Jump to content

PLAY.COM και χρεώσεις (GBP vs EURO)

spc

Recommended Posts

Αρχική απάντηση από Wizard!

Πόσο καιρό περίπου κάνετε να παραλάβετε κάτι?

~1 εβδομάδα

Μου έχει τύχει όμως ακόμα και 3

• Replies 86
  • Created
  • Last Reply
  • 4 months later...

Tα πράγματα άλλαξαν εδώ και λίγο καιρό στο Play και πλέον μόνο κάτοικοι Βρετανίας μπορούν να παραγγείλουν σε λίρες. Βέβαια η διαφορά στις τιμές ανάμεσα σε λίρες και ευρώ μειώθηκε οπότε είναι σχεδόν το ίδιο. :)

Αρχική απάντηση από EraserheadX

Tα πράγματα άλλαξαν εδώ και λίγο καιρό στο Play και πλέον μόνο κάτοικοι Βρετανίας μπορούν να παραγγείλουν σε λίρες. Βέβαια η διαφορά στις τιμές ανάμεσα σε λίρες και ευρώ μειώθηκε οπότε είναι σχεδόν το ίδιο. :)

Σωστός.

Αντί όμως να το λένε απλά όταν πας να παραγγείλεις σε λίρες σου λένε στο checkout ''This item cannot be delivered outside UK'' και άντε εσύ να καταλάβεις ότι το πρόβλημα είναι το νόμισμα που επέλεξες και όχι το συγκεκριμένο προϊόν.

Κάπου πήρε το μάτι μου ότι πάνω από 45 ευρώ παραγγελία δεν θα στέλνουν πια ελλάδα! ΚΑλό ε????? Στα διάλα..

Καλά το πρόβλημα δεν είναι τόσο τραγικό. Μόνο με κάποια boxsets ίσως να υπάρχει πρόβλημα.

Είχα στείλει email στο play.com σχετικά με τη διαφορά τιμής και μου είπανε γνωστές δικαιολογίες περί μετατροπής του νομίσματος, κλπ. Και πρόσφατα αλλάξανε το σύστημα ώστε αυτοί που παραγγέλνουν εκτός UK να πρέπει να διαλέξουν euro ως νόμισμα(γιατί αλλιώς δεν μπορείς να παραγγείλεις). Τους ρώτησα για αυτό και μου είπαν ότι έτσι είναι γιατί ξανασχεδιάστηκε το site τους. Δικαιολογίες να χαιρόμαστε δηλαδή. Ορίστε και η απάντηση που μου στείλανε σχετικά με το ότι δεν μπορείς να παραγγείλεις σε λίρες πια.

Following a recent update to our website we can advise that customers outside of the UK now need to purchase in Euros.

To purchase in Euros you will need to click on the euro flag below your shopping basket.

We continue to endeavour to keep play.com as competitive as ever and we will be reviewing the Euros pricing on the site.

Please accept our sincere apologies for any confusion this change may have caused.

Πάντως τώρα οι τιμές σε euro είναι πιο κοντά στις τιμές με λίρες, δηλαδή μείωσαν το κλέψιμο. Όπως και να έχει, το κατάστημα είναι απείρως φτηνότερο σε σχέση με τα ελληνικά(συνήθως) και έχει δωρεάν μεταφορικά. Η παράδοση παίζει θεωρητικά από 3-5 μέρες αλλά εμένα μια φορά έκανε 8 εργάσιμες(10 μέρες) για να μου έρθει κάτι αλλά μου έχουν έρθει και σε 4 ημέρες. Ταχυδρομείο ftw.

Email στέλνω στο customercare@play.com kai όποτε έχω στείλει(3-4 φορές) μου έχουν απαντήσει.

ΥΓ Δεν ξέρω αν όντως χρέωναν παραπάνω όταν αγόραζες σε euro(ή αν απλώς έγραφε έτσι στο site αλλά σε χρέωναν λιγότερα) γιατί πάντα διάλεγα λίρες.

Σύμφωνα με την συζήτηση εδώ, μάλλον (και λέω μάλλον γιατί δεν υπάρχει επίσημη απάντηση από το play.com), έχουν πάψει να στέλνουν προϊόντα μεγάλης αξίας στην Ελλάδα, παρά μόνο σε "παλιούς και αξιόπιστους πελάτες".

Αυτό μάλλον (πάλι μάλλον γιατί δεν υπάρχει επίσημη απάντηση) έχει να κάνει με την προσφιλή τακτική πολλών ελλήνων να δηλώνουν στο play πως το δέμα δεν τους ήρθε καθόλου έτσι ώστε να τους το ξαναστείλουν και έτσι να έχουν 2 δέματα στην τιμή του ενός...

Αρχική απάντηση από georgeadams

Αυτό μάλλον (πάλι μάλλον γιατί δεν υπάρχει επίσημη απάντηση) έχει να κάνει με την προσφιλή τακτική πολλών ελλήνων να δηλώνουν στο play πως το δέμα δεν τους ήρθε καθόλου έτσι ώστε να τους το ξαναστείλουν και έτσι να έχουν 2 δέματα στην τιμή του ενός...

Αυτά είναι που με διαολίζουν.

Τι ξεφτίλα ρε γμτ.

Δεν φτάνει που είναι το φθηνότερο, όχι δεν μας κάνει, είμαστε πιο έξυπνοι εμείς, θα πάρουμε και 2 στην τιμή του ενός.

Αθάνατη Ελληνική κουτοπονηριά / μιζέρια.

Αρχική απάντηση από georgeadams

παρά μόνο σε "παλιούς και αξιόπιστους πελάτες".

Αυτό που το διάβασες;

Ισχύει;

Και αν ναι με ποια κριτήρια;

Το λέω γιατί το βλέπω δύσκολο σε ένα τόσο μεγάλο και αυτοματοποιημένο κατάστημα να είναι εύκολος ένας τέτοιος ''διαχωρισμός''.

Αρχική απάντηση από spc

Αυτά είναι που με διαολίζουν.

Τι ξεφτίλα ρε γμτ.

Δεν φτάνει που είναι το φθηνότερο, όχι δεν μας κάνει, είμαστε πιο έξυπνοι εμείς, θα πάρουμε και 2 στην τιμή του ενός.

Αθάνατη Ελληνική κουτοπονηριά / μιζέρια.

Έτσι ο Ελληνάρας...Ξέρω 2-3 άτομα που το κάνουν συστηματικά. Εμένα όντως είχε χαθεί ένα πακέτο και τελικά ήρθε την επόμενη που μου είχαν πει πως θα το στείλουν ξανά. Έστειλα αμέσως e-mail και τους πρόλαβα...Έφαγα το σχετικό κράξιμο απο φίλους του στυλ "απο εμάς θα πέσει έξω το Play", "τι μλκ@ς είσαι θα το πούλαγες το 2ο" και άλλα όμορφα. Γιατί ο ’γγλος η ο Γάλλος πελάτης είναι βλάκας και δεν σκέφτηκε ότι μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο..Αλλά βλέπεις αυτή οι βάρβαροι κάτι τέτοιο θα το θεωρούσαν κλοπή, σαν να μπεις σε κάποιο μαγαζί, να πάρεις ένα προϊόν και να βάλεις άλλο ένα στην τσέπη. Αλλά τι να ξέρουν αυτοί. Όταν ήταν στις σπηλιές εμείς κάναμε "παπάδες"...Congrats τσαμπατζήδες, πάλι σε blacklist η Ελλάδα...

Edit: Αλλά τι να λέμε..Εδώ ο άλλος κλείνει το router για 2 λεπτά κάθε που θέλει να κατεβάσει αρχείο απο το rapidshare για να αλλάζει IP και να "ξεγελάει" τους ξένους - που ως γνωστόν τρώνε κουτόχορτο. Δηλαδή για ένα μεγάλο αρχείο που μπορεί να είναι 20-30 κομμάτια περναεί ίσαμε και μία ώρα με το router κλειστό. Όλα αυτά για να μην κάνει μία λίστα με πράγματα που θέλει να κατεβάσει, να κάνει έστω για ένα μήνα συνδρομή στο Rapidshare (9-10 ευρώ το Premium acc) και να κατεβάσει τα αντερά του (aka 90GB/month) χωρίς ταλαιπωρία...

Αρχική απάντηση από Jonathan

κρίμα....απλά κρίμα....πότε θα βάλουμε μυαλό δε ξέρω...

Γι' αυτό "παπούτσι" από τον τόπο σου και σ είναι μπαλωμένο ;)

Αρχική απάντηση από $pIdy_mc

Γι' αυτό "παπούτσι" από τον τόπο σου και σ είναι μπαλωμένο ;)

Μάλλον δεν έχεις πιάσει το νόημα των προαναφερθέντων....;)

Αρχική απάντηση από spc [Σήμερα, στις 15:25]

Μάλλον δεν έχεις πιάσει το νόημα των προαναφερθέντων....;)

:whistling Λες ? ! ? :whistling

Tespa..... :) Αυτό που εννοώ είναι ότι άμα είναι να παίρνουμε κάτι το οποίο είναι πιο ακριβό στην χώρα μας (μέσα σε λογικά πλαίσια πάντα) καλύτερα να μην το παραγγέλνουμε απέξω και ο σοβαρότερος λόγος είναι η ασφάλεια και η εγγύηση.

Φυσικά αν παρουσιάζονται μεγάλες διαφορές και εγώ από έξω θα το παράγγελνα :p

Αρχική απάντηση από $pIdy_mc

Tespa..... :) Αυτό που εννοώ είναι ότι άμα είναι να παίρνουμε κάτι το οποίο είναι πιο ακριβό στην χώρα μας (μέσα σε λογικά πλαίσια πάντα) καλύτερα να μην το παραγγέλνουμε απέξω

Συμφωνώ σε αυτό (απλώς είπα ότι άλλο ήταν το αντικείμενο της συζήτησης πριν) ;)

Αυτό που εννοώ είναι ότι άμα είναι να παίρνουμε κάτι το οποίο είναι πιο ακριβό στην χώρα μας (μέσα σε λογικά πλαίσια πάντα) καλύτερα να μην το παραγγέλνουμε απέξω και ο σοβαρότερος λόγος είναι η ασφάλεια και η εγγύηση

Μα δεν τίθεται θέμα ασφάλειας και εγγύησης με το play.com. Μάλιστα, το Play.com έχει πολύ καλή πολιτική σχετικά με αυτά τα θέματα και αυτό ακριβώς εκμεταλλεύονται μερικοί έλληνες εξυπνάκηδες. Αντίθετα, πολύ αμφιβάλω άμα αυτά τα κόλπα θα πιάνανε σε ελληνικά καταστήματα, ακριβώς διότι τα ελληνικά καταστήματα δεν ενδιαφέρονται.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.