14, 2006 #14 Κοινοποίηση Απρίλιος 14, 2006 να ρωτήσω που δε σου έφταναν τα 2 και πήγες στα 4 ή δεν κάνει? απλή περιέργεια.... δεν θέλω να προκαλέσω πόλεμο Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hydrus Απρίλιος 14, 2006 Author #15 Κοινοποίηση Απρίλιος 14, 2006 Bρε δανεικα ενος φιλου ειναι!!!Το λεω και στην αρχη.Εγω ακομα με 1GB ειμαι ο ταλαιπωρος αλλα τωρα εχω πεισμωσει,γιατι δεν παιζει?Βεβαια επειδη λειπει και αυτος δεν μπορω να ξερω εαν παιζουν και στην δικια του Expert η την Asrock Dual sata 2 που εχει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.