Jump to content

Ερώτηση για το Godfather ή άλλο πρόγραμμα mp3

Longman

Recommended Posts

Γεια σας...

Χθες εγκατέστησα ένα πρόγραμμα για οργάνωση mp3, το Godfather (version 0.70). Ευτυχώς που τα περίπου 400 mp3 που αρχικά έχω, δεν χρειάζονται πολύ δουλειά, με την έννοια ότι υπάρχουν σωστά το όνομα τραγουδιού και καλλιτέχνη και κάποια χρονολογία σε ορισμένα από αυτά. Δεν υπάρχουν όμως άλλες πληροφορίες που θα ήθελα όπως genre, όνομα album, και άλλα καλούδια που το Godfather μπορεί να προσφέρει από online πηγές όπως AMG ή freedb ή και amazon.

Το πρόβλημα μου είναι ότι δεν μου δουλεύει η απόκτηση πληροφοριών από AMG, επειδή όπως λένε και αυτοί πρέπει να ενσωματωθεί ένα script στο πρόγραμμα για να δουλέψει . Επισκέφτηκα το forum του Godfather και εκεί βρήκα ένα script σε Delphi αν κατάλαβα καλά, αλλά δεν ξέρω πως να το ενσωματώσω στο Godfather. (έκανα και μια ερώτηση στο forum τους αλλά δεν έχει και πολύ κίνηση εκεί).

Θα ήθελα λοιπόν να ρωτήσω:

1)Εσείς ΠΟΙΟ πρόγραμμα συστήνετε για οργάνώση mp3? Εγώ ήμουνα μεταξύ Advanced Mp3 Catalog και Godfather, και έβαλα τελικά το δεύτερο διότι το Advanced είναι shareware.

2)ΠΩΣ ενσωματώνουμε ένα script σε ένα πρόγραμμα?

Από κάποιες οδηγίες που δίνουν εκεί, έκανα το εξής με το παραπάνω script : αντέγραψα (copy and paste) τον κώδικα σε ένα νέο κενό αρχείο του Word και το έσωσα με κατάληξη .sco (allmusic.sco) στο directory scripts μέσα στο Godfather. Μετά ξεκινάω το πρόγραμμα και προσπαθώ να ανακτήσω πληροφορίες για ένα album από AMG, αλλά δεν δουλεύει, μου βγάζει μήνυμα λάθους. Το αρχείο σώζεται σαν allmusic.sco.doc και εγώ από τις ιδιότητες του, διαγράφω την κατάληξη .doc Παραμένει αυτό που λεει ότι το αρχείο ανοίγει με το MS Word. Τι κάνω λάθος ? Πως ενσωματώνουμε ένα script σε ένα πρόγραμμα?

Ξέρω ότι ίσως ρωτάω ψιλά γράμματα, αλλά ευελπιστώ στο να έχει χρησιμοποιήσει και κάποιος άλλος το Godfather και αυτή του την δυνατότητα συγκεκριμένα. Νομίζω ότι κάνω κάποιο βασικό λάθος λόγω απειρίας.

Ευχαριστώ για την όποια βοήθεια...

Υπάρχει κάποιο άλλο πρόγραμμα οργάνωσης mp3 τόσο καλό ?

Δε με ενδιαφέρει μαζικό tag editing τόσο, όσο μια σωστή και ευπαρουσίαστη οργάνωση των mp3 μου. Διότι έχω 400 mp3, περιμένουν γύρω στα 200 cd να γίνουν mp3 και ακόμα δεν έβαλα shearaza κλπ, κλπ...

Εχω παρόμοια προβλήματα. Και δεν νομίζω ότι είναι μόνο θέμα απειρίας. Δεν δουλεύουν σωστά τα περισσότερα προγράμματα. Από την άλλη σε ολόκληρα CD κατεβασμένα, αν είναι πρόχειρα φτιαγμένα οι πληροφορίες είναι αίσχος και χρειάζονται rename...

Γεια σας και παλι... Τελικα απο το φορουμ του Godfather μου ειπε ο δημιουργος του προγραμματος τι να κανω. Ελληνας ειναι και λεγεται Δημητρης Τουζοζογλου, απο Θεσσαλονικη.

Να πω λοιπον συνοπτικα (για οποιον αλλο θα ηθελε να το χρησιμοποιησει) οτι αντιγραφουμε το script σε ενα κενο αρχειο του WordPad και το αποθηκευουμε ως

allmusic.sco , ( save as: All files (not *.txt), code:ANSI.). Αποθηκευεται στο

C:\Program Files\The Godfather\Scripts

Μετα το ενεργοποιουμε μεσα απο το Godfather και ετσι ανακτουμε τις πληροφοριες που χρειαζομαστε για το τραγουδι μας απο AMG.

Εγω εχω τιτλο και καλλιτεχνη μονο και ανακτω:

-ονομα αλμπουμ

-genre

-comments

-ετος αλμπουμ

-mood

-εξωφυλο αλμπουμ

-συνθετης

-και αλλα που ισως ξεχνω...

Δυστυχως τωρα εχω ένα προβλημα με τα εξωφυλα των αλμπουμ και συγκεκριμενα οταν ανακτω το εξωφυλο του αλμπουμ του τραγουδιου Νο7 πχ. μου το βαζει και στα προγουμενα 5 και στα επομενα 5 τραγουδια. Το ιδιο εξωφυλο ενω ολες οι αλλες πληροφοριες παραμενουν σωστες... Εβαλα ερωτηση και περιμενω...

Επισης εγκατεστησα και ενα αλλο προγραμμα, το MediaMonkey.

Το ξερει κανεις αυτο ? Το εχει δουλεψει κανεις ?

Παρακαλω πολυ οποιος ξερει ας πει κατι...

Δεν μπορω να φανταστω οτι οι ανθρωποι που εχουν πολλα mp3 (και ειναι αρκετοι), τα εχουν ετσι απλα πεταμενα στο Pc τους...

Να ειστε καλα...

Ok... Μολις ελυσα και το "προβλημα" με τα εξωφυλα.. (δεξι κλικ, update this)...

Αν κανεις ξερει κατι περι αυτου του προγραμματος (εξαιρετικο, αλλα χωρις σοβαρο help) ή καποιου αλλου ας πει...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.