Jump to content

PLAY.COM και χρεώσεις (GBP vs EURO)

spc

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Αν και παλιά ιστορία, δεν ξέρω αν έχει ξανασυζητηθεί αλλά μιας και το ξαναθυμήθηκα χθες, με την ευκαιρία μίας τελευταίας παραγγελίας, σκέφτηκα να το αναφέρω.

Προσοχή στις αγορές από το PLAY.COM.

Η ισοτιμία Ευρώ / Λίρας δεν είναι η σωστή με αποτέλεσμα η αγορά σε Ευρώ να είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένη.

Ενδεικτικά αναφέρω τελευταία αγορά:

Τιμή PLAY.COM σε Λίρες: 17,99 Λίρες

Χρέωση πιστωτικής (λογαριασμός / statement πιστωτικής) με αγορά σε Λίρες: 26,34 Ευρώ (ισοτιμία / μετατροπή από την τράπεζα της πιστωτικής κάρτας)

Τιμή PLAY.COM σε Ευρώ: 28,99 Ευρώ

Δλδ αν κάνετε το λάθος και αγοράσετε σε Ευρώ, επιβαρύνεστε με 10% (28,99-26,34=2,65)!!!

Μου είναι ακατανόητος ο λόγος, οπότε το μόνο που συνιστώ είναι προσοχή.

• Replies 86
  • Created
  • Last Reply

Ερώτηση, μιας και δεν έχω ψωνίσει απο play ποτέ, τα μεταφορικά τα προσθέτεις μετά? αν ναι, μπορείς να κοιτάξεις αν χρεώνει διαφορετικά τα μεταφορικά σε λίρες και ευρώ?

Αρχική απάντηση από JaguarOne

Ερώτηση, μιας και δεν έχω ψωνίσει απο play ποτέ, τα μεταφορικά τα προσθέτεις μετά? αν ναι, μπορείς να κοιτάξεις αν χρεώνει διαφορετικά τα μεταφορικά σε λίρες και ευρώ?

Όλες οι τιμές του PLAY περιλαμβάνουν (ξέρεις ΜΕ, +, και κλπ :p) μεταφορικά.

Αρχική απάντηση από kallileo

Eγω εκανα προσφατα μια αγορα 6.99GBP και μου το χρεωσαν 10.29 ευρώ.

Αρχική απάντηση από YDinopoulos

Εγω πηρα 35 λιρες κ πληρωσα 52....

Καλά, δεν έχει νόημα ο καθένας να λέει αντιστοιχία Λιρών / Ευρώ (εξαρτάται και από την ισοτιμία που έτρεχε την στιγμή της αγοράς).

Αυτό που λέω πάντως (αν και είναι προφανές ότι ισχύει) μπορεί να τσεκαριστεί άμεσα από το PLAY χωρίς να χρειάζεται να μπει παραγγελία.

Απλώς βλέπετε την ισοτιμία που τρέχει (από κάποια τράπεζα) και τσεκάρετε και την ισοτιμία του PLAY.

Το play γραφει την ισοτιμια του στο site?Δηλαδη το κανει τσατσικα αυτο?

η ευρωποίηση στοιχίζει απο κάθε ξένο νόμισμα

δεν είναι ακριβώς το αντίστοιχο της τραπεζικής ισοτιμίας

και αυτό σε όσες συναλλαγές έχω τσεκάρει απ'έξω

Αρχική απάντηση από Vadergr

Το play γραφει την ισοτιμια του στο site?Δηλαδη το κανει τσατσικα αυτο?

Δεν την γράφει αλλά μπορείς να πατήσεις το κουμπάκι με το σήμα και όλες οι τιμές να εμφανίζονται σε (αλλά υψηλότερες κατά 10% απ' όσο θα πλήρωνες αν αγόραζες σε λίρες και άφηνες την τράπεζα να κάνει την αλλαγή / Λίρας).

spc έχεις ψωνίσει κάτι σε gbp και σου ήρθε φτηνότερα απο το υπολογισμένο σε ευρώ ποσό?

ψιλοαμφιβάλω....

με τι τιμή υπολογίζεις? πώλησης/αγοράς? το ποσό υπάρχει χαράτσι ούτως η άλλως για την μετατροπή απο την τράπεζα

Αρχική απάντηση από DarkSaga

spc έχεις ψωνίσει κάτι σε gbp και σου ήρθε φτηνότερα απο το υπολογισμένο σε ευρώ ποσό?

ψιλοαμφιβάλω....

με τι τιμή υπολογίζεις? πώλησης/αγοράς? το ποσό υπάρχει χαράτσι ούτως η άλλως για την μετατροπή απο την τράπεζα

Βρε άθλιε μοδεράτορα / μεταλλά της κακιάς ώρας, κάνε τον κόπο να διαβάσεις προσεκτικά το 1ο post :p

Ναι, έχει δίκιο ο SPC.

Play.com --> 29.99 GBP = 47.99 Eur

Xe.com --> 29.99 GBP = 43.1668 EUR

Που σημαίνει ότι δε συμφέρει να γυρνάς σε Euro τις τιμές στο Play, αλλά να ψωνίζεις σε λίρες ;)

Αρχική απάντηση από Wizard!

Που σημαίνει ότι δε συμφαίρει να γυρνάς σε Euro τις τιμές στο Play, αλλά να ψωνίζεις σε λίρες ;)

Ακριβώς! (με εξαίρεση την ορθογραφία σου :p)

Που σημαίνει ότι δε συμφέρει να γυρνάς σε Euro τις τιμές στο Play, αλλά να ψωνίζεις σε λίρες ;)

Σου δίνει όμως το δικαίωμα να πληρώσεις σε λίρες; Μήπως μετά σε χρεώσει η τράπεζα κάποια προμήθεια;

sa1901 αν διαβάσεις ξανά το 1ο ποστ, θα δεις ότι αυτό ακριβώς λέμε. Πως η τελική χρέωση στην κάρτα σε ευρώ, αν πληρώσεις σε λίρες, είναι φθηνότερα από το να πληρώσεις σε ευρώ απευθείας. Και δεν πρόκειται να σου βάλουν κάτι μετά. Η προμήθεια της τράπεζας υπάρχει ήδη μέσα στη μετατροπή.

Αν δεις πινάκια τραπέζης, θα δεις ότι έχουν άλλη τιμή αγοράς για κάθε νόμισμα και άλλη τιμή πώλησης.

Το διάβασα από την αρχή. Η απορία μου είναι αν σου επιτρέπει το σύστημα τους να παραγγείλεις σε λίρες, αφού βλέπει ότι η χρέωση είναι από Ελλάδα.

Αφού λες ότι γίνεται, πάω πάσο...

Αρχική απάντηση από sa1901

Σου δίνει όμως το δικαίωμα να πληρώσεις σε λίρες; Μήπως μετά σε χρεώσει η τράπεζα κάποια προμήθεια;

Φυσικά και μπορείς. Μάλιστα το ''default'' σε λίρες είναι.

''Extra'' προμήθεια δεν υπάρχει απο την τράπεζα (όπως τα λέει ο Wizard).

(επιτέλους ας διαβάσει κάποιος με προσοχή το 1ο post, μία φορά άνοιξα κι εγώ thread και βαριούνται όλοι να διαβάσουν - τέρμα, από εδώ και πέρα 100% pure spam only :p)

sa1901 αν διαβάσεις ξανά το 1ο ποστ, θα δεις ότι αυτό ακριβώς λέμε. Πως η τελική χρέωση στην κάρτα σε ευρώ, αν πληρώσεις σε λίρες, είναι φθηνότερα από το να πληρώσεις σε ευρώ απευθείας. Και δεν πρόκειται να σου βάλουν κάτι μετά. Η προμήθεια της τράπεζας υπάρχει ήδη μέσα στη μετατροπή.

Αν δεις πινάκια τραπέζης, θα δεις ότι έχουν άλλη τιμή αγοράς για κάθε νόμισμα και άλλη τιμή πώλησης.

Ακριβώς (Νο.2) (γμτ ακόμα ψάχνω το ορθογραφικό στο post σου :p).

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.