Jump to content

DFI nF4 ultraD+4GB ram = ERROR!!!

Hydrus

Recommended Posts

Που λετε ηθελα να δοκιμασω το συστημα με 4Gb(2 δανεικα απο φιλο) για να δω την συμπεριφορα του απο περιεργεια.Τα 2 Gb καλως αλλα μαζι με αλλα 2τιποτα!!!Δοκιμασα 3 διαφορετικα bios αλλα δεν ειναι αυτο το προβλημα.Επισης ολοι οι συνδυασμοι με τα slot παλι τιποτα.Enable το 2Τ απο bios και παλι νεκρα.Μηπως πρεπει να κανω καποια ρυθμιση χειροκινητα, η η μητρικη τελικα δεν αντεχει τα 4GB οπως ισχυριζεται ο κατασκευαστης?A!Οι μνημες ειναι τα γνωστα 1GB sticks Transcend UCCC(546) Πλαισιου

Το πρόβλημα μάλλον πρέπει να είναι της CPU

Κάπου διάβασα ότι μέχρι την έκδοση Venice είχαν πρόβλημα με τον memory controller και η χρήση 4 dimm ήταν αναμφίβολη (το πρόβλημα λύθηκε οριστικά με τον venice)

Που ακριβώς σου κολλάει, γιατί λες ότι μπαίνεις BIOS και βάζεις 2Τ και είμαι λίγο μπερδεμένος. Αν το σύστημα bootάρει αλλά κολλάει στα Windows, βάλε το switch /PAE στην default επιλογή λειτουργικού στο boot.ini

Kοιτα με 4gb δεν ανοιγει καν αναβουν τα λαμπακια απλα.Μετα βαζω μονο τα 2GB και κανω τις ρυθμισεις που λεω.Με εχει εκνευρισει παντως η υποθεση.Εν αναμονη της απαντησης απο την DFI

Σε κάποιο thread στο XS, για 4x1GB, έγραφαν ότι πρέπει να ενεργοποιήσεις το PCI MMIO memory hole ώστε να κάνει σωστά map τα 4GB. Χωρίς αυτό βλέπεις μόνο τα 3GB. Δεν έχει σχέση βέβαια με το πρόβλημά σου, απλά το αναφέρω.

Και οι ατιμοι οι Ολλανδοι(εκει ειναι το support της Ευρωπης) δεν απαντουν.Παντως δεν πιστευω οτι ειναι προβλημα του bios,γιατι το συστημα εξ αρχης τα "βλεπει ολα" με 4GB πανω.Aρα την μητρικη υποψιαζομαι.Αλλα οταν ειχα βαλει 2Χ1GB+2X512MB ηταν μια χαρα.Τωρα γιατι?

...ειχα και εγω παρομοιο προβλημα με 2x512 UTT TwinMos και 2x512 OCZ VX, UTT και αυτα. Το mobo ενω εκανε boot κανονικα εβλεπε παντα μονο το 1gb αντι για 2gb...οτι συνδιασμους σε slots και bios και αν εκανα δεν καταφερα κατι...η λυση δωθηκε μονο οταν πηρα αλλα 2χ512 TwinMos UTT ..οπου και επαιξαν αψορα ολα μαζι.

Η γνωμη μου ειναι οτι φταινε οι μνημες σου σε συνδιαασμο με το dfi !!

Δεν ειναι θεμα bios τελικα ρε Tom.Εχω καταληξει οτι η μπουκωμα του controller θα ειναι η γενικα καποιο conflict της μητρικης λογω της τεραστιας ποσοτητας της RAM η γενικα η ευαισθησια της DFI με τις RAM.Παντως μου κανει εντυπωση γιατι ολες οι μνημες ειναι ιδιες.Παντως με 2X1GB στα κοκκινα και 2X512ΤwinMos Value στα κιτρινα ειναι οκ και δεν υπαρχει κανενα προβλημα.

Bρε δανεικα ενος φιλου ειναι!!!Το λεω και στην αρχη.Εγω ακομα με 1GB ειμαι ο ταλαιπωρος αλλα τωρα εχω πεισμωσει,γιατι δεν παιζει?Βεβαια επειδη λειπει και αυτος δεν μπορω να ξερω εαν παιζουν και στην δικια του Expert η την Asrock Dual sata 2 που εχει.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.