Jump to content

DFI m/b line up!

FrOsT

Recommended Posts

Ακολουθεί μετάφραση ενός πολύ ενδιαφέροντες θέματος που είδα στο xs.

Original post

Tony:

Παιδία φαίνεται ότι μερικοί από εσάς είστε λίγο μπερδεμένοι από τα πολλά και διάφορα m/b της DFI και για το τι είναι σχεδιασμένα να κάνουν. Θα προσπαθήσω σύντομα να εξηγήσω εδώ τι έχει κάνει ο Oskar έτσι ώστε να δείτε ότι δεν είναι όλα τα m/b φτιαγμένα από τα ίδια πράγματα.

NF4, ultra D, SLI D. etc.

Μητρικές σχεδιασμένες και ρυθμισμένες καθαρά με TCCD, τα πρώτα κομμάτια είχαν προβλήματα στο boot με Hynix και Micron, ελαφρός αλλάχτηκαν για αυτό το λόγω

αλλά παρέμειναν άψογα εργαλεία για TCCD. Αν θέλετε ένα m/b για να κλοκάρετε TCCX μνήμες αυτό είναι το m/b για εσάς.

NF4 eXpert

Η αγορά απομακρυνόταν από τα TCCD, Ο Oskar σχεδίασε ένα m/b για να τρέξουν καλά 2gb kits και 4 dimms με 1T, το m/bboards κλοκάρει πολύ καλά με 4 dimm και 2t και είναι πραγματικό τέρας με UTT, BH5 κτλ. Αν σας αρέσουν τα 3d bench τότε η eXpert θα σπάσεις τα record σας.

RDX200

Ίδια σχεδίαση με την eXpert ωστόσο ATI RD480 chipset. Μ/b είναι επίσης καλό με 4dimms 1T κτλ. αλλά έχει έλλειψη σε υποστήριξη από bios, λόγω της ανάπτυξης του RD580 m/b. Αν ψάχνετε για λογική Xfire m/b τότε η RDX200 μάλλον σας κάνει.

Venus

H DFI αποφάσησε να δώσει στους overclockers κάτι το ξεχωριστό, Υψηλής ποιότητας πυκνωτές, ξανασχεδιασμένα VRM's και ξανασχεδιασμένα memory traces και οδηγούς μας δίνουν ότι καλύτερο έχει να προσφέρει το NF4, DDR600+ υποστήριξη με TCCD και 4dimm 1t ικανότητες. Η τιμή ήταν υψηλή και όλα τα m/b πουλήθηκαν πολύ γρήγορα, κατά την γνώμη μου είναι το καλύτερο NF4 board που φτιάχτηκε ποτέ, ο Rgone από την DFI πιστεύει το ίδιο.

CFX3200

Υποθέσεις κάνω εδώ μιας και το m/b δεν έφτασε ακόμα στα χέρια μου. Βασισμένο στην πλατφόρμα τουVenus με ακόμα περσότερα tweaks, DDR clock skew, LDT drive tweaks κτλ. Θα πρέπει να είναι το καλύτερο 939 m/b που έχουμε δει από τον Oskar, συνδυάζει όλα όσα έχει μάθει μέσα στα 2 προηγούμενα χρόνια σε ένα τεληκό 939 m/b. Θα πρέπει να είναι καλό με TCCD, BH5, Micron τόσο με 2gb και 4gb συστήματα με 1 και 2T.

Θυμηθείτε ωστόσο ότι το παλιό NF4 ήταν σχεδιασμένο για TCCD έτσι μπορεί να μην δείτε υψηλότερες συχνότητες καθώς τα dimms θα πάνε μόνο όσο μπορούνε να πάνε τα dimms, Τα m/b της DFI δουλεύουν στα όρια μνήμες εδώ και πολύ καιρό... οπότε παραμείνετε λογικοί στις προσδοκίες σας για το τι μπορεί να κάνει το m/b.

Ελπίζω να σας βοήθησα να καταλάβετε τι έχει κάνει η DFI τα τελευταία 2 χρόνια.

μετάφραση: FrOsT

Αρχική απάντηση από Spyrus

ναι αλλα δεν παίζει μονο καλά η expert τα BH...

Ναι άλλα η expert τα παίζει καλύτερα...

Δεν λέει ότι οι άλλες δεν παίζουν τα bh απλά αν έχεις bh καλύτερα να πάρεις expert γιατί εκεί θα πάνε max. Είναι κάτι σαν οδηγός αγοράς dfi 939

Αρχική απάντηση από greekfragma

προτεινω sticky:T:

πολλοι νεοι επιδοξοι οβερκλοκερς που ρωτανε για dfi νομιζω οτι πρεπει να περνανε απο αυτο το αρθρακι

νομιζω τα δικα μας θρεντς περι αυτων των μητρικων ειναι αναλυτικοτατα και περιεχουν οτι θελει κανενας για τις μητρικες αυτες , αρκει να διαβασει λιγακι [οχι πολυ]

Παντως εγω που εχω την RDX200 δεν εχω μεινει και πολυ ευχαριστημενος. Μου εχει κανει 2 - 3 φορες corruption στο RAID σετ (που εχει αποβει μοιραιο γιατι εκει εχω το λειτουργικο λολ) (+ του οτι σερνεται το RAID) και ολα αυτα με το τελευταιο BIOS το οποιο εχει να το κανει update η DFI απο τα χριστουγεννα....:whistling

Ωραίο το άρθρο αλλά δεν με καλύπτει αφού δεν αναφέρει τίποτα για το TOP GUN της DFI...

Mιλάω για το NF3 Ultra 939 , μητρική που τυχαίνει να έχω ΕΓΩ... :D

Μπορεί να είναι παλιό chipset & AGP αλλά δεν παύει να είναι DFI.....:T:

YΓ... Ασε που παίρνει και ξεβράκωτους Χ2.... :clap: :p

Μαλον σε κατι τετοιο θα καταληξω και εγω αμα δεν βγαλουν Bios συντομα... το ΣΚ το εφαγα μεσα να φορμαρω :X: .Κριμα ομως γιατι θα επρεπε να το υποστηριξουν το καημενο το ATI chipset.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.